Dodaj do ulubionych

olówek na matematyce

30.04.05, 00:47
moze to glupie ale naprawde nie wiem : nie wolno nim rysowac i pisac - to
wiadomo. ale czy moge go ze soba wziac i bazgrac w brudnopisie, tak dla
siebie tylko, czy nie wolno mi go wnosic w ogole na sale? przydalby sie mi,
bo pisze zwykle tak, ze mi miejsca brakuje, a tak moglabym sobie napisac cos,
zgumowac, i jazda od nowa. z tym miejscem mam naprawde problem
bede wdzieczn za info, udanego majowego łikendu , pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • xfilemoon Re: olówek na matematyce 30.04.05, 01:47
      nie mam pojecia czy mozna czy nie, a swoja droga to by byla niezla paranoja
      jakby zakazali olowek wniesc na sale pozdr;)
    • elafan Re: olówek na matematyce 30.04.05, 07:39
      Nie wolno wnosić ołówka ani gumki na matematykę (zgodnie z zarządzeniami CKE)
      ale nikt nic nie mówił o cyrklach... So, droga belciu, kup sobie zwykły
      cyrkiel - taki na ołówek i wsadź do rysowania ołówek z gumką. Problem
      załatwiony.
      • Gość: h Re: olówek na matematyce IP: *.udn.pl 30.04.05, 11:02
        Są długopisy z gumką i nikt ich nie zakazał
        • Gość: k Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:58
          sa długopisy ktorre naraz sa tez ołowkami... wystarczy przekrecic
          • Gość: h Re: olówek na matematyce IP: *.udn.pl 30.04.05, 22:32
            ale przekreślanie nie zwolni miejsca jeśłi się chce poprawić jakiś rysunek na
            podanym już układzie XY a swojego narysować nie wolno
            • Gość: symfonia grozy Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:48
              ze co? jak mi rysunek nie wyjdzie, to nie moge przekreslic i zrobic obok
              drugiego? nooo bez przesady, jakos mis ie wierzyc nie chce. W ogole to ja
              slyszalam,z e piszemy tylko dlugopisem czarnym i tlyko to jest ocenianie, ale o
              zakazie wnoszenia olowkow i gumek nie slyszalam, gdzie tak pisze?
            • Gość: k Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 15:41
              nie pisałam o przekreślaniu tylko przekręcaniu.
              taki długopis dwa w jednym, przekręcisz w prawo masz długopis, przekręcisz w
              lewo masz ołówek...
    • motylek_86 Re: olówek na matematyce 30.04.05, 18:38
      Ja tak własnie zrobie - wezme sobie cyrkiel i już :D Niech mi spróbują zabronić.
      Pozdr
      • Gość: jak to??? Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 11:01
        nie moge wziac olowka????? a czym mam rysowac np bryly???
        • gdabski Re: olówek na matematyce 01.05.05, 23:03
          Wychodzi na to, że długopisem. Albo cyrklem, to nie jest, zdaje się,
          zabronione ;)

/Gdabski
          • Gość: symfonia grozy Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 00:30
            przeciez kazdy wie,z e najlepsze prostokaty rysuje sie cyrklem ;)
            • Gość: Sagi Re: olówek na matematyce IP: *.net / *.net 02.05.05, 12:34
              Jak zapewne wiecie z matury próbnej, brudnopis nie podlega ocenie. Więc tych co
              sprawdzają powinno gó..o obchodzić co i czym jest napisane w brudnopisie.
              • Gość: symfonia grozy Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:27
                no niby nie podlega... ale z drugiej strony moja nauczycielka matematyki
                powiedziala, ze jezeli zabraknie mi miejsca i napisze pod zadaniem,ze ciag
                dalszy w brudnopisie i w nim takze napisze nr zadania i ze to c.d., to musza mi
                to sprawdzic. Ale i tak bym sie bala,ze akurat trafie na tego belfra,c o mi to oleje
                • Gość: Sagi Re: olówek na matematyce IP: *.net / *.net 02.05.05, 18:36
                  Zawsze pozostaje ci pisać obliczenia bardzo małymi cyferkami. To nie twój
                  problem, że egzaminator będzie siedział przy tym z lupą. Ma to sprawdzić i jak
                  będziesz pisała małymi cyframi to nie powinno być problemu (ale bez
                  przesadyzmu). Zawsze się coś wymyśli więc nie panikujcie. Na ławce też możesz
                  pisać :)
                  • Gość: kaś Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:49
                    jesli egzaminator nie moze sie rozczytac to twoj problem... masz pisac wyraznie
                    i czytelnie
                  • Gość: symfonia grozy Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:56
                    nie lubie skrobac jakis malych cyferek, wole wieksze, bardziej przejrzyscie,
                    wtedy robie mniej pomylek, niczego nie "polkne" po drodze.
                    Gorzej, jezelic os poknoce i musze od nowa zaczac... czesto sie okazuje,z e po
                    prostu nie ma gdzie :/
                    • Gość: ale no co wy Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 20:59
                      powaznie zabronia mi olowka wziac???
                      • Gość: Sagi Re: olówek na matematyce IP: *.net / *.net 02.05.05, 21:30
                        No to macie do wyboru. Albo pisać ładnie, żeby było jaknajlepiej i martwić się
                        czy się zmieścicie w wyznaczonym miejscu, lub pisać mniejszymi cyframi i mieć
                        to z głowy.

PS. Czy komukolwiek z was na próbnej zabrakło miejsca?
                        • Gość: Bart Re: olówek na matematyce IP: *.chello.pl 02.05.05, 23:47
                          Gość portalu: Sagi napisał(a):

> PS. Czy komukolwiek z was na próbnej zabrakło miejsca?

Przecież na próbnej można było używać ołówka i gumki!
                        • Gość: symfonia grozy Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 09:57
                          no mi wlasnie zabraklo przy jednym z zadan, zaznaczylam co robie i kontynuowalam
                          w brudnopisie. Wtedy mi to sprawdzono, ale nie wiem co by inny egzaminator zrobil.
                          I nie wierze, ze beda nas przy wejsciu przeszukiwac na okolicznosc szmuglowanych
                          olowkow ;) po prostu to co chcemy miec ocenione musimy miec dlugopisem. Wezme ze
                          soba olowek "jakby co", ale jak dla mnei tam jest za maloc zasu, zeby sie bawic
                          w "olowkowanie" i gumowanie.
                          BTW to uwazam, ze powinni nam dac wiecej czasu, mata to nie wyscig, czemu ja mam
                          liczyc jak robot?
                          • Gość: ja tam biore Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 17:55
    • Gość: z tym olowkiem Re: olówek na matematyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:26
      to jakas paranoja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka