Gość: zizulka@vp.pl Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.nat.ino.tvknet.pl 13.05.05, 20:11 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
madamag Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) 13.05.05, 20:21 madamag@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laila Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.ostnet.pl 13.05.05, 20:50 ellzbieta@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 20:58 mksfaj@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faldzi Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: 81.15.212.* 13.05.05, 21:08 falmich@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: 80.50.49.* 13.05.05, 21:35 xymena17@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:44 monix.b@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś_kot Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 22:29 franeking@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppiotrrek@wp.pl Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.05, 22:59 ppiotrrek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tez poproasze Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:18 cysta1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmadzia Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: 81.219.117.* 13.05.05, 23:02 kakadu100@interia.pl :) z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 23:14 gosia.ma@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabinka Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.elsat.net.pl 13.05.05, 23:22 sabina_wlocka@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:20 kalaka1@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakakakak Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: 83.16.4.* 14.05.05, 00:30 kajcia18_18@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratujmy się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.16.4.* 14.05.05, 01:04 Ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co ci na górze z nami robią!!!!!!!!!!Co oni sobie wyobrazaja. nasi nauczyciele nie są przygotowani do nowej matury a my? my mamy być przygotowani? Dlaczego nowa matura nie zaczęła sie od rocznika który od podstawówki szedł nowym programem. zrobili z nas króliki doswiadczalne i my na to sie godzimy?!!! Nikt nie wiedział jak ta matura będzie wygladac nawet chyba oni sami. egzaminatorzy pewnie nawet nie wiedza dokładnie jak nas maja oceniać. Całe liceum do d**y. Dnie i noce uczyłam sie aby dostac sie na wymarzone studia. A tu co moje miejsce zajma ci którzy raz spojrzeli do książki (o ile to zrobili ) czy to ma bys sprawiedliwe, ktos całe liceum imprezował, uzywał zycia - do czego to wszystko zmierza? Czy oni chcą z nas zrobić drugich Amerykanów (z całym szacunkiem ), którzy w wyzszej szkole ucza się dodawania ułamków i nie wiedza gdzie leży europa? Moze po wynikach zorientuja sie ze nie na nas powinni byli zrobic ten esperyment kiedy co piaty z nas nie zda(chyba ze będa naciagać aby sie nie "zbłaźnić" i przyznac do błędu).Ale wtedy będzie już za późno bo masa ludzi zdolnych,madrych i inteligentnych zasiadzie w ławach jakichś podrzędnych "wyższych uczelni" lub ich rodzice zmuszeni będa płacic im za zaoczne lub prywatne studia(a moze właśnie o to chodi?) Mówi sie ze stara matura kosztuje 3mln a nowa 15mln ciekawe kto na niej zarabia co? przeciez nie my. Najgorsze jest to zemyslałam ze nasza przyszłość zależy od matury. wiec głupia próbowałam byc dobra w czymś ale teraz wiem ze to był mój błąd mogłam to wa**ć i balowac tak jak inni bo moja przyszłość zależy od grubiańskich wyzyskiwaczy grzejących skórzane fotele w ministerstwie(swoja drogą ciekawe czy poradziliby sobie z matura podst.)Wiem ze to brzmi jak jakis manifest ale ludzie pomyslcie nad tym nie mozemy tego tak zostawić odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Lumbago Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 04:18 Widzisz, nic by to nie dało, gdyby nowa matura wchodziła dla rocznika który rozpoczął edukację w chwili wejścia reformy... Bo tak naprawdę szkolnictwo nie jest przygotowane do reformy, ilość godzin nie jest dostosowana do programu [z historii na przykład, z której zdawałem maturę nie dalej jak przedwczoraj doszliśmy zaledwie do Cegielskiego i Gomułki... no i jak miałem później wiedzieć kiedy Janda śpiewała o Janku Wiśniewskim, hę? : ))]. Szkolnictwo kuleje, od samej góry po sam dół a jako syn nauczycielki mogę stwierdzić, że ostatnią rzeczą o jaką chodzi w szkole jest uczenie [ważniejsze od efektów są tony papierów o innowacjach, zmianach, rewolucyjnych metodach, kontakcie z uczniami etc.] To nie miało prawa wyjść dobrze. Swoją drogą, pamiętacie co robiła III Rzesza? "Odcięli głowę" społeczeństwu. Obecnie dzieje się dokładnie to samo, to znaczy szkoła służy bardziej ogłupieniu społeczeństwa niż jego wyedukowaniu. Wiadomo przecież, że idiotami łatwiej rządzić... I sprawa numer kolejna, to jest zakres nauczania: Po co na przykład humaniście całki, matematykowi znajomość Nie-Boskiej komedii? Skąd w liceum OGÓLNOKSZTAŁCĄCYM klasy humanistyczne, matematyczno-fizyczne, biologiczno- chemiczne i tak dalej? Jeżeli mamy się bawić w coś takiego, selekcji dokonać należy jak najwcześniej, na poziomie podstawówki powiedzmy. Jeśli się tego nie zrobi - to niech chociaż licea ogólnokształcące naprawdę będą ogólnokształcące. I na koniec - cieszę się, że przez całe liceum robiłem to, co mi się podobało a nie to, co robić mi kazano... Przynajmniej wyniosłem z niego kilka dobrych opowieści o wymiotowaniu w wyniku zatrucia alkoholowego, ze mną w roli głównej : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 01:06 kamilaopoczno@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.aster.pl 14.05.05, 02:09 asia_jasinska@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Lumbago Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 03:43 jesus_de_sade@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania W. Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.brda.net 14.05.05, 07:51 mysia.aw@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudias Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: 80.51.90.* 14.05.05, 08:19 toudias@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spamer Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.05.05, 08:58 Wlasnie wszyscy trafiliscie na jedna ze spam - list. Milego odbierania maili o "powiekszaniu penisa" i innych "wspanialych farmaceutykach" pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaa Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.backiel.com.pl 14.05.05, 11:03 tormenta@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femme_fatale Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:07 femmme_fatale@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:24 akir@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:25 regolas@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atena23p@wp.pl Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 12:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batna1@op.pl Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.gorzow.mm.pl 14.05.05, 14:44 batna1@op.pl DZIĘKI Z GÓRY:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm?? Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 15:57 a to mój mailik : oolleehawai@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pumka Re: Kto zdaje mature z WOSU niech wpsize maila:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 17:47 nocc@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś