Dodaj do ulubionych

strona OKE wyniki- kolejna farsa!

30.04.05, 14:05
Cześć
Wlaśnie sprawdzilam wyniki mojej matury ustnej na OKE Kraków
Oczywiście genialna sekretarka z mojej szkoły musiała sie pomylić- mam 0
punktów (a dostalam 20)z angielskiego. Na szczęście to nie jest problemem-
jeden telefon i sprawa załatwiona

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. OKE nie podaje poziomu, na którym
zdawaliśmy angielski!! NO bo po co? Jaka jest różnica między poziomem
podstawowym, a rozszerzonym? oczywiście ŻADNA !!
Znowu sobie z nas jaja robią!!
Nad naszym rocznikiem wisi fatum najpierw Czarnobyl, później gimnazjum, a
teraz nowa matura będąca szczytem groteski. Nawet Gombrowicz by czegoś
takiego nie wymyślił!

Idę się uczyć :-)))

pozdrawiam, Sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: myslak ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 14:45
      O czym ty piszesz????
      Przecież szkoły jeszcze nie przesłały wyników (po pierwsze), po drugie po co OKE
      miałoby publikowac na stronie wyniki matur ustnych, skoro je znasz?
      Na stronie OKE NIE BĘDZIE żadnych wyników. Zostaną przesłane do szkoł 27 czerwca.
      • Gość: g Re: ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 14:51
        27 czerwca? skąd wiesz? jak to będzie? będziemy musieli do szkoły iść po
        wyniki? dostaniemy od razu świadectwa maturalne? znacie jakiekolwiek szczegóły?
      • ssylvia1 Re: ??????? 30.04.05, 15:16
        Gość portalu: myslak napisał(a):

> O czym ty piszesz????
        > Przecież szkoły jeszcze nie przesłały wyników (po pierwsze), po drugie po co
        OK
        > E
        > miałoby publikowac na stronie wyniki matur ustnych, skoro je znasz?
        > Na stronie OKE NIE BĘDZIE żadnych wyników. Zostaną przesłane do szkoł 27
        czerwc
        > a.

Podlegam OKE Kraków, każdy maturzysta dostal kod. Mozemy sprawdzic nasze wyniki
        w internecie. POdejrzewam, że wuyniki pisemnych będziemy znali również przed
        ich przyjściem do szkoł (ale nie jestem pewna. Powtarzam chodzi o OKE KRAKÓW.

Sprawdż chłopcze jeżeli nie wierzysz, wpisujemy nasz pesel i kod
        www.oke.krakow.pl

• Gość: nieee Re: ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 15:50
          To jest niesprawiedliwe, że w Krakowie sobie mogą sprawdzić wynik w internecie,
          a w innych województwach nie. Z pisemnymi pewnie będzie tak, że w Kraku będą
          znali wyniki 2 tygodnie wcześniej niż reszta Polski. Dlaczego jest taka
          niesprawiedliwość? Mogliby w całej Polsce to wprowadzić.
          • ssylvia1 Re: Do nieee 30.04.05, 16:50
            Żeby Ciebie dobić ;-)))
            Sprawdzić swoje wyniki w internecie mogą też gimnazjaliści i szóstoklasiści
            :-))))
        • Gość: rodzynia Do Sylwii IP: *.krak.tke.pl 30.04.05, 15:53
          Czy Ty dostawałaś kod żeby sprawdzić prawidłowość danych i jeszcze ten na
          sprawdzanie wyników matury ustnej czy ten do sprawdzenia prawidłowości jest
          jednocześnie tym do sprawdzenia wyników? Pytam się, bo mi nie wchodzi, jak
          wpisuję ten do sprawdzenia danych, a innego nie mam...
          • ssylvia1 Re: do Rodzyni 30.04.05, 16:44
            Tak, mam ten sam pasek!!
            I wchodzi!! Bądż ostrożna przy wpisywaniu, może coś pomyliłaś...
            Radzę sprawdź wyniki te wpisują sekretarki z naszych szkół i jeżeli one
            popelnią błąd OKE będzie miala nieprawidłowe informacje dotyczące naszych
            ustnych!! (przynajmniej tak mi się wydaje) Dlatego w mojej szkole po każdym
            ustnym nauczyciele mówili żebyśmy po kilku dniach sprawdzili jakie mamy wyniki

Moj pasek wygląda następująco: klasa, nazwisko, imiona, data urodzenia, pesel i
            kod. Jestem pewna, że Twój jest taki sam. Wpisujemy pesel, a później kod.
            Wszystko powinno być ok

A co do różnic między Krakowską OKE, a resztą słyszalam, że jest ich więcej.
            POdobno my mamy naklejki z naszymi kodami, czy peselami, a reszta kraju wpisuje
            to ręcznie. Podejrzewam, ze jest tak dlatego, że Krakowska OKE jest lepiej
            zorganizowana może też to jakiś pionierski projekt- za rok kody, sprawdzanie
            danych, naklejki będą wszędzie
            • Gość: rodzynia Re: do Sylwii IP: *.krak.tke.pl 01.05.05, 15:26
              :-)
              Już mi weszło. U mnie nie ma na szczęście żadnych błędów :-)
              A nie wchodziło mi wcześniej pewnie dlatego, że dyrekcja nie wprowadziła
              jeszcze wyników.

Pozdrawiam i życzę super wyników z matury pisemnej! ;-)
    • Gość: mija Re: strona OKE wyniki- kolejna farsa! IP: *.76.classcom.pl 30.04.05, 15:56
      ale wlasciiwe po co maja ten poziom wpisywac? przeciez chyba nikt inny nie
      bedzie tego ogladal, bo po co? wydaje mi sie, ze to tylko dla naszej informacji,
      wiec to czy jest wpisany poziom to dla mnie malo wazne - bo przeciez wiem na
      jakim zdawalam;)
      • myslak sylvia bajki gada :))))) 30.04.05, 17:03
        Kody na prace są wszędzie - przysyła je OKE.
        Wyniki będą 27 czerwca - jest ogłoszenie na stronie CKE i szkoły dostały
        rozporządzenie.
        Na stronach OKE nie będzie wyników. Dziewuszka robi was w trąbę i świetnie się bawi.
        A za "chłopca" dziękuję ::) '
        Jestem belfrem z 30-letnim stażem, egzaminatorem maturalnym :)
        • ssylvia1 Re: sylvia bajki gada :))))) 30.04.05, 17:09
          Przekonamy się :-)))

Panie Profesorze, 30-letni staż zapewne więc do końca 2006r przejdzie Pan na
          emeryturę, nieprawdaż?
        • Gość: grrrh Re: sylvia bajki gada :))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 17:15
          ja tez jestem z woj.malopolskiego, sprawdzilem przed chwila na stronie OKE
          Krakow czy sa wpisane moje wyniki z ustnych i nic tam nie ma. swoja droga to
          wcale nie wiem czy sylvia takie bajki gada, bowiem w mojej szkole nam
          powiedziano ze wyniki bedzie faktycznie mozna sprawdzic na strone OKE Krakow
          wpisujac swoj kod. moze chodzi to tylko o wyniki egzaminow pisemnych? nie wiem.
          natomiast ze wyniki zostana ogloszone 27 czerwca tez jest dla mnie nowoscia -
          wg mojej szkoly przychodzimy po odbior swiadectw maturalnych dnia 24 czerwca.
          informacja ta zostala przekazana oficjalnie wszystkim klasom maturalnym mojej
          szkoly. ciekawe. ale nowa matura nie jest mnie juz niczym w stanie zaskoczyc, u
          mądralinskich z CKE oraz OKE'ow panuje niezly chaos. nihil novi.

nara
        • Gość: ja Re: sylvia bajki gada :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 17:50
          > Wyniki będą 27 czerwca - jest ogłoszenie na stronie CKE

Szukam i nie mogę znaleźć. Moge prosić o link?
          Może mi ktoś wytłumaczyć prosto krok po kroku jak to będzie z tymi wynikami? W
          jaki sposób się dowiem, że wyniki dotarły do szkoły? Szkoły mają obowiązek
          powiadomić każdego, że wyniki są czy może część osób będzie wiedziała, a część
          nie? I czy tego 17 dowiemy się wyniku czy może już dostaniemy świadectwo?
          • Gość: myslak wklejam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 18:48
            Komunikat Dyrektora Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej we Wrocławiu w sprawie
            zmiany terminu przekazania wyników oraz zaświadczeń ze sprawdzianu i egzaminu
            gimnazjalnego a także wyników i świadectw dojrzałości z egzaminu maturalnego w
            sesji wiosennej 2005 r.

1. Informuję, że uległy zmianie terminy przekazania szkołom wyników,
            zaświadczeń oraz świadectw dojrzałości.

27 czerwca 2005 r. szkoły ponadgimnazjalne otrzymają zbiorcze wyniki
            szkoły wraz ze świadectwami dojrzałości.

Razem z wynikami szkoły otrzymają informacje o zasadach udostępniania do
            wglądu prac egzaminacyjnych.

Terminy te zostały uzgodnione w Centralnej Komisji Egzaminacyjnej i są
            obowiązujące dla wszystkich okręgowych komisji egzaminacyjnych w całej Polsce.
            2. Przewodniczący Szkolnych Zespołów Egzaminacyjnych szkół wrocławskich (lub
            osoby upoważnione na piśmie) odbierają wyniki i zaświadczenia (świadectwa
            dojrzałości) w siedzibie Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej we Wrocławiu w godz.
            10.00 – 12.00
            w wyznaczonych dniach (jak w pkt. 1).
            3. Do szkół spoza Wrocławia wyniki i zaświadczenia (świadectwa dojrzałości)
            zostaną dostarczone i przekazane Przewodniczącym Szkolnych Zespołów
            Egzaminacyjnych (lub osobom upoważnionym na piśmie do ich odbioru) za
            pośrednictwem poczty ku-rierskiej w godz. 9.00 – 15.00 w wyznaczonych dniach
            (jak w pkt. 1).

Dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej we Wrocławiu
            Wojciech Małecki
          • Gość: symfonia grozy Re: sylvia bajki gada :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 16:56
            u nas w szkole byla mowa, ze jak przyjda wyniki to ze szkoły zadzwonią do 2-3
            osob z kazdej klasy, a dalej mamy to sami rozniesc (w sumie, jedna osoba rzuci
            opis na gg, po 2 godzinach wszyscy juz na pewno wiedza;)

btw... nie podoba mi sie tak dlugie czekanie na wyniki... mature koncze 9 maja,a
            potem jeszcze prawie 2 miechy nerwow ile punktow dostane. Jak znam siebie,to
            nawet nie zajrze do klucza :P jakos wole "bloga" nieswiadomosc
            • Gość: pan prawdę (Pani) Sylwia mówi IP: *.icpnet.pl 01.05.05, 21:36
              spójrz na post poniżej ten "2 razy prawda" i najpierw pomyśl, sprawdz a potem
              pisz co ci pani w przedszkolu mówiła. Ja tez nie jestem z Krakowa, ale
              przeczytałe, zdziwiłem sie, pomyślałem, sprawdziłem i teraz wiem.

• Gość: belfer Re: strona OKE wyniki- kolejna farsa! IP: *.net.autocom.pl 30.04.05, 18:19
      Sylwio, załóż ten sam wątek na forach Kraków/Rzeszów/Lublin w dziale szkoła i
      studia- teren krakowskiego OKE.Nie dyskutuj z ludźmi z innych województw, oni
      nie znają tematu. Będą straszne błędy na świdectwach. Logowanie i sprawdzanie
      to jedyna mozliwość otrzymania świadectwa w terminie. Niektóre szkoły jeszcze
      nie wprowadziły danych- czas do początku maja.
      • Gość: 2 razy prawda 2 razy prawda IP: *.icpnet.pl 01.05.05, 10:25
        Jak ktoś nie wierzy Sylvi to polecam sprawdzić
        www.oke.krakow.pl/moodle/mod/resource/view.php?id=1245
        a co do terminu to też prawda
        www.oke.wroc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=135&Itemid=64
        choć np. na stronach CKE nie ma o tym mowy. Można tylko pozazdrościć dobrych
        komisji w Krak i Wrocł, aha co do pasków z kodami to tu już nie prawda, wszyscy
        je będą mieli (przynajmniej te z kodami szkoły, nie wiem czy pesel też no ale
        to każdy głupi umie wpisać).

P.S. Przepraszam za błędy w zapisie ale troszkę mi się spieszy, pozdrawiam i
        polecam przy podawaniu info podawać linki do nich wtedy jest się
        wiarygodniejszym.

P.S.2
        Może ktoś z poznańskiej OKE chce zrobić nacisk by i u nas była możliwość
        sprawdzania wyników? Może kochana GW? a może jakiś zasyp maile na OKE?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka