Dodaj do ulubionych

historia ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:41
Ja tam uważam że cały czas dają tą współczesność to przerzucą sie na coś
innego a że jak na razie dają nam popalić to myślę że będzie dużo z rewolucji
francuskiej i rozbicia dzielnicowego oraz walka o dominację nad Bałtykiem. Ja
nie znam nikogo kto by zrozumiał o co w tym wszystkim chodzi. a jak my coś
napiszemy to oni sami się dowiedzą coś na ten temat :)a co wy myślicie że
będzie
ps. te wymyślania że ktoś zna pytania są głupie. Wiadomo że ten kto je ma nie
będzie tego rozgadywał na lewo i prawo tak więc są to prymitywne prowokacje
Obserwuj wątek
    • kotka_behemotka Re: historia ??? 11.05.05, 13:44
      jest ustalone, że:
      1/3 starożytność i sredniowiecze (łącznie)
      1/3 nowozytność
      1/3 XXw

wiec tak czy siak nie ma co obstawiac, ze polowa arkusza to będzie II wojna
      światowa. są takie zasady i zatem niewarto tylko 1 epoki sie uczyc.
      • Gość: samanta Re: historia ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:50
        dadzą nam taki temat na wypracowanie że z krzeseł pospadamy
        • wojcik.aga Re: historia ??? 11.05.05, 13:54
          a ja przestałam wierzyc w ludzi, czemu kazdy dla kazdego jest taki chamski ???
          ja uważam ze dadza co z wojny, bo rocznice i przede wszystkim wiek XVII i
          XVIII, bo tego dawno nie było, a poniewaz probna była stosunkowo łatwa, to
          teraz sie nie pozbieramy. Wiecie dlaczego tak usilnie zabiegałm o te tamty, bo
          jestm kompletnie zdezorientowana a historia jest tak obszerna ze nie mozna
          wszystkirgo idealnie opanowac.... boje sie ze bedzie cos co powtórzyłam tylko
          pobierznie, nie wiedząc o co w tym chodzi
          • Gość: zuzia Re: historia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:50
            odkrycia geograficzne! vasco da gama, kolumb i magellan! trasy wypraw i kto
            gdzie byl! ich znaczenia dla rozwoju gospodarki europejskiej.
          • kanapkazserem Re: historia ??? 11.05.05, 14:53
            XVIII wiek jest w prawie kazdym tescie ktory rozwiazywalam, rowniez na starych
            maturach. Ja mysle ze bedzie polskie panstwo podziemne lub dwudziestolecie
            miedzywojenne. Oczywiscie jak na razie ani o pierwszym ani o drugim nie mam
            pojecia :]
            • Gość: XYZ Re: historia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:13
              Ja aż się boje pomyśleć co szanowna komisja wymyśliła na mature z historii.
              Podejrzewam, że tak nam dowalą że wszyscy tam popadamy. Na pewno nie będzie nic
              o czym się ostatnio mówi. Czyli Solidarność i Katyń odpada. Tak mi się wydaje.
              • Gość: tom Re: historia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:26
                obstawiam wyprawy krzyzowe, insurekcje kosciuszkowska, zatarg sw. stanislawa z
                krolem boleslawem smialym lub powstanie panstwa polskiego - mieszko I i
                boleslaw chrobry (nacisk na 966 rok i misje sw wojciecha) i oczywiscie XX wiek,
                co juz pisalem wczesniej.
            • Gość: Kasia Re: historia ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:16
              Podziwiam ;) Ja i tak umieram ze strachu choc wydaje mi sie ze wiewm o co
              chodzi w calej historii ale w koncu to jest oczywiste ze niikt nie jest
              komputerem :/ Przykladowo najgorszy,m trafem byloby wlasnie 20lecie w Polsce
              albo wiek XVII..a idealna starozytnosc,rozbicie..ale cos czuje ze zobacze temat
              i dostane albo zawalu albo ataku histerii;)
              • Gość: Kasia nmom nom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:59
                no i co i wszyscy zdacie ja tez.....a bedzie cos o krolach bo nic nei wiem....o
                tym albo///moze byc wszystko wiecie jaka jest historia ja chce tylko
                zdac....bede aktorka i nie mam zamiaru recytowac dat spoleczenstwu hiihhih
                tylko sie w historii orienotowac..chyba jus tyle lat sie uczymy ze cos
                umiemy...powodzenia wszystkim
    • Gość: sgf Re: historia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 17:53
      rewoluchja burżuazyjna w anglii, rewolucja francuska, kolonizacja w XIX wieku
      pewnie same takie badziewia
    • Gość: tomi Re: historia ??? IP: 80.51.249.* 11.05.05, 17:57
      ja mysle że bedzie epoka stalinowska w polsce albo cos odnoscie polaków na
      frontach II wojny a na drugi temat machną nam niezapomniane wojny XVII-
      wieczne :) .... takie mam odczucie ale na polskim sie nie mysliłem bo potop
      trafiłem a byłem tez przekonany ze kordian bedzie :) ... pozdrówka gorace dla
      wszystkich historyków <lol>
    • Gość: lke Re: historia ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:45
      to widze że same najlepsze perełki tu wymieniliśmy nie ma co. co mnie pokusiło
      żeby historię zdawać!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: misia Re: historia ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:51
        A ja odkrylam moja milosc do historii... Tylko troche za pozno ;)
        Ale w styczniu bede umiec perfect ;)
        • Gość: Rainbow_Gril Re: historia ??? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 11.05.05, 21:12
          no...ja tez.... ;-)))
          • Gość: sonka Re: historia ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:39
            i ja ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka