Dodaj do ulubionych

opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo łatwa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:08
Nowej matury nie zdawałem (jestem po starej), wybieram się w tym roku na prawo i czegoś tak łatwego jak ta Wasza matura podstawowa to dawno nie widziałem; płaczecie, że herby, że tramwaje - wystarczyło pomyśleć trochę i można było spokojnie mieć 80% jeżeli nie więcej, a jeżeli ktoś nie umie mysleć i nie potrafi zapamiętać paru dat to po co wogóle szedł na tą maturę; wreszcie będzie jakaś weryfikacja ludzi, którym się studiowanie marzy bo STUDIA NIE SĄ DLA KAŻDEGO!!!! Ta matura jeżeli ma zastąpić egzaminy wstępne powinna być jeszcze trudniejsza. Mam nadzieję, że znajdzie się kilka osób, które się ze mną zgodzą.

pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: krakus_ka Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.compower.pl 12.05.05, 16:11
      Ja sie z Toba nie zgodze ...
      1. Ty bylas ksztalcona w inny sposob ... my uczymy sie juz w "nowej szkole"
      2. To nie nasza wina ze reforma wypadla akurat na nasz rocznik
      3. Jesli jestes taka madra to sobie rozwiaz testy z kuilku przedmiotow a
      przekonasz sie ze sa one tylko pozornie latwe
      • Gość: Ziber Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:16
        co ty pie..sz?? Wasza matura trwala 5 h a nasza 2 + stres A pokaz mi korwa
        studja w ktorych niema czewgos takiego jak rozmowa kwalifikacyjna Gdzie cie
        korwa przemagluja 2 razy lepiej niz na egzaminach wstepnych!!
      • Gość: Waszok Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:49
        Skoro jesteś po starej maturze to powiem ci jedno, że to wasza historia była
        banalna!!!!!! Sory testy źrólowe o II wojnie światowej? Przecież to jest banał!
        Nasz matura była pozornie łatwa!!I jakbyś chciała wiedzieć tyo nawet jak coś o
        tych liniach kolejowych wymyślisz to niekoniecznie trafisz w klucz a to jest
        najważniejsze!! Więc jak nie wiesz jak to wygląda to sie nie wypowiadaj! Ta
        matura wyglądala tylko pozornie łatwo bo jakieś obrazki czy coś, ale łatwo nie
        było! Ciekawe jak teraz mają sie przyszli maturzyści uczyć historii? Chyba na
        obrazkach???????????
    • Gość: ariana Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.tvgawex.pl 12.05.05, 16:13
      kolego nie badz sobie teraz taki madry! jestes po starej maturze? swietnie?
      zdales? jeszcze lepiej! ale nie wciskaj mi kitu ze osoba ktora przez 3 lata
      haruje zeby swietnie wypasc musiala wiedziec czy tramwaj jest z okupaci w 1941
      czy w 1944 roku! ciekawa jestem czy jakbys tam siedzial i pisal to czy tez bys
      teraz tak pisal ze to takie latwe bylo...no na pewno wiec wypraszam sobie zeby
      jakis ktos kto sioe za takiego wielkiego historyka uwaza wypominal mi ze bylam
      nieprzygotowana lub ze nie mysle!!!!
      • very_martini Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo 12.05.05, 17:52
        Sory, ale pytanie o tramwaj nie jest decydującym pytaniem w kwestii Twojego
        zdania - neizdania. Takie pytania są po to, żeby zyskały osoby, które akurat coś
        wiedzą na ten temat (czyli mają szczęście, a KAŻDY egzamin to kwestia
        szczęścia), a nie po to, żeby udupić tych, którzy akurat o tramwajach nie mają
        pojęcia. Jeśli zrobisz pozostałe zadania (dość schematyczne, z tego, co
        widziałam) poprawnie, to ten tramwaj nie powinien znacząco zaważyć na Twojej ocenie.

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
        • very_martini Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo 12.05.05, 18:42
          Zajrzałam w pytanie z tramwajami. Ostatni kontakt z historią miałam na II rou
          studiów, kiedy to na wykładach stukałam esemesy i jadłam czekoladę w ostatnim
          rzędzie. Z całą odpowiedzialnością totalnego ignoranta historycznego, którego w
          miarę usystematyzowana wiedza z historii odeszła w siną dal wraz z ukończeniem
          liceum, że tramwajowe zadanie da się zrobić nawet nie widząc zdjęć, one są tam
          chyba tylko po to, zeby było ładniej. Trzeba nie mieć ZIELONEGO pojęcia o
          datach, żeby nie odpowiedzieć na te pytania.

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
      • Gość: clearup01 Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.ichip.pw.edu.pl 13.05.05, 11:47
        Dziecko! W sierpniu 1944 trawało już w Warszawie powstanie i nie było tramwajów
        dla żydów bo ich też już nie było po powstaniu w gettcie.
    • Gość: Tomi Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: 83.238.200.* 12.05.05, 16:16
      a po co sie wypowiadasz na ten temat jak nawet tego nie pisałeś??Jak zauważyłem
      to Ci co mówią że maturka z historii jest łatwa to nie pisali jej!!!! Paranoja
      • Gość: Grey Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.chello.pl 12.05.05, 16:20
        Ja nie zdawalem historii ale poleglem na matmie i wogle widze ze cwaniaki ktore
        zdawaly stara mature to sie wymadrzaja.Nowa matura wcale nie sprawdza wiedzy i
        dlatego na studia dostana sie raczej osoby niewyksztalcone za dobrze zeby nie
        mowic debile
      • Gość: mak Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:06
        Ja pisałem maturę, ale też uważam, że była bardzo łatwa. Jedyną TRUDNĄ datą była ta odnośnie sekularyzacji Zak. Kawalerów Mieczowych. A propos tramwajów... Skrajny ignorant historyczny, jeżeli choć trochę pomyśli, a nie bazuje na wykutych datach, zauważu że na zdjęciu obok tramwaju stoi spokojny uśmiechnięty Żydek (bez obrazy dla nikogo) więc zdjęcie musiało być z 1941 roku. Bo po V 1943 w Warszawie nie było już dużo uśmiechniętych Żydów....
    • londi3 Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo 12.05.05, 16:19
      jak nie pisaŁeś to się nie wypowiadaj!!
    • Gość: zen Właśnie... Studia nie są dla wszystkich!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:21
      Ta cała nowa matura to jeden wielki śmiech... Dobrać pare literek do
      odpowiednich rysunków i już wielki płacz...
      Po to się przecież robi egzaminy, żeby móc wyodrębnić lepszych i gorszych, a
      nie po to, żeby wszyscy dostali 100%!!!
      Słabi jesteście... i tyle. trzeba się było uczyć systematycznie przez całe trzy
      lata, a nie tylko w ostatnim...
      • Gość: Maruska Re: To nie matura... to parodia!! IP: *.kazimierz-biskupi.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 16:31
        Noo wlasnie.. ludzie, ktorzy nie zdawali niech lepiej sie nie wypowiadaja i nie
        ublizaja nam! To jest hamstwo! Ku.. czlowiek popieram ryje cale 3 lata jak
        glupi osioł.. poczym jakies "wyksztalcone" panstwo w ministerstwie oswiaty
        wymysli sobie zasrana mature!! # lata do opanowania takiego materialu??!!
        wiekszych smiechow nie bylo!! Matura byla straszna i oni dopsze o tym wiedza!!
        Podobno uczycie nas wlasnego myslenia?! Wiekszej bzdury chyba nigdy nie
        slyszalam! To po co ten inteligentny klucz?? Jestem bardzo ciekawa!! I wogole
        co to za egzmin gdzie podstawa to poligon a rozszerzenie jest przystepne?!
        Ludzie wy chcecie z nas zrobic debili? Tylko ze my jestesmy tego swiadomi!!
        Godna pożalowania ta cala żenada!! Zobaczymy jak długo to bedzie szło w tym
        kierunku ku któremu teraz zmierza! Chcecie zamykac Uniwersytety? -prosze
        bardzoo! Robicie z nas glupich - I to jest FAKT! Zygac sie chce!

przepraszam za wyrazenia... ale trudno tu sie nie wsciec!! Chyba mi
        przyznacie!?

pozdrwaiam zdrowo myslacych :) a ludzi ktorzy nie pisali prosze aby zamilkli..
        nie porownujcie sie nawet z nami.. to sa dwa rozne systemy!!
        • Gość: Pigwa Re: To nie matura... to parodia!! IP: 193.0.117.* 12.05.05, 16:34
          > pozdrwaiam zdrowo myslacych :) a ludzi ktorzy nie pisali prosze aby
          zamilkli..
          > nie porownujcie sie nawet z nami.. to sa dwa rozne systemy!!

Co prawda, to prawda - myśmy czasem myśleli.
        • Gość: 44 Matura nie była banaln, ale tez nie byla trudna IP: *.rambler.com.pl 12.05.05, 16:40
          TO była bardzo odbra matura.
          Nie wymagała bezmyslnego kucia jedynie MYSLENIA. Nie mowcie ,ze miesliscie
          problemy ze stojami, tramwajami czy herbami ONE BYŁY DEBILNE PROSTE.
          A nowa matura jest tak naprawe duzo trudniejsza niz stara. Piszesz koles ,ze wy
          musieliscie pidac prace, a my nie mysielismy? Roznica polega na tym, ze my
          mielismy tylko 2 godziny na nia a wy 5, i do tego rozwiazac teksty zrodlowe i
          cala podstawowa. Stara matura to pryszcz w porownani uz nowa.
          • Gość: anus Re: Matura nie była banaln, ale tez nie byla trud IP: *.aster.pl 12.05.05, 16:43
            WITAM KOLEGE NA PRAWO!

SPOTKAMY SIE 9 LIPCA NA EGZAMINIE WSTĘPNYM,
            ZOBACZYMY CZY DOBRY JESTEŚ Z SYLOGISTYKI I KAZUSÓW.
            a już widac że nie, jako przyszły prawnik wiedzieć powinenies ze napierw
            spawdzasz a potem sie wypowiadasz. Widzac ze tej matuy dokładnie nie
            przeczytałeś.

POZDRAWIAM.
            • Gość: kamx Re: Matura nie była banaln, ale tez nie byla trud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:59
              > SPOTKAMY SIE 9 LIPCA NA EGZAMINIE WSTĘPNYM,

jasne, że się spotkamy :D

> ZOBACZYMY CZY DOBRY JESTEŚ Z SYLOGISTYKI I KAZUSÓW

sylogistyki i kazusów to akurat wcale się nie boję bo to są rzeczy banalnie proste, jeżeli na 20, 30 zadań w jednym się czasem pomylę to dużo; rozwiązałem wszystkie zadania tego typu, które były na wstępnych na UW z ostatnich kilku lat i wcale nie uważam, że były trudne,

jako przyszły prawnik wiedzieć powinenies ze napierw
              > spawdzasz a potem sie wypowiadasz.

co sprawdzam???? te zadania z podstawowej???? tam nie ma co sprawdzać! wystarczy trochę wiedzy i trochę rozumu; a Ty, jeżeli uważasz, że to było trudne dobrze się zastanów nad tym 9 lipca czy jest sens jechać,

pozdrawiam,
        • Gość: mak Re: To nie matura... to parodia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:09
          nie, głupoty pierdzielisz, a do tego z błędami ortograficznym :P
      • Gość: elcia Re: Właśnie... Studia nie są dla wszystkich!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:25
        nie pisales matury to sie nie wypowiadaj zadania ktore tam byly nie mialy nic
        wspolnego z historia uczylam sie systematycznie 3 lata co roku mialam 6
        startowalam w olimpiadzie a tu klops i nie wmawiaj mi ze sie nie ucze bo sadze
        ze nie wiesz wiele wiecej ode mnie bylam na finale olimpiady ciekawe czt ty bys
        napisal to bo sadze ze tez byloby ci trudno
      • Gość: ewka Re: Właśnie... Studia nie są dla wszystkich!!! IP: opalka.siec* / *.com 13.05.05, 12:02
        Ty sie qrwa zen nie wymądrzaj bo ja uczyłam sie systematycznie przez trzy lata
        umiem chyba wszystkie daty, dzisiaj wyniosłam z domu 23 ksiązki z histori-
        naprawde jestem przygotowana!!! ale nie pomyślałam że musze uczyć sie wierszy
        żeby zdać mature!!! Ostatnie zadanie to poracha !!cała ta matura to poracha!!
        Jakisz pasztet to układał! Czuje sie niedowartościowana! 3 lata nauki na
        nic......
    • Gość: historyk matura z historii IP: *.it-net.pl 12.05.05, 16:45
      ta matura nie byla łatwa mądralo, ja jako profesor liceum w lublinie uwazam ze
      powinna wygladac zupelnie inaczej. to nie matura tylko posmiewisko i musze
      przyznac ze skoro nie dostales sie na prawo wczesniej to napewno teraz bys nie
      zdal tej matury bo byla ona trudniejsza niz testy wlasnie na prawo czy
      politologie. zanim skomentujesz cos o czym nie masz zielonego pojecia to lepiej
      sie zastanow albo nie wtrącaj do tegorocznych maturzystow.
      • Gość: ikris Re: matura z historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:28
        Ty z profesorem z historii nie masz chyba wiele wspólnego. Ja zaś uważam,że
        wynik ponad 90% nie powinien być żadnym wyczynem, a stacę szacunek dla tych co
        zdadzą na mniej niż 60.
        • Gość: trink88 Re: matura z historii IP: *.globsat.net / 213.25.121.* 13.05.05, 12:48
          jezuuuuu skad sie tacy ludzie biora to ja nie wiem. wez ty sie ku.. w leb
          puknij zanim cos powiesz. no nie moge jaki koles :/ masz kolegow? bo wygladasz
          mi na takiego co to tylko siedzi i kuje i mysli ze jest lepszy dlatego ze
          bedzie mial 90%. a ja ci powiem: wyjeb sie na plecy buraku bo sie rzygac chce
          jak sie cos takiego czyta. :/ :/ :/
    • Gość: julia Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 16:47
      ty chyba jestes chory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ciekawe jak ty bys sie czul zdajac nowa mature jako pierwszy??
      wyglada na to ze wszyscy oblejemy i sobie bedziesz mogl studiowac sam na
      prawie>tak wlasnie takich przemodrzalych ludzi jak ty przyjmuja na prawo.
      milego studiowania
      • Gość: kamx Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:08
        > wyglada na to ze wszyscy oblejemy i sobie bedziesz mogl studiowac sam na
        > prawie>tak wlasnie takich przemodrzalych ludzi jak ty przyjmuja na prawo

Na to właśnie liczę ;p

A tak poważnie to wiedzieliście na czym ta cała zabawa pt. nowa matura będzie polegać. Wiedzieliście, że będą przede wszystkim obrazki, reprodukcje, tabele itp.; wystarczyło raz na kilka dni otworzyć jakąś książkę i skupić się tylko nad obrazkami i ich opisami - przeanalizować je i zastanowić się nad sensem karykatur, sięgnijcie do zestawu książek Roszkowski, Radziwiłł - mnóstwo rzeczy na dzisiejszej maturze było właśnie stamtąd wzięte. Ja zakuwam historię od września więc to naprawdę było dla mnie łatwe.
        Nie chcę nikogo obrażać bo wcale nie uważam się za kogoś lepszego bo takim nie jestem, ja na maturę też nic nie umiałem i się na prawo za pierwszym podejściem nie dostałem i jakbym pisał rok temu nową maturę też bym był załamany jej wynikami, jednak wziąłem się od września ostro do roboty i rezultaty są widoczne - to co kilka miesięcy temu uważałem za coś z kosmosu teraz uważam za rzecz podstawową.

pozdrawiam,
        • Gość: ariana Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.tvgawex.pl 12.05.05, 17:16
          to prosze powiedz mi dlaczego my jestesmy tajk tym wszystkim podlamani? ja sie
          ucze od 3 lat historii pod katem matury a nie od wrzesnia i co? i zastanawiam
          sie czy to co napisalam na podstawach i rozszerzonym wystarczy mi na
          politologie badz socjologie..i zaczynam sie powaznie zastanwiac nad tym co nam
          dadza na WOS-ie ktory tez bede pisac..wiec prosze nie mow mi ze wystarczylo raz
          na kilka dni wziasc do reki ksiazke..tak sie sklada ze ja rowniez korzyustalam
          z Roszkowskiego oraz z wielu innych dobrych pozycji jakna przyklad Pronobis i
          wiele wiele innych i co? i to wcale nie gwarantuje mi zdanej matury.
          • Gość: kamx Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:23
            > wiele wiele innych i co? i to wcale nie gwarantuje mi zdanej matury.

tak samo jak nic nie gwarantuje zdania wstępnych na studia ;p,

> to prosze powiedz mi dlaczego my jestesmy tajk tym wszystkim podlamani?

to normalne, przez ostatnie lata maturę zdawali prawie wszyscy, w tym roku ok. 25% zapewne obleje, tylko, że kiedyś na podstawie nowej matury nie przyjmowano na studia,
            Według mnie to ta matura była z historii sztuki, kultury i techniki a rzeczy typowo historycznych (typu wojny, traktaty itp.) było malutko ale to tak miało wyglądać, przynajmniej ja to sobie tak wyobrażałem mimo, że tej matury nie zdawałem.

Pozdrawiam,
            • Gość: filifionka Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: 83.167.231.* 12.05.05, 17:38
              a ja uwazam kamyx, ze jestes wyjatkowo przemadrzaly; zadna sztuka uczyc sie
              jedynie historii od wrzesnia, siedzac sobie wygodnie na garnuszku u rodzicow, a
              w przerwach dlubac w nosie dla rozrywki;) wez pod uwage, ze tegoroczni
              maturzysci nie zdawali li i jedynie historii, ale maja zdecydowanie wiecej
              egzaminow, niz ty czy ja (bo mature mialam juz jakis czas temu).
              latwo sobie gadac, ze bylo latwo i banalnie, moim zdaniem egzaminy na prawo sa
              banalne(wiem z autopsji;), wystarczy nauczyc sie ksiazki na pamiec, pamietaj o
              podpisach pod obrazkami, to czeste pytania na testach na prawo:)zreszta co taka
              ksiazka znaczy w obliczu kodeksow i innych pie.. ktorych bedziesz sie kiedys
              uczyc na studiach (jak bog da, nie;)

poza tym pamietaj, skarbie, ze co jak co, ale na prawie licza sie glownie
              znajomosci, ktorych ty niewatpliwie nie posiadasz, jesli to twoje drugie
              podejscie, nie;) zycze duzo wytrwalosci, samozaparcia i pieniedzy rodzicow,
              ktorzy beda musieli oplacic ci chociazby niektore egzaminy (oj, tak tak), nie
              wspominajac o aplikacji.bo czymze jest prawnik bez takowej?zobaczymy, czy wtedy
              bedziesz mial rownie dobre samopoczucie?prawnikow ci u nas dostatek, a ilu
              bezrobotnych, hoho. ciezko wejsc w to srodowisko nawet bedac tak 'oczytanym ' z
              historii jak ty jestes;)
              milych zludzen..
              • Gość: kamx Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 17:48
                cześć, fajne rzeczy piszesz, szkoda tylko, że prawdziwe bo niestety się z Tobą zgadzam, chyba wszystko co napisałaś jest prawdą a na prawo nie idę dla wątpliwego prestiżu lub tzw. dobrych perspektyw, których po prawie faktycznie nie ma :(
                Na prawo idę z zamiłowania, to jest coś co lubię i to jest coś co chcę robić a czy będę to się okażę,

zobaczymy, czy wtedy
                > bedziesz mial rownie dobre samopoczucie?

mam nadzieję, że wtedy samopoczucie będę miał lepsze bo mimo tego, że z historii jestem obryty wstępnych się boję ;) i od czasu do czasu mam niezłego doła,

> milych zludzen..

hehe ja złudzeń nie mam, wiem, że to wcale tak różowo nie wygląda,

pozdrawiam,

• Gość: Magda Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:25
                  ja wybieram sie na prawo u mnie w rodzinnym miescie <nie zdradze> bez zadnych
                  wstepnych egzamninow, jesli ktos zdawal mature z histy i wosu na rozszerzonym.
                  Matura z historii generalnie wypadla nie za ciekawie i mam nadzieje,ze w ten
                  sposob poziom automatycznie sie obnizy, bo przeciez studiowac chce nie tylko
                  Ci, ktorzy nie dostali sie w zesslym roku,ale ci, ktorzy teraz zdawali poza
                  historia takze obowiazkowo 2 ustne, a pisemnie: polski, jezyk, [historie] i wos
                  <na prawo>. To w sumie nie jest w porzadku,ze wieksze szanse maja na studia Ci,
                  ktorzy mieli caly rok wylacznie na rozwiazywanie testow na wstepne. Kurcze, no
                  oni mieli juz swoja szanse i testy wstepne powienny byc duuzo trudniejsze w tym
                  roku,zeby rzeczywiscie moc porownac wyniki ze wstepnych z wynikami z matur
                  nowych. Nie mam na praiwe zadnych znajomosci,ale nie wyobrazam sobie,ze
                  moglabym robic cos inego. I nawet jesli nie bede pracowala w sadzie, to
                  zadowole sie praca w firmir jako doradca. Ale to jest wlasnie to czego chce sie
                  uczyc, ze czego chce byc naprawde dobra. Nawet jesli nie dostane sie na
                  dzienne, chociaz lepiej,zeby dzienne, to pojde na zaoczne prawo i przeniose sie
                  po roku. Wiem,ze to bardzo trudne do osiagniecia, ale wierze,ze mi sie uda. Tak
                  jak w to,ze nowo-maturzysci maja i tak wieksze szanse niz Ci, ktorzy nie
                  dostali sie w zeszlym roku.
                  • Gość: booboo Było po prostu GREAT <ironia> :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:13
                    o przepraszam!!Przez całe 3 lata zakuwałam historię jak dziki osioł, bo miałam
                    taką kosę, że nawet z nerwów na lekcji pomyliłam własne nazwisko,a Ty mi
                    mówisz, żeby się uczyć systematycznie?????? No sorry, przeglądałam dzień
                    wcześniej obrazki, dokładniej to portrety ludzi, a co dostaliśmy?? Tramwaje,
                    jeśli chodzi o mnie, to nasza nauczycielka jesli już chciała nas przygotować do
                    nowej matury to więcej robiła mapek albo właśnie potretów. Kto wpadłby na
                    pomysl linii kolejowych??
        • Gość: extort Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: opalka.siec* / *.com 13.05.05, 12:25
          kamx błagam nie wyskakuj mi z przegladaniem ksiazek bo ja nie mialam czasu na
          powtarzanie dat. musialam uczyc sie jeszcze innych przedmiotow takich jak
          fizyka angielski czy geografia. Starałam sie uczyc konkretów których w szkole
          przez te 3 lata nauczycielka niestety nie zdazyla mi przekazac- to tylko 3 lata
          materiał z 4 !cos tu nie gra jesliby ta matura byla łatwa to nie protestowałoby
          tutaj tyle ludzi! Zauważcie że osoby mówiące że ta matura była łatwa to wyjątki-
          nie mają racji ale maja prawo do własnego zdania! Dajcie sie nam pożalić- mamy
          do tego prawo! Pozdrawiam wszystkich tegorocznych maturzystów!
    • Gość: x banal! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 18:35
      luzacka matura.
    • Gość: glupijesteśityle Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.05, 18:48
      heeee,panie mądraliński,a czemuż to w takim razie nie poszedles na studia w
      ubieglym roku,co??Moze "one nie sa dla ciebie",coo??Moze sie po prostu nie
      dostales a teraz sie wymadrzasz???Idz lepiej do garów zamiast zajmowac nam
      miejsce na studiach-teraz na studia idzie rocznik 86 a nie 85-twoj czas
      minal,przykro nam...
      • Gość: kamx Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 18:54
        hehehehe, tak durnego postu to dawno nie czytałem,

panie mądraliński,a czemuż to w takim razie nie poszedles na studia w
        > ubieglym roku,co??

nie poszedłem bo się nie nauczyłem, tak trudno to zrozumiueć?

teraz na studia idzie rocznik 86 a nie 85-twoj czas
        > minal,przykro nam...

śmieszny jesteś i tyle, a na studia to pójdę kiedy będę chciał, zobaczymy co będziesz mówił jak maturę oblejesz lub Cię nigdzie na studia nie przyjmą ...
        W tym roku WKU będą miały co robić, pobór do wojska będzie wyjątkowo obfity,
        • Gość: cart Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.gdynia.mm.pl 12.05.05, 19:07
          hmm mial byc post o nowej mat z histy a zeszlo na okladaniu sie miechem przez
          starych i tegorocznych maturzystow... fakt matura mnie pojechala podst bo
          rozszerzona byla wrecz banalna , tramwaje byly spoko choc mam tylko 1/3 dobrze
          ale jak sie w domu zastanowilem to jednak byly naprawde proste no ale bywa,
          pozatym coto za porownywnaie nowych matur i starych?? moge sie mylic ale stare
          matury byly sprawdzane przez nauczycieli uczacych nieprawdaz??a nie tak jak
          teraz wedruja polpolski aby ktos wedlug klucza wystawil punkty , zaloze sie ze
          mi utna za to ze napisalem ze byl napolen i hitler a nie adolf hitler i napoleon
          bonaparte bo i takie rzeczy sie zdazaly.a co dozakuwania to hmm wydaje mi sie ze
          mat pwoinna zaiweac wszystkie dzieje ludzkosci a ja zakuwalem ostro starozytnosc
          a tu dupa , starozytnosci bylo na gora 2 pt.a i WKU niebedzie mialo zabardoz
          roboty bo wojo jakby niebylo jest przeludnione..moj qzyn bardzo chil isc to
          musial czekac.Fakt mozna stwierdzic ze amtura byla prosta robiac ja w domu, bo
          sma sie zlapalem na glupawych bledach,ale w pewnym sensie szczesliwie nietylko
          mnie chu*** poszla ta matura wiec mzoe cos uniewaznia i bdzie jakis nowy
          zestaw;) pozdro all zalamanym:) od zalamanego:)
          • Gość: kamx Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:12
            czyli jednak są ludzie, którzy do tego wszystkiego podchodzą normalnie :) rozumiem, że niektórzy są zdenerwowani ale już od dawna było wiadomo, że sporo osób nie zda a pytania z historii naprawdę nie były trudne a już napewno nie trudniejsze od egzaminów wstępnych na prawo na przykład ;p

pozdrawiam,
            • Gość: cart Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.gdynia.mm.pl 12.05.05, 19:55
              co jednak nie zmienia faktu ze odpwiednie podrecznkiki ukazaly sie dopiero w
              zeszlym roku:/ smutne ale prawdziwe i 3 lata liceum byly powtorzeniem 3 lat
              gimnazjum DOSLOWNIE!!! i przyznam ze gdyby nie discovery i noce ogladanie
              roznych okresow 2 wojny swiaotwej i innych rzeczy to bym jeszcze abrdzije polegl
              bo no naprawde ta amtura sprawdza ogolna wiedze , umiejetnosc powiazanai faktow,
              daty tka naprawde to zalediwe pare zadan a reszta to juz skupienie i
              rozgarniecie... co nieusprawiedliwai teog ze przynajmniej w mojej budize
              nauczyciele niebyli przygotowani do poprowadzenia nas na nowa mature, do samych
              egzaminow nikt nic niewiedzial, co i jak z czym ma byc... pozdrwaiam,
              niezalamujcie sie dla ruskich wojna zaczela sie w 1941 a wedlug niemeickiego
              ucznia polska to kraj o 15 letniej tradycji.... no nic:P ide na najslabbsze
              ogniwo sie podbudowac :P...
              • Gość: hmm Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:58
                Czy naprawdę uważacie, że nie dadzą punktu, jeżeli się napisało "Napoleon i
                Hitler", zamiast "Napoleon Bonaparte i Adolf Hitler"???? Przecież wiadomo, że
                to są te osoby...!!!
              • Gość: aga_86 Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:05
                starej matury ani testów wstęponych nie da sie porównać z nową maturą- to
                zupełnie inne rzeczy...Takie jest moje zdanie ijak widze jakieś posty w stylu-
                co wy się tak przejmujecie to banał w porównaniu z testwami na UW to mnie krew
                zalewa..dlatego nie będę więcej o tym pisac bo moga polecieć brzydkie słowa;) a
                jak ktoś napisał Bonaparte i Hitler to na bank będzie zaliczone przecież
                wiadomo, ze wiesz o kogo chodzi
        • Gość: Magda Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:29
          Fajnie teraz tak po roku siedzenia moc sie przemadrzac. Nawet nie porownuje sie
          z toba, bo ja sie uczylam na ta mature i mam zamiar sie dostac na stuudia,
          teraz keidy rocznik86 jest brany. A swoja droga,czemu nie wzieli Cie juz w
          zeszlym roku??
          • Gość: Magda Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:34
            Chodzi mi oczywiscie o WKU:D
    • Gość: zzz Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:51
      tak ta matura była za łatwa i dlatego też nam nie poszło spodziewaliśmy sie
      czegoś trudniejszego
    • Gość: wzk Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:01
      Absolutnie sie zgadzam. TO było proste, a jeśli ktoś miał problem z tramwajami
      to sorry ... Wystarczyła najbardziej elementarna i ogólna wiedza o pierwszej i
      drugiej wojnie ... Tramwaje tylko dla Niemców podczas 1WŚ? przeciez to domena
      nazistów. Tramwaj w gettcie dla Żydów w 43 roku (albo 44 nie pamietam) ?
      przeciez wtedy masowo ich eksterminowano a nie dawana tramwaje... I na pewno
      rosjanie podczas bitwy warszawskiej zajęli się za uruchomianie linii
      tramwajowej... Wiedza? jaka wiedza, wystarczyło się zastanowić. I tak było
      prawie wszędzie.

Stres na histori ? Napisalibyści matematykę, tam jest dopiero stres... Jak sie
      przez pięc minut zastanawiasz czy 2x5 to napewno 10, sprawdzasz i liczysz w
      kalkulatorze zeby sie ni pomylić:/ Historia to przy tym był relaks.. Wiesz albo
      nie wiesz, koniec, idziesz dalej. Jedynie tematy na wypracowanie to koszmar :/
      Idealnie trafili na to czego ni wiem :) I rzeczywiscie czasu jest za mało na
      wypracowanie, to jedyny mankament tej historii.
      • Gość: kk Re: opamiętajcie się - historia była baaaaaardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 12:27
        Błagam! Nie czepiajcie się tak tego zad. z tramwajami, bo zeczywiscie nie było
        trudne, wrecz bardzo logiczne...Natomiast wy ,ktorzy nie zdawaliscie i sie
        mądrzycie-walcie sie na ryj! po pierwsze wy sie nie stresowaliście jak to sobie
        rozwiązywaliscie i mieliscie nieograniczony czas!!! ZA MAŁO CZASU było!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka