Dodaj do ulubionych

2 kierunki od 1. roku ???

IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 13.04.05, 12:53
Cześć wszystkim,
ja chciałbym się spytać czy ktoś zamierza studiować 2 kierunki DZIENNIE! i
czy to w ogóle możliwe?? sam tak zamierzam, albo narazie tylko rozmyślam czy
można pogodzić taki stan rzeczy - te same godziny zajęć, potem egzaminy itp.
Wypowiedzcie się na ten temat, może macie jakiś znajomych co im ta sztuka się
udaje?
Aha, chciałbym studiować na 2 różnych uczelniach (turystykę na AWF i jakąś
filologię na AP - obie w Krakowie) dzięki z góry!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: 2 kierunki od 1. roku ??? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 13.04.05, 13:28
      Od pierwszego roku osobiście nie radzę - najpierw lepiej zobaczyć, jak sobie
      dajesz radę na jednym, oswic się z samym studiowaniem. Ale pogodzić dwa dzienne
      kierunki mozna łatwo, ja tak studiuje, masa moich znajomych też, niektórzy do
      tego jeszcze pracują i mają stypendia naukowe;) Na studiach nie ma wszak aż tak
      dużo zajęć...
    • Gość: m Re: 2 kierunki od 1. roku ??? IP: *.chello.pl 13.04.05, 14:18
      Na AP bardzo trudno nie jest (najgorzej chyba na angielskiej), na turystyce tez nie. Ale czy warto sie od razu szarpac? Nie masz doswiadczenia, nie wiesz co mozna olac, nie weisz do konca jak to wszytsko hula... poczekaj, studia na AWF to chyba tylko 4 lata, wiec zdazysz z wszystkim :) Tak poza tym wykladowcy nie beda przychylnie na Ciebie patrzec jesli bedzie opuszczal zajecia. Od 2. roku jes6t juz duzo lepiej, lepiej jest tez, gdy jest sie na wyzszym roku gdzie indziej. To tez wez pod uwage - ktos moglby Ci robic problemy (zreszta np. na UJ nie mozna studiowac 2 kierunkow od 1 roku).
    • Gość: b Re: 2 kierunki od 1. roku ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:44
      ja tez tak chcialam, i wszyscy prawie mi odradzaja, argumentujac jak moja
      poprzedniczki.a raczej wszyscy powtarzaja sakramentalne: najpierw sie dostan:P
      napewno bede studiowac dwa, ale raczej od drugiego roku
      mysle ze tez b duzo zalezy od szkoly, od poziomu i od nastawienia wykladowcow-
      jedni doceniaja ze sie starasz itp, innych drazni takie cos, ze niby nie
      przykladasz sie wtedy solidnie, opuszczasz wyklady, bla bla i robia trudnosci
      ja bym popytala tychj co juz studioja na tych konkternych uczelniach, oni ci
      najlepiej powiedza jak sprawa wyglada, i czy warto sie na takie cos szarpac czy
      nie ;)
      w kazdym razie powodzenia :)
      • Gość: Kaja Re: 2 kierunki od 1. roku ??? IP: *.ssnet.pl 13.04.05, 17:57
        A jakie 2 kierunki chcesz studiować? Tak z ciekawości pytam ;)
        • Gość: sebastian Re: 2 kierunki od 1. roku ??? IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 13.04.05, 21:49
          jak już napisałem :) turystyke i jakąś filologię, anglielską, hiszpańśką lub
          germańśką
          • Gość: Kaja Re: 2 kierunki od 1. roku ??? IP: *.ssnet.pl 13.04.05, 21:51
            Wiem, ja umiem czytać, to pytanie nie było do Ciebie tylko do b :)
    • Gość: mała mi Re: 2 kierunki od 1. roku ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:10
      Ja poczekałabym z drugim kierunkiem do nastnępnego roku. Z resztą sama tak
      zamierzam, z tym że nie dziennie, a zaocznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka