Dodaj do ulubionych

pewien problem z ustnym

IP: *.osk.enformatic.pl 20.04.05, 12:42
jutro mam polski i bardzo sie denerwuję. Mój problem polega na tym, że jak
mówie to brakuje mi powietrza. no nie wiem jak to wytłumaczyć. Nie mogę
swobodnie mówić tak jak zazwyczaj. Dodam, że nie uczyłam się pracy na
pamięć,według mnie to bezsensowne. Jak wy sobie poradziliście lub poradzicie
ze stresem na ustnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: pewien problem z ustnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:47
      Na niemieckim to nawet dobrze, oprocz dragnia rak to nie mialam problemu...
      Poslki jutro i tez mowie czasami tak,ze braknie mi powietrza... NERWY juz mnie
      zrezraja,ale mam nadzieje,ze zdam:)
      • Gość: happy :D Re: pewien problem z ustnym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:46
        Ja byłem totalnie wyluzowany, zero stresu bo wiedziałem że umiem prezentacje
        (nauczyłem się na pamięc i to nie jest wcale bez sensu). Na prezentacji mówiłem
        sobie swobodnie, nie zacinałem się i wogóle poszło mi super. Wynik 19/20
    • Gość: ateria Re: pewien problem z ustnym IP: 195.205.97.* 20.04.05, 13:54
      tez tak mam okropne ale moze podołam:/
      • Gość: ja Re: pewien problem z ustnym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 18:42
        kiedy bardzo się denerwujemy, spłyca się oddech, przed wejściem do sali mozna
        wtedy podnieść rece do góry (napełniają się płuca), juz na examie taka akcja
        nie przechodz, ale mozna np poprawic włosy z tyłu, tez jest ok. 3majcie sie
        • Gość: migdałek trzeba mówić powoli i spokojnie, bedzie OK IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 18:53
          zresztą nie ma się co strsować i tak wszystkie szkoły podwyższają
          wyniki..........
          • Gość: ja Re: trzeba mówić powoli i spokojnie, bedzie OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:26
            moja szkoła jednak mi zaniżyła... dostałem 10/20, ale jestem bardzo zadowolony.
            Bo nie patrzę na wyniki innych. Gdy tak wczytam się w Informator uważam, że
            mogłem spokojnie dostać około 15, ale to wszytsko jest tak subiektywne, że nie
            można porównywać tego.
            Prezentację przedstawiłem myślę swobodnie i rzeczowo, ale pytania dostałem zbyt
            odbiegające od tematu (np. opowiedz o zyciu Witkiewicza, który był tylko autorem
            najmniejszego opracowania ("mickiewicz jako kolorysta") o twórczości Mickiewicza
            z bibliografii przedmiotu , a ja miałem temat: "Obrazy przyrody w literaturze -
            omów sposoby ich przedstawiania i funkcje na wybranych utworach różnych epok."
            A doświadczenie w mówieniu mam spore, bo np. udzielałem często wywiadów do radia
            (nasza szkoła często tak ma, że przychodzą jacyś dziennikarze :))
    • Gość: Cher Re: pewien problem z ustnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:39
      Po prostu nie mysl o tym ze masz oddychac a skup sie na tym co mowisz ;) Mowie
      Ci, bedzie ok. Co do uczenia sie na pamiec...no...ja sie nauczylam,
      powiedzialam iii 19 na 20 ;) Ale to juz Twoj wybór.
      • Gość: pipi ponczoszanka Re: pewien problem z ustnym IP: 195.205.97.* 22.04.05, 17:40
        no to juz miałas i jak ci poszło?????????
        • Gość: kate Re: pewien problem z ustnym IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.05, 18:11
          jestem juz po polskim.. i ludzie mowie wam kucie na pamiec nie jest bez sensu,
          to zajebiscie ze jest taka mozliwosc! juz za sama prezentacje jest 16pkt. i bez
          dobrej rozmowy sie zdaje.poza tym wiadomo co masz mowic bo masz to obcykane, ja
          najbardziej sie balam rozmowy bo niewiadomo o co moga spytac;] i jedno jest
          widoczne wszyscy zdaja bez problemu, nowa matura jest dla nas korzystniejsza wg
          mnie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka