Dodaj do ulubionych

KLUCZ Z ANG. ROZSZERZONY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:18
jak wam sie podoba klucz do III arkusza z angielskiego? ja nie moge zrozumiec
dlaczego nie ma w kluczu do 1 zadania odpowiedzi Had been using. Przeciez
poprawne jest uzycie zarowno Had been using jak i have been using. GRRR
Obserwuj wątek
    • Gość: Mr.marm Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:21
      Popełniasz elementarny błąd:
      Present perfect continuous - Czynność trwa(ła) aż do TERAZ
      Past perfect Continuous - Czynność ZAKOŃCZONA
      W tekście chodziło o to, że OD TERAZ będą musieli chodzić pieszo do szkoły, więc
      DO TERAZ używali busów.
      A dla mnie i tak najbardziej poprawna jest "have used" i tak mam :D I tak też
      jest dobrze
      • Gość: confused Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:33
        haha

nie rob z siebie jakiegos znawcy dziewuszko

bo jezeli "decision has outraged" poprawna jest odpowiedz Had Been Using.
        Dlaczego? otoz dlatego ze Present Perfect Continous i Past Perfect Continous są
        ekwiwalentami.
        • Gość: Mr.marm Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:36
          Nie pamiętam tego z "decision", pamiętam mniej więcej jak myślałem uzupełniając
          to. A na co ty liczysz z angielskiego, jak mówisz do mnie "dziewuszko"? W nicku
          jest chyba wyraźne MR. ?? Wiesz co to znaczy po angielsku?? :) i wcale się nie
          mądrze, tylko pisze Ci tak jak sam rozumuję i jak sam rozwiązałem i jak uważam
          że jest (i jest - jak pokazuje arkusz) poprawnie.
          PS Znawcą może nie jestem, ale na razie mam 31/32 z rozszerzenia; pozdrawiam...
          • Gość: kate7 a gdzie znalezc te odp?? IP: 80.50.17.* 13.05.05, 15:43
            gdzie moge znalezc te odp z rozszerz?? poprosze o linka:D
            • Gość: Mr.marm Re: a gdzie znalezc te odp?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:46
              Oj maturzystko... strony CKE nie znasz?? :P
              www.cke.edu.pl/
              PS Mój kolega zastanawiał się, czemu nie mają forum?? Jak myślicie?? :P :P :D
              • Gość: kate7 Re: a gdzie znalezc te odp?? IP: 80.50.17.* 13.05.05, 15:50
                znam maturzysto;) ale nieczesto tam zagladam- czesciej na oke;) pozdro i thx
          • Gość: confused Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:50
            sluchaj powiem Tobie tak, język nie jest rządzi sie sztywnymi regułami jak np.
            matematyka, chemia itp. Poprostu moja odpowiedz jest poprawna, potwierdziła to
            nawet moja anglistka... i mysle ze wiekszosc osob sie zgodzi. A to ze ty
            zaznaczylas have used jest dla mnie niepoprawne, poniewać w zadaniu wyraznie
            jest *for* a wiec nalezy uzyc Continous'a. Kminisz? Nie rozumiem dlaczego CKE
            nie przeanalizowalo wszystkich możliwosci, jest to dla mnie conajmniej
            dziwne ://

P.s nie patrzyłam na Twoj nick. Dlatego nawzwałam Ciebie dziewuszką, jak chcesz
            mozesz być chłopaczkiem.
            • Gość: confused Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:53
              przepraszam, miało być * zaznaczyłeś
      • Gość: kate7 Re: Nieprawda... IP: 80.50.17.* 13.05.05, 15:55
        ja tez napisalam heve been used poniewaz byl podany dokladny czas wykonywania tej czynnosci..ale nie bede sie klocic z wami:P
        • Gość: confused Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 15:57
          to jak w koncu napisalaś??

have been used

czy have been using

:] :>
          • Gość: kate7 Re: Nieprawda... IP: 80.50.17.* 13.05.05, 16:01
            have been using ...sorki zagapilam sie na te wyniki:P
            • Gość: confused Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:05
              spox :)
              • Gość: Mr.marm Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 16:09
                Dla mnie sytuacja nie pozostawia żadnych wątpliwości - ciesze się że mam dobrze
                i tyle. Zawsze mozna się odwołać. A odpowiedź "have been using" też rozważałem -
                no i obydwie są poprawne, o których ja myślałem :)Nikomu xle nie zyczę, ale srio
                po prostu jestem przekonany o swojej racji...
                • Gość: confuserd Re: Nieprawda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 17:11
                  to jest zrozumiałe ze sie cieszysz, ale nie oznacza to tego że dopuszczalne sa
                  rowniez opcjonalne moźliwości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka