Dodaj do ulubionych

Petycja do CKE

05.05.05, 13:01
Trzeba odwołać mature bo:

1. Wielu osobom nie chciało się zajrzeć do NieBoskiej Komedii/Potopu/Kordiana
(niepotrzebne skreślić).

2. Niektórzy nie wiedzieli, że mogą być dwa tematy prozy i nastawiali się na
wiersz.

3. Wiele dziewczyn akurat dzisiaj dostało okres.

Wpisywać się, kto jest za petycją. ;-] Chamstwo CKE nie zna granic - jak
mogli dać trzy prawie najsłynniejsze polskie lektury na wypracowanie. Na
dodatek 90% wypracowania można było oprzeć na podstawie podanych fragemntach -
co oni myślą, że komuś się chciało do tych fragmentów zajrzeć. ;-]
Obserwuj wątek
    • Gość: 2kc Re: Petycja do CKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:05
      zgadzam sie!!! fragmenty byly za dlugie...
      • Gość: mimi Re: Petycja do CKE IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 05.05.05, 13:49
        zgadzam sie jak mogli dac tak z.......... lektury jak potop czy nieboska ,,,,
        jeju oni mysla ze my takie go....... czytam,y nie moge strajkujmy hehehehehe
        • Gość: Katerina Re: Petycja do CKE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 15:14
          oni chcieli nas pogrążyć tymi tematami! Bo kto przeczytał Potop, Kordiana, czy
          Nie-boską komedie?! CKE nie ma Boga w sercu!!! Około 50% nie zda tej matury,
          THANKS A LOT!
          • Gość: adrian WIELU ZDAĆ NIE POWINNO IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.05, 17:14
            NIE POWINNO ZDAC WIELU, SADZAC PO STANIE UMYSŁU TYCH "ŚCIEMNIAJĄCYCH" NA
            EGZAMINIE, ALE NAJWIEKSZA PARANOJA TO BEDZIE NA TYM POLEGAŁA< ZE WSZYSCY ZDADZĄ!
    • Gość: byron Re: Petycja do CKE IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 14:07
      Wiesz co, jesteś arogancki. Ja pewnie zdam, ale to jest ku..ko nielojalne co
      mówisz. Nie polskie. Jesteś najwspanialszy na świecie bo przeczytałeś te bryki
      co trzeba, a dziewczynom niby okres nie przeszkadza? Ja tego nie wiem, bo
      jestem chłopakiem, ale jeśli miewasz ciote (bo u chłopaka to chyba można to
      taak nazwać, dziewczyny?) i wiesz jak to jest to współczuję:)
      • orginalny_nick Re: Petycja do CKE 05.05.05, 15:02
        > to jest ku..ko nielojalne.

Lojalność to twoim zdaniem akceptowanie tego, że banda buraków jest rozżalona
        bo na maturze trafiła na lektury, których nie zna? W takim razie masz chyba
        jakieś wypaczone pojęcie lojalności.

Z kolei ostatnie zdanie twojego postu to poziom zawodówki (by nie użyć
        mocniejszych słów). Proponuje zapoznać ci się z netetykietą,
        • Gość: Raijana Re: Petycja do CKE IP: *.daminet.pl 05.05.05, 16:56
          wg mnie nie bylo tak tragicznie. mozna sie bylo spodziewac wlasnie takiego
          tematu. romantyzm i trylogia sienkiewicza, zle nie jest. zdziwilam sie ze
          niebylo liryki ale przeciesz w zalozeniach nowej matury nie jest zetsawienie 2
          tematow jednego z epiki drugiego z liryki zawsze moze sie tam znalesc dramat ;)
    • Gość: moi Re: Petycja do CKE IP: *.chello.pl 05.05.05, 14:15
      Okres naprawdę jest niefajny... Z resztą postulatów - zgoda:-))) A wiecie, co
      zauważyłam? To straszne, ze dali aż 4 fragmenty: jesli ktoś chciał je
      przeczytać przed wyborem tematu to musiał tyyle literek złożyć, ze chyba w
      życiui się task nie namęczył;-)))
      • Gość: moi Re: Petycja do CKE IP: *.chello.pl 05.05.05, 14:16
        ostatnia linijka miała brzmieć:
        "życiu się tak nie namęczył;-)))"
        sorki za literówki
        pzdr:-)
        • Gość: maturzystkaaaaaaaa Re: Petycja do CKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:57
          cześć. obowiązywały nas wszystkie podane lektury i myślę, że jakby były inne,
          to też Wam by nie pasowało. A co do długości tekstu, to chyba nie
          przeglądaliście innych testów, bo te były nawet krótkie. Poza tym text
          publicystyczny był przyjemny i łatwy do czytania, więc czego chcieć więcej...
          P.S. też dzisiaj dostałam okres, troche mi to przeszkadzało, ale zdać zdam.
    • Gość: tatamta Re: Petycja do CKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:08
      cechy postaci nie byly napisana od myśliników!!!! to jest oburzające!!!
    • madana Re: Petycja do CKE 05.05.05, 15:17
      Czytając opinie niektórych maturzystów(jak ONI mogli dać "Potop", to takie
      dłuuugie;a co to jest "Nie-Boska..."???;nie przeczytałem tego w bryku), nie
      dziwię się,że CKE zakłada 35% niezdawalność tej matury z polskiego.Jak inaczej
      ten egzamin (a także z innych przedmiotów) ma być serio traktowany przez wyższe
      uczelnie.Niezdane tegoroczne matury będą najlepszym straszakiem dla moich
      przyszłorocznych maturzystów!I nie ma co się tłumaczyć,że jest się pechowym
      rocznikiem 1986.Ci, którzy uczyli się,mają pojęcie,jak pisać nowe wypracowanie
      maturalne, pracować z tekstem itp.- zdadzą i to bardzo dobrze.
      • Gość: Raijana Re: Petycja do CKE IP: *.daminet.pl 05.05.05, 17:02
        szczescie ze trafilam na nauczyciela a zarazem tworce nowej matury, w innym
        przypadku moglo by byc ciezko ze zdaniem. to nie jest tak ze jak ktos sie uczyl
        to zda, trzeba bylo sie uczyc w odpowiednim kierunku, a niestety pseudo
        nauczycieli przygotowujacej do pseudo nowej matury nie brakuje. a tak pozatym
        to niesposob bylo przeczytanie i gruntowne przygotowanie do wszystkich pozycji
        z informatora, liceum nie trwa juz 4 lata a zaledwie 2,5.
    • sephinroth Re: Petycja do CKE 05.05.05, 16:44
      nie wku..aj mnie, dobra?
      • madana Re: Petycja do CKE 05.05.05, 16:49
        Musisz być wulgarny/a??? Lista lektur była w "Informatorze..." znana od
        dawna,na tej maturze nie dano niczego nadzwyczajnego,zwykłe pozycje z dosyć
        długiej listy lektur, nie więcej...
    • Gość: Mindziolinka Re: Petycja do CKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:50
      Zgadzam sie!!! Wlasnie dzisiaj mialam okres!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka