Dodaj do ulubionych

Rozpędza się maturalna lokomotywa

21.02.11, 13:16
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonymous Re: Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.11, 13:54
      Ostrzegam wszystkich ktorzy po maturze wybieraja sie
      na studia za granica ze Polska matura jest ponizej
      podobnych egzaminow USA i krajow starej Unii ktorych
      uczelnie same w sobie sa powyzej najlepszych polskich
      tzn. UW i UJ w rankingach . Np. Amerykanski podobny egzamin GRE
      po bakalarzu lub SAT po amerykanskim odpowiedniku liceum
      wymaga okol 5 krotnie szybszej pracy nad podobnymi
      pytaniami. Zdawanie GRE grozi np wcienczeniem
      fizycznym i psychiczynm po tylko polskiej szkole.
      Znajmosc obcego jezyka sama w sobie nie jest obecnie
      duza umiejetnoscia szczegolnie w USA gdzie nie wymaga
      sie znajomosci Amerykanskiego w sensie polskiej matury
      tzn. wymowy ani literatury.
    • Gość: harrypotterjot Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.11, 14:09
      ciekawe co piszesz
    • Gość: inny Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 15:25
      Ale pisze świętą prawdę. Nasze matury to kpina. Na testach wstepnych SAT są różniczki, pochodne, całki i równania różniczkowe zwyczajne dla przykładu z matematyki. U nas taka kpina, że nie są wymagane nawet tożsamości trygonometryczne.

Ale nie ma strachu. W Europie i np. do Cabridge nie trzeba zdawać SAT, a oczekiwanie jest tylko takie, że w danym systemie matura bedziezdana jak najlepiej. Wiecej można poczytac na forum britishcouncil.pl

Co do polskich uczelni i jak one cierpią z tymi maturami proponuję komuś z karta biblioteczną porównać stare (sprzed 5 lat) Centralne Egzaminy Wstępne na UW i jaki był ich poziom (taki jak SAT).
    • Gość: Gość Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.net.azartsat.pl 02.03.11, 14:38
      Ciekawe jak się uczyć cały dzień, skoro do końca kwietnia jest obowiązek uczęszczania do szkoły i zaliczania sprawdzianów, kartkówek, odpowiedzi, itd. Jest to paranoja, też jestem maturzystką, a czasem brakuje mi czasu na przedmioty maturalne, bo muszę się nauczyć na sprawdzian z czegoś innego, TOTALNIE nieprzydatnego...
    • Gość: gość Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 22:00
      Dokładnie zgadzam się. Ja w ogóle jeszcze nie zaczęłam nic robić do matury bo bardziej wymagają u mnie z przedmiotów których nikt na maturze nie zdaje
    • Gość: Gość Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.cdma.centertel.pl 03.03.11, 21:59
      zgadzam się..musimy się uczyć tego z czego nie zdajemy matury!! paranoja
    • Gość: Gość Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.net.pbthawe.eu 06.03.11, 11:10
      Zgadzam się, niby kiedy my się mamy przygotowywać ?
      Po szkole, średnio około 15, jemy obiad, jest godzina 16, potem jakieś korepetycje, wracamy o 18. Na następny dzień trzeba się przygotować do szkoły. To gdzie jest czas na przygotowanie do matury ?
      BZDURA !
    • Gość: Sola Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.centertel.pl 25.03.11, 21:10
      Dokładnie! Też nic jeszcze nie powtórzyłam bo ledwo wyrabiam z materiałem bieżącym... W ostatnim tygodniu chyba nie będę chodziła do szkoły, ale to i tak nie da już zbyt wiele...
    • Gość: gość Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.zamosc.mm.pl 04.04.11, 14:22
      a ja powiem, że te barany chcą,żeby w Polsce było pełno tępaków i po to te wszystkie utrudnienia...
    • Gość: Marian Rozpędza się maturalna lokomotywa IP: *.eimperium.pl 22.04.11, 11:10
      Dziwne to nieprawdaż ?? Jakoś obce kraje zabijają się o naszych polskich fachowców.. Skoro są tak lepiej przygotowani.. To dlaczego to właśnie Polacy przodują w różnych dziedzinach ?? Daj my na to techniki łamania zabezpieczen z IT .. Albo innych.. ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka