IP: *.olsztyn.mm.pl 11.05.05, 13:16
Hej
wiecie co załuje ze gegry nie wybrałam na mature!!!to nieuczciwe!!!Geografie
kazdy jełop zda bez problemu na min 80%.Ludzie u mnie w szkole bez nauki
zdawali na min 60%(najnizszy wynik w szkole)Sa uczelnie ktore biora matme lub
gere lub histe.Wiadomo ze ci co zdaja matme lub histe sa na straconej
pozycji.Ja sie wpakowałam w histe i matme .i załuje
Obserwuj wątek
    • Gość: mala Re: geografia IP: *.tbg.net.pl 11.05.05, 13:42
      nie zgadzam sie z toba zdanie geografi wcale nie jest takie latwe jak kazdy
      mysli sa tu elementy wszystkiego!!!sama wiem o tym bo w wielu szkolach
      najwiecej pooblewalo wlasnie gere bo dowalili pytania z wiedzy historycznej a
      gdzie tu gera!!!
    • gdabski Re: geografia 11.05.05, 13:50
      Nie ma co deliberować, który przedmiot jest łatwiejszy, bo to jest sprawa
      subiektywna. Natomiast prawda jest taka, że informatory z wymaganiami i
      przykładowymi arkuszami były wydane prawie dwa lata temu i można się było z nimi
      zapoznać przed złożeniem deklaracji.

/Gdabski
    • Gość: etui Re: geografia IP: 83.175.158.* 11.05.05, 13:54
      po częście masz rację, ja po półrocznym całkowitym oderwaniu od gegry (w 3
      klasie już nie miałam tego przedmiotu) próbną bez przygotowania napisałam na 60%
      :) Ale widzisz, niektórym zależy żeby mieć więcej a wtedy już trzeba się
      przyłożyć ;)
      poza tym wczoraj natrafiłam na pytania typu: wyjaśnij wykorzystując swoją wiedzę
      historyczną pochodzenie nazw tych miejscowości (i tu jakies dziwnie brzmiące
      nazwy ;) ) wiesz, nigdzie w podręczniku od geografii zapewne tego nie ma...
      ale zgadzam się co do opinii ogólnej: geografia łatwiejsza od matematyki.
      Tylko skąd mogłeś wiedzieć, ze tak dowalą na matmie? :/
      • gdabski Re: geografia 12.05.05, 01:24
        > poza tym wczoraj natrafiłam na pytania typu: wyjaśnij wykorzystując swoją wiedzę
        > historyczną pochodzenie nazw tych miejscowości (i tu jakies dziwnie brzmiące
        > nazwy ;) )

To ja bym takie chciał. Miałem to na maturze z polskiego :D Bym miał fory :)

/Gdabski
    • Gość: Pedro Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:57
      moze i latwiej zdac gegre niz matme, ale na gegrze mozna dostac pytania ze
      wszystkiego z fizy matmy chemii bioli wosu historii
      • Gość: maryska Re: geografia IP: *.olsztyn.mm.pl 11.05.05, 14:17
        no ale jak ludzie nie potrzebuja konkretnego przedmiotu to zdaja własnie
        gere.bylemiec ten trzeci przedmiot.ja zdawałam próbna i bez nauki miałam 86% i
        70%
        • Gość: XXX Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:38
          ja nie zaliczyłam....
          i nie wiem czego sie teraz uczyć na poniedziałek...??!! :> może mi powiesz??!!
          • Gość: anna Re: geografia IP: 82.160.102.* 11.05.05, 14:48
            na próbnej geografi było pare zestawów np ja miałam z okregu warszawskiego i
            ona była najtrudniejsza w calym kraju dostałam tylko 40% ale kiedy rozwiązalam
            arkusz z krakowa to miałam 70% więc porównywanie wyników nie jest adekwatne
            • Gość: Pedro Re: geografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:35
              pisanie probnej w szkole a pisanie na spokojnie w domu tez nie jest
              porownywalne co nie zmienia faktu ze poziomy mogly byc rozne, ale bedzie git
          • Gość: etui Re: geografia IP: 83.175.158.* 11.05.05, 15:31
            proponuję arkusze maturalne z gegry z poprzednich lat :) Testy te nie są typowo
            książkowymi pytaniami, kładą nacisk na kojarzenie faktów, myślenie, wysuwanie
            wniosków do podanych danych itp. dlatego nie kuję wiedzy książkowej, która mi
            się naprawde rzadko przydaje w tych arkuszach. Za to widzę, na co od lat kładło
            się nacisk, na jaki typ zadań itp.
            piszę już to chyba po raz 5 na tym forum i zaraz ktoś powie, że sie powtarzam ;]
            pozdrawiam!
            • Gość: stara maturzystka Re: geografia IP: 195.94.208.* 11.05.05, 16:23
              nowa matura to sciema, niby sie mowi jaka jest trudna a okazuje sie ze najgorsze
              imbecyle zdaja!
              • Gość: etui Re: geografia IP: 83.175.158.* 11.05.05, 17:20
                tego jeszcze nie można powiedzieć, nie ma oficjalnych wyników, więc nie spiesz
                się tak z oceną nowej matury. Być może masz rację, ale chyba bardziej emocje
                poszły w ruch :]
                Poza tym tak jak napisałam, robiłam arkusze maturalne poprzednich roczników i
                jakoś nie zauważyłam, aby poziom drastycznie spadł (i w ogóle spadł) wraz z
                wejściem nowej matury. Więc nie bądź taka mądra. Wszystko zależy od arkusza jaki
                dostaniemy na geografii (u mnie rozpiętość procentowa spośród 10 arkuszy jakie
                przerobiłam wynosi od 60% do 80%. Więc jaka jest ta moja "obiektywna" wiedza z
                geografii?
                pozdrawiam
                • Gość: iza do etui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 18:54
                  gdzie można znależs te zadania z gegry o ktorych mowisz te z poprzednich lat ??
                  podaj link bede wdzieczna:)
                  • Gość: etui Re: do etui IP: 83.175.158.* 11.05.05, 18:59
                    podaj mail'a, wyśle :)
                    • Gość: Pedro Re: do etui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:08
                      na stronie CKE sa z zeszlych lat arkusze, przynajmniej byly tam kiedys
                      • Gość: ja*** <<<tere fere kuku>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:33
                        co wam powiem to wam powiem, ja mieszkam w okolicach Warszawki i "moja" probna
                        byla trudniejsza niz gdzies indziej, jak na lekcjach robilismy zestawy np. z
                        Lodzi to byla o 1000 razy latwiejsza, zadania z rozszerzonej byly proste... a
                        ta z Wawki to... :| powiem wam, ze ledwo co probna zdalam... a najwiecej z
                        podstawowej u mnie w sql to bylo 60% :/ to mial moj kolega (z geografii
                        mistrzu) nio ale coz... mam nadzieje, ze teraz bedzie latwiej... oby <boje sie>
                        • Gość: etui Re: <<<tere fere kuku>>> IP: 83.175.158.* 11.05.05, 19:43
                          masz rację, że nie wszędzie były one tak samo trudne, a co najlepsze, w różnych
                          latach są różne stopnie trudności ;)
                          widzisz, ludzie twierdzą, że wiedzę w nowej maturze mozna obiektywnie sprawdzić
                          (czyli, że odda wiarygodnie stan mojej wiedzy), ale jak tu mozna mówić o
                          wiarygodności, skoro moja "wiedza geograficzna" z testów na maturę waha się
                          pomiedzy 60 a 80%? To na ile w końcu umiem, na 3 czy na 4?
                          • Gość: iza do etui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:34
                            eliza-1986@tlen.pl bede wdzieczna za te arkusze
                            • Gość: etui Re: do etui IP: 83.175.158.* 11.05.05, 23:08
                              poszło!
                              daj znać jak odbierzesz :)
                              • Gość: M .... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 11.05.05, 23:21
                                probna z gegry byla kosmiczna we Wrocławiu!!!!bylo w cholere zadań i wogole.
                                (34 zadania na 120min;/ - lekka przesada!!) mam nadzieje ze w poniedzialek az
                                tyle nie bedzie!!!!
                                • Gość: etui Re: .... IP: 83.175.158.* 11.05.05, 23:41
                                  ja prawie jestem pewna, że będzie tyle zadań...
                                  ale nadzieja na mniejszą ilość jest...
                                  • Gość: ja*** <<<tere fere kuku>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:23
                                    ja na probnej o ile dobrze pamietam to mialam 27 albo 28 zadan... ale to tez
                                    bylo za duuuzo, ja te ostatnie to robilam tak na odwal zeby chociaz je
                                    zrobic... ehh... niech sie zlituja i dadza teraz mniej... blagam!!
                                  • Gość: Mika Do ETUI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:06
                                    Czy mogłabym również prosić o przesłanie arkuszy z geografii??
                                    justak0@poczta.onet.pl Będę bardzo wdzięczna!! :)*
                                    • Gość: anna Re: Do ETUI IP: 82.160.102.* 12.05.05, 12:09
                                      proszę prześli mi wzamian dam ci pare których możesz nie mieć
                                      anna_111@interia.pl
                                • Gość: goscinka Re: .... IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 12.05.05, 10:48
                                  Ja mialam 40 zadan :|na probnej
                              • Gość: Nowa Re: do etui prośba IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.05.05, 12:18
                                Mam kilka zastawów -te które były na necie z nowej matury (mazowiecki,
                                wrocł,poznańskie). Nie wiem gdzie szukać innych. Jeśli nie jest to problemo to
                                wyślij mi. Moge ci wysłać te co sama znlazlam.Mail: informa.jedynka@interia.pl
                • Gość: Nowa Re: geografia IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.05.05, 12:19
                  Pisałam matm,e i uważam,że przeciętny uczeń z prowincjonalnej szkoły nie zda
                  jaj, albo zda na ledwie 30% - jak egzaminator się zlitujw
    • agatha.p Re: geografia 12.05.05, 09:37
      Dziewczyno, zastanów się co piszesz. Geografia to jeden z trudniejszych
      przedmiotów, trzeba naprawdę dużo umieć i dużo myśleć. A tak gadać głupoty to
      każdy potrafi, ja żałuję, że nie wzięłam wszystkich przedmiotów, bo bym miała
      lepsze możliwości dostania się na uczelnie ;)taka matma, fiza... co to w ogóle
      jest? :))))
      • Gość: })i({ Hmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:12
        Ja mam tylko tyle do powiedzenia obawiam sie gegry, bo pierwsze próbne znaczy z
        czerwca 2004 były spoxik, te z zimy 2004 były trudniejsze zarówno z matmy jak i
        gegry, a widząc co kuratorium i szanowne osobniki wymyslające pytania mogą
        dowalić i to równo, tak samo jak to zrobili na matmie, oni są do wszytskiego
        zdolni..... :| nie ma tu co spekulowac że niby gegra łatwiejsza, bo tak samo
        moga wszystkich usadzić jednakowo, oni potrafia... wiemy o tym doskonale.
        Papsss pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka