Dodaj do ulubionych

Kto na UKSW- jakie kierunki?

07.06.05, 12:03
interesuje mnie czy ktos tutaj zdaje na prawo kanoniczne, filozofie, edukacje
medialna ? jakie przedmioty sa brane pod uwage? bo na stronie nie moge znalezc
wszystkich...moze ktos kto ma informator moze podac:)bylbym wdzieczny
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:20
      Kilka osob bylo tak milych zeby mi podac info o to co ja chcialam wiedziec ;)
      Ale tak ogolnie to ciezko z tym. Niestety informatora nie mam, wiec Ci nie
      pomoge. Nie ide na zaden z tych kierunkow, ale to chyba jedne z najmniej
      obleganych. Wymagane przedmioty sa na stronie.
      A jak mniej wiecej szacujesz wyniki?
      Zarejestrowales sie juz?
      • Gość: iggy22 rejestracja IP: *.multicon.pl 11.06.05, 17:42
        a mozna to zrobic listownie? czy musze jechac do wawy? mieszkam w 3miescie:(
        • Gość: m. Re: rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:02
          Tego raczej sie nie da zrobic listownie... musieliby Ci druki przyslac, a
          bardzo w to watpie, bo tam jeszcze objasniali... zreszta juz za malo dni zostalo
          • Gość: m. Re: rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:29
            Chyba ze mailem to wysla a pozniej sami wydrukuja chociaz te druki jakos tak
            dziwnie wygladaly, wiec nie wiem czy tak sie da... najlepiej chyba zadzwonic ;)
            No ale wg mnie wizyta w wawie jest konieczna...
            • Gość: ig Re: rejestracja IP: *.multicon.pl 11.06.05, 19:57
              dzieki za informacje, zadzownie i sie dowiem...
    • Gość: Justiii Dwa kierunki? IP: *.krasnystaw.net 07.06.05, 22:24
      A ja mam takie pytanko:czy moge zlozyc papiery na dwa kierunki na jeden wydzial?
      Konkretnie chodzi mi o prawo i administracje?Moge skladac tu i tu?Prosze o
      odpowiedz!
      • Gość: m. Re: Dwa kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:59
        Mysle ze najlatwiej zadzwonic i zapytac. Ja niestety nie wiem, ale
        prawdopodobnie tak. Na stronie jest napisane, ze jak chce sie na kilka
        kierunkow nalezy wplacic wielokrotnosc oplaty. Nie napisali, ze nie mozna na
        ten sam wydzial.
        • czytelniczka19 Re: Dwa kierunki? 08.06.05, 21:22
          A czy ktoś idzie na dzienną psychologię na UKSW?
          • Gość: m. Re: Dwa kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:22
            Nie, ale dosc duzo osob z dzisiejszej rejestracji szlo na dzienna psychologie.
          • Gość: maturzystka Re: Dwa kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:34
            ja się wybieram, ale szanse chyba marne...
            pol podst:69%
            rozsz:78%
            a Ty ile masz z polaka?
    • Gość: prawo Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:01
      wpiszcie kto jeszcze sie wybiera na prawo na UKSW ?
      • Gość: bela19 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:53
        ja chciałabym na prawo ale kiedy przeczytałam że na prawie został wprowadzony
        system boloński to mi się odechciało!!!!!!!co to wogle jest 10 egzaminów
        rocznie a w ciągu trzech lat 30!!!!!!!!!.Żadna uczelnia prawa w Polsce nie ma
        czegoś takiego .Radze wam się najpierw dokładnie zapoznać z programem tych
        studiów bo odbiegają programem od prawa na UW
        • very_martini Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? 19.06.05, 19:47
          O ile mnie pamięć nie myli, to nie system boloński reguluje liczbę egzaminów.
          Wiele uczelni w Polsce działa w systemie bolońskim i ich studenci uznają to za
          plus, a nie za minus.
          Ale jak sobie chcesz, może on Ci ten system nie podobać.

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
    • kotka_behemotka Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? 09.06.05, 10:54
      ja złożyłam na filologię polską
      • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 11:02
        ja też złożyłam na prawo:)
        A co do systemu bolońskiego- wszystkie uczelnie państwowe będą musiały
        wprowadzić ten system i to bnie tylko jeśli chodzi o prawo. UW też jest uczelnią
        państwową więc jeśli jeszcze nie wprowadzili tego systemu to będą i tak musiei
        to zrobić. tylko uczelnie prywatne nie muszą sie temu podporządkować/ tak jest
        napisane w ostatniej Gazecie Prawnej i też mnie to wkurza
        • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 11:14
          Ja zlozylam na filologie polska i politologie. Ktos jeszcze na cos skladal?
          • Gość: ktosik Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:31
            Ja złożyłam na pedagogike i socjologie.
    • Gość: ko Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:41
      Jutro idę składać. Zastanawiam się czy na politologię, czy na prawo, a może
      obydwa?
      • Gość: misia Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 17:54
        Ja bym zlozyla na prawo ;)
        A swoja droga zastanawiam sie jeszcze nad socjologia...
    • taatus seksuologia 10.06.05, 19:43
    • drobiazg_lesny Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? 10.06.05, 20:09
      filologia polska..
      • Gość: Natalka Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:47
        ja zlozylam na prawo i politologie..z tego co zauwazylam na rejestracji duzo
        osobo skladalo na takie same kierunki co ja..no ale bedzie dobrze
    • Gość: ig Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.multicon.pl 13.06.05, 17:41
      a czy ktos wie czy duzo skladalo osob na te kierunki co ja chce?
    • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 19:05
      Ja zamierzam zlozyc na politologie i socjologie. Powiedzcie mi czy jest duza
      kolejka do rejestracji, bo sie w czwartek wybieram i nie wiem ile czasu mi
      mniej wiecej zejdzie. Aha... W ogole przejrzalam dokladniej informator i
      zobaczylam, ze biora pod uwage stopnie na swiadectwie, oprocz przedmiotu
      glownego, czyli w moim przypadku wszystko oprocz wosu. Z tymi ocenkami to mam
      jeszcze jeden problem, a mianowicie taki, ze nie mam oceny z religii...
      Myslicie, ze wezma to pod uwage??? Nie mam oceny nie dlatego, ze jestem
      niewierzaca, bo wierze, tylko dlatego, ze zrezygnowalam z uczestnictwa w
      lekcjach, bo xiadz nam podawal suche regulki, zero dyskusji na lekcjach, zero
      odmiennego zdania... W ogole zachowywal sie tak jakby codziennie jaral trawe...
      Ale coz...
      • Gość: . Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 19:36
        Jestes pewna, ze biora oceny pod uwage? Na stronie o tym nie napisali...
        • Gość: KKKKKK Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 19:54
          Hej, może wpisujcie na co było najwięcej chętnych każdego dnia. Bo ja
          rejestrowałam się na początku, w poniedziałek i muszę powiedzieć że najwięcej
          osób składało na politologię i prawo.
          I co ze świadectwami...
          Myślałam że chodzi o punkty z pozostałych matur oprócz głównego przedmiotu,
          które są przeliczane jako średnia.
          Oświeccie mnie!
          • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:17
            politologia, prawo, psychologia - te byly najbardziej popularne

No licza sie tylko punkty z matur, to nonsens, zeby porownywali oceny kogos z
            beznadziejnego i b. dobrego LO...
            • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:43
              biorą wyniki ze świadectwa MATURALNEGO a nie tego kończącego liceum. Na stronie
              UKSW jest taki dziwny wzór i tam jest wszystko napisane.

ja byłam we wtorek tydzień temu i z tego co zauważyłam najwięcej chętnych bbyło
              na prawo politologie i psychologię tak jak ktoś napisał wyżej.. ehh
              A co do rejestracji to nie ma kolejek bo wpuszczają po ok. 100 osób do salim
              gdzie wypełnia się takie śmieszne formularze:))najwięcj osób jest w okolicah
              południa, ale juz ok. godz. 15 jest dużo dużo mniej
    • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:07
      W sumie moze macie racje... W informatorze jest cos takiego:

Wynik = g*s*p*m, gdzie

g - jest ocena maturalna ze wskazanego na danym kierunku przedmiotu glownego,
      s - jest srednia ocen maturalnych z pominieciem przedmiotu glownego,
      p - jest dwuwartosciowym wskaznikiem wyliczanym zgodnie z zasada, ze

p = 1 jezeli kandydat zdawal egzamin maturalny z przedmiotu glownego na
      poziomie rozszerzonym lub zdawal Mature Miedzynarodowa,
      p = 0,5 jezeli kandydat zdawalegzamin maturalny z przedmiotu glownego na
      poziomie podstawowym

Moim zdaniem troche zle to chyba napisali... Bo wyzej wyraznie jest
      napisane "srednia OCEN MATURALNYCH". A przeciez my z nowej maturki ocen nie
      mamy. Ale moze ja to tylko zle interpretuje. Hmmmm...
      • aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? 14.06.05, 11:11
        mi się wydaje, ze po prostu będa brać pod uwagę procenty .z tą maturą wszystko
        było niejasne, moze się zapędzili i umknęło im gdzieś, ze nie ma ocen z nowej
        matury:)) heheh...na pewno chodzi o świadectwo maturalne(niestety), a nie to
        ukończenia szkoły, bo w takim razie gdzie we wzorze byłyby punkty uzyskane z
        matury, jesli to wszystko dotyczyłoby ocen na swiadectwie ukończ. szkoły...
        • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:24
          Tylko ciekawe jak porownaja tych co zdawali rozszerzone z tymi co podstawowe...
          Chodzi mi o ta srednia... Ciekawe czy u tych z rozszerzonymi, zeby wyliczyc
          srednia beda dzielic przez wiecej
          • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:32
            jeśli chodzi o przedmiot główny to jeśli był na rozszerzonym to liczą *1, jesli
            na podstawowym * 0,5, a co z resztą?? no pewnie będą liczyć rozszerzone//
            • Gość: sandrunia123 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:46
              napweno nie patrza na ocene z religii/etyki...bo dzwonilam i sie pytalam-->
              mialam podobny problem..tez nie uczestniczylam na lekcjach religii :P ale
              ostatnio slyszalam ze trzeba miec biezmowanie...aby ubiegac sie o miejsce na
              uksw!!!??? czy to prawda..??
              • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 19:01
                SANDRUNIA => jak to patrza na ocene z religii??????????? tez wlasnie nie
                chodzilam na religie, wczesniej z reszta o tym pisalam. W informatorze i na
                stronie internetowej nie ma takiej informacji wiec jakby to zawazylo o moim np.
                niedostaniu sie to na 10000000000% bede pisac odwolanie. Do skutku... Napisze
                nawet do Rzecznika Praw Obywatelskich!!! ;-)
              • very_martini Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? 19.06.05, 19:48
                Bzdura totalna.
                Na teologię wypada mieć, na innych nikogo to raczej nie obchodzi.

16%VOL
                22%VAT

--
                takie tam... forum homeopatia
    • Gość: psxcs Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.iim.pl / *.iim.pl 14.06.05, 18:07
      co biorą pod uwagę na edukacjii medialnej ?? polski ??
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:07
        No bez jaj - chyba mozesz sobie sprawdzic.

Heh to biora pod uwage oceny ze swiadectwa? Jakos w to watpie...

A chodzilo mi o cos takiego np ktos ma
        (czysto teoretycznie)
        podstawowe: pol 80% ang 90% hist 60%
        rozszerzone: pol 80% ang 70% hist 50%
        przedmiot glowny to wos, wiec sie nie liczy do sredniej
        wiec srednia policza wszystkie rozszerzone +podstawowe/ 6 (3)???
        no wlasnie nie wiem na ile podzielic... i nie wiem czy w wogole tak beda liczyc
    • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:06
      Ja juz sie nie moge polapac w tym wszystkim... :/ Powiedzcie mi tylko, PROSZE,
      co z ta ocena z religii??? Mi sie wydaje, ze jesli juz, to beda ja brac pod
      uwage tylko na tych kierunkach teologicznych. Wkurzylam sie...
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:54
        Ej ale co Ty w ogole mowisz o religii?
        Moim zdaniem ktos zle zrozumial, zadzwonil i sie zapytal czy biora religie pod
        uwage i zgodnie z prawda powiedzieli, ze nie... Biora oceny z matury a nie ze
        szkoly... przeciez jest napisane ze z maturalnego... a procent w koncu tez jest
        ocena
        W ogole nie wiem o co Wam chodzi ;p
        • Gość: edukacja medialna? Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:28
          o jaką edukację medialną wam chodzi???
          jakaś niedoinformowana jestem czy co??ale w informatorze to tam nic na ten
          temat nie piszą:[
          • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:30
            A ja nie rozumiem co to za pytanie... Kirunek Edukacja Medialna... Czy to takie
            dziwne? Oczywiscie to raczej edukacja koscielna niz medialna no ale jak zwal
            tak zwal
            • Gość: dziwne Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 10:36
              a dziwne...bo JAK JUŻ NAPISAŁAM w informatorze nic o tym nie ma!
              • Gość: psxcs Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.iim.pl / *.iim.pl 15.06.05, 10:46
                hm... na reklamach w gazetach jest na uksw taki kierunek : "edukacja medialna i
                dziennikarstwo" na stronce tez nic o tym nie ma , myslalem ze ktos z was bedzie
                cos wiedzial na ten temat.....
                • Gość: Voyante Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:01
                  o rany...ja to nie widziałam nigdy żadnej reklamy o UKSW w gazecie:[
                  nie wiem o co chodzi z tą edukacją medialną i tak...
                  • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:04
                    Heh no to ja tez juz nie wiem... Skads przeciez musialam sie o tym
                    dowiedziec ;) Teraz strona UKSW mi nie dziala wiec nie moge sprawdzic...
                    A moze poprostu to jest skrotem napisane?
                    • Gość: Voyante Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:07
                      Poważnie nic o tym nie wiem...trzeba byłoby zadzwonić do nich, bo innego
                      wyjścia nie widzę..
                      • Gość: ktosik Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:30
                        Na teologii jest taki kierunek!!!!
    • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:24
      Informacja o takim kierunku na stronie jest
      • Gość: Voyante Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:12
        To ja chyba jakaś ślepa jestem, bo byłam pare razy na ich stronie i nic takiego
        nie widziałam...:[[[
        • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:17
          Nie otwiera mi sie ta strona... ale moze to ta, sprawdz na jej koncu powinna
          byc taka tabelka
          O ile dobrze pamietam to sie nazywa Instytut Edukacji Medialnej (i
          dziennikarstwa?) i jest 100 miejsc.
    • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:24
      O tej edukacji medialnej jest w Informatorze na stronie 43. To jest na
      Teologii, wiec nie wydaje mi sie, zeby to byly jakies super studia
      dziennikarskie. Najlepiej byloby pogadac z jakims studentem tego kierunku, o co
      w tym wszystkim chodzi. :-)
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:39
        Czytalam wypowiedzi studentow na jakims forum, podoba im sie, ale wiekszosc
        przedmiotow dotyczy teologii, nie dziennikarstwa. Wiec raczej kiepskie. Chyba
        ze ktos chce wiazac praca dziennikarska z czyms religijnym.
    • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 13:40
      A czy moze byc ktos tak mily i napisac co jest w informatorze o politologii?
      Znaczy czy rozmowa dotyczy tylko wydarzen polit, gosp i spol czy czegos jeszcze?
      • Gość: Voyante Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:47
        Faktycznie jest coś takiego jak Instytut Edukacji Medialnej i Dziennikarstwa,
        ale to na teologii, więc nie patrzyłam wcześniej..

a o dziennej politologii to jest mniej więcej tak:
        politologia M - specjalności wybierane po III roku : systemy polityczne i
        samorząd terytorialny; integracja europejska; polityka społeczna i gospodarcza;
        polityka międzynarodowa i geopolityka; chrześcijańskie nauki społeczne
        ( NM - wiedza o społeczeństwie, romowa kwalifikacyjna); ( SM - I etap: egzamin
        pisemny test wiedzy o społeczeństwie; II etap: romowa kwalifikacyjna)
        poza tym nic więcej nie widzę na dziennych...
        • Gość: Voyante Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:49
          a za błędy ortograficzne przepraszam:)))śpieszyłam się
    • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:31
      Rozmowa na politologii... Hmm... Specjalnie po to zamowilam informator i troche
      sie "WKURZYLAM" jak zobaczylam co tam jest napisane. A mianowicie: "rozmowa
      kwalifikacyjna, w formie dwoch pytan opisowych, obejmujaca swym zakresem
      wydarzenia spoleczne, polityczne i gospodarcze w ostatnim miesiacu (od daty
      ostatniego egzaminu maturalnego do dnia rozmowy tj.12 lipca 2005r.)". Myslalam,
      ze padne ze smiechu jak to zobaczylam. Zadzwonilam wiec na UKSW z pytaniem za
      co ja (do cholery) zaplacilam i czy takiej pierdoly nie mozna bylo zamiescic na
      stronie internetowej. Na to "Szanowna Pani" mi z chyba wrodzonym spokojem
      odpowiedziala, ze hmm... w informatorze jest maly blad, bo rozmowa obejmuje
      takze ogolna autoprezentacje, dlaczego sie chcesz zdecydowac na taki kierunek
      itp. Swoja droga... Taki blad to dla mnie nie ma zadnego znaczenia, ale ciekawe
      ile takich "kruczkow" schowalo sie w informatorze... :-)
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:09
        Ja znalazlam ta informacje, ktora zacytowalas na stronie Instytutu Politologii
        UKSW. O tej autoprezentacji to sie domyslilam, chyba na kazdej rozmowie to
        jest. Ale to wlasnie straszne niedoinformowanie, nie lubie czegos takiego. I
        tak nie dojde do etapu rozmowy, ale chcialabym wiedziec co by mnie ewentualnie
        czekalo. I wlasnie tak mi sie wydawalo, ze jak kupie informator to pojdzie
        jeszcze 18 zl w bloto...
        • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:57
          a co myślicie o wzorze, nie wydaje wam sie yyy torchę skompliokowany i
          niejasny???Będą liczyć średnią ze wszystkich przedmiotów, jakie zdawała dana
          osoba na maturze??? tzn. jeli ktoś zdawał 4 przedmioty to z 3, jeśli ktoś zdawał
          6 to z pięcium, a jeśli ktos nie zdawał wosu- to biora punkty z polaka...to
          jakaś paranoja.
          • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:12
            a przy okazji. składa ktos na dwa kierunki na UKSW?? czy wtedy dokumenty
            skłądamy tylko raz czy x2???
            • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:28
              O jakich Wy ciagle dokumantach mowicie? Ja skladam na 2. Ale donosi sie
              dokumenty dopiero jak sie dostanie, wiec ja watpie czy chociaz jedne bede
              musiala doniesc
              • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:31
                no na UKSW w dniach 30 VI-9 VII trzeba sie zgłosić( mają wyznaczyć dzień) z
                kserem świadectwa, świadectwem do wglądu/// tak przynajmniej pisało na stronie.
                czy cos sie zmieniło??z tego wynika, ze to przed rozmowa kwalifikacyjną na
                politologię, która ma być 12 13 lipca..
                • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:00
                  soryy zmieniło się jednak- patrzyłam przed chwilą na stronę- macie rację-
                  dopiero się skłąda po dostaniu się na sttudia, wcześniej tylko zaznacza się dane
                  na jakimś formularzu//uff całe szczęście:))
                  • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:08
                    Uff to dobrze. Poczytam dokladniej na stronie jak dostane swiadectwo (moze
                    jeszcze sie cos zmieni ;))
                • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:02
                  O matko! Dobrze, ze to mowisz bo na pewno bym nie poszla... To znaczy juz sama
                  nie wiem... bo podobno mozna internetowo wyniki podac, wiec ja podam
                  internetowo. Jesli to chodzi tylko o swiadectwo, bo chyba tak...
            • Gość: try Rekrutacja na UKSW IP: *.multicon.pl 27.06.05, 12:31
              jaki kierunek i z czego ile macie punktow...
    • Gość: Kaśka Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:32
      Po przeczytaniu wszystkich postów cieszę się, że nie zarejstrowałam się na
      politologię :D:D:D Dużo chętnych.. Chciałabym na socjologie..... no ale
      zobaczymy... a nie wiecie jak z socjologią? dużo osób??
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:54
        Jak ja bylam to w promieniu najblizej siedzacych osob bylo dwoje chetnych.
        Mysle, ze tez dosc duzo chetnych, ale mniej niz na politologie.
        • Gość: KK Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:03
          A na psychologię?
          • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:17
            Na psychologie szla wiekszosc osob z ktorymi rozmawialam. Obok mnie
            bezposrednio siedzialy 2 dziewczyny idace na ten kierunek. Mysle ze wlasnie
            najwiecej chetnych bedzie na psychologie. Pewnie troche mniej na polotologie.
            Reszta chyba lepiej wyjdzie na swoich decyzjach...
    • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 07:40
      O dzizas... Myslalam, ze tak duzo ludzi na politologie nie bedzie. Skladam tez
      na socjologie, ale tam nie za bardzo chce, bo boje sie, ze moze byc sporo
      matmy, a z tego jestem cieniusienka. W kazdym badz razie mam nadzieje, ze po
      dostaniu sie, jednak troszke osob zrezygnuje i jednak sie dostane.

Tak w ogole to gdzie zamierzacie mieszkac??? Akademik czy wynajac mieszkanko?
      Jesli mieszkanko to za ile???
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 08:11
        W zeszlym roku to byl drugi albo trzeci najbardziej oblegany kierunek, teraz
        jest o wiele więcej maturzystow i nie ma egzaminow, wiec wielu sobie pomysli,
        ze nie zaszkodzi zlozyc... Poza tym to kierunek coraz bardziej popularny. Ja
        juz skreslilam swoje szanse tam. Do rozmowy przechodzi 240 osob, az tyle nie
        zrezygnuje... a ja sie nie widze wsrod tych osob
        Chyba juz wole polonistyke... mam nadzieje, ze nie zawiode sie co do matury z
        polaka
        • Gość: aga_86 Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:57
          jak ja byłam też bardzo dużo osób składało na psychologię. Nie warto rezygnować
          z kirunku, który chcecie studiować, tylko dlatego, ze jest dużo chętnych- na
          każdy kierunek jest mnóstwo ludzi na mijesce( no.. moze poza fizyką czy chemią-
          odkąd pamietam zawsze są wolne miejsca- nie chodzi tu o UKSW:) FEAKT- na
          politologię przyjmują tylko 80 osób- to bardzo mało, ale do rozmowy dopuszczają
          3* 80, wiec zawsze macie szanse wykazać sie na rozmowie kwalifikacyjnej:))
    • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:08
      Dobrze, ze juz rejestracja sie zakonczyla ;) wiecej chetnych nie bedzie ;p
      • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:12
        Bedzie... Wlasnie przeczytalam na stronie, ze centralna rejestracja kandydatow
        z nowa i miedzynarodowa matura zostala przedluzona na okres 27-29 czerwca w
        godz. 9.30-17.00. Kur... mac! Bo pewnie ktos z rodzinki jakiegos ksiezulka
        zapomnial sie zarejestrowac i teraz specjalnie to robia. Niech ich...
        • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:54
          Boze! Jakie chamstwo... mogli to od razu zreszta napisac, a nie teraz.
          Widze ze pieniazki wplywaja to sobie przedluzaja, co im za roznica kto sie
          dostanie, wazne zeby zarobic...
          • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:09
            ...dokladnie... Ale juz przynajmniej wiem co, w razie czego, bedzie jednym z
            tematow mojego odwolania... Ciekawe... Moze rejestracje przedluza jeszcze do 30
            wrzesnia... A co tam sie rozdrabniac.
            • Gość: aaanka Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.aster.pl 20.06.05, 14:56
              ja chciałam na politologie, ale przyznam ze liczba osób na miejsce mnie troche
              przeraziła. Wybrałam administracje, - a co tam. Politoligia to nie moje
              marzenie, najbardziej licze na prawo płatne.
              • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 19:50
                Moje marzenie w sumie to stosunki miedzynarodowe, ale ze ich tam nie ma to
                politologia. No i tez stawiam na platna, bo na dzienna nie mam raczej co
                liczyc. Tylko juz widze te kolejki... pewnie i na to sie nie zalapie
    • Gość: chcę się dostać :/ Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.chello.pl 20.06.05, 20:59
      1 prawo
      2 psychologia
      3 administracja
      4 filologia polska
      5 politologia
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 21:47
        Hyhy, jak masz dobre wyniki to sie dostaniesz i moim zdaniem bezsensowne bylo
        zlozenie na tyle kierunkow, szczegolnie ze liczba chetnych na czesc z nich jest
        podobna ;) Ale przynajmniej smieszne to jest
    • Gość: ja Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.net.pl / *.unipol.net.pl 20.06.05, 23:46
      Ja złozylam na Prawo i na Socjologie. A jak wogole przygotowujecie sie do
      rozmowy kwalifikacyjnej albo czy wogole sie przygotowujecie??:)
      • Gość: m. Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 00:25
        Niestety jeszcze sie nie zlozylo zebym sie uczyla ;) Zreszta pewnie nie mam po
        co ;p
    • Gość: strawberry Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:14
      Taaa... Do rozmowy jak na razie sie nie przygotowuje. Ogladam codziennie tylko
      wiadomosci, czytam gazety. Pouczylabym sie o tych wielkich postaciach
      historycznych, co ma byc na socjologii, ale to jest pojecie tak rozlegle, ze
      nie mam pojecia o kim sie uczyc. Licze na troszeczke szczescia...
      • Gość: jolka Re: Kto na UKSW- jakie kierunki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 22:28
        A kto chce na pedagogike?? sa podane ksiazki.. ja prawde mowiac zaczelam czytac
        ale one sa okropne .... w szczegolnosci SUjak - rozwazania o ludzkim rozwoju
        brrrr.... jak ktos cos z niej wie niech napisze :)
        Pozdrowka
        • Gość: Kasia Podawajcie kierunek i wynik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:38
          Socjologia - polski pod - 74% rozszerzony -68%, angielski podstawowy - 74%,
          wos - podstawowy i rozszerzony - 64%
          Dajcie znac jak tam u was
          • Gość: użyszkodnik ROZMOWA KWALIFIKACYJNA IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.07.05, 09:22
            JAK WYGLADA ROZMOWA KWALIFIKACYJNA NA SOCJOLOGIE na UKSW???
            Z gory dziekuje.
            Pozdrawiam :)
            • Gość: betka Re: ROZMOWA KWALIFIKACYJNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:23
              Nie wiem jak wygląda na socjologię, ale radzę zadzwonić, bo na historię miała
              być również rozmowa, a okazało się,że jest to pisemna odpowiedź na dwa pytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka