Dodaj do ulubionych

Do egzaminatorów/ nauczycieli historii

01.06.05, 10:47
Proszę podajcie dokładnie o czym trzeba było pisać w pracy o PRLu. Chodzi mi
o takie myślniki, punkty, dzięki którym maturzyści będą mogli sprawdzić ile
punktów dostali. Klucz cke nic nam nie mówi. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • samanta86 nikt nic nie wie??? 01.06.05, 11:57
      • Gość: gabi Re: nikt nic nie wie??? IP: *.pikonet.pl / 82.160.33.* 01.06.05, 12:08
        To sa jedne z tych tajnych informacji chyba...nie pozostaje nam nic innego tylko
        czekac...
        • samanta86 Re: nikt nic nie wie??? 01.06.05, 12:54
          co takiego?? Nigdy sie nie dowiemy. A co wam nauczyciele mówią. Każdy pisał co
          innego. Ja o ruchach pionoiwych ukośnych czy jakichś tam nie pisałam. Dziwna ta
          matura. Klucz jeszcze bardziej. Czy nie mogilby napisać
          poziom I:
          -to
          -to
          -i tamto (uczeń musi zawrzeć co najmniej 4 spośród 15 pozycji)

trochę łatwiej by było
    • Gość: ja Re: Do egzaminatorów/ nauczycieli historii IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.06.05, 13:53
      slyszalam ze podobno egzaminatorzy z historii dostali od cke jeszcze jakis
      drugi, bardziej konkretny klucz. Czy wie ktos co w tym kluczu jest?
      • Gość: maks Re: Do egzaminatorów/ nauczycieli historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:58
        Z pewnoscia egzaminatorzy wiedza :)
        • Gość: ka Re: Do egzaminatorów/ nauczycieli historii IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 15:56
          ja nie wiem,ten temat o PRLu byl bardzo niekonkretny. juz nie pamietam,ale
          chyba nie pisalam tam zadnych dat(mimo ze wiedzialam)bo stwierdzialm ze nie są
          potrzebne do takiego tematu.i teraz sie boje ze to byl blad.ze moze jednak
          trzeba bylo mimo tematu konkretnie pisac.
          jak wy pisaliscie??

wszyskim dziecioom milego dzionka:)
          • Gość: Abiturent Re: Do egzaminatorów/ nauczycieli historii IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.06.05, 17:25
            Ja napisałem wszystko co wiedziałem ale się boje ze nie zdałem Polskiego Na
            Histori rozszerzonej napisałem:
            Daty panowania poszczegolnych Ludzi panujących w Polsce w okresie PRL-u
            Napisałem że już przed II Wojną w 1927 roku Stalin powołał w Polsce po
            połączeniu Socjaldemokracji Królestwa Polskiego i Litwy wraz z Polską Partią
            Socjalistyczną Wyzwolenie --Polskiej Partii Komunistycznej ale że ona padła w
            1937 roku dy Stalin Dokonał czystek.Potem nawiązałem do budowy przez Stalina
            nowego wielkiego państwa Komunistycznego napisałem kto rządził za co zostal
            zrzucony z "stołka" napisałem o śmierci Stalina o pierwszych robotniczych
            wystąpieniach o Jaruzelskim o Stanie wojennym o pierwszym odradzaniu się
            państwa przy powstaniu NSZZ Solidarność oraz o końcu Stanu wojennego.Potem
            napisałem o 1 Premierze Polskim o Lechu Wałęsie o Kwaśniewskim o zmianie
            Komunistycznej Konstytucji z 1952 roku na Polską Konstytucję w 1997 roku....
            Wiele spraw poparłem Datami...
            CZY KTOKOLWIEK MA TAK JAK JA ??
          • Gość: Abiturent Chodzi o POLSKI o Potop PLISSS IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.06.05, 17:30
            Wcześniej napisałem o Historii ale boje się czy zdałem Polski plisss pomózcie
            mi ja pisałem Potop.
            Napisałem między innymi o dwóch obrazach polaków o przemianie Kmicica o tym że
            Królowa nas Chwali a Wrzeszczykiewicz nas potępia o obronie Jasnej Góry (Tutaj
            Podałem Złą Datę :|) Znaczy się rok dobry ale złe dni ... Napisałem też pare
            cytatów 2 z tekstów oraz 2 z głowy mianowicie:
            1.Jak powiedział Piłsudski "Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo a
            zwycięzyc i spocząć na laurach to klęska"
            2.Jak powiedział Antonie De Saint Exupery "Byc człowiekiem znaczy czuć kładąc
            swą cegłę że bierze się udział w budowaniu świata" Napisałem ze polacy byli
            prawdziwymi ludzmi bo zbudowali silną polskę w silnej europie w silnym
            Świecie...
            Napisałem ze walczyli dzielnie sie nie poddawali aż podpisali pokój Oliwski w
            1660 roku...
            Tak że to chyba na tyle PLISSS NAPISZCIE CZY TO SIE CZEGOŚ TRZYMA :|
            • Gość: samanta Re: Chodzi o POLSKI o Potop PLISSS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:58
              za te cytaty to dadzą ci punkty za dodatkowe walory pracy :) Jeśli dobrze
              zinterpretowałeś teksty to pewnie dobrze będzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka