IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:01
Ktos się wybiera na prawo? Jak tam Wasze wyniki? ja mam optymistycznie liczac
okolo 80% z podstawy a rozszerzony to nigdy nie wiadomo...
Obserwuj wątek
    • Gość: znowu y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:08
      z drugiej strony to dobrze ze nikt sie na to prawo nie wybiera :P mala
      konkurencja ...
      • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 22:18
        Przykro mi,ja się wybieram :P
        • Gość: y. Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:21
          to moze jakis przyblizony wynik? :P
          • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 22:24
            Ale z czego? Z polskiego rozszerz. nie wiem,równie dobrze mogę mieć 70 jak i
            95%,z anglika nie liczyłam rozszerzonego,ale z podst.ok.95-98%,geografię i WOS
            piszę w przyszłym tygodniu.A gdzie się wybierasz na to prawo?
            • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:25
              umk
              • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 22:28
                No ja też UMK.
    • Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:22
      i ja też się wybieram ;)
      • Gość: y. Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:23
        ze sie powtorze... jakies wyniki moze? :D
    • Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:24
      A jeżeli chodzi o wynik to go nie mam bo jestem staromaturzystą, a gdzie będziecie próbować? Bo ja to UW, UWr, UAM, UKSW i może coś jeszcze ;p Wybiera się ktoś z "nowych" na WPiA UAM do Poznania?

Pozdrawiam
      • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:26
        ja na umk.. nagielski mam nadzieje na 90& ; polski nie wiadomo...
      • Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:26
        Ja chce na UJ:D
        • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:27
          tam sa wstepny ... jak dla mnie za daleko - z bydgoszczy jestem
          • Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:29
            sie mam zamiar uczyc:(ale szkoda mi czerwca:(,,,strasznie wolabym co
            pobawic.......mam nadzieje ze bedzie OK..A dzisiejsza hista zła nie była...
            • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:30
              niby nie ale podchwytliwa miejscami - dalem sie glupio zlapac pare razy..
            • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:31
              Ja mam 96 procent z angielskiego i ok 75 procent z historii. Rozszerzony
              angielski to 60-70 procent, roszerzony polski to koło maksa, a podstawowy ciężko
              oceniać. I co, są gdzieś szanse przy takich wynikach?
              • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:32
                na moj gust to sa nawet duze szanse :) grat wynikow
                • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:33
                  Facet ja się tu prawie załamałem, a Ty mi, że dobrze. :-)
                  Mówię o prawie, inne kierunki not interested in.
                  • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:36
                    cholera pomysl ilu moze byc takich z wynikami blisko 90% ? matura nie byla moze
                    latwa ale taka sama dla wszystkich...
                  • Gość: JA Re: P R A W O IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 22:37
                    ja mam indeks na umk na prawo ale próbuje do gdanska i krakowa.Zdawałam matme
                    ok 80 i 50 histe rozsz ok 80 pdst -słabiej
              • Gość: oll Re: P R A W O IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 22:36
                nie wiem czy są szanse wydaje mi sie ze małe bo tam gdzie sie wybieram trzeba
                około 89% no i chyba tyle bede miał..pozdr
                • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:38
                  a skad wiesz ile trzeba... na zadnej uczelni nie ma progu minimalnego zalezy od
                  ogolnych wynikow tych co zloza papiery...
                  • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:42
                    Przydałyby się jakieś statystyki, bo jeżeli są 4, 5 osób na miejsce to dałyby
                    jakiś obraz. Ja wiem, że tutaj duzo osób pisze, że miało 80% z podstawowej, ale
                    trzeba mieć też polski rozszerzony, angielski i WOS. Wszystko sprowadza się do
                    tego, aby być wśród około 20 procent najlepszych.
                    • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:44
                      wlasnie jestem zestresowany ze nie podaja ile na miejsce ale z drugiej strony
                      oni sami nie wiedza jeszcze przez to ze tak dlugo czekamy na wyniki matur...
                  • Gość: oll Re: P R A W O IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 22:44
                    no chyba na prawo nie wybierają sie ludzie z wynikiem 37%, to normalne że
                    mierzymy wysoko...na dniach otwartych taki próg był podany i do niego trzeba
                    sie dostosować...np UW
                    • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:46
                      tego sie boje wlasnie jesli w koncu gdzies mnie przyjma... towarzystwa ludzi
                      ktorzy mierza wysoko i patrza tylko do przodu :P
                      • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:49
                        Eee tam, ja się takich nie boję.
                        Zawsze znajdziesz normalnych imprezowiczów. Chociaż jak byłem kiedyś na wydziale
                        prwa UJ to strrrasznie. Panienki owszem, w porządku, ale ci kolesie, okulary po
                        2 cm, podkrążone oczy, lunatyczny chód... ;-)
                        • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:51
                          :D
                    • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:47
                      Nie wiem właśnie. Jak w poprzednich latach ludzie składali papiery na uczelnie?
                      Nie wypełniali po prostu 3 pól w formularzu i stąd taki niby natłok na prawo np?
                      • Gość: y. Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:50
                        ja wlasciwie sam nie wiem jak to bylo... ale wiem ze tlok byl spory zawsze :)
                        • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:52
                          No ucieszyłbym się z info, że taka liczba jest nieco zawyżona, bo wiekszość osób
                          składa na parę kierunków i potem rezygnuje. Mnie tam jakiś Olsztyn wytarczy, czy
                          Lublin, czy pieron wie co. Nie musi być UJ, chodź śmiejemy się, że wybieramy się
                          tam masami, bo nie chcą matury. :-)

Na studia idzie się STUDIOWAĆ, a nie UCZYĆ SIĘ.
                          • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:54
                            no jeszcze w gdansku sa egzaminy :> ja tez chce bardziej studiowac mniej sie
                            uczyc :P
                            • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:55
                              Mieszkam pod Rybnikiem, na granicy polsko-czeskiej. Studiowanie w Gdańsku to już
                              lekkie przegięcie, mimo mej mobilności. ;-)
                              • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:59
                                no racja, daleko troche :D
                • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 22:40
                  Ty tu o szansach...na jeden z kierunków,na który się wybieram przyjmują 16 osób
                  co dwa lata...no ale 7 chętnych na miejsce(nie chodzi o prawo).
                  • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:41
                    to rzeczywiscie spora konkurencja... ale ja tam mysle ze jak mnie nie przyjma
                    nigdzie to zaoczne zostaja...
                  • Gość: oll Re: P R A W O IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 22:48
                    mam pytanie z czystej ciekawości jaki to kierunek gdzie przyjmują tylko 16 osób
                    co 2 lata?kurcze gdzie tak ciężko sie dostać?pozdr
                    • Gość: gf Re: P R A W O IP: *.udn.pl 12.05.05, 22:53
                      moze drygentura lub cos artystycznego albo jakas egzotyczna lingwistyka typu
                      Afrykanistyka
                      • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:54
                        I tak na komunikacj spółecznej na UŚ jest rekord absolutny - 27 osób. :-)
                        • Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:57
                          Ja Wam powiem,,,ze ciezko wyczuc jak inni napisza....:( Ja z anglika pods bede
                          miał ok 84 z rozszerzonego tez tyle...POlski Bog wie a hista pods ponad 80 a
                          rozszerzony loteria.I gdzie składac papiery
                          • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:58
                            gdzie sie da :P na uw i ug masz szanse egzaminem wstepnym nadrobic :>
                            • Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:00
                              Na UW sa wstepne:>>?Ja myslałem ze na UJ i na gdanskim tylko.........:(eh moze
                              jakos bedzie...bo ja bym juz postudjował troche<lol>
                              • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:01
                                na stronie jest napisane ze 50% licza wyniki z matury a 50 z testu na temat
                                podstawowych zagadnien prawnych i ustrojowych :|
                          • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:01
                            Bo kto to k**** wymyślił, żeby pierwsza matura i od razu egzamin na studia.
                            Testy stare z historii zdaję tak, że bym się dostał, a tu mi kots próbuje
                            wcisnąć kit, że chodzi o MYŚLENIE. Nie lubię mówić, bo ludzi są różni, ale
                            lansuję się IQ 138 (normalny test na sesji Mensy, a nie TVN) i na prawdę jak
                            gość mi mówi, że trzeba było pomyśleć to czuję skurcze w żołądku i coś mi
                            podchodzi do gardła.
                            • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:02
                              no bo to taka matura z ciekawostek byla :> a nie na myslenie :P
                            • Gość: gfd Re: P R A W O IP: *.udn.pl 12.05.05, 23:03
                              iq to nie wszystko heheh
                              • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:06
                                Zgadza się. Historia to dyscyplina gł. pamięciowa i takie teściki to wyznaczynik
                                pod warunkiem, że pytań z tramwajami będzie 500. Prosta statystyka. Ktoś kiedyś
                                widzaił testy z uniwersytetów w USA?

To na prawdę dołujące, że wiesz dużo a walisz przez p. Rybacką na heraldyce.
                            • Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:04
                              Ja Wam powiem ze testy na Uj sa poje..e:/.Szkoda gadac mysle jeszcze na KUL
                              złozyc...choc dla mnie to juz daleko(lej jestem) i miasto dupne troche...Moze
                              jakos to bedzie ale jak se pomysle ze tyle ludzi idzie.....na prawo!SZOK
                              • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:06
                                no o testach na uj to mozna spokojnie powiedziec ze sa trudne :D ale coz maja
                                robic selekcje...
                                • Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:10
                                  Eh ale moze tam nie sa same kujony mole na tym Uj.....!!Bo ja dziekuje jak
                                  bedzie nuda jakas...Fajnie byc po uniwerq doPrym ale 5 lat w plecy to bol
                              • Gość: ania Re: P R A W O IP: 195.136.125.* 12.05.05, 23:07
                                fakt, testy na UJ sa maskryczne, mi nie poszlo dzis najlpiej z odstawowej, moze
                                bede miala jakies 60% ale rozszerzona poszla mi dobrze, a na umk bierze sie
                                wynik z arkusza z ktorego sie lepiej wypadlo :)
                                • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:08
                                  Na UMK trzeba mieć niestety na prawo mate.
                                  • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:10
                                    nie trzeba... mozna trzeci przedmiot jest do wybory hipa wos gera mata...
                                  • Gość: inga Re: P R A W O IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:10
                                    nie trzeba a mozna
                                    • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:11
                                      Jak można to trzeba. :-) I co? 220 osób będzie miało mate, a ja się bedę lał o
                                      pozostałem 30 miejsc?
                                      • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:13
                                        licza tylko pol ang i wybrany przedmiot...
                                        • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:19
                                          Cytacik UAM:

Zasady przyjęcia kandydatów z "maturą 2005" i z "maturą 2002"
                                          O przyjęciu decydować będzie ranking punktów uzyskanych za świadectwo
                                          dojrzałości oraz rozmowę kwalifikacyjną. Uwzględniane są wyniki z zewnętrznego
                                          egzaminu maturalnego z następujących przedmiotów: języka polskiego (poziom
                                          rozszerzony), języka obcego (poziom podstawowy), matematyki (poziom podstawowy),
                                          historii (poziom podstawowy) oraz jednego przedmiotu dowolnie wybranego przez
                                          kandydata na maturze (poziom podsta-wowy). Podstawę dalszego postępowania
                                          rekrutacyjnego stanowi suma punk-tów z pięciu wymienionych przedmiotów,
                                          podzielona przez 10.

Rozmowa kwalifikacyjna obejmuje podstawowe zagadnienia z zakresu ustro-ju
                                          politycznego Polski, szeroko pojmowanego wymiaru sprawiedliwości oraz
                                          problematykę życia społeczno-politycznego Polski i współczesnego świata. Oce-ny
                                          rozmowy kwalifikacyjnej przelicza się na punkty według następującej skali:

oceny / punkty
                                          bardzo dobry / 12,5
                                          dobry plus / 11
                                          dobry / 10
                                          dostateczny plus / 9
                                          dostateczny / 8
                                          niedostateczny / 0

Negatywna ocena z rozmowy kwalifikacyjnej wyklucza kandydata z dalszego
                                          postępowania rekrutacyjnego bez względu na wyniki egzaminu maturalnego.

Ostateczny wynik stanowi suma punktów uzyskanych z obu części postę-powania
                                          rekrutacyjnego.

W przypadku takiej samej liczby punktów o pozycji na liście rankingowej decyduje
                                          dodatkowo najwyższy wynik egzaminu maturalnego z kolejnego przedmiotu.
                                          • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:21
                                            cos chyba zle przeczytalem mi chodzi o umk... do poznania przez ta mate nawet
                                            papierow nie skladam...
                                            • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:22
                                              2 x 100 procent z WOSu i można wojować. ;-)
                                              • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:23
                                                ja tam o wosie od jutra mysle :> ale raczej bedzie trudny ...
                              • Gość: inga uj IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:11
                                skad wzieliscie testy na uj?ja kupiłam ale mi chyba bobel wcisneli
                                • Gość: niet Re: uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:12
                                  Haha, są dostepne tylko dla szkółek... i dla tych co zadzwonią (pewnie "żeby nie
                                  było") ;-)
                                  • Gość: inga Re: uj IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:15
                                    jakich szkółek?jestes zainteresowany wymianą?bo ja kupiłam 200 pytan.
                                    • Gość: niet Re: uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:17
                                      No mogę Ci podesłać, co mam. Stuknij na mick@searchengines.pl .
                                • Gość: Lukas Re: uj IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:13
                                  Na gołebiej w krakowie sprzedaja;-)
                                  • Gość: Lukas Re: uj IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:16
                                    Mam nadzieje ze nie wszyscy maja po 100% z matur.....Bo tacu cWaniaCy
                                    przesladuja mnie:(cos chyba
                                    • Gość: inga Re: uj IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:17
                                      • Gość: inga Re: uj IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:19
                                        mi 100 nie grozi.co z tymi testami?nie jestem z krakowa i nie wiem skad jeszcze
                                        moge wziac?to testy wielokrotnego wyboru?bo mi jeden gosc sprzedał i nie
                                        wiem ,bo wydaje mi sie ze wcisnał mi bobel
                    • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:13
                      Gość portalu: oll napisał(a):

> mam pytanie z czystej ciekawości jaki to kierunek gdzie przyjmują tylko 16 osób
                      >
                      > co 2 lata?kurcze gdzie tak ciężko sie dostać?pozdr

filologia norweska i filologia niderlandzka.pozdr
                      • Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 12.05.05, 23:19
                        ooo niderlandzka ,jak ja chciałam tam iść ...
                        wrocław?
                        skad wiesz ile osób na miejsce ,ja nie mogłam się dowiedzieć:/
                        • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:24
                          Byłam na drzwiach otwartych,rozmawiałam dość długo z dziekanem "na
                          osobności".Tylko Wrocław mi zostaje,bo w Wawie niderlandystyka jest jako
                          specjalizacja czy coś tam,na germanistyce.Na UWr jest ok.21 miejsc na rok i 13
                          chętnych na miejsce.W tym roku(wg dzrwi otwartych)zdecydowana większość wybiera
                          się ze starą maturą.Bardzo mało osób było z nową maturą.A 2/3 sali wyszło po
                          ogłoszeniu zasad rekrutacji i na korytarzu tylko komentowali"to nie dla mnie".
                          Na f.norweską na UAM jest 16 miejsc(8 z angielskim i 8 z niemieckim)i 7 chętnych
                          na miejsce.
                          • Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 12.05.05, 23:28
                            "To nie dla mnie " hm ciekawe dlaczego?:P
                            Chciałam tam iść ,ale mam daleko ,a ponadto ,moje szanse niestety już są
                            minimalne(nie zdecyduje się raczej na rozszerzony nimiecki),więc odpuszczam:/
                            Może za rok ,swoją drogą nei wiedziałam ,że aż taka konkurencja!!!
                            Przypuszczałam ,że niewiele osób się tam wybiera ,choć miejsc oczywiście
                            malutko:/
                            • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:38
                              Wiesz co,strasznie mnie dziwi popularność egzotycznych filologii w
                              Polsce.Myślę,że większość ludzi idzie tam za kasą(bo dlaczego
                              np.arabistyka,f.norweska są popularne-ludzie widzą kasę w tym krajach,a
                              np.afrykanistyka nie?)a nie z zainteresowań(ja to drugie zdecydowanie;)).Gdyby
                              na takiej niderlandystyce pozostawić do rekrutacji tylko osoby idące tam z
                              pasji,to zostałoby 2-3 osoby na miejsce.
                              Jak się dostanę na jeden z "moich" 4 kierunków i będzie to akurat
                              niderlandystyka,to może spotkamy się w przyszłym roku;)

PS jeszcze dwie sprawy-pierwsza >>Przypuszczałam ,że niewiele osób się tam
                              wybiera ,choć miejsc oczywiście
                              > malutko:/
                              >>
                              miejsc malutko,bo sale wykładowe tylko dwie,nieraz zajęcia odbywają się w
                              bibliotece,a tak w ogóle to wydział niderlandystyki znajduje się w budynku
                              wydziału anglistyki:)
                              Druga sprawa>>> "To nie dla mnie " hm ciekawe dlaczego?:P>> hmm ja w sumie się z
                              tego cieszę,że nie "dla nich";)
                              • Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 12.05.05, 23:45
                                Też bym się cieszyła ;)
                                Swoją drogą jak wspominałam znajomym ,no ja bym chciała na niderlandystyke ..yy
                                co takiego? no filologię niderlandzką ;)
                                Podczas wyjazdów do Belgii umiłowałam sobie ten język i sama przyjemność byłoby
                                iść na takie studia,mam bliską rodzinkę z tych "kręgów",mogłabym się z nimi
                                porozumieć w ślicznym języku:)
                                Wygląda jednak na to,że w tym roku niestety nie,żałuje ale tak wyszło.
                                Życze Ci dostania się :))
                                PS co właściwie zdajesz(zdawałaś:P)wszystko na rozszerzonym?
                                • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:56
                                  Mam ten sam problem-gdzie się nie odezwę "niderlandystyka" albo
                                  "skandynawistyka",to zawsze pada pytanie "a co to takiego?taki kierunek w ogóle
                                  istnieje?".
                                  Mnie ten język(obok norweskiego)też bardzo ciekawi,zwłaszcza ich obu
                                  "pokręcona"wymowa.Poza tym Holandia i niderlandzkojęzyczna część Belgii wydaje
                                  mi się bardzo ciekawa turystycznie i kulturowo,a o to też miedzy innymi chodzi w
                                  filologiach;)
                                  Ja na poziomie rozszerzonym zdaję wszystko,oprócz ustnego polskiego,bo tu nawet
                                  nie było wyboru;)Pisemny z polskiego,angielskiego,WOSu i geografii.Wiem,że przy
                                  rekrutacji liczy się rozszerzony polski,jęz.obcy i dodatkowy przedmiot,w moim
                                  przypadku geografia.Więc mam nadzieję,że w poniedziałek jakoś ją zdam...
                                  > Życze Ci dostania się :))
                                  :)) Tak sobie myślę,że powinnaś spróbować podejść do rozszerzonego
                                  niemieckiego...nic nie tracisz.Od dzisiaj są też nowe zasady-wystarczy 1 punkt
                                  żeby zdac rozszerzony.W każdym razie,jeśli nie w tym roku,to ja Ci życzę,żebyś
                                  się dostała w przyszłym:))
                                  • Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 13.05.05, 00:07
                                    Zobaczę jak wygladać będzie podstawowy ...Tymczasem dostań się i będziesz mi
                                    wysyłać e-maile pisząc w nich jakie to świetne studia:)(zmobilizuję się na
                                    przyszły rok ;)).
                                    Pokręcona wymowa jest śliczna,) ,moja siostra języka nauczyła się w 7 miesięcy
                                    (też bym tak chciała),tyle ,że to było zagranicą.
                                    Jak to kiedyś ktoś wspomniał niderlandzki to pomieszanie
                                    niemieckiego,angielskiego i choroby gardła :).Niewątpliwe mi się to podoba:)).Z
                                    pewnością jeśli nie uda mi się studiować niderlandystyki to i tak obiecuję
                                    sobie opanować ten język:))
                                    Powodzenia!!
                                    tymczasem zmykam do łożka ,dobranoc:P
                                    • n_nicky Re: P R A W O 13.05.05, 18:48
                                      Oto jestem znowu:)
                                      Nie ma to jak z wątku o prawie zrobić wątek o niderlandystyce;)Zdziwiłam się
                                      niedawno,parę dni temu ktoś zamieścił tu na forum wątek o niderlandystyce
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=23613805&v=2&s=0
                                      > Jak to kiedyś ktoś wspomniał niderlandzki to pomieszanie
                                      > niemieckiego,angielskiego i choroby gardła :).Niewątpliwe mi się to podoba:)).
                                      Tak,tak właśnie stwierdziła Kayah będąc żoną Holendra:)Z kolei o drugim
                                      języku,który niewątpliwie mnie też kręci-norweskim-ktoś kiedyś powiedział
                                      "norweski to pocięty niemiecki,puszczony od tyłu i z bawarskim akcentem";)Mam
                                      niezły dylemat z tymi dwoma językami-bo strasznie chciałabym oba znać,a wiem,że
                                      to raczej niemożliwe...w każdym razie najpierw muszę zdać jeszcze wos i gegrę,Ty
                                      niemiecki,a potem a nuż spotkamy się w lipcu na liście przyjętych:)Czego sobie i
                                      Tobie życzę.Pozdrawiam!
              • Gość: bleble Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:29
                a ja jestem finalistką z histy chciałam iśc na prawo ale nie zdałam matury z
                polskiego bo napisałam że Kmicic był wzorem. Powowdzenia
            • Gość: Karolina Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 09:20
              A z czego będziesz się uczyć dokładnie? Na ten test?
              karolina_64@wp.pl
    • Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:17
      Czyli na prawo na UAM nikt się nie wybiera??:> Super ;p pozdrawiam
      • n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:18
        heh,no wiesz ja do Poznania mam 60 km,ale nie mam matury z matmy i historii.O
        jednego chętnego mniej;)
        • Gość: inga Re: P R A W O IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:21
          czy na uam ci co nie zdawali polaka rozszerzonego moga tam zdawac?
          • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:24
            No koleżanko, toć tłumaczymy wyżej, że sensu nie ma, bo to drastycznie ogranicza
            Twoje szanse (nawet jeśliby można to pewnie masz 0 procent). No chyab, że mam do
            czynienia z 3_x_100.
          • Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:26
            Nie można, musi być rozszerzona.
        • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:28
          Do Olsztyna mam na oko 500km i jeśli się okaże po wynikach, że mam tam jakieś
          szanse i "wolny odpis" to składam na bank. Trzeba próbować, kosztuje to niewiele
          (80zł raz na 50 lat to można za uczelnię zaszaleć; wygrana daje większą
          satysfakcję niż lotto).

Właśnie, ile się dostaje odpisów?
    • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:28
      narazie przyszli prawnicy :) zycze wszystkim pomyslnie przebytej rekrutacji i
      moze do zobaczenia na wykladach kiedys... powodzenia !
      • Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:29
        Tja, "Sorry jest tu może igrek? No co się patrzycie igrek pisał na forum
        gazeta.pl? Ehh... żałośni jesteście" ;-))
        • Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:31
          uznalem ze taka swojska figura retoryczna nie zaszkodzi :)
          • Gość: x Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:32
            ok
    • Gość: rk Re: P R A W O IP: 80.51.249.* 13.05.05, 01:57
      a ja mam to gdzies - ide na L E W O ! ! !
    • Gość: kasienka Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 07:32
      Ja sie na UJ wybieram historia tak o mialam 70 punktow ale nie liczac nie
      ktorych zadan bo nie wiem czy moja intrpretacja jest dobra.Pozdrawiam
      trzymajcie kciuki.Dobrze ze tam sa egzaminy wstepne
      • Gość: yaku_ona dot. P R A W A na U M K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:00
        hm... a czy trzeba bylo zdawac historie? czy mozna z samym WOSem? bo ja sie
        zastanawiam... tak czy siak nie mam takich wysokich wynikow jak wy ;p mam
        nadzieje,ze jestescie jedyni z takimi, co tam skladaja papiery ;)
        btw ... no i moze europeistyka na UMK i jakis shit w cudnej Bydzi ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka