Dodaj do ulubionych

co GŁUPIEGO napisaliście na maturze?

IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 20:12
Ja storzyłm badrzo oryginalną wersję interpetacji wiersza Józefa Barana ,,Mam
25lat" .
no więc ja ,idiotka,nie pomyslałam,że chodzi o komunizm,wiec moja
interpetacja jest baaaaaaardzo ciekawa-napisałam,ze podmiot liryczny jest
CHORY!!!!
Dlaczego? Bo przenosi się go z łózka do łóżka a teraz znajduje się w górach-a
po co ludzie jeżdżą w góry?żeby się leczyć,jeszce coś tam pisało o powietrzu
że cos tam mu robi. Moja końcową konkluzją było to że w czasach II WŚ
człoweika wyniszczała wojna,a potem choroby i że bez wzgledu ile mamy lat,jak
jest nasza płeć, w jakiej epoce zyjemy zawsze naszemu życiu towarzyszy
cierpienie i smierć.Myslicie,że zmieściłam się w modelu? ;P
Obserwuj wątek
    • Gość: ddddddddddddd nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 20:20
      • Gość: ilijka Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:03
        wyz nad rownikiem?:)
      • Gość: bystra Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:05
        hehe,a ja cos głupiego zrobiłam... na historii nie znalazłam brudnopisu (jakoś
        dziwnie go wydrukowali), więc ogólny plan pracy, fakty i daty które mi przyszły
        do głowy skrzętnie zapisywałam na kartce po naklejksch z kodem szkoły... czyli
        na jakis 4 na 4 cm:))) Dobrze ze nie wzięli tego za ściągę:)
        • Gość: zamotana Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:51
          heheh a ja zamiast Adolf Hitler na histori napisałam Alfred :p heheh ja nie
          wiem z kad mi sie to wzieło!
          • Gość: piotrekkr Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:59
            hehe nie tylko ty ja na angielskim w rozprawce napisalem cos takiego: If you
            got a puncture (wydawalo mi sie ze to znaczy heart attac :D stres i wogle
            pozniej sprawdzilem ze to przediurawic opone) you can use mobile to call an
            ambulanse :D. taka lipa ale mozna to jeszce interpretowac tak ze sie czlowiek
            predziurawil :P. a na ustnej nagle zapomnialem jak jest metro po angielsku i po
            polsku mowilem ten wyraz. a na siedzenia w metrze mowilem krzesla
            (chairs) :D :D co stress robi z ludzmi :)
      • Gość: kasia Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.05, 19:51
        Najlepszy tekst jaki kiedykolwiek słyszałam pochodzi co prawda niee z matury,
        ale i tak jest zajebisty. Moj nauczyciel od histori stwierdził ze głównym
        powodem upadku powstania styczniowego byl brak liści na drzewach. Że niby
        powstańcy nie mieli gdzie się chować!!!
        • Gość: basik Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.mikolow.net 21.05.05, 12:08
          to u mnie na lekcji histy gość spytał laske co to jest liberum veto..a ona
          odpowiedziała, że to jakiś projektant mody hahahah<w klasie humanistycznej>
        • dareczek10 Re: Stres robi swoje!! 23.06.05, 09:35
          a jednym z hitow tegorocznej matury ktory ja slyszalam byl tekst, ze po filtracji nie powstaje mocz pierwotny ale SIKU!!no czujecie...napisac na maturze siku:) no ale coz to sie nie napisze w przyplywie stresu i emocji, zreszta na swoim kacie tez mam bledy ktorych chyba nigdy sobie nie wydarujw(fenol ma charakter zasadowy:()
      • Gość: mimi Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:35
        ja taz pominełam komunizm ( uznalam to za mało wazne), zinterpretowalam
        bardziej ogolnie jako postawe życiowa i zapomnialam napisać analizy ( eseju
        iterpretecyjnego mi się zachcialo), ale i tak tylko 3 linijki mi zostały...
      • Gość: mimi Re: nic? Geniusze?Tylko ja taka jedna głupia? ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:51
        na próbnej:
        Dulska skojarzyła mi sie z Kubusiem Puchatkiem ( napisalam tak dla rozrywki)
        cytat z p. historii. (najpierw pisalam o cudzie nad wisła i ogromnej wadze tej
        bitwy)Gdyby nie nasze zwycięstwo, do dzis stalibysmy w kolejce do sklepu po
        mleko, ktorego i tak by nie bylo, a cala Europa stała by wraz z nami.( czy cos
        takiego)Komentarz mojej historyczki i jej znajomych:" To wszysko prawda tylko,
        ze jest to napisane takim stylem, ze Puszkin gdyby to przeczytal to by zawału
        dostał" ( tak mniej wiecej)
    • Gość: apocalypsewoman Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:21
      to beda szczegolne walory prace, ale zobaczysz ze za kilka lat poznaja sie na
      twojej interpretacji i bedzie ona w podrecznikach literatury :D
      ja roz. nie pisalam za to na podst. w kordianie zauwazam postawe bohatera
      werterycznego, ktory jest targany namietnosciami - taa... szkoda tylko ze w
      jego przypadku mamy tzw " chorobe wieku" a wiec niechec do wszystkiego,
      znudzenie i takie tam, no i oczywiscie niepokoj jaskolki o tym mowi ale ja
      napisalam ze niepokoj ten oznacza nieuchronne nadejscie smierci i kordian widzi
      ze nei ma odwrotu (to tak bardzo ogolnikowo w pracy ladniej to
      wyglada...chyba:/ ) a.. i mam nadzieje ze nie napisalam nigdzie konrad :/
      • Gość: Kudłaty Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.05, 20:37
        W wierszu Barana był motyw siódemki, aięc napisałekm że dla niektórych jest to
        liczba święta a dla innych szczęśliwa Tak jak np. 7 grzechów głównych czy
        siedmiu..... krasnoludków:p Mam nadzieję że mój egzaminator będzie mieć
        poczucie humoru:)
      • Gość: jak Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: 80.244.140.* 13.05.05, 19:24
        ja zamiast w liscie formalnym z nagielskiego napisac graduated(ukonczyc) High
        school napisalam gratituded ( wdziecznosc) po prostu pomylily mi sie te dwa
        słowka :D:D........
        • Gość: ;olo Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.compower.pl 15.05.05, 23:14
          to ja napisałam w liscie formalnym BEST WISHES :D
        • Gość: kasik Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:03
          cały II arkusz z matmy to jedna wielka głupota :)
          • Gość: kotek najlepszy tekst na wosie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:07
            nikt z was nie popisał się inteligencją tak jak ja
            na maturce z wosu było pytanie o współpracownika Lecha Wałęsy- chodziło
            oczywiście o Mazowieckiego, ale ja błyskotliwie wyjechałam z Oleksym....hehe
            ale w szkole u mnie była jeszcze lepsza panna napisała że to był gen. Czesław
            Kiszczak hihihihi....
    • mootya Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 05.05.05, 20:24
      a ja napisalam ze pierwszy fragment z potopu to przemowienie tego
      wrzeszczowskiego (swoja droga jakie nazwisko) na jakiejs uczcie i ze sie
      zebrani tam ludzie zasmucili i zeźlili na taki obraz spoleczenstwa o jakim
      mowil ow na 'w'.. coz.. okzalao sie ze on mowil to w jakims obozie, czy
      namiocie do jednej osoby.. heh
      • jgaska Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 11.05.05, 22:43
        o ku.., też to napisałem:////////mam nadzieje że zdam :( ale lipa:///// a już
        pilem , a tu moge nie zdać
        • Gość: enigma Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.ula5.1000lecie.pl 13.05.05, 13:39
          Ja na bioli napisalam ze DEKSTRYNY to sa enzymy, a to sa wielocukry!!! Uwazam
          ze ten blad popelnilam bo tego w ksiazkach nie bylo!!!!
          • Gość: :] Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 15:11
            Nie było?! Kobieto ja jestem w pierwszej klasie na profilu wybitnie nei
            biologiczym i takie rzeczy wiem. To elementarne drogi...
            • Gość: enigma Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.ula5.1000lecie.pl 29.05.05, 13:00
              A skad to mam wiedziec???? Jak w 3 ksiazkach o tym nie wspomnieli to z ksiezyca
              mam wziac?
          • Gość: coololńka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:50
            nie martw się nie tylko ty go walnełaś:]
          • Gość: andzik Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 12:03
            ja tez nie wiedzialam co to sa dekstryny;/ nie bylo tego w ksiazkach :P i tez
            szczeliłam ze to enzymy ;)
      • Gość: kasia Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 17.05.05, 19:05
        ta.. a ja napisałam że ten na W. powiedział to po uczćie na której Radziwiłowie
        zdradzili Polskę, a on to powiedział w drodze do Częstochowy
      • mootya Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 18.05.05, 01:36
        a teraz sie pochwale czego nie napisalam- nie doczytalam do konca polecenia i
        nie narysowalam slupkow na geografii
        polecial punkt
      • madzik86waw Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 19.05.05, 11:54
        ja napisalam w zwiazku z "Nie-Boską komedia" że Mąż ( bo nie byłam pewna czy to
        Hrabia i oczywiście nie napisałam tego) ma władze, a nie czytałam książki i nie
        za bardzo wiedziałam kim on wogóle jest, starałam sie tylko zinterpretować ten
        fargment, który nam dali, nic innego mi nie pozostało. I pisałam o nim tak jak
        by był jakimś królem, ale moze egzaminator nie kapnie sie ze nie czytalam tego
        i troche nazmyslalam, co nie? jak myślicie? ;) pozdrawiam maturzystów. Buźka
        • maly_nat Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 01.09.05, 15:56
          no doprawdy... książka owa miała 70 stron,do tego jeszcze dramat,ale to zbyt
          wiele,żeby przeczytać.. ? :/
    • Gość: askaaaaaaaa do 'konkurencji';) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:33
      hehe dziewczynko mi sie ta twoja interpretacja nawet bardziej podoba niz
      moja;)spoko.jesli masz dobre argumenty to powinni uznac - w koncu jest taki
      punkt: "egzaminator moze uwzglednicc inne, niezawarte w kluczu poprawne
      odpowiedzi ucznia":)
      • Gość: ddddddddddddd bo ja jestem jednostką twórcza jak Konrad ;-) IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 20:45
    • Gość: maturzystka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:59
      Wiesz ze ja mialam identyczne wrazenie jak przeczytalam ten wiersz! :) facet
      jest chory a najlepiej to jest kaleka bo go z lozka na lozko musza przenosic,
      bo sam sie juz ruszyc nie moze, gorskie powietrze mu sluzy(pewnie jest w jakims
      sanatorium ;)) ludzie chodza obok niego na palcach zeby mu spokoju nie zaklocac
      i jakies tam pielegniarki sie nim opiekuja :) hehe oczywiscie tego nie
      napisalam i lalam wode o jego monotonnnym zyciu :)
      • Gość: Sagi Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.net / *.net 05.05.05, 21:35
        Zestresu strzeliłem okropną gafę. Napisałem, że Potop jest XVII-wieczną
        powieścią. Troche mi się czasy pomyliły. -1 punkt? Mam nadzieję, że to nie
        zaważy o zdaniu/nie zdaniu.
        • Gość: j Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:54
          ja napisałem, że Mąż był rewolucjonistą i w zadaniu z językiem frygijskim, że
          człowiek kieruje się potrzebami niskiego rzędu . ;D
        • Gość: Ala Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:52
          spoko, mój znajomy twierdzi, że napisał iż Potop jest wybitnym dziełem Młodej
          Polski:)
    • Gość: Sav Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 07.05.05, 21:14
      na ang rozszerzonym pisalem wypracowanie o filmie ktory zmienil moje zycie.
      Opisalem film Zagubieni w Bulgari ktory opowiada o mlodym ukrainskim zdunie
      sergieju i jego pannie - pielegniarce ze szpitala dla psycholi.Pojechali na
      wakacje i w czasie podrozy na droge wybiegla okropna besia na widok ktorej
      sergiej zarzygal caly samochod.Potwor poczul ten smord porwal jego panne i
      uciekl z nia do lasu.Sergiej szukal jej prawie rok i znalazl w koncu
      pocwiartowana w jakims rowie:PNa koniec napisalem ze ten film wywarl nieodzowny
      wplyw na moje zycie i moje zdanie na temat wycieczek zagranicznych bo kiedy
      mysle o podrozy za granice budze sie pozniej w nocy caly mokry:P
      Niezle bzdury ale wazne ze poprawnie ,wiec pkty beda:P
      • Gość: dd Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.orasoft.net.pl 14.05.05, 16:22
        Ja w tym zadaniu ze jezyk frygijski byl pierwszym jezykiem napisalam...ze nawet w odizolowaniu ludzie potrafia nazywac rzeczy, ktore decyduja o ich zyciu(chleb)...generalnie nie wiem czemu cos takiego napisalam...chyba mnie wtedy chwilowo odmożdżylo:p ech...:D Pozdrawiam:)
        • mootya Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 18.05.05, 01:34
          hehehe- dobre
          • Gość: ja NIEWIARYGODNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:05
            a ja napisałem ze pyrtek mnie swędzi i nie chce mi sie pisac, i ze jak nie zdam
            to znjade tego egzainatora który poprawiał moja prace ;]]]]]]]]]]]]
      • Gość: romantyczna Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.05.05, 23:00
        na angielskim rozszerzonym pisałam wypracowanie o filmie który zmienił moje
        życie- był to Władca Pierścieni- napisałam że zakochałam sie w aktorze- Orlando
        Bloomie i nie mogę przestać o nim myśleć, ta miłość jest tak silna że nie mogę
        spać, ciągle wyobrażam sobie że z nim jestem i ta niespełniona miłość chyba
        doprowadzi mnie do samobójstwa
      • Gość: Óla Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.osiedle.net.pl 06.06.05, 17:06
        buahahaha dobre! :P tylko nie wiem co pomyśli 60-letnia poważna pani egzaminator (jeśli na takową trafisz :P) Zrobi znak krzyża nad twoim arkuszem :>
      • Gość: lelum Re: co napisaliście na maturze? IP: *.torun.mm.pl 23.05.06, 21:15
        co to jest "nieodzowny wpływ"?
    • Gość: kala Hmm... dobrze czy żle?.. nie wiem - strzelałam IP: *.icpnet.pl 07.05.05, 21:17
      Ja najlepsze, że nadal nie wiem czy to co napisałam to głupoty czy nie;) O
      Baranie trzepnęłam, że chciałby się wyrwac ze swej monotonii życie i wcielić
      się w rolę Różewicza, wybawić go od ciagłego natłoku emocji jakie przynosi
      wojna;)i że ma wyrzuty sumienia, że jest bierny i nie walczy nie przeżywa razem
      z tymi co mieli do tego okazję...:D Hmm... A i nie wiem czy to dobrze czy żle
      ale w Kordianie nie wspomnialam nic, a nic o jego planowanym samobójstwie,
      pisałam tylko, że jesień symbolizuję powstanie listopadowe hmm symbolizuję? a
      drzewa to powstancy którzy zostali wymordowani przez zaborcę, a Kordian wacha
      się czy by tu czasem nie popisać sie i poprowadzic ludzi do zemssty do boju ble
      ble
      • j.glowacka Re: Hmm... dobrze czy żle?.. nie wiem - strzelała 16.05.05, 18:17
        Hmm..tutaj chyba troche pomyliles fakty..) kordian w wieku 15 lat, to kordian
        samobojca, poeta, prawie drugi werter..o ojczyznie to on sobie pomysli, ale
        potem..))))
    • Gość: emka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:18
      a mnie sie na angliku pomylilo for i since... i nie jestem pewna ale chyba
      napisalam, ze angielskiego ucze sie od 2000 lat, zamiast od 2000 roku
      • krasin Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 07.05.05, 22:29
        kmicic był królem? nie byłem pewien więc nie pisałem... dzięki Bogu
        • Gość: porażka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 08.05.05, 18:42
          a ja napisałam że hrabia-rewolucjonista na szczęscie nie zabił cara!! a kordian
          to już wogóle mi się pomylił z kondradem walllendrodem czy jak on tam. chyba nie
          zdam ,ale licze na cud!
          • Gość: dddddddddddddd Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 19:00
            No ja na szczęście tego nie napisałam,ale pzrez myśl mi to przeszło żeby
            napisać ,że ten mój chory podmiot liryczny z wiersza Barana to homo viator-
            człowiek wędrujący ,bo tak wędrował z łożka do łóżka.............a poza tym to
            ze zmęczenia i niewyspania o mało co nie napisałam Różewicz mała literą.
          • zia86 Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 08.05.05, 19:01
            No ja to stworzyłam coś na kształt Ferdydurke. Otóż napisałam na angielskim
            podstawowym w liście, że wygrałam ogólnokrajowy konkurs na najlepsze poglądy,
            zamiast na najlepszy wywiad :D Ale mam nadzieje, że mi to uznają.
            • Gość: ja Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:11
              ja też napisałam, pod.lir. u Barana prawdopodobnie jest chory :(
              a na ang. napisałam thank you for considering my apologize, zamiast request czy
              petition.
              :((((((((((((
            • Gość: bugi Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.orasoft.net.pl 14.05.05, 16:25
              Kurde...a ja w liscie formalnym z anglika... zamiast zaczac dear Sir or Madame napisalam Dear Mr or Mrs...:/ nie wiem czemu...bo zawsze pisalam jak trzeba:/ Myslicie ze mi to uznaja?? Badz co badz to tez jest forma grzecznosciowa:/
      • Gość: mistrz:P Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: 213.77.86.* 26.05.05, 14:55
        ja napisalam ze w kordianie jest nawiązanie do cierpienia mlodego Wettera
        zamiast Wertera:D
    • sephinroth Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 08.05.05, 20:29
      chyba was przebije :D buahahha
      - Kordian i Mąż są podobni bo obaj zginęli śmiercią samobójczą.... :P - skąd mi
      sie to wzięło nie mam pojęcia...
      - ( o opowidaniu Idy Fink) coś tam coś tam " już sam tytuł mówi o jego
      teści... " co stres robi z człowiekiem.... na angielskim moja radosna
      twórczość w liście odnośnie osiągnięć przeszła moje najśmielsze oczekiwania:
      jestem działaczką w jakimś tam schronisku i uratowałam tonącego psa... (no
      comment) ale bedą mieć polew jak bedą czytać te prace... SZOK! buehhaha
      • Gość: yaku_ona Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:35
        ja w lisie zaczelam od ' I am WRITENING ...' zamiast writing - nie wiem skad ja
        to wytrzaskalam ... a dodam,ze zdawalam tez rozszerzona buahahhahahaaaa...
        • Gość: kuba Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:19
          sephinroth w polowie dobrze bo maz popelnil samobojstwo ...tak wiec 0,5 pkt. moze bedzie :-)
        • Gość: misia Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:57
          A ja napisalam writting... :(
        • kacha5555 Re: co napisaliście na maturze? 23.05.06, 23:32
          a ja na niemcu moalam zcharakteryzowac osobe starsza ktura cenie i jej
          osiagniecia i wiecie kogo opiasalm??? moja babcie!!!!!!!!!!!!hehe nikt inny nie
          przysedl mi doglowi taka sciemie walilam ze tez sie usmieje ten sprawdzajacy:)
          ale co tam kazdemu wolno:)
      • Gość: ddddddddddddd do sephinroth IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 17:23
        Przebiłas mnie! Pierwsze miejsce jak na razie należy do ciebie.
        ,,Ida Fink-już sam tytuł mówi za siebie"-zapamiętam do końca życia,albo chociaż
        do momentu kiedy nie zachoruję na Alzheimera.
      • Gość: ewela Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.org / *.vip-net.pl 13.05.05, 22:29
        wedlug mojego wypracowania Kordian chcial zabic Cesarza...yyyyy
    • Gość: justyna Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.05, 22:25
      wiecie jakie jaja ja pisałam rozszerzony na temat tego opowiadania zabawa w
      klucz i tak mi się to skojarzyło z filmem "życie jet piękne" i napisałam o tym
      i widziałam model odpowiedzi ułożony przez jakąś nauczycielkę która też
      wymienia ten film hehhe głupi ma zawsze szczęście hehhehe
      • Gość: idiota O P O T O P I E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:42
        Strach pisać, co napisałem
        -"Wrzeszczowiczowi, jako przedstawicielowi polskiej szlachty nie podobała się
        sytuacja w kraju"
        • Gość: marion Re: O P O T O P I E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:40
          ja napisałam, że zagłoba jest postacią negatywną:)
        • Gość: aaaaannnnn Re: O P O T O P I E IP: 82.160.57.* 14.05.05, 12:33
          hihi! ale chyba nikt nie napisał ze Radziwiłł był bratam króla:((((((ale ze mnie
          debil. Polski to wogóle porazka.
        • Gość: karolinka86 Re: O P O T O P I E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:16
          myślę że ten Potop to specjalnie dowalili bo statystyczny uczeń nie czyta tak
          grubych lektur. I ja tak jak moi poprzednicy tez pare ściem w wypracowaniu
          walnęłam. Gdyby ten fragment podano mi bez tematu i bez słowa Kmicic to bym nie
          wiedziala , że to częśc z Potopu, ponieważ nawet obejrzany film mi tego nie
          uświadomił a lekturki nie czytałam (nawet opracowania- nie lubuje się w
          Sienkiewiczu)...w model trafilam (poza odniesiem do całości powieści)ale
          niestety bez podania przykładów z ksiązki i nie wiem cholera czy mi to
          zaliczą.
          • Gość: izka Re: O P O T O P I E IP: *.rybnet.pl 20.05.05, 18:37
            wpisujcie sie !! tu przynajmniej jest śmiesznie a nie jakiś wyscig szczurów i
            przechwałki kto ile ma % :|
            • Gość: ja Re: O P O T O P I E IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:50
              sienkiewiczowi chodziło w potopie (zgodnie z duchem epoki pozytywizmu) o pracę
              organiczną... i kto jest the best?
      • Gość: Justynk@ Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.lodz.mm.pl 13.05.05, 23:11
        wiesz co???ja też o tym filmie napisałam:))) No coż?! Genialne jesteśmy co?
        Może dostaniemy trochę punktów za szczególne walory pracy?:) Pozdrawiam
    • Gość: zielony_groszek Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:50
      ja w roz anglieskim zamiast living napisałam LEAVing po czym zadowolona z siebie opuściłam salę....
      • Gość: pola Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.05, 14:53
        mi pierwiastek z 3 wyszedł 3
        • n_nicky Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 10.05.05, 16:54
          Ja na rozszerzonym angliku pisałam rozprawkę o urządzeniach elektrycznych i
          elektronicznych,a zapomniałam jak są urządzenia lub sprzęt po angielsku.Musiałam
          nieźle pokombinować,żeby zastąpić to jakimiś słowami-wiem,że w pewnym momencie
          napisałam "electric tools",czyli "narzędzia elektryczne"(pisałam głównie o
          lodówkach,telewizorze i komputerach,a nie o np.kosiarkach czy wiertarkach:)).Ale
          mam nadzieję,że się domyślą:)
          • Gość: ddddddddddddd mogłabym dorzucić moje rozwiązane IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 17:27
            zadania z matmy..........ale juz nie pamietam i mam nadzieję ,że jak najszybiej
            o tym zapomnę.............boję się ,ze na polskim zrobiłam jakieś glpuie błędy
            ortograficzne z zmęczenia(braku snu'),jedyne co wiem to napisałam ZAWACHAŁ!
            Zaje... ze mnie humanistka,a jeszcze brałam udził w dydktandzie...........
            • Gość: karola historia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:02
              He he co ja tam wypisywalam na rozsz. historii :) wspomnialam o metodach jakie ludzie stosowali aby ominac czekanie w kolejkach :) i oczywiscie nie zapomnialam rowniez nawiazac do komedii Barei (uwzgeldniajac " Misia" znam go na pamiec :P ) i umieszczajac jeden z cytatow : "Nic sie nie stalo panie kierowniku, oczko sie odlepilo temu misiu" , licze na przychylnosc i poczucie humoru egzaminatora :). Wstawilam jeszcze pare hasel i powiedzen m.in. "Proletariusze wszystkich krajow laczcie sie" :) hehe i "czy sie stoi czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy " :)))) co o tym myslicie? :P
          • Gość: dddddddddddd nie z matury ale autentyczne IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 17:31
            to co prawda nie z matury,tylko ze sprawdzianu z 3 kl.gimanzjum z biologii o
            cukrach,białkach, tłuszczach itp.. Mojego kolegi odpowiedź na temat cukrów:
            ,,Cukry, jak sama nazwa mówi cukros z łaciny znaczy słodkie i taka jest prawda.
            Mamy różne rodzaje cukrów-biały ,krystaliczny i cukier puder. Najtańszy jest
            cukier puder,w ,,Biedronce" kosztuje ok. 2 zł"
            Nie muszę dodawać ,że dostał za tą odp. 0 punktów.
            • Gość: h. Re: nie z matury ale autentyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:33
              też z gimnazjum.
              koleżanka na kartkówce z biologii napisała, że serce jest wielkości zaciśniętej
              piersi
              ;) miała napisać pięści ale to nic ;)
            • kacha5555 Re: nie z matury ale autentyczne 23.05.06, 23:35
              heheh dobre:) a ja slyszalam ze na maturze ktoś napisal ze "Antek posuwał
              Jagne" hehehe w sumie to prawda jest ale...
          • Gość: Justynk@ Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.lodz.mm.pl 13.05.05, 23:14
            moja kumpelka też pisała o tych urządzeniach i podobnie jak Ty zapomniała że
            to "devices"(jakoś tak;) i napisała electric things:)))
          • Gość: kotecek Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:52
            ja tez nie wiedziałam jak są ta\e głupie urządzenia i pisałam "electric things"
            Może jakieś punkty za wyobraźnie dostana :)
            • Gość: devices Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 13:18
              hehe a ja nie chciałem zeby moja praca była monotonna i używałem elctric items,
              devices, tools, things, gadgets, equipment, appliance, instrument :)mam nadzieje
              ze egzaminator da mi maxa za bogactwo językowe heheheh
          • Gość: kkkkkk Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: 80.51.242.* 20.05.05, 09:42
            ja z geografii strzelilam gafe. Bylo pytanie czemu w Afryce nierozwija sie
            gospodarka podaj argumenty nie zwiazane ze srodowiskiem a ja napislam : slabe
            gleby laterytowe i nadmiar wody w obszarach rownikowych oraz jej niedobor w
            zwrotnikowych ale ze mnie gapa :P:P
          • Gość: Eee Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:26
            u mnie wiekszosc osob miala ten sam pro :)
            ja uzywalam na zmiane things oraz stuff -> tworcze ;)
        • Gość: Podobnie Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:36
          :) Spoko - wg mnie pierwiastek z 4 to pierwiastek z 2:)
          • Gość: pierwiastek Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:58
            no a ile ma być? >:)
            • Gość: gigi Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.05, 10:41
              300 razy 300=900 :> Ale to na gegrze podstawowej. A z matmy też zdawałam. A co
              najlepsze jeszcze moje obliczenia zapisałam
              • Gość: lil Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.rybnet.pl 22.05.05, 15:33
                spox
      • Gość: lublinianka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 10.05.05, 18:17
        Ja też napisałam leaving zamiast living i do tego kolega mi to podpowiedział, a
        ja mół nawet nei skojarzyłam. OJOJOj
        • Gość: lublinianka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 10.05.05, 18:19
          a teraz muł napisałam przez ó ,coś ze mna nie tak już.Patrzcie i uczcie sie co
          matura robi z ludzmi.
    • Gość: to_ona Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: 213.25.131.* 10.05.05, 17:42
      he.... ja na maturze z anglika rozszerzonej, pisałam o bohaterze literackim, z
      którym to mogłabym się zaprzyjaźnić. na potrzeby egzaminu stworzyłam więc
      ksiażkę "small heaven" i bohaterkę Ewe. na stronę chrzaniłam na temat ewy, jaka
      to wspaniała, jak znajduje rozwiązania na każdy problem, że ma takie same pasje
      jak ja i w ogóle - ideał na koleżankę, taka fajna. A poza tym pomyliłam zalety
      z przygodami (adventages?) i wyszło mi, że Ewa ma dużo "przygód i wad" (niech
      się tam egzaminator domyśla, że o zalety i wady chodziło, a co;D)
      • n_nicky Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 10.05.05, 17:48
        Jeśli napisałaś "advantages" to dobrze,bo to znaczy zalety.Ale jeśli wpisałaś
        "adventures",czyli przygody,to gorzej ;)Swoją drogą "przygód i wad" tez by miało
        jakiś sens ;)
        • Gość: Agi Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:11
          jak wyszlam z angielskiego powiedzialam, ze pisalam rozprawke na temat ZADÓW I
          WALET uządzeń elektrycznych....
          • Gość: lololo Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.compower.pl 16.05.05, 23:49
            a ja napisałam ze róznica KORDIANA I MEZA było to ze maz zdradzal swoja
            zone...a Kordian tak kochał Laure, ze nigdy by jej nie zdradził.....hehe, a
            poza tym BEST WISHES w formalny....no coments
        • Gość: to_ona Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: 213.25.131.* 11.05.05, 13:22
          ja na angielskim pdstawowym pisałam list z prośbą o przyjęcie do uniwersytetu
          gastronomicznego....że niby na kucharza....
      • Gość: samanta Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:57
        moja koleżanka pisała że chce się z Raskolnikowem zaprzyjaźnić :)
    • Gość: ghg Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.mtm-info.pl 10.05.05, 18:10
      uniwecity zamiast uniwersity i take pleasure from the danceing
      • Gość: ddddddddddddd ojejku IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 18:15
        ja chyba napisałam UNIVERCITY! f*** mam nadzieję,ze nie.................
        • Gość: Motylek Re: ojejku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:22
          na hiszpańskim zamiast dziękuję za spotkanie napisałam dziękuję za konferencję,
          bo siedziałam 10 minut i nie mogłam sobie przypomnieć jak jest spotkanie :) a
          na polskim podstawowym pisałam tylko na podstawie umieszczonych fragmentów bo
          niestety ani o potopie ani o Kordianie nic nie wiedziałam :) mam nadzieję że
          mimo wszystko zdam :)

motylek
          • Gość: emi Re: ojejku IP: *.tkchopin.pl 10.05.05, 19:52
            a ja napisalam ze maz byl despotycznym wladca :-(((
            • Gość: nokia Re: ojejku IP: *.brzezno.gda.pl 10.05.05, 20:36
              ja na angielskim podst w tym liscie napisałam ze pojechałam z premierem do
              Wielkiej Brytani i załatwiłam możliwość pracy dla Polaków tam ;P
    • Gość: samanta Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:39
      ja jeszcze nic głupiego nie napisałam. Ale jutro historia więc na pewno
      niejedną głupotę napisze :P Jak próbry test sobie robiłam to zdjęcie Bismarcka
      podpisałam "Lincoln" Mam nadzieje że prezydent USA osie nie obrazi. pozdro
    • Gość: buuuka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 11.05.05, 14:04
      A ja na polskim ustnym najpierw nie mogłam właczyć jakiegoś starego złoma
      kompa, zeby wyswietlic swoją prezentacje a jak juz go włączyłam to mówię: "W
      tematykę przemijania wprowadza nas dzwiek dzwonu". W tym momencie czeam sobie i
      czekam az te dzwony zaczna dzwonic a tu nic. Głosniki trzeszcza nic nie slychac
      hehe no to dodałam: "MIAŁ nas wprowadzać dzwiek dzwonu". A kiedy pytali się
      mnie o lusterko, dlaczego jest symbolem przemijania to zaczęłam tam mówić, że
      nie da się przed nim nic ukryć bla bla bla, że widzimy w nim "naszą starą,
      zmęczoną skórę"... Wtedy 2 starsze babki w komisji się na siebie spojrzały ze
      zdziwieniem a ja głupia - "PRZEPRASZAM!!!" Na szczescie nie zrozumialy tego za
      bardzo źle i tylko się śmiały, a zdałam na 95% :)
    • Gość: sgf Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:09
      ja to same głupoty mam popisane. Koleś z wiersza Barana jest bierny bo już
      znalazł cel w życiu a u Różewicza podmiot liryczny wciąż poszukuje. zamiast
      obraz polaków to cały czas wpominam szlachta polska to a szlachta polska tamto
      jaby innych warstw w tym społeczeństwie nie było.w czytaniu ze zrozumieniem to
      chyba moje ulubione głupstwo : zaadoptować można ludzi nie zwierzęta i już.
      super co?? ja sie chyba kiedyś walne młotkiem bo na słuchaniu z roz na angolu
      jak mowa była o tym gościu to mówili charity a ja zrozumieć church jest ktoś
      lepszy???
      • Gość: emila Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:45
      • Gość: e. Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 17:46
        Jako egzaminator mowie, ze to dobrze, bo takie sa prawidlowe odpowiedzi. A przy
        Potopie mozna bylo utozsamic szlachte z narodem, wszak to barok sarmatyzm...:)
        Pozdrawiam i zycze wysokiego wyniku:)
      • Gość: kacha Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:22
        dla mnie mąz był chłopem który wlaczył ze szlachta buahahahahah
    • Gość: kaśka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.mtm-info.pl 11.05.05, 22:36
      koleżanka pisała na ang opis postaci literackiej z którą chciałby się
      zaprzyjaźnić a że mocno utkwił jej w pamieci Kmicic z potopu o którym
      rozpisywała sie dzień wcześniej to napisała właśnie o nim -Kmicic, a polish
      prince and the main character of very good polish book "Potopu" written by Adam
      Mickiewicza
      • Gość: dddddddddddd do góry IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 19:26
        • Gość: mi Re: nikt mnie nie przebije:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:59
          ja też pisałam o wierszu Barana że podmiot jest chory, lub nawet kaleki:))) że
          obudził się tylko podczas stosunku z żoną ale nawet nie zauwazył że się
          zakochał:)))) a mój farmazon na polskim ustnym to przejęzyczenie,-powiedziałam
          że "zegar płynie a czas bije"naszczęście komisja zrozumiała moje zdenerwowanie
          i w ostateczności miałam za parce 100%:)))
          • Gość: aniatcz Re: nikt mnie nie przebije:) IP: *.tczew.net.pl 23.06.05, 11:19
            u nas w szkole w poprzednich latach na ustnym z ang ktos powiedzial:
            -Thank you for mountain
            -I tower you <lol>
            • Gość: piscie Re: nikt mnie nie przebije:) IP: *.rybnet.pl 23.06.05, 22:32
              :P piszcie cos wstydzicie sie ?;p;p
      • Gość: sAbINKa__ Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: 80.51.226.* 12.05.05, 19:42
        Ja w tym momencie nie moge sobie przypomniec czy napisałam cos głupiegoo...ale
        wiem jedno Głupia Ja<ściana> :P:P nie napisałam we wstepie że POTOP to jedna z 3
        częśi Trylogi Sienkiewicza i napisana jes "Ku pokrzepieniu serca"... BOZE-JAk ja
        mogłam o tym zapomieć!!! :(:(:(NIe daruje sobie tego !!!
        • Gość: izka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:34
          to troche nie pasuje do tych glupich bledow o ktorych inni tu pisza...

:)
          • Gość: martusia ja głupote napisałam napisałam na biologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:25
            w któryms tam zadaniu był łańcuch pokarmowy no i był podany jakies tam ławce
            rybek fitoplankton rybołów szczupk czy jakas tam ryba ... ja nie miałam pojęcia
            co to jest rybołów myslałam ze to jest jakas roslina i ze to jest
            podchwytliwe ... no wiec napisałam w pierwszysm etapie tego łańcucha tego
            nieszczesnego rybołowa nom a to jest element ostatni który zjada nawet
            szczupaka :] kurcze nie mogli dać na koniec człowika to nie pomyslałabym ze to
            roslina a tak mam 1 punkt do tyłu...
        • j.glowacka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 16.05.05, 18:09
          ja za to nie napisałam, że młody Kordian to poeta..((( a zamiast Mąż pisałam
          Hrabia Henryk...(((( co za kretyn ze mnie!! ...((
          • Gość: mnk Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: 80.51.228.* 19.05.05, 21:22
            no rzeczywiście skoro Mąż był Hrabią i nazywał się Henryk, tylko w
            różnychczęściach książki jest różnie nazywany :)
            • Gość: jkhig Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.aster.pl 26.05.05, 20:40
              Na ustnej z polskiego miałam mieć obrazy puszczane na rzutniku multuimedialnym,
              okazało sie, ze szkolny admin nie podłączył rzutnika do kompa i lipa...POtem
              okazało sie,ze nie ma oprogramowania do przeglądania grafiki, o które
              prosiłam...I w tym momencie spłynąl po mnie cały stres, bo komisja kazała mi
              odwrócić monitor przodem do nich i pokazywac na monitorze...Miałam mówić o
              barwach obrazów i ich symbolice - niestety monitor był...czarno biały!! I była
              niezła polewka jednym słowem...
            • Gość: fth Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.aster.pl 26.05.05, 20:44
              w wypracowaniu o Potopie wyraz Polacy napisałam wszędzie z małej litery!!!!!!!O
              zgrozo!! A w temacie nawet było poprawinie!
          • Gość: To teraz ja ;] wos... IP: *.chello.pl 30.05.05, 10:56
            odp na pytanie-Jan Monteskiusz czy ktoś to przebije? :]

A czemu tak? Bo nie wiedziałam jak ma na imię, a pomyslałam, ze jak napiszę
            samo nazwisko to i tak mi nie uznają. Nie mogłam zadnego imienia wymyslic, wiec
            napisałam Jan ;] I tak 0 pkt i tak zero ;] ech.. :P
            • Gość: anka Re: wos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:33
              ja o ile pamietam napisalam George de Montesqieu :P
              • Gość: Fallen Re: wos... IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 01.06.05, 09:55
                a ja nie napisałam wogóle imienia bo nie zauważyłam że trzeba:P ehh
                • Gość: askaaaaaaaa Re: wos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:15
                  kumpela wiedziala ze Charles ale nie zna franca i probowala sobie jakos
                  tlumaczyc tego Charles'a i malo co napisalaby Czesław <buahahaha> pozdro!;]
        • oxy_gen_86 Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 12.06.05, 13:05
          co prawda nie napisane ale powiedziane - mój kolega na ustnej z polaka
          powiedział, że Hiob jest bohaterem romantycznym (aaaaaaa!!)
      • Gość: ka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.acn.waw.pl 12.05.05, 20:58
        :D:D:D o nie moge,dobre!;)
    • Gość: ja*** Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:13
      buhaha, a ja napisalam ze Maz (w ogole nie mialam pojecia kto to jest ) umarl
      smiercia naturalna o ktorej zawsze marzyl a Kordian popelniel samobojstwo i tym
      oni sie rozna od siebie <hahaha> <lol2> ja to dopiero jestem rowno trzepnieta
      <pokazal jezyk>
      • Gość: :) Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:58
        ja na ang. podstawowym nie moglam sobie przypomniec jak leci ta formulka
        konczonca list formalny (I look forward to receiving your reply) i
        napisałam.... I look AT your roward (?!?!?!) skad ja to wytrzasnełam to nie mam
        pojecia :D:D:D egazminator padnie tam chyba ;) bosheeeeeee
        • Gość: ka dzis historia-to dopiero bylo IP: *.acn.waw.pl 12.05.05, 21:02
          to,co ja tam wypisywałam o PRLu to była zabawa.
    • Gość: valbon Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.lonet.gdynia.pl / 153.19.101.* 12.05.05, 21:58
      coz... potop.. najpierw 1,5 str o tym gosciu na "W.." ze byl szlachcicem-
      zdrajca Ojczyzny, a wieczorem dowiaduje sie ze to bratanek Czech..;/ bylo nie
      do smiechu, ale po dzisiejszym kluczu wszystko jest mozliwe wiec raczej zdam :)
    • Gość: A.F.I Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.05.05, 13:23
      Wg mnie Mąż zginął w walce, a on popełnił samobójstwo (już nie pamiętam tego
      dokładnie)... W porównaniu ich postaw skupiłam się na całej książce, a nie na
      przedstawionym fragmencie. We wnioskach mam więc, że są mimo wszystko podobni,
      bo ich celem w życiu była walka (a z tego fragmentu o Kordiania wcale coś
      takiego nie wynika). Na rozszerzonym polskim pisałam o "Zabawie w klucz". W
      ogóle nie skupiłam sie na temacie, nawet nie napisałam, że tytuł to metafora :)
      I wyszło mi coś w stylu recenzji i przemyśleń na temat opowiadania.
      Na matmie zamiast wariancja - wariacja.
      Koleżanka na angielskim rozsz. napisała, że "pierwszym ogłoszeniem posiadania
      sprzętu elektrycznego.." (advertisment zamiast advantage):))
    • Gość: tratata strasznie głupie LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:31
      na maturzez z angola (poz. roz.) nie wiedziałem jak jest murzyn in inglisz to
      napisałem "boys from africa" <LOL>
    • Gość: Kozia Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.05, 13:43
      Ja zapomnialam że Mąż miał na imię Henio (za dużo streszczeń czytanych
      naraz ;)) i cały czas pisalam tylko "Hrabia"...
      A na angielskim rozsz nie wiedzieć czemu stworzyłam zupełnie nowe
      znaczenie "despite of" - "dlatego, że"... =)) (czyli "pomimo że" - dla
      niewtajemniczonych ;> tu znów skutek przyswajania przydatnego słownictwa w
      środku nocy) i wyszło: "pomimo, że potrafi dochować tajemnicy i jest wierny
      swoim przyjaciołom, możemy go nazwać człowiekiem godnym zaufania" :DDD
    • Gość: szanti Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:48
      a ja na historii nie umialam prawie nic z PRL-u i średniowiecza wiec
      sciemnialam ... że komuniści byli jacys inni, ze sadzali kobiety na traktory,
      że im sie fakt, ze Polak został papieżem nie był na rękę, ze nie lubili
      inteligiencji itp... zero wiedzy historycznej .... a o solidarności to
      dosłownie dwa zdania napisalam w zakonczeniu :| i jak ja niby mam to zdac ??
      tak szczerze powiedziawszy to na histe byłam obryta z wiekszosci materialu
      tylko olalam sredniwiecze i histe po drugiej wojnie ... to sie nazywa miec
      szczescie :(
      • ss52 Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 13.05.05, 13:52
        moja koleżanka napisała że Napoleon był idolem Hitlera
        • Gość: :) Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.05.05, 13:56
          na próbnej napisałam góra przez 'u' :) mam nadzieje że w poniedziałek będzie
          lepiej/ A i ja nie mam dysleksji
          • Gość: nokia Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.brzezno.gda.pl 13.05.05, 14:04
            moja koleżanka napisała na historii napisala ze na tym plakacie to jest hitler
            i stalin-a w wytłumaczeniu-że oni ze soba walcza i dlatego.Za to kumpel
            napisał,że w 1812 wynaleźli widły do walki ;p
            • Gość: anuśka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:21
              a ja żem napisała że Kordian popełnił samobójtwo, a Mąż był silny i chciał
              walczyć, ale zginął w walce narodowowyzwolenczej;)0phiphi licze na to że zdam
              mature;0
            • Gość: gabriel Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:22
              kumpela napisala ze to Churchil a nie Napoleon... porażkens <lol2>
      • j.glowacka Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? 16.05.05, 18:13
        no coz...ja sie uczylam PRL-u 2 dni wczesniej..)) tak sie nauczylam, ze nic nie
        zrobilam z calej tabelki w podstawowym arkuszu..(( a na rozszerzonej moja woda
        lala sie strumieniami..(((( czy wy tez chcieliscie isc na UW?
    • Gość: Aniolek Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.05.05, 14:17
      Ja tez mam taka interpretacje :)))))))) nie przyszlo mi nawet do glowy , ze to
      moze byc komunizm :)))))))) no bo po co sie jezzdi w gory i te osoby sie nimi
      opiekowaly :))))) i napisalam, ze jest chory psychicznie :))))))) bo zyje w tym
      letargu......w tym snie :D: ))))))) czyli jest taki niezbyt w tym
      swiecie :D :))))))))) Normalnie ...nie wiem czy mi to uznaja czy nie :D :)))))
      Pozdrawiam ...a tak na boku to cholera mnie bierze, ze mam tak dlugo czekac na
      wyniki normalnie bleeeeee..... :)))) Pozdrawiam MATURZYSTOW :D
      • Gość: homer Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:54
        Zakończenie wypracowania o POTOPIE- szlachta polska jest jak lawa itd....
        kojarzycie to były dziady :D
      • Gość: kasia Re: co GŁUPIEGO napisaliście na maturze? IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 17.05.05, 19:50
        ja napisałam że postaw Różewicza i Barana są takie same że obaj są
        zdystansowani!! co tam że wiersz różewiczowski to wiersz emocyjny ehh..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka