Gość: stres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:53 Nie wiem ale chyba wszyscy zdali. W takim razie matura nie byłaby taka trudna jak się wydaje. No ale to dopiero pierwszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sagi Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.net / *.net 18.04.05, 16:57 Nie słyszałem żeby u mnie w szkole ktoś nie zdał. Przepuszczają wszystkich. Wiem, że dzisiaj conajmniej 2 osoby miały 6 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.ksiezyc.pl / *.ksiezyc.pl 21.04.05, 19:58 u mnie w szkole juz 16 osób ogółem nie zdało.. to bardzo duzo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastra Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.chello.pl 23.04.05, 09:00 u mnei wszyscy oblewaja ku..ka szkola duzo osbub polaka anglika zdaja a polaka nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 17:01 Tak u mnie w szkole 2 osoby nie zdały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 80.51.226.* 18.04.05, 17:15 Az tak strasznie im poszlo?Moze wiesz co tam sie mniej wiecej dzialo? Rozmawialas z tymi osobami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.jerzostrada.pl / 80.51.251.* 18.04.05, 17:24 U mnie w klasie jedna dziewczyna miala 6 ptk a nawet taka slaba na lekcjach nie byla, wszytsko zalezy od komisji i zestawu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stres Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:28 Aha czyli ta osoba to z anglika nie zdała? A nie zdał ktos moze polskiego? Jeszcze jedno 6 punktów to chyba zdana przeciez to jest idelanie 30%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zientara (mazury) Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:32 tak, 6 to minimum by zdac... ja zdaje jutro i strasznie sie boje... ale napisze jakie zestawy byly.... ;) 3majcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdalam:P Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:53 zestawy ang roz: zalety i wady zycia w miescie i na wsi, i sposoby spedzania czasu w weekendy:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.org 18.04.05, 17:33 U mnie w klasie jedna dziewczyna nie zdała.W innej klasie jeden chłopak miał 30%.Dwie inne osoby u mnie w klasie miały po 40%.Oceniali niesprawiedliwie.Dlatego,jak napisałam w innym wątku,bardzo dobrze,że nie biorą podczas rekrutacji na studia wyników ustnej matury,bo wiadomo,że w "lepszych" liceach poprzepuszczają,a u mnie w "gorszym" bedą drążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stres Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:43 Na czym tej dziewczynie się noga poslizgneła? Stres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicky Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.org 18.04.05, 18:04 Nie wiem,na pewno też.Ale przede wszystkim-nauczycielka od 1 klasy nie darzyła jej sympatią tylko dlatego,że nie była omnibusem z polskiego :/ I jak tu wierzyć w sprawiedliwość??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_bunia do Nicky 18.04.05, 23:00 wiesz jest troche prawdy w tym co mówisz, ale u mnie orzeł z polaka zdał na 15 pkt. załamała sie panna. 2 nie zdały (chodze do średniego LO) i z 3 miały chyba na granicy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:36 u mnie z polaka wszyscy zdali. najmniej to 10 pkt, a zdały nawet osoby ktore ledwie 2 na koniec roku dostały Odpowiedz Link Zgłoś
kachna864 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 06.05.05, 16:40 u mnie wszyscy zdali:):) Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 18:01 W mojej szkole angielskiego nie zdało dzisiaj 9 osób - w tym jeden chłopak z naszej klasy. To mi niezbyt dobrze wróży na jutro ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zientara (mazury) Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:03 ale nie zdali podstawowego czy rozszerzonego? i to byli dobrzy czy słabsi ucznowie? ja zdaje jutro;/ Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 18:05 Ten mój kolega jest bardzo słaby z angielskiego (a trzeba wziąć pod uwagę, że mieliśmy na dodatek fatalnego nauczyciela). Nie zdał podstawowego. O reszcie nie wiem nic. Nie znam tych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.aster.pl 18.04.05, 18:34 z tego co wiem do tej pory z polaka nie zdaly dzis 2 osoby z mojej klasy.nie wiem jednak jak z innych jezykow. Z polskiego wogole nie bylo wiecej niz 15. Wiem tez ze z angielskiego dwujezycznego bylo kilka razy max. mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plama Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:38 ja słyszałam jak na razie tylko o jednym maxie z ang dwujęzycznego, ale wyniki z ang sa dużo lepsze chyba niż z polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.systemx.com.pl 19.04.05, 15:34 nie powiedziałabym u mnie wszkole bardzo duzo osób nie zdało!! I teraz sama sie denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panikara Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 18:39 Z mojej klasy niezdały dzisiaj trzy osoby !!! Ja zdaję jutro w południe i na te wiadomość robię już w gacie ze strachu . O jednej z tych co nie zdały wiem , że nie zmieściła się w czasie i odjęli jej punkty - tak przynajmniej nam mówiła :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 80.51.184.* 18.04.05, 19:06 u mnie dzisiaj 2 osoby nie zdaly, ale to nie byly osoby z mojej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 19:09 no swietnie- jak bedziecie tak panikowac i sie denerwaowac to zaraz podwyzycie statystyki osob ktore nie zdaly a co to jest matura, zwlaszcza ustna? napisalas sama prezentacje? w miare skladnie i sensownie mowisz? znasz nauczycieli z komisji? to czym u licha tak sie martwisz? nawet nie wiecie jaki wplyw na psychike ma zachowanie mas- jak sie tak naczytam teraz postow gdzie sie maturzysci przescigaja w tym kto sie bardziej od kogo denerwuje to zaraz sama zaczne sie bać. chyba przestane czytac to forum... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:18 masz racje, czas skonczyc z czytaniem....... :) szczerze mowiac mnie to juz znudzilo doszczetnie, bleee. :) zmywam sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
insidemyownmind Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 19:36 racja, racja... ale wy się wszyscy ludzie wzajemnie nakręcacie i zupełnie niepotrzebnie. wystarczy realnie popatrzeć na formę nowej matury, zwłasza z polskiego - powatawanie naszych prac było pod stałym nadzorem, chodzi mi o prawidłowy zapis bibliograficzny, zrozumienie tematu, odpowiednia argumentacja itd. Nie ma więc szans na pracę nie na temat, więc w tej kwestii możemy być spokojni. Po drugie nie wierzę żeby nawet ktoś, kto przykładowo "kupił" swoją prezentację, nei zajrzał do niej i nie zagłebił wiedzy z jej zakresu. Byłoby to zwykłym idiotyzmem. Jedynym rozsądnym argumentem przemawiającym za niezdaniem jest to, że ktoś "zaniemówi" najprawdpodobniej pod wpływem stresu i nie powie zupełnie nic, lub powie zdecydowanie za mało niż przewidywał... Jeśli chodzi o angielski, to już troszkę inna historia. tu większą rolę gra łud szczęścia i bogactwo językowe moim zdaniem. Znając odpowiednie słownictwo jesteśmy zdziałać cuda, nawet nie znając zagadnienia, bo nie oszukujmy się niektóre z nich wymagają głębszej znajomości tematu - każdy ma jakieś zainteresowania, więc nie jest w stanie ogarnąć wszystkiego... LUDZIE! więc nie nakręcajcie się, bo to tylko wprowadza nerwową atmosferę, co sprzyja mało prawdopodobnemu niezdaniu! Bądźmy dobrej myśli! Wystarczy troszkę się przyłożyć i na pewno wszystko pójdzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
avvg Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 23:03 Łud szczęscia nie odegra żadnej roli. Łut może tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 23:13 She WOULD have passed English if she hadn't been so unlucky. Masz łud szczęścia. Odbija mi :P /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:21 dobre:)after such presentation of your creativity i am sure that you will pass your exam without any complications :) you can be sure of succesful result of english part :) sory za wszelakie bledy, mozecie mi wytknac :) Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 18.04.05, 23:58 Dodałbym z dwa 'a' i jedno 'the' :D Ale ja się powinienem czym innym zajmować niż angielskim... /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 19.04.05, 00:04 oh yes, you should :-P Odpowiedz Link Zgłoś
insidemyownmind Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 19.04.05, 09:27 ŁuT, już wam lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 11:10 u mnie w szkole pierwszego dnia z pol nie zdal jeden chlopak, jedna dziewczyna sie nie stawila. wiem, bo na stronie mojej szkoly sa wyniki :((( ja jutro ang podst, czw pol (niestety na koniec roku przy wystawianiu ocen poklocilam sie z moja polonistka ktora bedzie u mnie w komisji mam nadzieje ze nie odbije sie to na ocenie!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddddddddddddddd u mnie zajebiście podwyższali wyniki z polaka IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 11:31 sama miałam 100% a wiem że moja wypowiedx na 6 na p[ewno nie zasługiwałam ,to jest niepsrawiedliwe że w niektórych szkołach oceniają tak jak trzeba a w innych podwyższają żeby nie było że same głupki tam chodzą, u mnie z połowy klasy wszyscy zdali reszta ma dzisiaj egzaminy ,ale jestem pewna że zdadzą wszyscy, najmniej było 6p. ale jakies 70% klasy miało po 15p.!i kilka osób nieco więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddddddddddddd a jeeli chodzi o to kto nie zdal IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 11:33 to w innej szkole jedna dzieczyna nie zdała roz. angielkeigo, w ogóle klasa dopiero przed egzaminem doweidziała się jak wygląda egzamin z angielksiego! ale i tak każdego przeppuszczali,bo orły to tam nie chodzą,wystraczyło byle jak opisać obrazek i odp.na jedno pyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaa Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.chello.pl 21.04.05, 18:31 Jesli bedziesz pisać nie z czasownikiem razem to na pewno nie zdasz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iskaska Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 03.05.05, 03:05 To chyba lekka przesada. To jak was przygotował nauczyciel? Odpowiedz Link Zgłoś
mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 19.04.05, 13:55 jak tylko zdam ten polski, to zaczne sie wymadrzac i pytac retorycznie, jak mozna go nie zdac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plama Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:10 a mnie dyrekcja pokarała, odbierając mi tę niewątpliwą przyjemność! bo ja dopiero 28! i kogo ja będę straszyć? tylko tych z 29! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksik Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:27 no niestety, w mojej szkole nie zdało polaka 50% ludzi!!! Co prawda to Zespół Szkół, a ludziska kulali się z dopami z roku na rok. Po prostu było uczciwie - głupole i lesery odpadły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enver1 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 21.04.05, 14:40 W Bełchatowie w jednej szkole nie zdało anglika juz 6 osób! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buuuka Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 21.04.05, 15:11 U nas z angielskiego nie zdalo juz 12 osób w tym jedna dziewczyna ode mnie z klasy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raniuch Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:26 U nas z angielskiego nie zdało w sumie 8 osób na 60 kilka. Z polskiego jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buriava Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 80.48.73.* 21.04.05, 18:06 u mnie w szkole z polaka 7 osób padło. Zang. wszyscy przeszli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaku_ona Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:12 u mnie w szkole poki co jedna osoba nie zdala polskiego,ale full ledwo zalicza - pewnie polowa ludzi ma te marne 30% ... no a do konca ustnych jeszcze kilka dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arielka Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:12 w mojej miejscowosci niezdało kilku fajnych gosci, pytania niektóre byly szokujące np opowiedziec w języku angielskim wplyw ONZ na gospodarke Europy. (totalna głupota po polsku nie wiem w czym rzecz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgana Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:13 u mnie w szkole nie zdala 1 osoba nie wiem czemu chyba nic nie powedziala czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaa Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:16 u mnie juz 3 nie zdały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.pwradio.pl 21.04.05, 18:35 U mojej kumpeli w sql <Bydgoszcz> jedna jędza z polaka oblała już 7sztuk. MASAKRA! W mojej sql na razie padła 1sztuka na angielskim:( ale słyszałam że w innych szkołach padają na angielskim jak muchy:( czarno widzę te wyniki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rivo18 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:43 hmmm u mnie w szkole na razie 1 osoba oblala polski. ja dzis bylem bliski powtorzenia jej wyczynu bo po wejsciu do sali zdenerwowalem sie i caly tekst uciekl z glowy:/ no ale najwazniejsze ze zdalem juz polaka i anglika i czekam teraz na pisemne:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:20 U mnie w szkole jedna dziewczyna angielskiego podstawowego nie zdała. Miała 10%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:00 Oblałem 2 osoby - kupione prezentacje, wylepane bez pojęcia o temacie, zamiast rozmowy bełkot. Nawet lektur nie znali :( Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: tak 21.04.05, 20:19 U mnie w szkole jak na razie dwie osoby nie zdały z angielskiego. Jedna dzieczyna dostała histerii po wejściu na sale i miała 0% a druga dziewczyna z mojej klasy miała 20% i ją też nerwy zjadły, polski zaczął się dopiero dzisiaj, jak na razie wszyscy zdali, oby tak było do końca... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:15 Oblałam 2 osoby z angielskiego, jedna po przeczytaniu pytań oddała zestaw, druga nie rozumiała pytań, nawet pytania "would you like to be a teacher?", generalnie trzeba się bardzo starać żeby nie zdać. Moja rada: nie denerwować się, i czytać polecenia(parę dobrych osób nie doczytało poleceń i straciło punkty).Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:30 W mojej szkole większość zdających chyba nie czyta treści tych zestawów, tylko wymyśla jakieś własne wersje wydarzeń. Przy odpowiedzi zestaw kładą poza polem widzenia i usiłują zrozumieć pytania zadawane przez egzaminatora. Ambicja czy bezmyślność? Odpowiedz Link Zgłoś
iskaska Re: tak 03.05.05, 03:14 Trzeba bardzo chcieć kogoś oblać, chyba że wyjątkowego tumana, ale prawda jest taka, że sami tak do końca nie wiedzieliśmy, jak to będzie wyglądało. Ja życzliwie spoglądałam na ucznia, nie do końca dobrze czując się w nowej formule. Odpowiedz Link Zgłoś
chryzantema3 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 21.04.05, 20:16 oczywiście. W mojej szkole juz 2 osoby z polskiego nie zaliczyły. W innej jedna. Jeden koleś miał 0 punktów. Ale to trzeba być... Moja koleżanka, która jest świetna z polskiego miała 9 punktów, a takie osoby, które miały 2 na koniec, miały dużo punktów (jednemu takiemu udało się nawet 20 zgarnąć). Ale tez moja komisja była dziwna. Jeden nauczyciel przerwał koleżance podczas jej wypowiedzi, nawiązywał do lektur, których koleżanka nie zamieściła w swojej bibliografii. Zadawał czasem nawet po 8 pytan. U mojego kolegi to cała komisja Go pytała. ale w sumie źle na tym nie wyszedł:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sia Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.mpm.net.pl / 81.219.192.* 21.04.05, 20:31 u mnie w szkle 3 osoby nie zdaly...chce powiedziec ze maturka nie jest prosta ja zdobylam zaledwie 13 punktow chociaz podobno to sporo...nauczyciele przepychgali ucznow dajac im potrzebne 6 punktow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traffik tak u mnie 2 os z klasy a w szkole budowlanej 22os IP: *.ctikeynet.pl / 80.51.42.* 21.04.05, 20:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: tak u mnie 2 os z klasy a w szkole budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:58 ja mam na 11 anglik i boje sie szalenie. trzymajcie kciuki. napisze pozniej jak mi poszlo.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 20:51 wierzcie mi, ze tego naprawde da sie nie zdac!!! w mojej szkole jest kilka komisji z polaka i kazda ocenia inaczej! najwieksi kretyni maja wiecej punktow tylko dlatego, ze trafili na fajnych nauczycieli:( a ci, ktorym naleza sie te cholerne punkty, dostaja ledwo 6 przez kaprys wrednej baby:( ja jeszcze nie zdawalam ale wiem co w tej szkole sie dzieje! to jest niesprawiedliwe i chyba obojetnie jakiej by reformy nie wprowadzili to nigdy sie to nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaoko Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.stansat.pl / 195.94.216.* 21.04.05, 21:09 Czytam i czytam i słabo mi się robi. Nie ma sie co dziwić że dostajecie takiej histerii skoro wasza wiedza o maturze jest tak wielka... Współczuję ale chyba już dla was za późno. A z drugiej strony skoro wasze szkoły nie zadbały, żeby wam do głów wcisnąć podstawową wiedzę o maturze a wy się jej nie domagaliście to trudno, macie problem. Ale podobno szkołę każdy sam sobie wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rew 12 osób na 60 z polskiego w liceum profilowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.05, 23:46 ja zdawałem 2 lata temu choć był duży stres dziś myślę że matura to bułka z masłem pozdrawiam maturzystów '03 jak również obecnych i przyszłych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.warszawa.tktelekom.pl 22.04.05, 00:33 Z anglika na cała szkołę do tej pory nie zdało 6, w tym 1 dziewczyna z mojej klasy. Nauczyciel b. wymagajacy (i dobrze uczacy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.aster.pl 22.04.05, 07:25 ...gdyby komuś się przytrafiło coś takiego, ponieważ nie dotrze na egzamin, to ostatecznie wiadomo już, że będą dodatkowe terminy - szczegóły na edu.info.pl/strona.php?675 Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 22.04.05, 09:30 U nas z polaka na razie wszyscy zaliczyli, ale dopiero wczoraj się zaczeła walka :D. Myśle, że ludzie też często niezdają przez stres, u nas własnie tak było. A w innej szkole moja znajoma nie zdała bo miała prace nie na temat, dostała 3 punkty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROLKA Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:59 U mnie na Englishu oblały 3 osoby :((((( z każdej klasy po jednej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symfonia grozy Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:11 jak to jest mozliwe? gdy oddawala biobliografie i plan nauczycielka nie zwrocila jej uwagi, ze to nie na temat? U nas by to nie przeszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: 194.206.185.* 22.04.05, 11:16 w ogole jak w szczegole pisze sie oddzielnie , baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda86 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:28 ja juz jestem po ale nie wiem czy zaliczylam anglika. podobno wczoraj na 18 osob nie zdalo 6, az sie boje:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 16:37 Nie ma co się zbytnio stresować, tylko jeszcze douczać:-) W każdej szkole bywa różnie, zależy od poziomu nauczania, a nie nastrojów czy wymagań komisji, jak to się niektórym wydaje. Byłam egzaminatorem w 3 szkołach, w jednej zdali wszyscy z wysokimi wynikami, przyjemnie było słuchać, w drugiej na 25 osób nie zdała jedna (bardzo słabiutki uczeń porwał się na stopień rozszerzony), w ostatniej 2 na 3 osoby nie zdały, poziom żenujący, dzieci w 3 klasie podstawówki lepiej mówią... Co mogę doradzić zdającym, to przede wszystkim: dokładnie czytać polecenia (wiem, że to wydaje się banalne, ale różne kwiatki później na egzaminie wychodzą) i słuchać, co mówi egzaminator w rozmówkach... Trzymam kciuki za wszystkich zdających - nie panikujcie, mówcie byle jak, ale mówcie!!! Przekazanie danej informacji z rozmówek a styl i język wypowiedzi oceniane są osobno, więc nie martwcie się zbytnio błędami, nawet jeśli macie mówić: ja szukać mieszkanie z meble, to lepsze to niż nic. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 22.04.05, 16:50 W mojej szkole wszyscy zdali polski (106 osób)Było kilka wyników na krawedzi, ale ostatecznie wszyscy zdali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 23.04.05, 00:16 zastanawia mnie w jaki sposób można nie zdać... 1) angielskiego - przecież nie trzeba mieć wielkich umiejętności, żeby porozmawiać z osobą i zadać jej kilka pytań. na podstawowej wystarczy tylko dobra komunikatywność. wszelka gramatyka jest nie brana pod uwagę. 2) polskiego - jeżeli ktoś się przygotował do tego tematu, tzn. nie starał się go zrealizować w ostatni tydzień to zdać musi. tutaj jedynym problemem jest tylko stres. ale i z nim przecież można wygrać... koniec piątego dnia egzaminu w mojej szkole - wszyscy zdają. pozdrawiam, mp ps. zastanawiam się czy będą podane jakieś oficjalne/orientacyjne wyniki matury ustnej. z tego co mówicie to sporo osób na niej odpada... trochę to dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pechowiec Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 00:32 Nie wierzysz? W tym tygodniu oblałem: -chłopaka, co miał "najsłynniejsze sceny miłosne i ich wpływ na dalsze losy bohaterów" i streścił strona po stronie Wertera- i tyle; -pannę z wyrytą prezentacją, co zamiast "jednostkowy" mówiła "jednakowy", zamiast "pragmatyczny"- "pramateczny", był i "ksiądz Radziwiłł, któremu służył Soplica". Mówić dalej, co było przy pytaniach? -jednego,co był taki cool, że głównie mówił w stylu: "no i za tę genialność dostał Nobla...wy rozumiecie, o czym ja mówię, no nie?"; -pannę, która przy "analizie języka twoich rówieśników" przez 20 minut miotała się między sprzetami puszczając a to film, a to muzykę, a to slajdzik z tekstem, a to prezentację z obrazkami licznymi, a w rozmowie wyjaśniła, że ona nie lubi języka swoich rówieśników i w zasadzie to tylko go chciała pokazać, jaki jest okropny, a komisja sama przecież to widziała, że on jest okropny, to co tu mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 23.04.05, 00:49 wierze, ze mozna nie zdac (pewnie nawet mi by sie to udalo) jednak tak naprawde to jest "egzamin dojarzalosci" i ja mam wielka nadzieje, ze wszyscy sie ta dojrzaloscia wykazuja, skoro zdecydowali sie do niego przystapic. jak widac po twoich przykladach sie myle... no ale coz. niech i tak bedzie. licze tylko na to, ze kazdy egzaminator bedzie w pelni obiektywny i rzetelnie oceni dana osoba, nawet gdyby skonczylo sie to "oblaniem"... pozdrawiam, mp Odpowiedz Link Zgłoś
mootya Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał 23.04.05, 03:20 no bo to są juz skrajne przyklady. tzn przyklady skrajnej głupoty i braku wyczucia w co niektorych przypadkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: A tak wogóle to słyszeliście że ktoś nie zdał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 12:40 mnie najbardziej dziwi fakt taki iz dwie osoby u mnie w klasie miały taki sam temat z polskiego, z czego jedna nie zdala (jako jedyna w klasie) a jedna zdobyła 6 pkt. jakies 2 miesiace wczesniej nasza polonistka (zarazem przewodniczaca komisji w ktorej zdawalismy) sprawdzała na jakim etapie sa nasze prace i tej osobie co zdobyłą 6 pkt powiedziałą w stylu "no bardzo ladnie, prace juz masz prawie gotowa, jeszcze tylko nauczyc sie ja prezentowac i bedzie wszystko ook" po czym po egzaminie powiedziala "temat nie byl zrealizowany tak jak sobie to wyobrazalismy". toz to paranoja, to od ucznia juz zalezy jak temat bedzie zrealizowany, byleby był w sensem i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Pieprzony jeden punkt!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.04.05, 19:26 ja niezdałam z ang!:( zabrakło mi pieprzonego JEDNEGO punkta dotego zeby zaliczyć!!!poza tym miałam tak masakrastyczny zestaw ze szok!!gdybym trafiła na zestaw jakie mieli moi znajomi to luz.... miałam zestaw z manifetsacja pokojową, i wiertarką na obrazku...;( i to na podstaowwym..normalanie masakra!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pieprzony jeden punkt!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:49 u mnie nie zdalo juz 11 osob polskiego i to nie tylko ci co kupili bo ich pewnie z 20% ogolu jest,byly tez komisje ktore po prostu kosily:/ale angielski chyba wszyscy zdaja Odpowiedz Link Zgłoś