Dodaj do ulubionych

na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie?

IP: *.chello.pl 08.05.05, 11:43
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziuta Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.nawojowa.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 12:46
      Ja sie wybieram na Śląska Akademię Medyczną myslałam o UJ ale nie wierze w to ze
      mam jakakolwiek szansę zeby sie tam dostać...:( mylałam też o Gdańskiej ale za
      daaaleko. A tak na marginesie na jaki kierunek sie wybierasz??
      • Gość: makda Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:00
        Akademia Medyczna w Gdańsku.

• Gość: demolkaaa Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.crowley.pl 08.05.05, 13:00
        ja też na ŚLAM na lekarski,to będzie moje drugie podejście.Powodzenia i
        pozdrawiam, będziesz na dniach otwartych 11 maja??
        • Gość: Ziuta Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.nawojowa.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 13:24
          Demolkaaa nie wiem czy będe na dniach otwartych...:( musze sie uczyc do matury z
          biologi co za kanał:(buuu. Jesli mozna wiedziec na jaki kierunek sie wybierasz??
      • Gość: aaa Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.ARMnet.Torun.PL 08.05.05, 13:26
        AM w Poznaniu
        • Gość: demolkaaa Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.crowley.pl 08.05.05, 13:31
          na kierunek lekarski, powodzenia na maturze, moja siostra też zdaje w piątek
          biologie i akurat ma tyle czasu żeby każdą książkę powtórzyć w dwa dni.
          • Gość: aaa Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.ARMnet.Torun.PL 08.05.05, 13:35
            demolkaaa mowisz ze to Twoje drugie podejscie bedzie. Ja tez planuje probowac za
            rok jak sie teraz nie dostane. Powiedz co robilas przez caly rok bo ja sie boje
            ze umre z nudów :p
          • Gość: Ziuta Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.nawojowa.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 13:36
            Ja chciałam isc na lekarski no ale niestety na maturze musiałabym zdawac fizyke
            której kompletnie nie rozumie dzięki mojej fizyczce!! ja próbuje na
            biotechnologie i na farmacje tylko jest wałek bo test na uczelni na te kierunki
            jest w tym samym dniu. Z biologia sobie poradze nie mam duzo do powtórki dzieki
            Olimpiadzie Biologicznej :P heh ale za to z chemia bedzie gorzej...:( no trudno
            jakos sie naucze:P hehehe
            • Gość: gabi Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:52
              ja zdaję na lekarski w Łodzi. Nie martwcie sie, wiekszość ludzi nie lubi
              fizyki, ja też. Kogos jednak muszą przyjąć...
              • Gość: alicja Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 08.05.05, 14:23
                ja zdaje do poznania tylko dla tego ze nie mam na maturze chemi bo liczyałm na
                egzaminy wstepne a kiedy sie okazał z eich nie ma juz nie mozna było dac
                dodatkowego przedmiotu na maturze
                • Gość: demolkaaa Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.crowley.pl 08.05.05, 14:49
                  w sumie do miała być odpowiedź dla aaa.
    • Gość: demolkaaa Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.crowley.pl 08.05.05, 14:48
      do Ziuta: raczej nie mam czasu na nudę,przez około 3 miesiące studiowałam
      dietetykę na ŚLAM i nie tylko dlatego że był to kierunek na wypadek nie
      dostania się na medycynę ale uważałam, że dietetyka może być równie ciekawa i
      naiwnie myślałam ,że jeżeli mi się spodoba to nie będę zdawała po raz drugi na
      lekarski.Czas wszystko zweryfikował,zajęcia mnie nudziły, w sumie nic tam nie
      robiliśmy,coraz częściej myślałam o tym że tak naprawde to ja chcę być lekarzem
      no i wystapiłam z grona studentów, zaczęłam powoli przygotowywać się do
      lipcowego egzaminu, na początku robiłam testy ale tak około lutego okazało się
      że nasz egzamin będzie przypominał nową maturę więc kupiłam sobie jakieś zbiory
      zadań i tak codziennie robię trochę zadń z fizyki, trochę z chemii i powtarzam
      materiał z biologii.Dni mijają mi bardzo podobnie i bardzo szybko.Za fizyką
      również nie przepadam, o ile zadnia zpoziomu podstawowego idą mi nawet dobrze
      to poziom rozszerzony napawa mnie obawą, parę razy już przez niego
      ryczałam.Oczywiście robię sobie czasem wolne , chodzę wtedy z koleżanką(w
      podobnej sytuacji co ja) na spacery, czasami na tennisa, zdarzają spotkania
      klasowe no i jestem wykorzystywana przez rodziców do załatwiania wszystkich
      spraw na poczcie i w banku.
      • Gość: banditierka do demolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:11
        właściwie przez przypadek wpadłam na ten wątek :)
        pytanie do demolki: wybierałaś dokumenty z dietetyki czy poczekałaś, aż sami Cię
        wyrzucą? musiałaś sama robić obiegówkę czy załatwili to za Ciebie (biblioteki
        itp.)? i w końcu: zabrali Ci legitymację?
        jestem w podobnej sytuacji, nie chodzę na zajęcia od kilku miesięcy, ale ani
        myślą, żeby mnie wyrzucić.
        ja zdaję zupełnie gdzieś indziej, przekwalifikowuję się :)
        tak czy inaczej, trzymam kciuki za egzaminy wstępne i gratuluję męskiej decyzji.
        pozdrawiam
        • Gość: demolkaaa Re: do demolki IP: *.crowley.pl 08.05.05, 21:40
          w zamiarze miałam przeczekanie do momentu aż mnie wyrzucą(ze względu na
          legitymację), ale pewnego marcowego dnia zadzwoniła do mnie pani z dziekanatu i
          zapytała się czy dalej studiuję czy może zrezygnowałam, poradziła mi abym
          napisała podanie do dziekana o wykreślenie z listy studentów(uzasadniła to tym
          że jeżeli sama się wypiszę to będzie to lepiej wyglądało),potem pojechałam do
          BYtomia dostałam kartę obiegową,z którą sama musiałam jeździć(większośc
          podpisów załatwiłam w Rokitnicy, jeden w Zabrzu na Traugutta no i w bibliotece
          gdzie wypożyczyłam książki),potem spowrotem do dziekanatu, zostawiłam tam
          indeks, legitymację i książeczkę zdrowia. Musiałam poczekać parę dni aż dziekan
          podpisze wszystkie dokumenty i dopiero wtedy dostałam świadectwo, oddali mi
          indeks,ale legitymację i książeczkę zdrowia zabrali.Tak wypisuję nazwy ale nie
          wiem czy Ty też studiowałaś dietetykę na SLAMie, może lepiej zadzwoń do
          dziekanatu co masz zrobić bo trochę to trwa zanim oddadzą Ci dokumenty-żebyś
          świadectwo miała na czas.Oczywiście również życzę powodzenia na egzaminach i
          pozdrawiam.
          • Gość: banditierka Re: do demolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:09
            dzięki wielkie za odp.
            ja też ze ślamu, piękny wydział, nieprawdaż? ;)
            jeszcze jedno pytanie, dużo czasu zajęło załatwianie obiegówki i jak długo
            musiałaś czekać na świadectwo? bo jedynie o nie mi chodzi...
            • Gość: demolkaaa Re: do demolki IP: *.crowley.pl 08.05.05, 23:39
              wydział super, ale dobrze ,że już mnie tam nie ma ;).W dziekanacie dadzą Ci
              kartę obiegową i tylko musisz zebrać parę pieczątek, ja wszystkie załatwiłam w
              jeden dzień- pieczątka ze studium sportu,wypożyczalni sprzętu(nawet jeżeli nic
              nie wypożyczłaś), akademików(nawet jeżeli w akademiku nie mieszkałaś)-to
              wszystko w Rokitnicy, potem biblioteka- ta z której masz książki, jeżeli nie
              masz to wszystko jedno która, no i ostatnia pieczątka na Trauguta coś z pomocy
              materialnej.Czyli kartę można wypełnić bardzo szybko,jak już ja dostarczysz do
              Bytomia to najlepiej od razu wziąć indeks, książeczkę zdrowia i legitymację,
              dziekan podpisze coś tam w indeksie jak będzie w dziekanacie ja czekałam około
              tygodnia.Jeżeli piszesz podanie o wykreślenie to przyślą odpowiedż w ciągu też
              może tygodnia(u mnie trwało dłużej bo natrafiłam na święta), możesz jeszce
              przed uzyskaniem odpowiedzi pojechać sobie po kartę żeby to krócej wszystko
              trwało.Ogólnie u mnie cała procedura trwała około trzech tygodni, ale myślę że
              da sie to wszystko załatwić w krótszym okresie czasu.Jeszcze raz pozdrawiam, a
              i jeżeli można spytać do której grupy należałaś(ja do pierwszej) i ile miesięcy
              wytrwałaś na tym wydziale??
              • Gość: banditierka Re: do demolki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:02
                Jeszcze raz dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jestem weteranką ;) podobnie jak
                Ty, chciałam, żeby coś z tego wyszło, skoro już się tam znalazłam. Próbowałam
                się do tego przekonać, wytrwałam 3 semestry (!), właściwie 2, trzeci dochodziłam
                "na siłę", w czwartym pojawiłam się kilka razy symbolicznie i tyle mnie
                widzieli. Po długich bitwach z myślami w końcu doszłam do wniosku, że to
                naprawdę nie ma sensu. Żal mi tych 2 lat, ale z drugiej strony, do czego mi się
                śpieszy? Do bezrobocia? Najtrudniej było znieść ten marazm charakterystyczny dla
                widziału, o rozwoju intelektualnym nie wspomnę. Kompletny regres. Wybaczcie,
                mili państwo, ale mam trochę większe ambicje niż powtarzanie materiału z liceum.
                Jeszcze pech, że trafiłyśmy na rok wprowadzenia sławnej już "nowej matury" i
                przed nami wielka zagadka. Pozostaje nam się uczyć i mieć nadzieję. Jeśli mogę
                coś doradzić, widzę, że wiesz, co chcesz robić w życiu - zatem rób wszystko,
                żeby tego dokonać. Owocnej nauki!
                • Gość: demolkaaa Re: do demolki IP: *.crowley.pl 09.05.05, 09:28
                  dziękuję za mobilizacyjne słowa, i podziwiam za wytrwałość:))
    • Gość: Magda Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.mine.nu / *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:06
      AM Poznan
    • Gość: aaa Co z orzeczeniem lekarskim??? IP: *.ARMnet.Torun.PL 09.05.05, 11:46
      Skad bierzecie skierowanie do lekarza medycyny pracy aby wystawil wam
      zaswiadczenie???bo moja kochana przychodnia chce ode mnie skierowanie z uczelni
      a tak to mnie lekarz nie przyjmie:/
      • Gość: demlkaaa Re: Co z orzeczeniem lekarskim??? IP: *.crowley.pl 09.05.05, 11:51
        to znowu ja.Właśnie jestem w trakcie załatwiania spraw z zaświadczeniem
        lekarskim i skierowanie można dostać( przynajmniej w Zabrzu) normalnie w
        dziekanacie albo sobie wydrukować ze strony internetowej uczelni.
        • Gość: aaa Re: Co z orzeczeniem lekarskim??? IP: *.ARMnet.Torun.PL 09.05.05, 11:54
          niestety na stronie Am Poznan nie moge tego orzeczenia znalezc. A z Poznania
          nie jestem wiec do dziekanatu teraz nie pojde, ale jestem w trakcie dzwonienia
          i mowia ze przysla:)))
    • Gość: dff Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: 195.205.97.* 09.05.05, 13:05
      na żadną bo nie zdam tej zje..ej matury
    • Gość: dorris Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:29
      AM Warszawa
      Ale z takim nastawieniem jakie mam aktualnie do nauki to chyba moge sobie tylko
      pomarzyc :/
    • Gość: stokrotka Re: na jaka AKADEMIE MEDYCZNA sie wybieracie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:11
      na poznańską :) mam pytanko: jak wygląda takie badanie lekarza medycyny pracy?:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka