Gość: jaras86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:39 czy ktos z was wie jakie kalkulatory naukowe beda dopuszczone do matury (model, firma)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nibynic Re: kalkulatory naukowe IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.05, 21:18 tu raczej nie chodzi ani o model ani tym bardziej o firmę. Kalkultor prost to taki który nie rysuje wykresów funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siss Re: kalkulatory naukowe IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.03.05, 21:30 nie wiem jeszcze dokladnie jakie bedzie mozna uzywac...ale sadze ze dosc dobry jest Casio fx-4500P pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: kalkulatory naukowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:32 wszystkie casio odpadaja. kazdy nawet najprostrzy casio zawiera cos tam z obliczeniami danych statystycznych u mnie w szkole szkoła planuje zakupic kalkulatory na mature. wszyscy beda mieli takie same i nie bedzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belcia Re: kalkulatory naukowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:42 no jasne, ja ponoc tez mam w kalkulatorze funkcie statystyczne, ale nie umiem tego obsluzyc ;D, to tak jakbym nie miala.... Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: kalkulatory naukowe 21.03.05, 23:41 Kalkulator nie może rysować wykresów funkcji, rozwiązywać równań i obliczyć parametrów danych statystycznych. Jak na razie nie znamy kalkulatora, który by spełniał powyższe warunki, a posiadał coś ponad cztery działania i pierwiastek. Obsługi funkcji statystycznych w kalkulatorze nauczyłem się na jedną klasówkę i też już nie pamiętam jak one działają. Tylko co z tego? Nie zaryzykuję pozostania na maturze bez żadnego kalkulatora. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś