Dodaj do ulubionych

iberystyka... język hiszpański... studia...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:15
Najprawdopodobniej moim celem okaże się w czerwcu Uniwersyttet Wrocławki... z
jakim skutkiem - nie wiem... A że ogólnie jestem pesymistką, tym bardziej się
wacham... Ale pomimo tego wybieram język hiszpański jako filologię... Choć
się jeszcze go nie uczyłam oprócz własnych chęci... Czy ktos ma podobne
plany..?? z chęcią rozwinęłabym szerzej ten temat...
Obserwuj wątek
    • Gość: maturzystkaa Re: iberystyka... język hiszpański... studia... IP: *.otvk.olawa.pl 09.12.04, 23:04
      jesli chodzi o hizpanski to bardzo lubie ten ejzyk i kiedys takze sie sama jego
      uczylam,ale to bylo dawno i dzisiaj juz niewiele z tego pamietam.tzn jesli
      chodzi o rozumeinie ze sluchu to niemal wszystko rozumiem-np.ze zrozumieniem
      hiszpanskich programow telewizyjnych nie mam wiekszego problemu,ale jesli
      chodzi o mowienie to juz jest gorzej.....o iberystyce kiedys myslalam ale to
      bylo bardzo dawno...teraz raczej skupiam sie na niemieckim i to z nim
      chcialabym wiazac moje plany na przyszlosc:)bardzo bym chciala dostac sie na
      germanistykę na UWr i chociaz czarno to widzę,będe probować...A Tobie zycze
      powodzenia z hiszpanskim!:)pozdroofka
      • Gość: maturzystkaa Re: iberystyka... język hiszpański... studia... IP: *.otvk.olawa.pl 10.12.04, 12:19
        nie ma juz egzaminow wstepnych,przynajmniej jesli chodzi o germanistyke.wiem
        ze na anglistyce jest "rozmowa kwalifikacyjna"a co z iberystyka to nie mam
        pojecia
        • Gość: Maja Re: iberystyka... język hiszpański... studia... IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 16:58
          Wiesz,tak sie mowi. Ale naprawde to bedzie zalezalo tylko i wylacznie od
          uczelni. Nazwa to sobie "test kompetencji zawodowych" czy inne rozmowy
          kwalifikacyjne i z glowy.
          Pozdrawiam cieplo :-)
        • adziunia Re: iberystyka... język hiszpański... studia... 16.12.04, 19:59
          A czy ktos wie czy na fil. hiszpanskiej na UAM trzeba sie koniecznie uczyc
          francuskiego?? Bo ja nie chce :( a strona instytutu nie jest zbyt szczegolowa
    • Gość: Maja Re: iberystyka... język hiszpański... studia... IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 07:17
      Ja tez bede probowac na iberystyke do Wroclawia. Byc moze spotkamy sie na
      egzaminach ;-)
      • Gość: tricky Re: iberystyka... język hiszpański... studia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:50
        W Informatorze dla Maturzystów z tego roku pisze, ze na wydział filologii
        romańskiej Z (czyli zawodowe 3 - letnie z mozliwością późniejszej magisterki) o
        profilu hiszpańskim wymagane jest przy Nowej Maturze: konkurs świadect:
        język hiszpański lub inny język obcy nowożytny,
        język polski
        i jeden do wyboru spośród: historia, historia sztuki, filozofia, łacina i
        elementy kultury antycznej, greka i elementy kultury antycznej, drugi język obcy

Jak mniemam chodzi tu o wyniki z matury, ale... nie jestem pewna... Wolałabym,
        aby chodziło o oceny ze swiadectwa maturalnego ;-)
        I to jest mój cel na dzień dzisiejszy, choć plany tak często mi się
        zmieniają... Na początku myślałam o farmacji, bo chemia nie jest mi obca, ale
        wymagania chyba sa za wysokie jak dla mnie i zrezygnowałam...

Mam nadzieję, że się uda, bo miałabym już na starcie pracę!!! Yuppi...
        Ale co z tego wyjdzie...?

• dobryczlowiek4 Re: iberystyka... język hiszpański... studia... 10.12.04, 20:03
      Już nic w rekrutacji nie moze się zmienić - to , co jest w informatorach
      jest 'świete'.
      Ja mam podobne plany, tylko nie iberystyka, ale filologia rosyjska... W tym
      roku bedzie pewnie oblężenie - winny temu Juszczenko i wzrost zainteresowania
      Wschodem.
      Powodzenia życze!!
      • Gość: tricky moze jakaś dyskusyjka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 21:00
        Czy ktoś jeszcze ma plany związane z gorrącym hiszpańskim krajem...? Może jakaś
        dyskusyjka?
        • Gość: chiquilla Re: moze jakaś dyskusyjka? IP: 80.53.168.* 17.01.05, 18:22
          a zdaje ktos moze nowa mature z hiszpanskiego??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka