lud68 19.04.10, 17:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
devingel Re: Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było 19.04.10, 18:05 A ten fotos oczywiście nie ma wzbudzać żadnych skojarzeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było IP: *.e-wro.net.pl 19.04.10, 18:20 Nie dajcie się ludzie ogłupić dietami-cud albo super-suplementami. Nic tak dobrze nie zadziała jak wysiłek fizyczny. Czytajcie sobie jakie to extra odżywki spożywają odchudzające się gwiazdy ale doczytajcie także do końca ile czasu spędzają na rowerze, boisku, basenie czy siłowni. Gwarantuję, ze nikt nie straci nadwagi siedząc przed telewizorem czy komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.piekary.net 19.04.10, 19:55 to prawda. sama jeszcze jestem nastolatką i wiem jak to wygląda. wiele moich znajomych, a nawet najbliższa przyjaciółka (60 kg przy 174 cm) biorą tabletki na odchudzanie. a potem chipsy na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drstanley Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: 83.238.217.* 19.04.10, 21:15 Tyje się z nudów. Człowiek zajęty nie ma czasu jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waha Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.182.8.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.04.10, 22:22 OOOoo maaaatko! To już jest nudne- "nastolatki sie odchudzają" ile można o tym pisać. Przez kolano przełożyć w tyłek zlać i koniec. Nastolatki za mało koncentrują się na świecie, a za dużo na sobie. Jak ja casem słucham o czym rozmawiają, to aż uwierzyć nie moge. Wyobrażacie sobie, aby pokolenie młodych powstańców warszawskich się odchudzało? Łopaty w rękę i jazda do roboty, jak się nudzi, albo boi, że za gruba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waha Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.182.8.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.04.10, 22:25 JA bym się raczej martwiła, czemu na golasa jada, a nie, że się odchudz, ta na zdjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: 92.25.90.* 20.04.10, 00:11 A dlaczego w szkole nie uczą zdrowego odżywiania się? Krótkie wspomnienie na biologii i tyle, a przecież przez KILKA LAT powinno się regularnie na okrągło wkładać młodym ludziom do głowy co należy jeść i jak dużo należy ćwiczyć. Nastolatki chcą się odchudzać - BARDZO DOBRZE, ale niech to robią z głową!!! Wiele z nich to grubasy, albo są przynajmniej w górnej strefie normy, które są tak głupie, że głodzą się i popadają w anoreksję zamiast zacząć ćwiczyć i zdrowo się odżywiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilirian Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.gdynia.asseco.pl 20.04.10, 10:25 Przychodzi baba do lekarza -Panie doktorze chcę się odchudzić. Lekarz patrzy i mówi -Odchudzona to Pani już jest. Pani musi się odtłuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 21:28 To nie jest takie proste jak się wszystkim wydaje. Czasami wystarczy jakiś impuls i dziewczyna zaczyna odchudzać się świadomie, a czasem po prostu je coraz mniej. Anorektyczki tak tego nie widzą, nie analizują jak wy i z pewnością się nie "nudzą"!. To jest inny sposób życia w świecie, próba znalezienia siebie i akceptacji. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak tego typu komentarze bolą niektórych. (choć te nie są najgorsze, tylko czasem warto coś przemilczeć jak się nigdy nie miało styczności z daną sytuacją, a po niektórych komentarzach to widać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta co też kiedyś m Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: 109.243.218.* 06.05.10, 17:38 Coś wam powiem szczerze dziewczyny:) Kiedyś jako nastolatka w wieku 13 lat zaczęła sie bardzo przejmować wyglądem( chociaż geny mam dobre i tak wyglądałam smukle i ładnie) i zaczęłam ciągle myśleć o mojej wadze. Przez całe gimnazjum i liceum dbałam przesadnie o swoją linię... nieraz odmawiałam sobie jedzenia, ćwiczyłam długimi wieczorami, piłam litry wody zamiast upragnionej Fanty Cytrynowej ( bo uważałam że od słodkiego i gazowanego przytyje).... aż mi nieraz w liceum dziewczyny docinały ( chociaż były z 10 kilo grubsze i brzydkie) i ja nieraz byłam naiwna wierzyłam w ich słowa że np przytyło mi sie. Poszłam na studia. Zaczął się piękny etap:) Poznałam kogoś fajnego( super facet) i trafiłam na świetnych znajomych. Nagle w wieku 19 lat przeszła mi ta paranoja:) I od kilkunastu miesięcy jej tyle ile zechcę, nie odmawiam sobie słodyczy, tłustego miąska czy pysznego spagetti:) I wiecie co?:) Nic nie tyję:) Ważę się czasami i widze , że moja waga się nie zmienia a ja wyglądam szczupło( nieraz nawet jestem chwalona za figurę , która pomimo mojego wielkiego apetytu jest bez zastrzeżeń) Jestem najedzona i w 100 procentach akceptuję siebie a tym raszplom co mi kiedyś dokuczały kazałabym się puknąć w głowę. Laski!!! Uwierzcie mi, 70 procent z was myśli że przytyje jak będzie jadło na co ma ochote w danym momencie...a wcale tak nie jest, jeśli nie siedzi się cały dzień w domu na kanapie, tylko aktywnie spędza czas, można jeść i jeść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.10, 09:30 Tyle napisano już na temat nastolatek.Może powinny wiedzieć od rodziców,ze w życiu najbardziej potrzebnym organem jest mózg.Przydaje się wprawdzie tylko do końca życia,ale trudno.Wszystko co szkodzi jego rozwojowi powinno być eliminowane.Wiedzę trzeba zdobywać na wszystkie możliwe sposoby.Teraz są większe możliwości.Ja musiałem spędzać godziny na koszykowej iw innych bibliotekach.Teraz jest internet i w dalej są biblioteki.Człowiek słuchający bezmyślnie rad innych powtarza błędy innych.Uwagi należy brać pod uwagę,ąle moim zdaniem analizować.Uwagi bliskich podyktowane są bez wątpienia troską i miłością. Należy stale uzupełniać wiedzę.Mózg musi być czynny.Ja pamiętam to co działo się 70 lat temu.Nie zawsze jednak dokładnie ostatni tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calineczka XL Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.mofnet.gov.pl 26.08.10, 08:46 "dlaczego dziewczyny uważają bardzo szczupłą sylwetkę za wzór" Przejdźcie się po sklepach odzieżowych i spróbujcie znaleźć ładne, wygodne i w miarę tanie ciuchy większe od 40 lub 42. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.chello.pl 13.10.10, 21:22 Żadna z osób komentujących ten artykuł, nie rozumie problemu w nim przestawionego. Czy wiedzą panie jak to jest obsesyjnie myśleć o jedzeniu. W KAŻDEJ sekundzie swojego życia. Od roku choruję na bulimię atypową, a wcześniej przez pół roku na anoreksję. Moje Bmi wynosi niecałe 19, a ja widzę w lutrze obrzydliwie otyłą osobę. Nie jestem wcale głupią, pustą nastolatką jak to panie oceniają. Chodzę do najlepszego liceum w moim województwie, biorę udział w olimpiadach itp. A komentują to panie jako głupio odchudzające się nastolatki. Wcale tego nie chciałam. Pewnego dnia po prostu ujżałam zwały tłuszczu na moim ciele. Byłam gruba, tak obrzydliwie gruba! Chciałam schudnąć, choć nie wiedziałam jak. Żałuje że moja mama nie może przeczytać tego artykułu. Żałuje bo ona leczyła sobie sobą swoje ambicje. Sama jest gruba i sie nie mieści w 44. Ale ja miałam być dziecikiem idealnym. Życiowe zmiany? A rodzice mi się rozwiedli, a babcia najbliża mi osoba zachorowała na raka. Sport? Tak byłam tancerką. A grubych tancerek nie ma. Panie nic nie rozumieją. Mam przyjaciółkę której rodzice są alkocholikami. Mają ją w dupie. A ona od 2 miesięcy nic nie je. Nawet nie zauważyli. Okalecza się, pali, ćwiczy po 2h dziennie. Dla was to tylko głupie odchudzanie ("przełożyć przez dupę i zlać"?), a dla nas choroba. Nienawiść do własnego ciała nas niszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 09:28 wicie co czytam wszystko bo chce schudnac bardzo i zazdroszcze dziewczyna mimo ze mam bardzo duze powodzenie u chlopcow nie akceptuje siebie. mam 166 i waze 60 kg staje przed lustrem i wyje godzinami potem nie jem 3-4dni, moj chlopak zachwyca sie mna a mnie nawet to nie przekonuje, jak tylko schudne, ogranicze jedzenie i cwicze to jak tylko cos zjem odrazu kg jest wiecej,nienawidze tego...;/ (19lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. IP: 77.79.229.* 24.11.10, 20:55 Może dlatego że masz inny metabolizm,ja sama nie mam najlepszego. Ważę mało ale mam boczki i to mnie denerwuje. Próbowałam wszystkiego ale mi to nie pomaga. Innym to pomoże,innym nie. Może spróbuje zapisać się na jakieś tańce może to mi wymodeluje sylwetkę. Oby! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia59-1 Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było b.. 12.12.10, 20:21 mnie tez dziwi fakt ze nie ucza w szkole co powinno sie jesc, choc to rodzice powinni uczyc dzieci prawidłowego jedzenia a oni czesto sami tego nie potrafia dobrze robic:( ja dopiero dowiedziałam sie co jest dla mnie dobre jak wybrałam sie na wizyte do dietetyka teraz próbuje przekonac do tego moje dziecko nie jest łatwe ale po mału sie udaje, bylam tez z moja 6 letnia córką u Pani Anety z halsy, ktora ma dar rozmowy z dzieckiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Odchudzanie nastolatek - jak sprawić, by było IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 11:37 Ja mam 164 i warze 47 kg Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Nie odchudzać się 01.02.11, 16:01 Sprawdza się jedzenie żywności nieprzetworzonej. Od takiej się nie tyje. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie odchudzać się 01.02.11, 18:07 georgia241 napisała: > Sprawdza się jedzenie żywności nieprzetworzonej. Od takiej się nie tyje. Od każdej się tyje. Wystarczy, gdy się jej je za dużo. S. Odpowiedz Link Zgłoś