Dodaj do ulubionych

KTO CHCE NA UJ?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:00
Jak w tytule, no i jaki kierunek??
Obserwuj wątek
    • Gość: pippi Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 11:08
      może ja... filologia portugalska, hiszpańska lub francuska, ewentualnie mish,
      kulturoznawstwo - prawdopodobnie cos z tego, zobaczę jak mi pójdzie matura z
      poszczególnych przedmiotów wybiorę dokładniej
    • kubuspuchatek18 Re: KTO CHCE NA UJ?! 04.10.04, 13:31
      filologia włoska, etnologia, historia, kulturoznastwo...

pozdrawiam, Julia
      • Gość: Mona Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:28
        To ja wam radze etnologię - kapitalne studia wszechstronnie rozwijające
        zainteresowania humanistyczne. I jeden zdecydowany plus: tam, w odróznieniu od
        bardzo wielu kierunków humanistycznych UJ (zwłaszcza filologii) studiują
        noramlni, niezepsuci faceci :)))))
        • Gość: elafan Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:25
          a jacy to są "zepsuci faceci" ;P?

P.S. Żeby nie było, ja chę na chemię;D
          • Gość: Mona Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:58
            Widzisz, na filolgiach jak jest kilku facetów na roku, to często zachowują się
            jak "władcy haremu" - koleżanki kserują im notatki, robią herbatkę, streszczeją
            lektury, itp. itd. Wielu z nich (owsoczywiście zdarzają się chlubne wyjątki) w
            ciągu kilku lat studiów powoli nabywa przekonania o wyjątkowości własnej płci i
            zachowuje się zgodnie z tym przekonaniem.... Podobno odwrotne sytuacje bywają
            na kierunkach technicznych w myśl zasady "co za dużo, to niezdrowo" :))) Jeśli
            nie wierzysz, to posiedź trochę w barku Collegium Paderevianum UJ i
            poobserwuj "atmosferkę filologiczną"....
            • Gość: kubuspuchatek18 Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:13
            • Gość: kubuspuchatek18 Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:15
              no może faktycznie tak jest. ale jest też druga strona medalu: te dziewczyny
              same chcą kserować notatki, streszczać lekturki. istnieje coś takiego jak
              asertywność. nie każda jest "łatwa" i nie każda da sobą pomiatać. ja jestem
              prawie 1005 pewna że chcę iść na italianistykę.

pozdrawiam, Julia
              • Gość: K. Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:38
                Masz oczywiście rację, tak wogóle tylko żartowałam pisząc o etnologii :) Jest
                wiele dziewcząt na filologiach, które nie traktują chłopaków jako te "święte
                krowy". Ale niestety, w naturze wielu kobiet jest potrzeba tzw. "poświecania
                się" dla facetów i stawiania ich potrzeb i spraw ponad własne. To się ujawnia
                zwłaszcza w późniejszym wieku, choć poczatki widać już w Paderevianum :(
        • Gość: bassia Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:46
          politologia:) moj nr gg:5534099
    • another_story Re: KTO CHCE NA UJ?! 05.10.04, 15:55
      Takie okrutne rzeczy piszecie... A ja się właśnie wybieram na filologię, polską
      w dodatku :).
      • Gość: Mona Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 16:26
        Na polonistyce jest troche inaczej (chyba nawet ciut lepiej?) niż na obcych -
        Jest tam chyba troche więcej facetow niż na fil. obcych, a w dodatku co drugi
        lub trzeci "nosi w plecaku buławę" - to wieszcz lub pisarz światowej sławy, na
        razie, niestety, jeszcze zapoznany...:)))
        • summer18 Re: KTO CHCE NA UJ?! 13.10.04, 19:21
          Ja mysle o UJ, ale wiadomo jak jest... walka bedzie zawzieta... W kazdym badz
          razie marza mi sie (bo podobno mozna wybrac tan trzy kierunki):
          -stosunki miedzynarodowe
          -politologia
          -albo europeistyka
    • Gość: Y Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.osiedle.net.pl 14.10.04, 11:18
      ja na biotechnologie na UJ sie wybieram :D ktos tez tam planuje ?:> i jaki jest
      tam stosunek M:K ? :P
      • Gość: klaudia Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 11:25
        ja tez mysle o biotechnologii albo chemii ... ale jeszcze wszystko sie moze
        zmienic ...
    • agatha.p Re: KTO CHCE NA UJ?! 14.10.04, 18:20
      Ja bardzo chciałabym na zarządzanie w turystyce, ale będzie ciężko. W zeszłym
      roku był to najbardziej oblegany kierunek w Polsce, było 31 osób na miejsce...
      Pożyjemy zobaczymy, w każdym bądz razie na pewno chcę studiować w Krakowie,
      mieście studentów i zabawy :)
    • Gość: bleee Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:25
      NO JAAA!ale coz z tego zechce jak to najbardziej skorupowana i snobistyczna
      uczelnia o ktorej udalo mi sie uslyszec..przykre to..ale coz probowac bede..."w
      siecie szalencow zostac krolem zagubionych..." psychologia....
      • Gość: K. Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 10:39
        No, nie przesadzaj z ta korupcją! Znam 'od podszewki' conajmniej dwa kierunki
        UJ, gdzie pracownicy kierują się zasadami etyki zawodowej, nie robi się
        przekrętów na egz. wstępnych, itp. A tymczasem o jednym z nich krążą
        legendy "na mieście", bo jest po prostu oblegany i ci, którzy się nie dostają
        na studia (a zwłaszcza ich rodzice) tworzą potem owe legendy, żeby poczuć się
        lepiej... Ostatnio jakiś taksówkarz tłumaczył mi, że nie posłał córek na
        studia, bo nie stać go było na łapówki dla komisji:) W ubiegłym roku kreska
        przyjęć przebiegała dwa punkty ponad wynikiem syna bardzo szanowanego przez
        wszytskich kolegi, który pracuje w Instytucie od 15 lat i nikt nikomu nie miał
        nic za złe....
        • Gość: Jinx Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:26
          Ja sie wybieram-historia sztuki bądź prawo, ale straszycie tu ludzi xe sie
          chyba zastanowie, bo na bandę snobów nie mam ochoty :D
          • Gość: K. Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:37
            Dokładnie odwrotnie. Własnie tłumaczę, że jak ktoś jest dobrze przygotowany,
            (lepiej od innych kandydatów) i do tego ma trochę szczęścia, to NIE MA SZANS
            SIĘ NIE DOSTAĆ, chocby konkurował z dziećmi pracowników i krewnych i znajomych
            królika (vide przypadek prawa na UG). Przynajmniej na tych kierunkach które
            znam "od kuchni".
          • Gość: stud Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.itelekom.pl / *.itelekom.pl 19.11.04, 14:54
            Tez znam pare kierunkow i uwazam ze 'przemycanie' matolow ze wzgledu na rodzinke
            znajomosci etc jest zjawiskiem marginalnym na UJ. Oczywiscie naganne jest ze
            zawsze kilka osob takich sie dostanie, ale to tak na moj gust <10% (chodz i tak
            za dużo:/
    • Gość: meg Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 15:45
      a j bym chciala sie dostac na archeologie, super kierunek:)
      • Gość: Monia Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.11.04, 17:17
        Ja chce isc na kierunek administracji :))
    • agniecha_k Re: KTO CHCE NA UJ?! 18.11.04, 21:28
      ja chcę!!!!!!!
      marzę o japonistyce
      ewentualnie o kulturoznawstwie dalekowschodnim
    • Gość: czarna_mamba_85 Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.zetosa.com.pl 19.11.04, 18:40
      jestem ubiegloroczna maturzystka wiec na troche innych zasadach niz wy ale
      odnosnie uj to wam powiem ze to wcale nie jest tak dobra uczelnia za jaka chce
      uchodzic, na zarzadzanie w turystyce bylo tyle ludzi bo latwy egzamin i malo
      chetnych rok wczesniej a na historie sztuki dostali sie ci co dali lapowki (co
      nie jest zjawiskiem marginalnym - jest to na porzadku dziennym)
      • Gość: Alessandra do Julii(vel kubusiapuchatka) IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.04, 19:21
        to pewnie spotkamy sie na egzaminach, bo ja tez mam zamiar zdawać na
        italianistykę :)
        pozdrawiam:)
    • Gość: jok Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: 149.156.189.* 22.11.04, 13:11
      Cześć a ja mam pytanie jak wyobrażacie sobie egzamin na prawo??? I jak
      zamierzacie się do niego przygotować???
      • Gość: Lucia Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:17
        Jaaa chce na UJ!! ;) To moje marzenie ;) a chce sie dostac na filologie
        rosyjska badz na kulturoznastwo ze specjalizacja rosjonoznastwo ;) Ktos jeszcze
        mysli o tym kierunku? Jak tak to piszcie GG 1288546 ;) pozdrowki ;)
    • Gość: klaudia Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.intergeo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:39
      Ja chce na UJ tylko jeszcze nie wybrałam dokładnego kierunku... myślę o chemii
      albo biotechnologii ...ale musze to wszystko jeszcze przemyslec...
    • Gość: paula Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:42
      ja chce!!! ale byloby spoko gdybym się tam dostała-na prawo-no ale mam jeszcze
      czas -pisze za dwa lata :)
    • Gość: DEBEŚCIAK Re: KTO CHCE NA UJ?! IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 24.11.04, 17:55
      Mam nadzieję, że dostanę się na dziennikarstwo - oczywiście na UJ :) CO do tych
      haremów to bardzo ciekawe... czy na dziennikarstwie też tak bywa, jeżeli jest
      przewaga płci pięknej???? :) Pozdro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka