Dodaj do ulubionych

HUMANIŚCI - jakie kierunki?

31.05.05, 10:08
Teraz, kiedy emocje maturalne (troszeczkę) opadły i wszyscy mieliśmy czas,
żeby zapoznać się z uniwersyteckimi ofertami - zdecydowaliście się na coś
ostatecznie? Moimi priorytetami są historia i prawo na UW (kolejność
nieprzypadkowa).

Pozdrawiam. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Stokrotka Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.magma-net.pl 31.05.05, 10:18
      hmmm ja psychologia, zarządzanie i germanistyka w tejże kolejności :)
    • Gość: jana Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.75.62.218.ostrow62.ptc.pl 31.05.05, 10:19

Zamierzam juz niedlugo zlozyc papiery na UMCS: filologia polska, pedagogika specjalna, slawistyka (kolejnosc przypadkowa jesli chodzi o dwa pierwsze kierunki-najchetniej, gdybym miala dostatecznie duzo sil oraz dostala sie w oba miejsca, studiowalabym jedno i drugie).
      • aga.1986 Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 10:21
        Ja także - o ile starczyłoby mi sił (oraz przede wszystkim jak się dostanę ;)
        chciałabym studiować równolegle. A jak nie dam rady - to chyba zrezygnuję z
        prawa.
        • zia86 Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 10:32
          Ja dzinnikarstwo na UJ i UW :D
      • Gość: Aga Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 31.05.05, 11:15
        Moga być problemy ze studiowaniem równolegle dwóch kierunków od I roku - nie
        to, że dasz sobie rady, ale mogą ci nie dać zgody. Tak tylko uprzedzam;)
        • aga.1986 Wiem :) 31.05.05, 13:05
          I dlatego 2. zacznę na 2. roku. :)
      • Gość: jk Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.udn.pl 31.05.05, 11:47
        tylk historia na uw
    • kawa_malinowa Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 10:35

Filologia polska, ewentualnie (i) kulturoznawstwo.
      NO i szaleńcza próba dostania się na MISH.
      • aga.1986 Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 10:37
        Teoria o wszechstronności humanistów zostaje potaiwedzona - wielu nie wystarcza
        jeden kierunek. ;)
        • Gość: kajot Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:45
          kulturoznawstwo, krytyka literacka i artystyczna na polonistyce, etnologia. W
          atkiej kolejności.

pozdrawiam
          • Gość: kama krytyka lit. i art. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 23:22
            krytyka literacka io artystyczna na jakiej uczelni na polonistyce jest TO?
            • Gość: kajot Re: krytyka lit. i art. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:17
              na Wrocławskim
              • Gość: kama Re: krytyka lit. i art. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:59
                czy mozesz napisac mi cos wiecej o krytyce lit. i art. na wroclawskim i czy ejst
                moze rowniez w Krakowie, bede bardzo wdzieczna. pzdr.
                • Gość: kajot Re: krytyka lit. i art. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:38
                  szczerze mówiąc nigdy nie wdrążałam się w rekrutację na UJ, ale biorac pod uwagę
                  tą stronę www.polonistyka.uj.edu.pl/matryca.php?menu=studia&szablon=kierunki
                  krytyki lit. i art. jako samodzielnej specjalizacji nie widać. jako podyplmówka
                  istnieje niejakie studium literacko-artystyczne, myślę, że mogłaby być to
                  pochodna. wiem, że bodaj krytyka literacka jest na kulturoznawstwie UŚ, podobno
                  tez świetny kierunek. jeśli ci zależy może poszukaj na kulturoznawstwie UJ, z
                  tego co zauważyłam oni mają tam niesamowitą bazę specjalizacji.

powodzenia.
    • Gość: alka Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.csk.pl 31.05.05, 11:15
      u mnie najchętniej stosunki międzynarodowe, politologia, historia, archeologia
      lub filologia polska.... eee sama nie wiem, najchętniej jakieś dwa kierunki razem
      aaa jeszcze bym zapomniała o geografii :P
    • Gość: pontuś HUMANIŚCI - debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:51
      oł maj gad
      kukurydzki łączcie się!
      opanujecie kiedyś ten świat
      [chlippppppp
    • another_story Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 13:34
      Komparatystyka. Myślałam też o zdawaniu na filozofię, ale może innym razem.
      • cailte Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 13:38
        cóż, ja MISH, anglistyka z tłumaczeniówką niemiecką, prawo na UŚ, i prawo na UJ.
        • ratyzbona Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 16:18
          Historia i socjologia. Jak się dostanę na UW na historię to będę równolegle
          studiować socjologię na Collegium Civitas- damy radę na pierwszym roku historii
          nie ma sesji zimowej:)
          • Gość: Grzesiek Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 18:38
            Fajne połączenie, ja też tak chcę;)
          • Gość: aaana Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 01:32
            ja bym chciala historie i stosunki miedzynarodowe w ramach mishu :)
    • nelkaa Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 20:39
      ja chciałabym archeologię (moje marzenie od podstawówki), angielski (marzenie
      mojej mamy, a po części i moje) oraz prawo (marzenie głównie dziadków ze wzg.
      na powiązania rodzinne);p ale archeologia zdecydowanie na 1 miejscu! oczywiście
      jak cuś będę studiować 2:)
      • Gość: nelkaa Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.05.05, 20:59
        ja teaz chce na archeologie, jaki przedmiot wybralas i ile procent sie z niego
        spodziewasz? bo nie wiem czy mam szanse i czy jest sens skladac, w koncu to 80
        zl.
        • Gość: Abiturent Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.05.05, 22:33
          Hej Ja JAK ZDAM MATURE to chce zdawać jak narazie na Filologie Germańską (O
          Spec.Kultura i Literatura krajów niemieckiego obszaru językowego) oraz Historia
          Obydwa te przedmioty są u mnie na 1 miejscu ;) Oczywiście na UŚ-iu :)
        • nelkaa Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 01.06.05, 20:39
          ja zdawałam polski, historie, angielski i wos i wszystko na roz.,a nie
          spodziewam się jakiejś rewelacji...
    • drobiazg_lesny Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 31.05.05, 20:47
      filologia polska - próbuję na obydwie na uw, na wszeliki wypadek składam też na
      uksw. może etnologia, ale to zależy od tego, jak zostanie rozpatrzona moja
      część rozszerzona z histori..;P
      ..może jeszze pedagogika..
      ale najbardziej to ta filologia polska..
      • Gość: kolabor Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.torun.mm.pl 31.05.05, 21:09
        UMK
    • Gość: Girl Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:52
      Romanistyka,anglistyka,historia a w najgorzszym wypadku jakies baltystyki itp;)
    • Gość: Callisto Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: 212.122.214.* 01.06.05, 02:41
      Romanistyka... Na UAM lub UJ. Pozniej chcialabym zrobic tez licencjat z
      filologii polskiej :)
    • Gość: gabi Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.pikonet.pl / 82.160.33.* 01.06.05, 12:21
      socjologia lub politologia
      • Gość: karolina03 Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:30
        filologia angielska, psychologia, stosunki międzynarodowe (polityczne)-
        kolejność nieprzypadkowa
        • elilamasabahtani Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 01.06.05, 12:31
          Karolina - na jaka uczelnie?
    • Gość: ssssabinka Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: 80.51.226.* 01.06.05, 12:53
      Hmm...stosunki międzynarodowe,administracja,politologi o ile zdam mature:]
      Oczywisćie UMCS !!
    • Gość: Rainbow Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 02.06.05, 17:00
      filologia angielska
      • Gość: śmieciuch Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 02.06.05, 19:01
        1. filologia norweska uam
        2. skandynawistyka ug
        3. stosunki międzynarodowe umk
        • another_story Re: HUMANIŚCI - jakie kierunki? 02.06.05, 19:13
          > 1. filologia norweska uam
          > 2. skandynawistyka ug

Bardzo fajne kierunki - mnie też inspiruje Skandynawia. Jedyną barierą jest to,
          że wymagają tam chyba znajomości niemieckiego... a ja niestety nie szprecham.
    • biedrona131 psychologia i/lub iberystyka:) 02.06.05, 19:19
      • smieciuszek Re: psychologia i/lub iberystyka:) 02.06.05, 21:25
        w poznaniu na norweskiej biorą pod uwagę niemiecki lub angielski, a w gdańsku
        tylko angielski (+historia), możesz więc spróbować :) tylko ciężko będzie się
        chyba dostać :/ jak dostanę się do poznania to uznam to za cud, ale papiery
        składać będę, bo cuda podobno się zdarzają ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka