IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 16:08
Ilu trzeba znać producentów światowych z rolnictwa a ilu z przemysłu??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamila Re: Gegra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:31
      Nie zajmuj sie takimi błahostkami! Ważna jest wiedza ogolna :) Przeciez zawsze
      mozesz troszku posciemniac... no nie?:)
      • Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:55
        no niby, byle trafnie :)
    • Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:56
      no niby, byle trafnie
    • Gość: etui Re: Gegra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:06
      naucz się 5 tych i 5 tych, chyba to nie takie straszne zapamietać 10 państw... :)
      • gdabski Re: Gegra :) 15.05.05, 18:28
        No chyba trochę więcej niż dziesięć by wyszło. Ale to raczej i tak mija się z celem.

/Gdabski
        • Gość: etui Re: Gegra :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:52
          anamari napisała:
          "Ilu trzeba znać producentów światowych z rolnictwa a ilu z przemysłu??"

moja odpowiedź: 5 z tej grupy i 5 z tej...
          5+5=10 (chyba...) więc o co chodzi?
    • Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 18:47
      jak mozecie to podajcie tych producentow bo nie wiem czy i gdzie to mam w zeszycie :)
      • Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:00
        aż tyle czasu to nie mam, zajęłoby mi to chyba z godzinę :)
        • Gość: Kasia Re: Gegra :) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.05, 20:17
          Jeju przeciez to nie 10!!! z samego rolnictwa masz pszenice soje owies ryż
          buraki i trzcine cukrowa itd a przemysl to ropa nafowa gaz ziemny wegiel kam i
          brun to wychodzi kilkaset panstw tez mam z tym problemy. Ale strzelajcie usa i
          chiny jest duze prawdop. bo oni sie wszedzie wcisną
          • Gość: anamarnjk Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:29
            Indie też mają duże prawdopodobieństwo :), a w surowcach często występuje
            Australia :), no i ma owieczki
    • Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 19:29
      wypisanie 10 krajow zajeloby ci godzine? no to ja nie wiem jak ty sobie jutro poradzisz jak dostaniesz 60 zadan na 2 godziny.
      • Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:53
        jakich 10 krajów?! wypisanie producentów wszystkich surowców mineralnych,
        głównych produktów przemysłowych, roślin hodowlanych itp to trochę więcej niż
        10 krajów
        • Gość: xena Re: Gegra :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:02
          a po co ci producenci? jak nam dadzą zadanie to producenci będą podani a ty
          będziesz musiała tylko przyporządkować odpowiednio. a jak się okaże że nie ma
          tych co się nauczyłaś? daremny czas na to. ja licze na szczelanie. na próbnej
          też szczelałam i zawsze jakoś trafiłam.
    • Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 19:58
      ale mi chodzilo tylko o przemysl i rolnictwo
      • Gość: anamari Re: Gegra :) IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:07
        mi przecież o to samo : główni produceni pszenicy, owsa, jęczmienia, żyta ,
        węgla kamiennego, brunatnego, ropy, gazu itd. Zreszta znajomość tych
        producentów jest od nas wymagana, dowiedziałam się tego od egzaminatora
    • Gość: gusia Re: Gegra :) IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.05.05, 20:53
      i tak wiekszosci tego co sie uczycie to nie bedzie. ja sie uczylam caly tydzien fizycznej i prawie nic nie pamietam
      • Gość: ale dente Re: Gegra :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:11
        co za problem sie nauczyc tych producentów. a jesli macie problem to wszedzie
        wpisujcie jesli chodzi o przemysł USA ,Chiny i rosje. zawsze te państwa są !!!i
        juz macie 3 z głowy :P
    • Gość: Pedro wazne co i jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:00
      wazne jest zeby wiedziec o co chodzi, gdzie mniej wiecej, ze np w polsce nie ma
      ropy naftowej a w zatoce perskiej jest jej duzo itp.
      mysle ze az tak szczegolowej wiedzy nie beda od nas chciali na egzaminie
      oto mogl pytac profesor z biezacych lekcji
      takie jest moje zdanie
      wiec wystarczy miec pojecie co i jak :D
      • Gość: anamari Re: wazne co i jak... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:13
        w Polsce nie ma ropy naftowej?? życze powodzenia na maturze, przyda sie
        • Gość: Pedro Re: wazne co i jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:17
          > w Polsce nie ma ropy naftowej?? życze powodzenia na maturze, przyda sie

bozesz ty moj kobieto chodzilo ci o najwazniejszych producentow czy nie? ja
          pie.... rece opadaja faktycznie nowa matura jest dla myslacych inaczej
      • Gość: ja*** Re: wazne co i jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:15
        popieram, nie beda na pewno pytania takie ogolnikowe, tak mi sie wydaje...
        zobaczcie co bylo na historii... wszyscy sie uczyli dat, jakis bzdetow a dali
        cos takiego, moim zdaniem wazne zebyscie wiedzieli tak ogolnie co i jak i
        bedzie luzik a jak nie to mozna zawsze strzelac ale trafnie :)
      • Gość: anamari Re: wazne co i jak... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:23
        fakt chodziło mi o głownych producentów, ale jak inaczej odczytać: w Polsce nie
        ma ropy naftowej? precyzuj się lepiej
        • Gość: Pedro mysl globalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:27
          Polska wydobywa jakies 0,01% swiatoweg wydobycia ropy i raczej sie nie liczy w
          zadnych statystykach
          • Gość: anamari Re: mysl globalnie... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:37
            chodzi mi jednynie o to, że ropa w Polsce jest, w końcu firma Petrobalticum na
            czyms zarabiac musi
            • Gość: Pedro Re: mysl globalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:44
              a u mnie w ogrodku rosnie slonecznik....na tej samej zasadzie
              • Gość: anamari Re: mysl globalnie... IP: *.gdi.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:47
                raczej nie zapytają gdzie dokładnie rośnie ten słonecznik o ale miejscowości
                gdzie wydobywa się ropę to co innego
                • Gość: Kamila Re: mysl globalnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:57
                  hehe! Trzeba myslec!
                  • Gość: :) Re: mysl globalnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:28
                    nie stresowac sie ludziska! pomagac sobie to podstawa:P zycze powodzonka
                    wszystkim :) robiliscie sobie jakies sciagi? pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka