Dodaj do ulubionych

Rada dla zdających Wos

IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 08:34
Mam taką małą radę nie uczcie się o tych samorzadach itp-tego nie będzie bo
było!:)(Miejmy nadzieję:)Jezeli chcemy sobie pomóc to jeżeli ktoś ma coś
fajnego na kompie ( przydatnego na Wos) to nbiech wyślę:) Podajcie tu swoje
numery gg i pomózmy sobie. Ja jestem bardzo chętna:mój gg: 2535381
Obserwuj wątek
    • Gość: :-) Re: Rada dla zdających Wos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 08:41
      hej
      pamiętaj że CKE lubi zaskakiwać...a o samorządach to tego sporo jest...także na
      pewno cośtam znajdą...mnie osobiście najbardziej przerażają konflikty na
      świecie - zero pojęcia....a gg nie podaję bo mało tu siedze...uczę się
      odrobinkę;-) pozdr for all
      • Gość: terefere Re: Rada dla zdających Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 08:52
        Czemu ma niby nie być. Ja w sumie o tym prawie nic nie wiem ;)

Ja sie ucze Uni Europejskiej i historii powojennej. Dodatkowo do tego dochodzą
        MONARCHIE I REPUBLIKI , które jest które ... oraz systemy rządów ''
        parlamentarno-gabinetowy'' itp. Ogólne pojęcie mam, a czego nie wiem to wyjdzie
        na ćwiczeniach.
        • Gość: jaaaaaaaaaa Re: Rada dla zdających Wos IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 10:06
          a macie jakies testy na kompie?mozemy się podzielic
      • Gość: jaaaaaaaaaaaaa Re: Rada dla zdających Wos IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 10:05
        ja w sumie konflikty mam wykute tutsi hutu, timor wschodi nie sa mi obce:)
        terroryzm wszystkie ugupowania hezbollahy itp marze o tym!!!!!!!1
        • Gość: asik~ Re: Rada dla zdających Wos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:55
          Na stronie www.ceo.org.pl jest wiele fajnych testów i różnych pojęć, które mogą
          się przydać, polecam ;)
          • pablo9914 Re: Rada dla zdających Wos 16.05.05, 12:08
            tam jest wszystko .
            • Gość: jaaaaaaaaaaaaaa Re: Rada dla zdających Wos IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 12:42
              własnie robię sobie przerwe w nauce, od rana się uczyłam i juz mnie troche
              głowa boli? a jak u was? nauka non-stop:)
              • Gość: kati_8 Re: Rada dla zdających Wos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 12:49
                Hej ! mnie jakos brakuje mobilizacji ,wszyscy sie ucza , a ja nic !! ja nie
                mam pojecia o wosie :-// nie zdam tego ! mozecie mi powiedziec na czym polega
                druga czesc ,czyli pisanie jakiegos listu czy cus takiego ...:-// ??
                • Gość: szanti Re: Rada dla zdających Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:34
                  jestem dokładnie w tej samej sytuacji. O wosie nie mam pojęcia bo mój pan od
                  wosu z liceum był zapalonym komunistą i mówił tylko o Stalinie ... A do tego
                  wos mieliśmy tylko przez pół roku ... tak więc dno totalne. A najgorsze jest
                  to, że nie mam zielonego pojęcia czego sie uczyć ...
                  • Gość: Ofelia Re: Rada dla zdających Wos IP: *.dot-com.net.pl 16.05.05, 13:52
                    W POLITYCE jest dobry dodatek. Zbiór przydatnych pojęć i takie tam. Naprawdę polecam korzystam z tego w nauce.
                    • Gość: lala Re: Rada dla zdających Wos IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 16.05.05, 13:57
                      zgadzam sie z Ofelia!naprawde polityka sie postarala, a tak pozatym to ja sie
                      za duzo nieucze bo pewnie to samo co z hipa bedzie;/ powtorze sobie pobierznie
                      najwazniejsze hasla i tyle,pozdro;))
                  • Gość: kz Re: Rada dla zdających Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:00
                    No to po co WOS wybrałaś? A teraz na nauczyciela winę zrzucasz.. Ja też wos miałęm tylko pół roku ale idę na to bo coś kojarze, intersują mnie sprawy dotyczące polityki itd. No ale cóż i tak życzę powodzenia:)
                    • Gość: lala Re: Rada dla zdających Wos IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 16.05.05, 14:17
                      nie napisalam ze na nauczycieli wine zrucam ani ze sie nie interesuje polityka
                      wrecz przeciwnie,dlatego to wybralam !chodzilo mi o to ze nie wkuwam jakis
                      regulek bo to nie ma sensu, Tobie ttez zycze powodzenia mimo wszystko;)
                    • Gość: szanti Re: Rada dla zdających Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:26
                      bo w szkole nam obiecywali, że od grudnia zmienią nauczyciela, ale jakoś im nie
                      wyszło. A z resztą nie zrzucam winy na nauczyciela, bo to nie jego wina, że
                      miał takie a nie inne poglądy.
                      A wos po prostu BYŁ mi potrzebny na studia. Pisze BYŁ bo potym jak wyglądała
                      matura z histy to wos juz mi nic nie pomoże ...
                      Ale też życze powodzenia :) Nie wiem jak tobie, ale mi sie spore powodzenie
                      przyda ;)
    • behemot86 Re: Rada dla zdających Wos 16.05.05, 14:01
      6569032, mój GG:)
      • Gość: Proxima Re: Rada dla zdających Wos IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 16.05.05, 14:26
        hahahaha ja niby sie ucze (przegladam podrecznik), choc wlasciwie nie wiem czy
        ma to sens (przyklad:MATURA Z HISTORII, ktora sprawdzala "wiedze" buehehehhe)
        Nie zdziwilabym sie gdyby np na maturze z WOS-u kazali nam PIT wypelnic albo
        podpisac imieniem i nazwiskiem zdjecie ministra kultury na Filipinach <lol>
        Zycze wszystkim powodzenia,jestem niezmiernie ciekawa jaka ta matura bedzie!!
        • Gość: Annie Re: Rada dla zdających Wos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:30
          Proxima- masz rację- szczescie będzie nam bardzo potrzebne :)
          Ja również się nie przemęczam. Ciągle wałkuję konstytucje i systemy, monarche
          itp. Co będzie to będzie
          • Gość: szanti Re: Rada dla zdających Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:36
            czy ktoś by mi mógł podrzucić jakąś stronkę z aktualnymi przywódcami państw
            świata ?? (właściwie to nie wiem po co, ale z tego co widzę, to większość się
            tego własnie uczy ...)
            Z góry dziękuje :)
            • Gość: DNKY Re: Rada dla zdających Wos IP: *.darknet.com.pl 16.05.05, 14:37
              ale myslicie ze bedzie historia po 45 roku czy tylko po 89????
              • Gość: Annie Re: Rada dla zdających Wos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:40
                Ja przygotowuje się tylko po 89- obym miała szczescie
              • Gość: szanti Re: Rada dla zdających Wos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:41
                szczerze powiedziawszy to nie zdziwiłabym się na widok pytań ze
                starożytności ... Ale tak serio to myślę, że historia po 45 jest dość realna ...
                • Gość: ktos Re: Rada dla zdających Wos IP: 80.51.226.* 16.05.05, 14:43
                  Powiedzcie mi jak to jest z tymi monarchiami parlamentarnymi i konstytucyjnymi?
                  Ktore panstwo do ktorej? (tzn panstwa monarchie w europie Holandia, Belgia
                  itd...) w roznych zrodlach inaczej podaja....
                  • Gość: ktos Re: Rada dla zdających Wos IP: 80.51.226.* 16.05.05, 14:46
                    Tzn oczywiscie wiem ze monarchia parlamnet to forma monarchii konsytucyjnej,
                    wiec jak najlepiej pisac? Czasem spotykam sie ze np o holandii jest
                    napisane "m. parlamentarna" a o Monako "m, konstytucyjna". Wiec jak to bedzie/
                    • Gość: beata Re: Rada dla zdających Wos IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.05, 21:26
                      Hiszpania jest morachia parlamentarna a Monako konstytucyjna.

Jest to po prostu podzial monarchii ze wzgledu na zakres wlaszy.
                  • Gość: proxima Re: Rada dla zdających Wos IP: *.terminus.pl / 81.219.107.* 16.05.05, 16:20
                    wg mojej ksiazki jest tak:
                    monarchia konstytucyjna: GB i Monako
                    monarchia parlamentarna:Belgia, Norwegia, Hiszpania :D
                    pozdrowienia dla wszystkich niewiniatek (no moze nie znowu takich niewiniatek)
                    ktore przeznaczone sa na rzez w czwartek ..heheh nie no nie bedzie chyba tak
                    zle-OBY!!!!:D
                    • Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Rada dla zdających Wos IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 20:08
                      joj a idzie ktoś z Was na stosunki międzynarodowe albo europeistyke:):)?
                    • Gość: Apsu Re: Rada dla zdających Wos IP: *.kluczbork.net 16.05.05, 21:52
                      GB - konstytucyjna? :)))
                      • Gość: ktos Re: Rada dla zdających Wos IP: 80.51.226.* 16.05.05, 22:30
                        Tak, a na wikipedi czytam ze te wszystkie kraje (europejskie przynajmniej)
                        ktore sa monarchiamii to monarchie konstytucyjne. Wielka Brytania za to jest z
                        pewnoscia parlamentarna. Przeciez tam przewage ma rząd.
                        • Gość: iwi Re: Rada dla zdających Wos IP: 80.51.186.* 16.05.05, 23:15
                          ja juz nie wiem co mam myslec o tej maturze, nie mam pojecia czego sie uczyc,
                          co jest wazniejsze wkuwanie regulek czy raczej uczenie sie o wspolczesnym
                          swiecie, czy o politykach... jak sadzicie bedzie latwiejsza od probnej...
                          • Gość: jaaaaaaaaaaaaaa Re: Rada dla zdających Wos IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 08:11
                            Będzie łatwiejsza, ale oczywiscie dla cke nie dla nas.:)
                            • Gość: ANUS Re: Rada dla zdających Wos IP: *.aster.pl 17.05.05, 10:16
                              MONARCHIA KONSTYUCYJNA DAJ MONARSZE PEWNA WŁADZĘ NP. MONAKO, NORWEGIA

MONARCHIA PARLAMETARNA SPROWADZA MONARCHĘ DO ZADAN CZYSTO REPREZENTACYJNYCH NP.
                              WIELKA BRYTANIA..

• Gość: ANUS Re: Rada dla zdających Wos IP: *.aster.pl 17.05.05, 10:17
                                OO WIELKA BRYTANIA :KRÓL PANUJE ALE NIE RZĄDZI
                                • Gość: jaaaaaaaaa Re: Rada dla zdających Wos IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 11:55
                                  bedzie bida z tym Wosem!
    • Gość: zyx Re: Rada dla zdających Wos IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 20:12
      ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka