Gość: zdesperowana IP: *.21796119.tvteletronik.pl 19.11.04, 13:11 Prawdopodobnie grozi mi 1 nieklasyfikacja na polrocze z j. polskiego. Co to znaczy? Czy da sie jakos uniknac tej nieklasyfikacji? Czy jest to takie powazne, skoro to dopiero polrocze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pocieszyciel Re: NIEKLASYFIKACJA IP: *.chello.pl 19.11.04, 15:16 To ważne, ale się nie załamuj. Pogadaj z nauczycielką. Ogólnie chodzi o to, ż ejak bedziesz nieklasyfikowana na koniec roku (a słabe oceny w pierwszym semestrze mogą to spowodować, choć nie muszą), to nie jesteś dopuszczona do matury. A to już jest powazne. Ale głowa do góry. Na pewno się wyciągniesz. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: NIEKLASYFIKACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:06 1 na półrocze to nie jest 'nieklasyfikacja'. Przynajmniej w mojej szkole. Jeżeli nie masz żadnych ocen - zwłaszcza jeśli nie pisałaś sprawdzianów, to wtedy można być nieklasyfikowanym. U mnie, jeśli ktoś ma 1, to musi później w drugim semestrze chodzić do nauczyciela i zaliczać materiał z pierwszego sem. Chociaż szczerze mówiąc, nie wiem, jak to jest w klasie maturalnej :/ W mojej klasie są osoby, którym grozi 1, myślę, że jakoś wyciągną. Pogadaj z nauczycielem, wykaż się jakoś na lekcji, zrób jakąś pracę dodatkową - pokaż mu, że Ci zależy, a to, ze miałaś dotąd słabe oceny, to było potknięcie. Nauczyciel też człowiek, na pewno Cię zrozumie :) Uszy do góry! ;] 3maj się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madana Re: NIEKLASYFIKACJA 19.11.04, 16:50 Ocena niedostateczna a nieklasyfikowanie ucznia to zupełnie różne sprawy.1- dostaje uczeń za nieuczenie się,ma sporo niepoprawionych prac i z reguły niewiele robi.Nieklasyfikowanie wiąże się z nieobecnościami,jeżeli uczeń przekroczy 50% nieobecności na odbytych lekcjach jest nieklasyfikowany i musi zdawać egzamin klasyfikacyjny.Uczeń z 1- zdaje egzamin poprawkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: NIEKLASYFIKACJA IP: *.21796119.tvteletronik.pl 19.11.04, 22:03 Wlasnie, u mnie trzeba miec 60% obecnosci - wtedy jest sie klasyfikowanym. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: NIEKLASYFIKACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 00:04 Ale egzamin klasyfikacyjny i poprawkowy zdaje się po danym roku szkolnym. Poza tym nieklasyfikacja, z tego co słyszałam - wiąże się z tym, że uczeń powtarza klasę, nawet jeśli zda egz.klasyfikacyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: NIEKLASYFIKACJA 20.11.04, 14:50 R U Sure? A jeśli uczeń odwołuje się od oceny końcoworocznej to chyba też pisze egzamin klasyfikacyjny... I przecież mie powtarza roku. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: NIEKLASYFIKACJA IP: *.21796119.tvteletronik.pl 20.11.04, 17:53 Hmmm, widze, ze nie tylko ja nie wiem co to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: NIEKLASYFIKACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:57 Możesz zostać nieklasyfkowana tylko i wyłącznie z powodu NIEOBECNOŚCI tj. jeśli opuściłaś ponad 50% lekcji jezyka polskiego w semestrze. Nie można nieklasyfikować z powodu słabych ocen,to inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś