Dodaj do ulubionych

Motyw wędrówki

IP: *.net.autocom.pl 28.12.04, 21:48
jakie na moim miejscu omawialibyscie lektury?
co dodatkowego pokazywac komisji? :/
film? obraz? dot. wedrowki nic mi nie przychodzi do glowy...
o czym pisac?
jaka funkcje pelni wedrowka w literaturze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Doda Re: Motyw wędrówki IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 07.01.05, 23:08
      Czesc, ja wybralam ten sam temat co Ty, tzn wedrowka w poszukiwaniu sensu zycia
      ale to jest ogolnie motyw wedrowki i mam troszke pomyslow co do pracy,ja mam
      tego za duzo i raczej nie zmieszcze sie w przeciagu 15 minut zeby to omowic
      wiec jak chcesz to moge Ci pomoc,wiec odezwij sie do mnie na adres
      dirys@poczta.onet.pl i wtedy sie dogadamy co i jak:)paapa:) czekam na odpowiedz
      • Gość: lipson Re: Motyw wędrówki IP: *.e-cho.com.pl 08.01.05, 14:45
        ja mam podobny temat tzn motyw podrozy i przygody..temat ciekawy i naprawde
        mozna sporo mowic tylko jeszcze niezd4ecydowalem sie co i jak :) A Tobie
        polecam udac sie do miejskiej biblioteki i z biblioterkami pogadac...w moim
        przypadku pomogly:) pzdr
    • sylwija Re: Motyw wędrówki 10.01.05, 19:35
      film "Prosta historia" Lyncha, albo "Dzikosc serca", mit o
      Odyseuszu, "Alchemik" Pablo Coelho, "Boska komedia", wedrowka jako poszukiwanie
      wlasnej tozsamosci, wedrowka jako alegoria zycia i dojrzewania, motyw emigranta
      np. "Latarnik", poczucie wyobcowania, braku zakorzenienia, "Trans-Atlantyk"
      Gombrowicza, albo cos Czeslawa Milosza, wedrowka we wlasna psychike, wedrowka w
      czasie, czyli ucieczka we wspomnienia np. "Cudzoziemka" KUncewiczowej. Moze cos
      z tego wybierzes, zycze powodzenia na maturze
      • Gość: Motylek Re: Motyw wędrówki IP: *.244.144.166.ip.tnp.pl 10.01.05, 20:43
        Nam ostatnio przyniosła polonistka opracowany przez OKE (tylko nie pamietam
        skąd) ten własnie temat. Fajna sprawa - wszystko jest, nie tylko bibliografia
        ale nawewt cała wypowiedź napisana. Tylko opracowany na podstawie sztandarowych
        utworów. Mysle jednak że można coś wykorzystac. Jeśli ktoś jest zainteresowany
        to podaje mój nr gg: 1883762 Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka