Gość: ...... IP: *.net.autocom.pl 08.05.05, 00:30 matury.onet.pl/1227555,informacje.html "Uczniowie chwalili dobrą jakość słuchanych nagrań. W przeciwieństwie do próbnej matury, lektor mówił ładną angielszczyzną." :DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 4one Re: kolejna ściema IP: *.net.euron.pl 08.05.05, 00:33 i to wlasnie jest najbardzij denerwujące, nigdzie nie powiedza ze cke dalo dupy z pogoda, a to jest fakt, jakos nagrania z dupy, to jeszcze beda ich chwalic, wku..a mnie to strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbl Re: kolejna ściema IP: *.crowley.pl 08.05.05, 11:11 Hehe niech to bedzie zyciowa lekcja pod tytulem "MEDIA KLAMIA" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: kolejna ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:15 powinnismy sie juz przyzwyczaic ze w Polsce zawsze jest odwrotnie! przeciec to cke wszystkim kieruje.zalezy im na tym zeby nowa matura "dobrze wypadla" wiec nie pozwalaja podawac do opinii publicznej prawdziwych wiadomosci!!!zenada istna! nadal zyjemy w panstwie bezprawia i cenzury!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbl Re: kolejna ściema IP: *.crowley.pl 08.05.05, 11:18 A myslisz, ze to tylko w Polsce? Media i politycy klamia bo maja to we krwi. Za duza kasa w tym krazy zeby moglo byc inaczej. Takie zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: kolejna ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:23 wiam ze to wszstko kreci sie wokól kasy! ale najbardziej wkurzajace jest to ze najbardziej na tym wsztskim cierpimy my- uczniowie, tegoroczni maturzysci, króliki doswiadczalne, skazony rocznik 1986... czasem ministerstwo mogloby pomyslec chociaz troszkeo nas a nie o wlasnych interesach! czy zadam za duzo???? ministerstwo edukacji jak sama nazwa wskazuje powinno byc wlasnie od edukacji a nie szerzenia afer!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: kolejna ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:37 Pffff o zesz kur... ze co? Dobra jakosc? Chyba ktos tu ma cos z glowa. Tak jawnie klamac? Chyba sie postaram o mejla do jakiegos obiektywnego dziennikarza. JAKOSC BYLA FATALNA. FATALNA, FATALNA, FATALNA. Jestem dosc dobra ze sluchania, za pierwsze zadanie mam max. Kobieta mowila bardzo wyraznie. Ale facet nie. I moze to by bylo zrozumiale gdybym sobie siedziala w domu, ale nie w duzej sali, to nie bylo nagranie na nasze polskie warunki. I wcale nie jestem zawiedziona wynikiem, wiec nie dlatego to pisze. Ta pogode nawet dobrze mi sie udalo zrobic - 8/9. Ale to jest oszustwo!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llus Re: kolejna ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:21 Nie ma sprawiedliwości na tym świecie...W życiu trzeba się rozpychać łokciami i nie patrzeć na innych... tylko tak można coś osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YesOFcourse Kłamią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:21 To jest smutne że kłamią....zróbmy coś z tym? Mamy to tak zostawić? Niech wiedzą że większość uczniów i to dobrych uczniów uważa to za skandal. Ja mam 5 z angielskiego i wygrałam szkolny konkurs ucze sie go od dawna a i tak uważam że przesadzili z tym listeningiem.. Mamy siedzieć cicho i bezczynnie? Dlaczego w mediach nikt nie powie że matura wcale nie jest łatwa. Polega na zgadywaniu co jest w kluczu i naklejaniu naklejek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4one Re: Kłamią IP: *.net.euron.pl 08.05.05, 14:48 ja juz napisalem maila do onetu i do tvp, bo tam tez jak cokolwiek mowili o nowej maturze to tez w samych superlatywach, przydalo by sie znalesc jakiegos obiektywnego dziennikarza ktory by napisala jak bylo naprawde, zze CKE dalo dupy z listeningiem ( moj dyktafon ma lepsza jakosc) ze byly pytania na ktore nie ma jednoznacznej odpowiedzi w tekscie itp, moze to forum odwiedza jakis dziennikarz , jesli tak to apeluje - prosze cos z tym zrobic, niech babcie ciocie i inny ludzi ktorzy znaja nowa mature tylko z tv niech nie myslal ze jak nie bede mial 90-100% to jestem debilem bo to przezciez takie łatwe było Odpowiedz Link Zgłoś