Dodaj do ulubionych

A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:53
Nie wiem ale chyba wszyscy zdali. W takim razie matura nie byłaby taka trudna
jak się wydaje. No ale to dopiero pierwszy dzień.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sagi Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.net / *.net 18.04.05, 16:57
      Nie słyszałem żeby u mnie w szkole ktoś nie zdał. Przepuszczają wszystkich.
      Wiem, że dzisiaj conajmniej 2 osoby miały 6 pkt
      • Gość: D. Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.ksiezyc.pl / *.ksiezyc.pl 21.04.05, 19:58
        u mnie w szkole juz 16 osób ogółem nie zdało.. to bardzo duzo..
        • Gość: mastra Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.chello.pl 23.04.05, 09:00
          u mnei wszyscy oblewaja ku..ka szkola duzo osbub polaka anglika zdaja a
          polaka nie
    • Gość: Madzia Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 17:01
      Tak u mnie w szkole 2 osoby nie zdały.
      • Gość: ktos Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 80.51.226.* 18.04.05, 17:15
        Az tak strasznie im poszlo?Moze wiesz co tam sie mniej wiecej dzialo?
        Rozmawialas z tymi osobami?
        • Gość: Kaska Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.jerzostrada.pl / 80.51.251.* 18.04.05, 17:24
          U mnie w klasie jedna dziewczyna miala 6 ptk a nawet taka slaba na lekcjach nie
          byla, wszytsko zalezy od komisji i zestawu
          • Gość: stres Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:28
            Aha czyli ta osoba to z anglika nie zdała? A nie zdał ktos moze polskiego?
            Jeszcze jedno 6 punktów to chyba zdana przeciez to jest idelanie 30%?
            • Gość: Zientara (mazury) Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:32
              tak, 6 to minimum by zdac... ja zdaje jutro i strasznie sie boje... ale napisze
              jakie zestawy byly.... ;) 3majcie kciuki
              • Gość: zdalam:P Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:53
                zestawy ang roz: zalety i wady zycia w miescie i na wsi, i sposoby spedzania
                czasu w weekendy:P
            • Gość: Nicky Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.org 18.04.05, 17:33
              U mnie w klasie jedna dziewczyna nie zdała.W innej klasie jeden chłopak miał
              30%.Dwie inne osoby u mnie w klasie miały po 40%.Oceniali
              niesprawiedliwie.Dlatego,jak napisałam w innym wątku,bardzo dobrze,że nie biorą
              podczas rekrutacji na studia wyników ustnej matury,bo wiadomo,że w "lepszych"
              liceach poprzepuszczają,a u mnie w "gorszym" bedą drążyć.
              • Gość: stres Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:43
                Na czym tej dziewczynie się noga poslizgneła? Stres?
                • Gość: Nicky Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.org 18.04.05, 18:04
                  Nie wiem,na pewno też.Ale przede wszystkim-nauczycielka od 1 klasy nie darzyła
                  jej sympatią tylko dlatego,że nie była omnibusem z polskiego :/ I jak tu wierzyć
                  w sprawiedliwość???
                  • kasia_bunia do Nicky 18.04.05, 23:00
                    wiesz jest troche prawdy w tym co mówisz, ale u mnie orzeł z polaka zdał na 15
                    pkt. załamała sie panna. 2 nie zdały (chodze do średniego LO) i z 3 miały chyba
                    na granicy :/
            • Gość: k Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:36
              u mnie z polaka wszyscy zdali. najmniej to 10 pkt, a zdały nawet osoby ktore
              ledwie 2 na koniec roku dostały
      • kachna864 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 06.05.05, 16:40
        u mnie wszyscy zdali:):)
    • another_story Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 18:01
      W mojej szkole angielskiego nie zdało dzisiaj 9 osób - w tym jeden chłopak z
      naszej klasy. To mi niezbyt dobrze wróży na jutro ;).
      • Gość: Zientara (mazury) Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:03
        ale nie zdali podstawowego czy rozszerzonego? i to byli dobrzy czy słabsi
        ucznowie? ja zdaje jutro;/
        • another_story Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 18:05
          Ten mój kolega jest bardzo słaby z angielskiego (a trzeba wziąć pod uwagę, że
          mieliśmy na dodatek fatalnego nauczyciela). Nie zdał podstawowego. O reszcie
          nie wiem nic. Nie znam tych ludzi.
    • Gość: panda Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.aster.pl 18.04.05, 18:34
      z tego co wiem do tej pory z polaka nie zdaly dzis 2 osoby z mojej klasy.nie
      wiem jednak jak z innych jezykow. Z polskiego wogole nie bylo wiecej niz 15.
      Wiem tez ze z angielskiego dwujezycznego bylo kilka razy max. mam nadzieje ze
      bedzie juz tylko lepiej.
      • Gość: plama Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:38
        ja słyszałam jak na razie tylko o jednym maxie z ang dwujęzycznego, ale wyniki
        z ang sa dużo lepsze chyba niż z polskiego.
        • Gość: maturzystka Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.systemx.com.pl 19.04.05, 15:34
          nie powiedziałabym u mnie wszkole bardzo duzo osób nie zdało!! I teraz sama sie
          denerwuje.
      • Gość: panikara Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:39
        Z mojej klasy niezdały dzisiaj trzy osoby !!!
        Ja zdaję jutro w południe i na te wiadomość robię już w gacie ze strachu .
        O jednej z tych co nie zdały wiem , że nie zmieściła się w czasie i odjęli jej
        punkty - tak przynajmniej nam mówiła :(((

• Gość: xxx Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 80.51.184.* 18.04.05, 19:06
          u mnie dzisiaj 2 osoby nie zdaly, ale to nie byly osoby z mojej klasy.
        • mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 19:09
          no swietnie- jak bedziecie tak panikowac i sie denerwaowac to zaraz podwyzycie
          statystyki osob ktore nie zdaly
          a co to jest matura, zwlaszcza ustna?
          napisalas sama prezentacje? w miare skladnie i sensownie mowisz? znasz
          nauczycieli z komisji?
          to czym u licha tak sie martwisz?
          nawet nie wiecie jaki wplyw na psychike ma zachowanie mas- jak sie tak naczytam
          teraz postow gdzie sie maturzysci przescigaja w tym kto sie bardziej od kogo
          denerwuje to zaraz sama zaczne sie bać.
          chyba przestane czytac to forum... :-)
          • Gość: b Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:18
            masz racje, czas skonczyc z czytaniem....... :) szczerze mowiac mnie to juz
            znudzilo doszczetnie, bleee.
            :) zmywam sie :)
            • insidemyownmind Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 19:36
              racja, racja...
              ale wy się wszyscy ludzie wzajemnie nakręcacie i zupełnie niepotrzebnie.
              wystarczy realnie popatrzeć na formę nowej matury, zwłasza z polskiego -
              powatawanie naszych prac było pod stałym nadzorem, chodzi mi o prawidłowy zapis
              bibliograficzny, zrozumienie tematu, odpowiednia argumentacja itd.
              Nie ma więc szans na pracę nie na temat, więc w tej kwestii możemy być
              spokojni.
              Po drugie nie wierzę żeby nawet ktoś, kto przykładowo "kupił" swoją
              prezentację, nei zajrzał do niej i nie zagłebił wiedzy z jej zakresu. Byłoby to
              zwykłym idiotyzmem.
              Jedynym rozsądnym argumentem przemawiającym za niezdaniem jest to, że
              ktoś "zaniemówi" najprawdpodobniej pod wpływem stresu i nie powie zupełnie nic,
              lub powie zdecydowanie za mało niż przewidywał...

Jeśli chodzi o angielski, to już troszkę inna historia. tu większą rolę gra łud
              szczęścia i bogactwo językowe moim zdaniem. Znając odpowiednie słownictwo
              jesteśmy zdziałać cuda, nawet nie znając zagadnienia, bo nie oszukujmy się
              niektóre z nich wymagają głębszej znajomości tematu - każdy ma jakieś
              zainteresowania, więc nie jest w stanie ogarnąć wszystkiego...

LUDZIE! więc nie nakręcajcie się, bo to tylko wprowadza nerwową atmosferę, co
              sprzyja mało prawdopodobnemu niezdaniu!

Bądźmy dobrej myśli!
              Wystarczy troszkę się przyłożyć i na pewno wszystko pójdzie dobrze :)
              • avvg Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 23:03
                Łud szczęscia nie odegra żadnej roli. Łut może tak.
                • gdabski Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 23:13
                  She WOULD have passed English if she hadn't been so unlucky.
                  Masz łud szczęścia. Odbija mi :P

/Gdabski
                  • Gość: b Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:21
                    dobre:)after such presentation of your creativity i am sure that you will pass
                    your exam without any complications :) you can be sure of succesful result of
                    english part :)
                    sory za wszelakie bledy, mozecie mi wytknac :)
                    • gdabski Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 23:58
                      Dodałbym z dwa 'a' i jedno 'the' :D
                      Ale ja się powinienem czym innym zajmować niż angielskim...

/Gdabski
                      • mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 19.04.05, 00:04
                        oh yes, you should :-P
                • insidemyownmind Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 19.04.05, 09:27
                  ŁuT, już wam lepiej?
                  • Gość: swieta Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 11:10
                    u mnie w szkole pierwszego dnia z pol nie zdal jeden chlopak, jedna dziewczyna
                    sie nie stawila. wiem, bo na stronie mojej szkoly sa wyniki :(((
                    ja jutro ang podst, czw pol (niestety na koniec roku przy wystawianiu ocen
                    poklocilam sie z moja polonistka ktora bedzie u mnie w komisji mam nadzieje ze
                    nie odbije sie to na ocenie!!!)
                    • Gość: dddddddddddddddd u mnie zajebiście podwyższali wyniki z polaka IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 11:31
                      sama miałam 100% a wiem że moja wypowiedx na 6 na p[ewno nie zasługiwałam ,to
                      jest niepsrawiedliwe że w niektórych szkołach oceniają tak jak trzeba a w
                      innych podwyższają żeby nie było że same głupki tam chodzą, u mnie z połowy
                      klasy wszyscy zdali reszta ma dzisiaj egzaminy ,ale jestem pewna że zdadzą
                      wszyscy, najmniej było 6p. ale jakies 70% klasy miało po 15p.!i kilka osób
                      nieco więcej....
                      • Gość: dddddddddddddd a jeeli chodzi o to kto nie zdal IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 11:33
                        to w innej szkole jedna dzieczyna nie zdała roz. angielkeigo, w ogóle klasa
                        dopiero przed egzaminem doweidziała się jak wygląda egzamin z angielksiego! ale
                        i tak każdego przeppuszczali,bo orły to tam nie chodzą,wystraczyło byle jak
                        opisać obrazek i odp.na jedno pyt.
        • Gość: aaaaaaaaaaaa Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.chello.pl 21.04.05, 18:31
          Jesli bedziesz pisać nie z czasownikiem razem to na pewno nie zdasz:-)
        • iskaska Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 03.05.05, 03:05
          To chyba lekka przesada. To jak was przygotował nauczyciel?
    • mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 19.04.05, 13:55
      jak tylko zdam ten polski, to zaczne sie wymadrzac i pytac retorycznie, jak
      mozna go nie zdac??
      • Gość: plama Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:10
        a mnie dyrekcja pokarała, odbierając mi tę niewątpliwą przyjemność! bo ja
        dopiero 28! i kogo ja będę straszyć? tylko tych z 29! :(
        • Gość: iksik Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:27
          no niestety, w mojej szkole nie zdało polaka 50% ludzi!!! Co prawda to Zespół
          Szkół, a ludziska kulali się z dopami z roku na rok. Po prostu było uczciwie -
          głupole i lesery odpadły!!!
    • Gość: enver1 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 21.04.05, 14:40
      W Bełchatowie w jednej szkole nie zdało anglika juz 6 osób!
    • Gość: buuuka Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 21.04.05, 15:11
      U nas z angielskiego nie zdalo juz 12 osób w tym jedna dziewczyna ode mnie z
      klasy :/
      • Gość: raniuch Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:26
        U nas z angielskiego nie zdało w sumie 8 osób na 60 kilka. Z polskiego jedna.
    • Gość: buriava Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 80.48.73.* 21.04.05, 18:06
      u mnie w szkole z polaka 7 osób padło. Zang. wszyscy przeszli
      • Gość: yaku_ona Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:12
        u mnie w szkole poki co jedna osoba nie zdala polskiego,ale full ledwo zalicza -
        pewnie polowa ludzi ma te marne 30% ... no a do konca ustnych jeszcze kilka
        dni...
    • Gość: arielka Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:12
      w mojej miejscowosci niezdało kilku fajnych gosci, pytania niektóre byly
      szokujące np opowiedziec w języku angielskim wplyw ONZ na gospodarke Europy.
      (totalna głupota po polsku nie wiem w czym rzecz)
    • Gość: morgana Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:13
      u mnie w szkole nie zdala 1 osoba nie wiem czemu chyba nic nie powedziala czy
      jakos tak
      • Gość: izaa Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:16
        u mnie juz 3 nie zdały
    • Gość: asia Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.pwradio.pl 21.04.05, 18:35
      U mojej kumpeli w sql <Bydgoszcz> jedna jędza z polaka oblała już 7sztuk.
      MASAKRA! W mojej sql na razie padła 1sztuka na angielskim:( ale słyszałam że w
      innych szkołach padają na angielskim jak muchy:( czarno widzę te wyniki:(
    • Gość: rivo18 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:43
      hmmm u mnie w szkole na razie 1 osoba oblala polski. ja dzis bylem bliski
      powtorzenia jej wyczynu bo po wejsciu do sali zdenerwowalem sie i caly tekst
      uciekl z glowy:/ no ale najwazniejsze ze zdalem juz polaka i anglika i czekam
      teraz na pisemne:>
    • Gość: asik Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:20
      U mnie w szkole jedna dziewczyna angielskiego podstawowego nie zdała. Miała 10%...
      • Gość: myslak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:00
        Oblałem 2 osoby - kupione prezentacje, wylepane bez pojęcia o temacie, zamiast
        rozmowy bełkot. Nawet lektur nie znali :(
        • zia86 Re: tak 21.04.05, 20:19
          U mnie w szkole jak na razie dwie osoby nie zdały z angielskiego. Jedna
          dzieczyna dostała histerii po wejściu na sale i miała 0% a druga dziewczyna z
          mojej klasy miała 20% i ją też nerwy zjadły, polski zaczął się dopiero dzisiaj,
          jak na razie wszyscy zdali, oby tak było do końca... :D
        • Gość: nauczycielka Re: tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:15
          Oblałam 2 osoby z angielskiego, jedna po przeczytaniu pytań oddała zestaw,
          druga nie rozumiała pytań, nawet pytania "would you like to be a teacher?",
          generalnie trzeba się bardzo starać żeby nie zdać. Moja rada: nie denerwować
          się, i czytać polecenia(parę dobrych osób nie doczytało poleceń i straciło
          punkty).Powodzenia.
          • Gość: Dodo Re: tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:30
            W mojej szkole większość zdających chyba nie czyta treści tych zestawów, tylko wymyśla jakieś własne wersje wydarzeń. Przy odpowiedzi zestaw kładą poza polem widzenia i usiłują zrozumieć pytania zadawane przez egzaminatora. Ambicja czy bezmyślność?
          • iskaska Re: tak 03.05.05, 03:14
            Trzeba bardzo chcieć kogoś oblać, chyba że wyjątkowego tumana, ale prawda jest
            taka, że sami tak do końca nie wiedzieliśmy, jak to będzie wyglądało. Ja
            życzliwie spoglądałam na ucznia, nie do końca dobrze czując się w nowej formule.
    • chryzantema3 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 21.04.05, 20:16
      oczywiście. W mojej szkole juz 2 osoby z polskiego nie zaliczyły. W innej
      jedna. Jeden koleś miał 0 punktów. Ale to trzeba być... Moja koleżanka, która
      jest świetna z polskiego miała 9 punktów, a takie osoby, które miały 2 na
      koniec, miały dużo punktów (jednemu takiemu udało się nawet 20 zgarnąć). Ale
      tez moja komisja była dziwna. Jeden nauczyciel przerwał koleżance podczas jej
      wypowiedzi, nawiązywał do lektur, których koleżanka nie zamieściła w swojej
      bibliografii. Zadawał czasem nawet po 8 pytan. U mojego kolegi to cała komisja
      Go pytała. ale w sumie źle na tym nie wyszedł:).
    • Gość: sia Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.mpm.net.pl / 81.219.192.* 21.04.05, 20:31
      u mnie w szkle 3 osoby nie zdaly...chce powiedziec ze maturka nie jest prosta ja zdobylam zaledwie 13 punktow chociaz podobno to sporo...nauczyciele przepychgali ucznow dajac im potrzebne 6 punktow
    • Gość: traffik tak u mnie 2 os z klasy a w szkole budowlanej 22os IP: *.ctikeynet.pl / 80.51.42.* 21.04.05, 20:49
      • Gość: matylda Re: tak u mnie 2 os z klasy a w szkole budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:58
        ja mam na 11 anglik i boje sie szalenie. trzymajcie kciuki. napisze pozniej jak
        mi poszlo.pa
    • Gość: Ola Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 20:51
      wierzcie mi, ze tego naprawde da sie nie zdac!!! w mojej szkole jest kilka
      komisji z polaka i kazda ocenia inaczej! najwieksi kretyni maja wiecej punktow
      tylko dlatego, ze trafili na fajnych nauczycieli:( a ci, ktorym naleza sie te
      cholerne punkty, dostaja ledwo 6 przez kaprys wrednej baby:( ja jeszcze nie
      zdawalam ale wiem co w tej szkole sie dzieje! to jest niesprawiedliwe i chyba
      obojetnie jakiej by reformy nie wprowadzili to nigdy sie to nie zmieni!
      • Gość: Jaoko Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.stansat.pl / 195.94.216.* 21.04.05, 21:09
        Czytam i czytam i słabo mi się robi. Nie ma sie co dziwić że dostajecie takiej
        histerii skoro wasza wiedza o maturze jest tak wielka... Współczuję ale chyba
        już dla was za późno. A z drugiej strony skoro wasze szkoły nie zadbały, żeby
        wam do głów wcisnąć podstawową wiedzę o maturze a wy się jej nie domagaliście
        to trudno, macie problem. Ale podobno szkołę każdy sam sobie wybiera?
        • Gość: rew 12 osób na 60 z polskiego w liceum profilowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:25
    • Gość: dawid Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 23:46
      ja zdawałem 2 lata temu choć był duży stres dziś myślę że matura to bułka z
      masłem pozdrawiam maturzystów '03 jak również obecnych i przyszłych
    • Gość: K. Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.warszawa.tktelekom.pl 22.04.05, 00:33
      Z anglika na cała szkołę do tej pory nie zdało 6, w tym 1 dziewczyna z mojej
      klasy. Nauczyciel b. wymagajacy (i dobrze uczacy).
    • Gość: m Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.aster.pl 22.04.05, 07:25
      ...gdyby komuś się przytrafiło coś takiego, ponieważ nie dotrze na egzamin, to
      ostatecznie wiadomo już, że będą dodatkowe terminy - szczegóły na
      edu.info.pl/strona.php?675
      • zia86 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 22.04.05, 09:30
        U nas z polaka na razie wszyscy zaliczyli, ale dopiero wczoraj się zaczeła
        walka :D. Myśle, że ludzie też często niezdają przez stres, u nas własnie tak
        było. A w innej szkole moja znajoma nie zdała bo miała prace nie na temat,
        dostała 3 punkty...
        • Gość: KAROLKA Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:59
          U mnie na Englishu oblały 3 osoby :((((( z każdej klasy po jednej
        • Gość: symfonia grozy Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:11
          jak to jest mozliwe? gdy oddawala biobliografie i plan nauczycielka nie zwrocila
          jej uwagi, ze to nie na temat? U nas by to nie przeszlo...
    • Gość: kacha Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 194.206.185.* 22.04.05, 11:16
      w ogole jak w szczegole pisze sie oddzielnie , baranie
      • Gość: matylda86 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:28
        ja juz jestem po ale nie wiem czy zaliczylam anglika. podobno wczoraj na 18
        osob nie zdalo 6, az sie boje:(
        • Gość: Ja Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 16:37
          Nie ma co się zbytnio stresować, tylko jeszcze douczać:-) W każdej szkole bywa
          różnie, zależy od poziomu nauczania, a nie nastrojów czy wymagań komisji, jak to
          się niektórym wydaje. Byłam egzaminatorem w 3 szkołach, w jednej zdali wszyscy z
          wysokimi wynikami, przyjemnie było słuchać, w drugiej na 25 osób nie zdała jedna
          (bardzo słabiutki uczeń porwał się na stopień rozszerzony), w ostatniej 2 na 3
          osoby nie zdały, poziom żenujący, dzieci w 3 klasie podstawówki lepiej mówią...
          Co mogę doradzić zdającym, to przede wszystkim: dokładnie czytać polecenia
          (wiem, że to wydaje się banalne, ale różne kwiatki później na egzaminie
          wychodzą) i słuchać, co mówi egzaminator w rozmówkach...
          Trzymam kciuki za wszystkich zdających - nie panikujcie, mówcie byle jak, ale
          mówcie!!! Przekazanie danej informacji z rozmówek a styl i język wypowiedzi
          oceniane są osobno, więc nie martwcie się zbytnio błędami, nawet jeśli macie
          mówić: ja szukać mieszkanie z meble, to lepsze to niż nic. Powodzenia!!
    • kaja86 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 22.04.05, 16:50
      W mojej szkole wszyscy zdali polski (106 osób)Było kilka wyników na krawedzi,
      ale ostatecznie wszyscy zdali.
    • Gość: mp Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 23.04.05, 00:16
      zastanawia mnie w jaki sposób można nie zdać...

1) angielskiego - przecież nie trzeba mieć wielkich umiejętności, żeby
      porozmawiać z osobą i zadać jej kilka pytań. na podstawowej wystarczy tylko
      dobra komunikatywność. wszelka gramatyka jest nie brana pod uwagę.

2) polskiego - jeżeli ktoś się przygotował do tego tematu, tzn. nie starał się
      go zrealizować w ostatni tydzień to zdać musi. tutaj jedynym problemem jest
      tylko stres. ale i z nim przecież można wygrać...

koniec piątego dnia egzaminu w mojej szkole - wszyscy zdają.

pozdrawiam,
      mp

ps. zastanawiam się czy będą podane jakieś oficjalne/orientacyjne wyniki matury
      ustnej. z tego co mówicie to sporo osób na niej odpada... trochę to dziwne.
      • Gość: pechowiec Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 00:32
        Nie wierzysz?
        W tym tygodniu oblałem:
        -chłopaka, co miał "najsłynniejsze sceny miłosne i ich wpływ na dalsze losy
        bohaterów" i streścił strona po stronie Wertera- i tyle;
        -pannę z wyrytą prezentacją, co zamiast "jednostkowy" mówiła "jednakowy",
        zamiast "pragmatyczny"- "pramateczny", był i "ksiądz Radziwiłł, któremu służył
        Soplica". Mówić dalej, co było przy pytaniach?
        -jednego,co był taki cool, że głównie mówił w stylu: "no i za tę genialność
        dostał Nobla...wy rozumiecie, o czym ja mówię, no nie?";
        -pannę, która przy "analizie języka twoich rówieśników" przez 20 minut miotała
        się między sprzetami puszczając a to film, a to muzykę, a to slajdzik z tekstem,
        a to prezentację z obrazkami licznymi, a w rozmowie wyjaśniła, że ona nie lubi
        języka swoich rówieśników i w zasadzie to tylko go chciała pokazać, jaki jest
        okropny, a komisja sama przecież to widziała, że on jest okropny, to co tu mówić.
        • Gość: mp Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 23.04.05, 00:49
          wierze, ze mozna nie zdac (pewnie nawet mi by sie to udalo) jednak tak naprawde
          to jest "egzamin dojarzalosci" i ja mam wielka nadzieje, ze wszyscy sie ta
          dojrzaloscia wykazuja, skoro zdecydowali sie do niego przystapic.

jak widac po twoich przykladach sie myle... no ale coz. niech i tak bedzie.
          licze tylko na to, ze kazdy egzaminator bedzie w pelni obiektywny i rzetelnie
          oceni dana osoba, nawet gdyby skonczylo sie to "oblaniem"...

pozdrawiam,
          mp
        • mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 23.04.05, 03:20
          no bo to są juz skrajne przyklady. tzn przyklady skrajnej głupoty i braku
          wyczucia w co niektorych przypadkach
        • Gość: k Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 12:40
          mnie najbardziej dziwi fakt taki iz dwie osoby u mnie w klasie miały taki sam
          temat z polskiego, z czego jedna nie zdala (jako jedyna w klasie) a jedna
          zdobyła 6 pkt. jakies 2 miesiace wczesniej nasza polonistka (zarazem
          przewodniczaca komisji w ktorej zdawalismy) sprawdzała na jakim etapie sa nasze
          prace i tej osobie co zdobyłą 6 pkt powiedziałą w stylu "no bardzo ladnie,
          prace juz masz prawie gotowa, jeszcze tylko nauczyc sie ja prezentowac i bedzie
          wszystko ook" po czym po egzaminie powiedziala "temat nie byl zrealizowany tak
          jak sobie to wyobrazalismy". toz to paranoja, to od ucznia juz zalezy jak temat
          bedzie zrealizowany, byleby był w sensem i na temat.
    • Gość: m Pieprzony jeden punkt!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.04.05, 19:26
      ja niezdałam z ang!:( zabrakło mi pieprzonego JEDNEGO punkta dotego zeby
      zaliczyć!!!poza tym miałam tak masakrastyczny zestaw ze szok!!gdybym trafiła na
      zestaw jakie mieli moi znajomi to luz....
      miałam zestaw z manifetsacja pokojową, i wiertarką na obrazku...;( i to na
      podstaowwym..normalanie masakra!!!!
      • Gość: kasia Re: Pieprzony jeden punkt!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:49
        u mnie nie zdalo juz 11 osob polskiego i to nie tylko ci co kupili bo ich
        pewnie z 20% ogolu jest,byly tez komisje ktore po prostu kosily:/ale angielski
        chyba wszyscy zdaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka