peter.steele 04.04.05, 16:49 Co to jest za mecz w Alternatywach, na ktory tow. Winnicki zaprasza gosci weselnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigmaciek Re: Mecz w Alternatywach 4 05.04.05, 11:30 peter.steele napisał: > Co to jest za mecz w Alternatywach, na ktory tow. Winnicki zaprasza gosci > weselnych? Dokładnie który to mecz to trudno powiedzieć. Był to chyba jedn z meczy Widzewa Łódź który miał swój złoty okres w europejskich pucharach w latach 1980- 81. Widzew uczestniczył wówczas w Pucharze Europy i Pucharze UEFA a najważniejsze mecze były z Liverpoolem i Juventusem. Moim zdaniem był to jeden z tych meczy. Mecz w Alternatywach odbył się na stadionie Widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
blazejow Re: Mecz w Alternatywach 4 06.04.05, 21:40 Widzew-Dynamo, pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Mecz w Alternatywach 4 12.04.05, 11:07 No to sie cos nie zgadza bo wynik byl 6;2 a na stronie Widzewu jest: 28 Listopad 1984 1/8 Pucharu UEFA. Widzew - Dynamo Mińsk 0:2. 12 Grudzień 1984 Mecz rewanżowy Dynamo Mińsk - Widzew 0:1. No to mamy blad w filmie Odpowiedz Link Zgłoś
bigmaciek Re: Mecz w Alternatywach 4 12.04.05, 12:51 Jest jeszcze sprzeczność z datą powstania filmu. Serial Altenatywy 4 powstał w 1983 roku ale premierę miał w 1986 roku. Możliwe, że ten odcinek nakręcono później. A błąd może być świadomy. 6:2 to rzadki wynik a być może chodziło w pokazanie że trafne odgadnięcie przez profesora to "...robota określonych kół..." Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Mecz w Alternatywach 4 12.04.05, 16:07 Bo Ryszard Dab Rozwadowski wiadomo dzialas w okreslonych kolach Odpowiedz Link Zgłoś
bigmaciek Re: Mecz w Alternatywach 4 13.04.05, 11:04 Wczoraj przez godzinę oglądałem bardzo dokładnie scenę z meczem. W komentarzu Szpakowskiego wyraźnie słychać, że jest to mecz Widzew-Dynamo na stadionie Widzewa. Wynik jest niewiadomy, nie pokazano żadnej bramki. Padła jedna dla Widzewa ale nieuznana. Wynik 6:2 ogłosił Anioł. Prawdopodobnie jest to zatem ten mecz z Dynamem z 1984r o którym piszesz. Przedostatni odcinek A4 nakręcono później a wynik zmyślono dla celów akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jagaciarz Re: Mecz w Alternatywach 4 13.04.05, 19:52 Komentarz byl Zydorowicza,a nie Szpakowskiego.W komentarzu faktycznie slychac nazwe Dinamo,ale blizszy wynik padl w Pucharze Mistrzów 1982 Widzew-Rapid Wieden5:3,który dal awans Widzewowi. Jest chyba jeszcze jedna niescislosc-o ile dobrze pamietam(poprawcie mnie,jesli bladze:) nieuznana brame strzelil Krzysztof Surlit,jedna z legend Widzewa.Tyle,ze on gral w Widzewie w latach 1977-83 i w sezonie 1985/86,wiec nie mógl grac z Dynamem w 1984.Poza tym nie wiem czy nie padlo tam nazwisko jakiejs innej widzewskiej legendy,która nie grala juz w 1984.Ale to tylko jak na razie niepotwierdzone przypuszczenia. Co do samego dwumeczu z Dynamem ciekawostka-Widzew przegral u siebie 2:0,by na wyjezdzie prowadzic juz po 10 minutach 1:0(Dziekanowski z karnego).Niestety strat nie udalo sie jednak odrobic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ryczywol1 Re: Mecz w Alternatywach 4 20.04.05, 16:08 Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, ze jest to mecz Legia - Widzew (wynik 5:3), rozegrany na stadionie Legii w marcu 82 roku. Następnego dnia pisałem próbną maturę, na meczu bylismy z kolegami i oczywiście wszyscy sobie powiedzieliśmy, że jeżeli Legia wygra to my zdamy i tę próbną maturę i tę normalną. Nasze przerażenie było duże, bo do przerwy Legia przegrywała 0:2. Komentarz meczu na filmie jest zupełnie nie na temat i nie z tego spotkania. Zawsze było to dla mnie zagadką, dlaczego wykonano taką "kombinację". Odpowiedz Link Zgłoś
lider4 A ja tak to widzę. 13.05.05, 14:04 Widzew (Polska) - Dynamo (ZSRR) 6-2 Po usunięciu Widzewa i Dynama zostaje Polska - ZSRR 6-2 Komentarz Anioła o robocie określonych kół pasuje mi jakoś do powyższego kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: A ja tak to widzę. 18.09.05, 12:25 Mecz jest fikcyjny. W rzeczywistości takiego meczu nie było. Co więcej, akcja filmu dzieje się w okresie 1980/81, a w komentarzu (o ile dobrze zapamiętałem) padają nazwiska piłkarzy, których wtedy jeszcze w Widzewie nie było (bodaj Wraga). Prawdopodobnie Bareja pozlepiał fragmenty komentarzy z różnych meczów. Aha, nie może być mowy o Dynamie Mińsk, przeciwnikiem Widzewa w Alternatywnym meczu było Dynamo Tbilisi (pojawiają się nazwiska piłkarzy z Gruzji, np. Szengelija). Odpowiedz Link Zgłoś