Gość: anamari IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:08 Ilu trzeba znać producentów światowych z rolnictwa a ilu z przemysłu?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamila Re: Gegra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:31 Nie zajmuj sie takimi błahostkami! Ważna jest wiedza ogolna :) Przeciez zawsze mozesz troszku posciemniac... no nie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:55 no niby, byle trafnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:56 no niby, byle trafnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etui Re: Gegra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:06 naucz się 5 tych i 5 tych, chyba to nie takie straszne zapamietać 10 państw... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Gegra :) 15.05.05, 18:28 No chyba trochę więcej niż dziesięć by wyszło. Ale to raczej i tak mija się z celem. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etui Re: Gegra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:52 anamari napisała: "Ilu trzeba znać producentów światowych z rolnictwa a ilu z przemysłu??" moja odpowiedź: 5 z tej grupy i 5 z tej... 5+5=10 (chyba...) więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 18:47 jak mozecie to podajcie tych producentow bo nie wiem czy i gdzie to mam w zeszycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:00 aż tyle czasu to nie mam, zajęłoby mi to chyba z godzinę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gegra :) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.05, 20:17 Jeju przeciez to nie 10!!! z samego rolnictwa masz pszenice soje owies ryż buraki i trzcine cukrowa itd a przemysl to ropa nafowa gaz ziemny wegiel kam i brun to wychodzi kilkaset panstw tez mam z tym problemy. Ale strzelajcie usa i chiny jest duze prawdop. bo oni sie wszedzie wcisną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamarnjk Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:29 Indie też mają duże prawdopodobieństwo :), a w surowcach często występuje Australia :), no i ma owieczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 19:29 wypisanie 10 krajow zajeloby ci godzine? no to ja nie wiem jak ty sobie jutro poradzisz jak dostaniesz 60 zadan na 2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:53 jakich 10 krajów?! wypisanie producentów wszystkich surowców mineralnych, głównych produktów przemysłowych, roślin hodowlanych itp to trochę więcej niż 10 krajów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xena Re: Gegra :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:02 a po co ci producenci? jak nam dadzą zadanie to producenci będą podani a ty będziesz musiała tylko przyporządkować odpowiednio. a jak się okaże że nie ma tych co się nauczyłaś? daremny czas na to. ja licze na szczelanie. na próbnej też szczelałam i zawsze jakoś trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 19:58 ale mi chodzilo tylko o przemysl i rolnictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:07 mi przecież o to samo : główni produceni pszenicy, owsa, jęczmienia, żyta , węgla kamiennego, brunatnego, ropy, gazu itd. Zreszta znajomość tych producentów jest od nas wymagana, dowiedziałam się tego od egzaminatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 20:53 i tak wiekszosci tego co sie uczycie to nie bedzie. ja sie uczylam caly tydzien fizycznej i prawie nic nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale dente Re: Gegra :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:11 co za problem sie nauczyc tych producentów. a jesli macie problem to wszedzie wpisujcie jesli chodzi o przemysł USA ,Chiny i rosje. zawsze te państwa są !!!i juz macie 3 z głowy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro wazne co i jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:00 wazne jest zeby wiedziec o co chodzi, gdzie mniej wiecej, ze np w polsce nie ma ropy naftowej a w zatoce perskiej jest jej duzo itp. mysle ze az tak szczegolowej wiedzy nie beda od nas chciali na egzaminie oto mogl pytac profesor z biezacych lekcji takie jest moje zdanie wiec wystarczy miec pojecie co i jak :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: wazne co i jak... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:13 w Polsce nie ma ropy naftowej?? życze powodzenia na maturze, przyda sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: wazne co i jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:17 > w Polsce nie ma ropy naftowej?? życze powodzenia na maturze, przyda sie bozesz ty moj kobieto chodzilo ci o najwazniejszych producentow czy nie? ja pie.... rece opadaja faktycznie nowa matura jest dla myslacych inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja*** Re: wazne co i jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:15 popieram, nie beda na pewno pytania takie ogolnikowe, tak mi sie wydaje... zobaczcie co bylo na historii... wszyscy sie uczyli dat, jakis bzdetow a dali cos takiego, moim zdaniem wazne zebyscie wiedzieli tak ogolnie co i jak i bedzie luzik a jak nie to mozna zawsze strzelac ale trafnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: wazne co i jak... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:23 fakt chodziło mi o głownych producentów, ale jak inaczej odczytać: w Polsce nie ma ropy naftowej? precyzuj się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro mysl globalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:27 Polska wydobywa jakies 0,01% swiatoweg wydobycia ropy i raczej sie nie liczy w zadnych statystykach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: mysl globalnie... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:37 chodzi mi jednynie o to, że ropa w Polsce jest, w końcu firma Petrobalticum na czyms zarabiac musi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: mysl globalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:44 a u mnie w ogrodku rosnie slonecznik....na tej samej zasadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamari Re: mysl globalnie... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:47 raczej nie zapytają gdzie dokładnie rośnie ten słonecznik o ale miejscowości gdzie wydobywa się ropę to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: mysl globalnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:57 hehe! Trzeba myslec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: mysl globalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:28 nie stresowac sie ludziska! pomagac sobie to podstawa:P zycze powodzonka wszystkim :) robiliscie sobie jakies sciagi? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś