Gość: Y. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:01 Ktos się wybiera na prawo? Jak tam Wasze wyniki? ja mam optymistycznie liczac okolo 80% z podstawy a rozszerzony to nigdy nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znowu y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:08 z drugiej strony to dobrze ze nikt sie na to prawo nie wybiera :P mala konkurencja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:21 to moze jakis przyblizony wynik? :P Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 22:24 Ale z czego? Z polskiego rozszerz. nie wiem,równie dobrze mogę mieć 70 jak i 95%,z anglika nie liczyłam rozszerzonego,ale z podst.ok.95-98%,geografię i WOS piszę w przyszłym tygodniu.A gdzie się wybierasz na to prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:22 i ja też się wybieram ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:23 ze sie powtorze... jakies wyniki moze? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:24 A jeżeli chodzi o wynik to go nie mam bo jestem staromaturzystą, a gdzie będziecie próbować? Bo ja to UW, UWr, UAM, UKSW i może coś jeszcze ;p Wybiera się ktoś z "nowych" na WPiA UAM do Poznania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:26 ja na umk.. nagielski mam nadzieje na 90& ; polski nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:26 Ja chce na UJ:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:27 tam sa wstepny ... jak dla mnie za daleko - z bydgoszczy jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:29 sie mam zamiar uczyc:(ale szkoda mi czerwca:(,,,strasznie wolabym co pobawic.......mam nadzieje ze bedzie OK..A dzisiejsza hista zła nie była... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:30 niby nie ale podchwytliwa miejscami - dalem sie glupio zlapac pare razy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:31 Ja mam 96 procent z angielskiego i ok 75 procent z historii. Rozszerzony angielski to 60-70 procent, roszerzony polski to koło maksa, a podstawowy ciężko oceniać. I co, są gdzieś szanse przy takich wynikach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:32 na moj gust to sa nawet duze szanse :) grat wynikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:33 Facet ja się tu prawie załamałem, a Ty mi, że dobrze. :-) Mówię o prawie, inne kierunki not interested in. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:36 cholera pomysl ilu moze byc takich z wynikami blisko 90% ? matura nie byla moze latwa ale taka sama dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: P R A W O IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 22:37 ja mam indeks na umk na prawo ale próbuje do gdanska i krakowa.Zdawałam matme ok 80 i 50 histe rozsz ok 80 pdst -słabiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oll Re: P R A W O IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 22:36 nie wiem czy są szanse wydaje mi sie ze małe bo tam gdzie sie wybieram trzeba około 89% no i chyba tyle bede miał..pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:38 a skad wiesz ile trzeba... na zadnej uczelni nie ma progu minimalnego zalezy od ogolnych wynikow tych co zloza papiery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:42 Przydałyby się jakieś statystyki, bo jeżeli są 4, 5 osób na miejsce to dałyby jakiś obraz. Ja wiem, że tutaj duzo osób pisze, że miało 80% z podstawowej, ale trzeba mieć też polski rozszerzony, angielski i WOS. Wszystko sprowadza się do tego, aby być wśród około 20 procent najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:44 wlasnie jestem zestresowany ze nie podaja ile na miejsce ale z drugiej strony oni sami nie wiedza jeszcze przez to ze tak dlugo czekamy na wyniki matur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oll Re: P R A W O IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 22:44 no chyba na prawo nie wybierają sie ludzie z wynikiem 37%, to normalne że mierzymy wysoko...na dniach otwartych taki próg był podany i do niego trzeba sie dostosować...np UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:46 tego sie boje wlasnie jesli w koncu gdzies mnie przyjma... towarzystwa ludzi ktorzy mierza wysoko i patrza tylko do przodu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:49 Eee tam, ja się takich nie boję. Zawsze znajdziesz normalnych imprezowiczów. Chociaż jak byłem kiedyś na wydziale prwa UJ to strrrasznie. Panienki owszem, w porządku, ale ci kolesie, okulary po 2 cm, podkrążone oczy, lunatyczny chód... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:47 Nie wiem właśnie. Jak w poprzednich latach ludzie składali papiery na uczelnie? Nie wypełniali po prostu 3 pól w formularzu i stąd taki niby natłok na prawo np? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:50 ja wlasciwie sam nie wiem jak to bylo... ale wiem ze tlok byl spory zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:52 No ucieszyłbym się z info, że taka liczba jest nieco zawyżona, bo wiekszość osób składa na parę kierunków i potem rezygnuje. Mnie tam jakiś Olsztyn wytarczy, czy Lublin, czy pieron wie co. Nie musi być UJ, chodź śmiejemy się, że wybieramy się tam masami, bo nie chcą matury. :-) Na studia idzie się STUDIOWAĆ, a nie UCZYĆ SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:54 no jeszcze w gdansku sa egzaminy :> ja tez chce bardziej studiowac mniej sie uczyc :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:55 Mieszkam pod Rybnikiem, na granicy polsko-czeskiej. Studiowanie w Gdańsku to już lekkie przegięcie, mimo mej mobilności. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:59 no racja, daleko troche :D Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 22:40 Ty tu o szansach...na jeden z kierunków,na który się wybieram przyjmują 16 osób co dwa lata...no ale 7 chętnych na miejsce(nie chodzi o prawo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:41 to rzeczywiscie spora konkurencja... ale ja tam mysle ze jak mnie nie przyjma nigdzie to zaoczne zostaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oll Re: P R A W O IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 22:48 mam pytanie z czystej ciekawości jaki to kierunek gdzie przyjmują tylko 16 osób co 2 lata?kurcze gdzie tak ciężko sie dostać?pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: P R A W O IP: *.udn.pl 12.05.05, 22:53 moze drygentura lub cos artystycznego albo jakas egzotyczna lingwistyka typu Afrykanistyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:54 I tak na komunikacj spółecznej na UŚ jest rekord absolutny - 27 osób. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:57 Ja Wam powiem,,,ze ciezko wyczuc jak inni napisza....:( Ja z anglika pods bede miał ok 84 z rozszerzonego tez tyle...POlski Bog wie a hista pods ponad 80 a rozszerzony loteria.I gdzie składac papiery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:58 gdzie sie da :P na uw i ug masz szanse egzaminem wstepnym nadrobic :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:00 Na UW sa wstepne:>>?Ja myslałem ze na UJ i na gdanskim tylko.........:(eh moze jakos bedzie...bo ja bym juz postudjował troche<lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:01 na stronie jest napisane ze 50% licza wyniki z matury a 50 z testu na temat podstawowych zagadnien prawnych i ustrojowych :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:01 Bo kto to k**** wymyślił, żeby pierwsza matura i od razu egzamin na studia. Testy stare z historii zdaję tak, że bym się dostał, a tu mi kots próbuje wcisnąć kit, że chodzi o MYŚLENIE. Nie lubię mówić, bo ludzi są różni, ale lansuję się IQ 138 (normalny test na sesji Mensy, a nie TVN) i na prawdę jak gość mi mówi, że trzeba było pomyśleć to czuję skurcze w żołądku i coś mi podchodzi do gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:02 no bo to taka matura z ciekawostek byla :> a nie na myslenie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:06 Zgadza się. Historia to dyscyplina gł. pamięciowa i takie teściki to wyznaczynik pod warunkiem, że pytań z tramwajami będzie 500. Prosta statystyka. Ktoś kiedyś widzaił testy z uniwersytetów w USA? To na prawdę dołujące, że wiesz dużo a walisz przez p. Rybacką na heraldyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:04 Ja Wam powiem ze testy na Uj sa poje..e:/.Szkoda gadac mysle jeszcze na KUL złozyc...choc dla mnie to juz daleko(lej jestem) i miasto dupne troche...Moze jakos to bedzie ale jak se pomysle ze tyle ludzi idzie.....na prawo!SZOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:06 no o testach na uj to mozna spokojnie powiedziec ze sa trudne :D ale coz maja robic selekcje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: P R A W O IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:10 Eh ale moze tam nie sa same kujony mole na tym Uj.....!!Bo ja dziekuje jak bedzie nuda jakas...Fajnie byc po uniwerq doPrym ale 5 lat w plecy to bol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: P R A W O IP: 195.136.125.* 12.05.05, 23:07 fakt, testy na UJ sa maskryczne, mi nie poszlo dzis najlpiej z odstawowej, moze bede miala jakies 60% ale rozszerzona poszla mi dobrze, a na umk bierze sie wynik z arkusza z ktorego sie lepiej wypadlo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:08 Na UMK trzeba mieć niestety na prawo mate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:10 nie trzeba... mozna trzeci przedmiot jest do wybory hipa wos gera mata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:11 Jak można to trzeba. :-) I co? 220 osób będzie miało mate, a ja się bedę lał o pozostałem 30 miejsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:13 licza tylko pol ang i wybrany przedmiot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:19 Cytacik UAM: Zasady przyjęcia kandydatów z "maturą 2005" i z "maturą 2002" O przyjęciu decydować będzie ranking punktów uzyskanych za świadectwo dojrzałości oraz rozmowę kwalifikacyjną. Uwzględniane są wyniki z zewnętrznego egzaminu maturalnego z następujących przedmiotów: języka polskiego (poziom rozszerzony), języka obcego (poziom podstawowy), matematyki (poziom podstawowy), historii (poziom podstawowy) oraz jednego przedmiotu dowolnie wybranego przez kandydata na maturze (poziom podsta-wowy). Podstawę dalszego postępowania rekrutacyjnego stanowi suma punk-tów z pięciu wymienionych przedmiotów, podzielona przez 10. Rozmowa kwalifikacyjna obejmuje podstawowe zagadnienia z zakresu ustro-ju politycznego Polski, szeroko pojmowanego wymiaru sprawiedliwości oraz problematykę życia społeczno-politycznego Polski i współczesnego świata. Oce-ny rozmowy kwalifikacyjnej przelicza się na punkty według następującej skali: oceny / punkty bardzo dobry / 12,5 dobry plus / 11 dobry / 10 dostateczny plus / 9 dostateczny / 8 niedostateczny / 0 Negatywna ocena z rozmowy kwalifikacyjnej wyklucza kandydata z dalszego postępowania rekrutacyjnego bez względu na wyniki egzaminu maturalnego. Ostateczny wynik stanowi suma punktów uzyskanych z obu części postę-powania rekrutacyjnego. W przypadku takiej samej liczby punktów o pozycji na liście rankingowej decyduje dodatkowo najwyższy wynik egzaminu maturalnego z kolejnego przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:21 cos chyba zle przeczytalem mi chodzi o umk... do poznania przez ta mate nawet papierow nie skladam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:22 2 x 100 procent z WOSu i można wojować. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:23 ja tam o wosie od jutra mysle :> ale raczej bedzie trudny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga uj IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:11 skad wzieliscie testy na uj?ja kupiłam ale mi chyba bobel wcisneli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:12 Haha, są dostepne tylko dla szkółek... i dla tych co zadzwonią (pewnie "żeby nie było") ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: uj IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:15 jakich szkółek?jestes zainteresowany wymianą?bo ja kupiłam 200 pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:17 No mogę Ci podesłać, co mam. Stuknij na mick@searchengines.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: uj IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:13 Na gołebiej w krakowie sprzedaja;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: uj IP: *.biecz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:16 Mam nadzieje ze nie wszyscy maja po 100% z matur.....Bo tacu cWaniaCy przesladuja mnie:(cos chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: uj IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:19 mi 100 nie grozi.co z tymi testami?nie jestem z krakowa i nie wiem skad jeszcze moge wziac?to testy wielokrotnego wyboru?bo mi jeden gosc sprzedał i nie wiem ,bo wydaje mi sie ze wcisnał mi bobel Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:13 Gość portalu: oll napisał(a): > mam pytanie z czystej ciekawości jaki to kierunek gdzie przyjmują tylko 16 osób > > co 2 lata?kurcze gdzie tak ciężko sie dostać?pozdr filologia norweska i filologia niderlandzka.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 12.05.05, 23:19 ooo niderlandzka ,jak ja chciałam tam iść ... wrocław? skad wiesz ile osób na miejsce ,ja nie mogłam się dowiedzieć:/ Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:24 Byłam na drzwiach otwartych,rozmawiałam dość długo z dziekanem "na osobności".Tylko Wrocław mi zostaje,bo w Wawie niderlandystyka jest jako specjalizacja czy coś tam,na germanistyce.Na UWr jest ok.21 miejsc na rok i 13 chętnych na miejsce.W tym roku(wg dzrwi otwartych)zdecydowana większość wybiera się ze starą maturą.Bardzo mało osób było z nową maturą.A 2/3 sali wyszło po ogłoszeniu zasad rekrutacji i na korytarzu tylko komentowali"to nie dla mnie". Na f.norweską na UAM jest 16 miejsc(8 z angielskim i 8 z niemieckim)i 7 chętnych na miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 12.05.05, 23:28 "To nie dla mnie " hm ciekawe dlaczego?:P Chciałam tam iść ,ale mam daleko ,a ponadto ,moje szanse niestety już są minimalne(nie zdecyduje się raczej na rozszerzony nimiecki),więc odpuszczam:/ Może za rok ,swoją drogą nei wiedziałam ,że aż taka konkurencja!!! Przypuszczałam ,że niewiele osób się tam wybiera ,choć miejsc oczywiście malutko:/ Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:38 Wiesz co,strasznie mnie dziwi popularność egzotycznych filologii w Polsce.Myślę,że większość ludzi idzie tam za kasą(bo dlaczego np.arabistyka,f.norweska są popularne-ludzie widzą kasę w tym krajach,a np.afrykanistyka nie?)a nie z zainteresowań(ja to drugie zdecydowanie;)).Gdyby na takiej niderlandystyce pozostawić do rekrutacji tylko osoby idące tam z pasji,to zostałoby 2-3 osoby na miejsce. Jak się dostanę na jeden z "moich" 4 kierunków i będzie to akurat niderlandystyka,to może spotkamy się w przyszłym roku;) PS jeszcze dwie sprawy-pierwsza >>Przypuszczałam ,że niewiele osób się tam wybiera ,choć miejsc oczywiście > malutko:/ >> miejsc malutko,bo sale wykładowe tylko dwie,nieraz zajęcia odbywają się w bibliotece,a tak w ogóle to wydział niderlandystyki znajduje się w budynku wydziału anglistyki:) Druga sprawa>>> "To nie dla mnie " hm ciekawe dlaczego?:P>> hmm ja w sumie się z tego cieszę,że nie "dla nich";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 12.05.05, 23:45 Też bym się cieszyła ;) Swoją drogą jak wspominałam znajomym ,no ja bym chciała na niderlandystyke ..yy co takiego? no filologię niderlandzką ;) Podczas wyjazdów do Belgii umiłowałam sobie ten język i sama przyjemność byłoby iść na takie studia,mam bliską rodzinkę z tych "kręgów",mogłabym się z nimi porozumieć w ślicznym języku:) Wygląda jednak na to,że w tym roku niestety nie,żałuje ale tak wyszło. Życze Ci dostania się :)) PS co właściwie zdajesz(zdawałaś:P)wszystko na rozszerzonym? Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:56 Mam ten sam problem-gdzie się nie odezwę "niderlandystyka" albo "skandynawistyka",to zawsze pada pytanie "a co to takiego?taki kierunek w ogóle istnieje?". Mnie ten język(obok norweskiego)też bardzo ciekawi,zwłaszcza ich obu "pokręcona"wymowa.Poza tym Holandia i niderlandzkojęzyczna część Belgii wydaje mi się bardzo ciekawa turystycznie i kulturowo,a o to też miedzy innymi chodzi w filologiach;) Ja na poziomie rozszerzonym zdaję wszystko,oprócz ustnego polskiego,bo tu nawet nie było wyboru;)Pisemny z polskiego,angielskiego,WOSu i geografii.Wiem,że przy rekrutacji liczy się rozszerzony polski,jęz.obcy i dodatkowy przedmiot,w moim przypadku geografia.Więc mam nadzieję,że w poniedziałek jakoś ją zdam... > Życze Ci dostania się :)) :)) Tak sobie myślę,że powinnaś spróbować podejść do rozszerzonego niemieckiego...nic nie tracisz.Od dzisiaj są też nowe zasady-wystarczy 1 punkt żeby zdac rozszerzony.W każdym razie,jeśli nie w tym roku,to ja Ci życzę,żebyś się dostała w przyszłym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: P R A W O IP: *.stok.xen.pl 13.05.05, 00:07 Zobaczę jak wygladać będzie podstawowy ...Tymczasem dostań się i będziesz mi wysyłać e-maile pisząc w nich jakie to świetne studia:)(zmobilizuję się na przyszły rok ;)). Pokręcona wymowa jest śliczna,) ,moja siostra języka nauczyła się w 7 miesięcy (też bym tak chciała),tyle ,że to było zagranicą. Jak to kiedyś ktoś wspomniał niderlandzki to pomieszanie niemieckiego,angielskiego i choroby gardła :).Niewątpliwe mi się to podoba:)).Z pewnością jeśli nie uda mi się studiować niderlandystyki to i tak obiecuję sobie opanować ten język:)) Powodzenia!! tymczasem zmykam do łożka ,dobranoc:P Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 13.05.05, 18:48 Oto jestem znowu:) Nie ma to jak z wątku o prawie zrobić wątek o niderlandystyce;)Zdziwiłam się niedawno,parę dni temu ktoś zamieścił tu na forum wątek o niderlandystyce forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=23613805&v=2&s=0 > Jak to kiedyś ktoś wspomniał niderlandzki to pomieszanie > niemieckiego,angielskiego i choroby gardła :).Niewątpliwe mi się to podoba:)). Tak,tak właśnie stwierdziła Kayah będąc żoną Holendra:)Z kolei o drugim języku,który niewątpliwie mnie też kręci-norweskim-ktoś kiedyś powiedział "norweski to pocięty niemiecki,puszczony od tyłu i z bawarskim akcentem";)Mam niezły dylemat z tymi dwoma językami-bo strasznie chciałabym oba znać,a wiem,że to raczej niemożliwe...w każdym razie najpierw muszę zdać jeszcze wos i gegrę,Ty niemiecki,a potem a nuż spotkamy się w lipcu na liście przyjętych:)Czego sobie i Tobie życzę.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:29 a ja jestem finalistką z histy chciałam iśc na prawo ale nie zdałam matury z polskiego bo napisałam że Kmicic był wzorem. Powowdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 09:20 A z czego będziesz się uczyć dokładnie? Na ten test? karolina_64@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:17 Czyli na prawo na UAM nikt się nie wybiera??:> Super ;p pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: P R A W O 12.05.05, 23:18 heh,no wiesz ja do Poznania mam 60 km,ale nie mam matury z matmy i historii.O jednego chętnego mniej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: P R A W O IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.05, 23:21 czy na uam ci co nie zdawali polaka rozszerzonego moga tam zdawac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:24 No koleżanko, toć tłumaczymy wyżej, że sensu nie ma, bo to drastycznie ogranicza Twoje szanse (nawet jeśliby można to pewnie masz 0 procent). No chyab, że mam do czynienia z 3_x_100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickman Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:26 Nie można, musi być rozszerzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:28 Do Olsztyna mam na oko 500km i jeśli się okaże po wynikach, że mam tam jakieś szanse i "wolny odpis" to składam na bank. Trzeba próbować, kosztuje to niewiele (80zł raz na 50 lat to można za uczelnię zaszaleć; wygrana daje większą satysfakcję niż lotto). Właśnie, ile się dostaje odpisów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:28 narazie przyszli prawnicy :) zycze wszystkim pomyslnie przebytej rekrutacji i moze do zobaczenia na wykladach kiedys... powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niet Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:29 Tja, "Sorry jest tu może igrek? No co się patrzycie igrek pisał na forum gazeta.pl? Ehh... żałośni jesteście" ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:31 uznalem ze taka swojska figura retoryczna nie zaszkodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: P R A W O IP: 80.51.249.* 13.05.05, 01:57 a ja mam to gdzies - ide na L E W O ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienka Re: P R A W O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 07:32 Ja sie na UJ wybieram historia tak o mialam 70 punktow ale nie liczac nie ktorych zadan bo nie wiem czy moja intrpretacja jest dobra.Pozdrawiam trzymajcie kciuki.Dobrze ze tam sa egzaminy wstepne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaku_ona dot. P R A W A na U M K IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 08:00 hm... a czy trzeba bylo zdawac historie? czy mozna z samym WOSem? bo ja sie zastanawiam... tak czy siak nie mam takich wysokich wynikow jak wy ;p mam nadzieje,ze jestescie jedyni z takimi, co tam skladaja papiery ;) btw ... no i moze europeistyka na UMK i jakis shit w cudnej Bydzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś