Dodaj do ulubionych

Ile od kaloryfera

IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.12, 10:56
Witam Państwa,
Urządzam niewielki salon z aneksem. Układ mieszkania jest taki że na jednej ścianie znajduje się kuchnia oraz sofa i tutaj powstaje problem ponieważ po przeciwnej stronie kuchni znajduje się kaloryfer (sofa pomiędzy kaloryferem a szafkami kuchennymi) i nie wiemy z mężem ile trzeba się odsunąć z sofą od kaloryfera aby spełniał on swoją funkcję.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: Ile od kaloryfera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 17:38
      Nie ma wytycznych ;) ale myślę że metr wystarczy. Musi być swobodna cyrkulacja powietrza a grzejnik aby nie grzał sofy.
      • Gość: Moni80 Re: Ile od kaloryfera IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.12, 08:06
        imageshack.us/f/84/beztytuumfb.png/
        Jak już wspominałam mam niewielką kuchnię w tym coś takiego jak na zdjęciu. We wnęce(110cm) chciałbym zmieścić lodówkę do zabudowy oraz piekarnik do zabudowy ale na górze mam kanał czy kratkę od wentylacji i nie wiem czy mogę ją zabudować?
        • Gość: Maja Re: Ile od kaloryfera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 11:01
          Oczywiście że nie możesz zatkać wentylacji. A to jedyna kratka czy jest jeszcze druga? Możesz zrobić sufit podwieszany, nie musi być nad całą kuchnią chociaż może, moze być tez tylko na szerokość szafek dolnych, i w tym suficie wyprowadza się nad szafkami wentylację. Czy jest w kuchni druga kratka? Podłączasz okap czy pochłaniacz? Jak okap to musisz mieć dwie kratki, z jednej można wyprowadzić za pomocą trójnika dwa wyjścia wentylacji. Ale ekipa remontowa to wszystko powinna wiedzieć.
          • Gość: Moni80 Re: Ile od kaloryfera IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.12, 07:20
            Są dwie kratki i będzie podłączony okap do komina.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka