Gość: modlitwa IP: *.fic.uni.lodz.pl 23.05.05, 12:38 Mam testy myślenia logicznego z lat ubiegłych, w tym roku jest właśnie tylko taki test. Jeśli ktoś jest zainteresowany napiszcie e-maila na adres: listy@modlitwa.org to je prześlę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skniuka Dzięki i POMOCY !!! 03.06.05, 16:30 Dzięki za przesłanie testów, ale do niektórych pytań nie mogę wymyślić prawidłowej odpowiedzi - może KTOŚ POMOŻE ??? Na przykład: Mamy trzy pudełka – czerwone, zielone i niebieskie oraz 3 przedmioty – monetę, muszelkę i koralik. W każdym pudełku znajduje się tylko jeden z wymienionych przedmiotów. Wiadomo, że: -) zielone pudełko leży na lewo od pudełka niebieskiego, -) moneta leży na lewo od koralika, -) czerwone pudełko znajduje się na prawo od muszelki, -) koralik leży na prawo od czerwonego pudełka. W pudełku jakiego koloru znajduje się moneta? A. w czerwonym, B. w zielonym C. w niebieskim D. nie można tego stwierdzić E. powyższe warunki nie mogą być jednocześnie spełnione Za nic nie mogę sobie z tym poradzić, może dlatego, że nie mam muszelki ? Pozdawiam i z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Dzięki i POMOCY !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:32 odp.E ale pewna nie jestem bo sie nie zgadza rozmieszczenie czerwonego pudełka.... Odpowiedz Link Zgłoś