Dodaj do ulubionych

Kursy maturalne

27.10.10, 12:14
Mam pytanie, czy ktoś korzysta bo własnie rozmawiałam z jedną osobą która mówiła, ze jej dziecko korzysta, ale szczegółów nie znam, podobno za darmot - to się nazywa akademia matura.
Jesli równiez słyszeliście to poproszę o jakies konkretniejsze informacje, bo ja również mam dziecko w wieku maturalnym, a koszt korepetycji trochę mnie przeraża.
Obserwuj wątek
    • black_bird92 Re: Kursy maturalne 16.12.10, 14:23
      A slyszala pani o czyms takim jak internetowe kursy maturalne? podobno sa konsultacje ze swoim egzaminatorem przez internet a raz w tygodniu spotykania osobiste, sprawdza prace poprawia bledy i mowi co poprawic, jak patrzylam sie wczesniej na ceny kursow to bylam przerażona do 500 zl a te internetowe znalazlam za 250 zl i chyba sie sama zdecyduje. Moze sie pani rozejrzeć, znalazlam kilka w prywatnych szkołach.
      • tomeczqu Re: Kursy maturalne 17.12.10, 13:59
        Fajne (i tanie) kursy internetowe ma Cogito Edukacja. "Własny" nauczyciel - egzaminator na 5 miesięcy.
        • Gość: Miro Re: Kursy maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 21:07
          Ja uczestniczyłem w internetowym kursie maturalnym z matematyki na stronie:
          www.cauchy.pl/roz/dodatki/mwz/

Dość krótki ale bardzo fajny. Zadania przygotowujące, maturalne, obszerne wyjaśnienia.
          No i mała kasa w porównaniu z tym co piszecie.

Miro
          • Gość: romi Re: Kursy maturalne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.12.10, 14:30
            No nie wiem. Akurat znam od podszewki pewne kursy maturalne i to co jest na tej stronie nijak się ma do kursu maturalnego. Co powinien oferować KURS MATURALNY? Przede wszystkim naukę rozwiązywania zadań MATURALNYCH. Jest to specyficzny egzamin i specyficzne muszą być te kursy. Taki kurs powinien polegać na rozwiązywaniu całych arkuszy maturalnych. Nie arkuszy skopiowanych z poprzednich lat, ale przygotowanych specjalnie na tę okazję. Ktoś powinien te arkusze dla Was sprawdzać i komentować - zwrócić uwagę na to, co robicie źle. Musicie mieć możliwość rozwiązania kilku lub nawet kilkunastu pełnych arkuszy. Możliwość porozmawiania z nauczycielem, zadania mu pytań, obejrzenia wykładu.
            Kursy, które znam mogę szczerze polecić i jeśli ktoś jest zainteresowany podam nazwę (zresztą, już padła w tym wątku). Właściciele nie tylko nie dybią na łatwą kasę (co widać po cenie), ale dodatkowo zęby zjedli na edukacji, temat matury mają w małym palcu, bo ją organizują i przeprowadzają od lat i wiedzą z czym to się je. Na pewno nie są przypadkowi w branży.
            • Gość: dawid0401 Re: Kursy maturalne IP: *.182.117.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.12.10, 21:58
              romi to wiadomosc do ciebie i do ludzi ktorych wprowadzasz w blad przez takie rozumowanie poniewaz ja sam korzystalem z tego kursu internetowego cogito i jestem wlasnie mile zaskoczony gdyz duzo czasu przez internet poswiecasz wlasnie na rozwiazywaniu zadan typowych arkuszy maturalnych ktore sa odpowiednikiem matury. Dodatkowo spotykasz sie raz w tygodniu z wlasnym egzaminatorem i razem korygujecie bledy ktore popelniasz i tlumaczy ci jak im zapobiegac w pozniejszym czasie jest to tani i dostepny w duzej ilosci obszarow polski kurs.
              Ogolnie polecam warto;]
              • Gość: romi Re: Kursy maturalne IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.12.10, 22:17
                Nie zrozumieliśmy się. Ja nie pochwalam kursów wspomnianych przez Miro. Tych cauchy...
                • Gość: dawid0401 Re: Kursy maturalne IP: *.147.166.167.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.12.10, 10:53
                  w taki razie spoko romi;) kursy interentowe gora;] szczegolnie teaz w okresie zimowym gdzie nie chce sie zbyt czesto wychodzic z domu:PP
                  • Gość: szpadyzor Re: Kursy maturalne IP: *.147.250.210.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.12.10, 19:39
                    To nie pierwsze forum na jakim widzę że toczą się rozmowy o kursach internetowych;) coś w tym musi być. Rozejrzę się i wybiorę sobie jakiś i tak miałem coś z tym zrobić ;) Dam znać jak było ;)
                    • Gość: hardcore Re: Kursy maturalne IP: *.146.127.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.01.11, 23:26
                      no ja też słyszałem ostatnio o internetowych kursach
                      • Gość: mama Re: Kursy maturalne IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 19:48
                        Moje dziecko uczeszcza na kurs stacjonarny w Warszawie. Jestem zadowolona.
                        • Gość: mkowalska Re: Kursy maturalne IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 18:56
                          Tak, myślę że kurs stacjonarny to najlepsza rzecz, tych których stać mogą pozwolić sobie na indywidualne, tak jak moja znajoma. Ja właśnie dziecko zapisałam na kurs Ostatni Dzwonek w additionalCLASSES, działają w Warszawie i mają ciekawą ofertę, ostatnia tura kursów rozpoczyna się w ostatnim tygodniu lutego/początku marca, więc warto się zapisać www.additionalclasses.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka