Dodaj do ulubionych

udzielanie korepetycji

15.06.05, 15:39
rozwijajac temat:
przypuscmy dostajemy sie do jakiegos miasta na wymarzona (badz nie) uczelnie.
duzo w was mysli o udzielaniu korepetycji? jezeli tak, to z jakich
przedmiotow i za ile. nie znam cen w wiekszych miastach, bo sam jestem z
malego, wiec prosze o wypowiedzi.
ja mam zamiar sprobowac sie w udzielaniu korkow z matematyki i niemieckiego.
gimnazjalisci i licealisci to chyba najlepszy material i to chyba oni
poszukuja glownie korepetycji.
co o tym sadzicie?
aha. jeszcze jedno. w jaki sposob zamierzacie sie 'zareklamowac'. przez
znajomych, czy jakos inaczej?
Obserwuj wątek
    • Gość: poolka Re: udzielanie korepetycji IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.05, 15:48
      ja bym chciała z matmy niemca badz angola,ale kto przyjdzie na korki z matmy do
      studentki prawa??
      • enliberte Re: udzielanie korepetycji 15.06.05, 16:01
        korki w Krakowie kształtują się pomiędzy 20-200 zł. 20 złotych można brać nie
        mając za wysokich kwalifikacji (udokumentowanych),albo ucząc podstawówkę. nauka
        gimnazjalistów i licealistów to bardziej skomplikowana rzecz-potrzebujecie
        certyfikatów, dyplomów,jakichś uprawnień,albo chociaż być studentami rzeczy
        której chcecie uczyć. 25-30 zł. jest wtedy normalną stawką. Nauczyciele
        kwalifikowani biorą 35-50 zł. Nauczyciele akademiccy nawet do 200 zł.,ale to są
        lekcje,które raczej mają 'zapewnić' ci miejsce na uczelni,co i tak ma średnią
        skuteczność. Ja uczę podstawówkę i rok temu zeszłorocznych maturzystów,a sama
        jestem tegoroczną maturzystką. Ze starszymi (liceum,gimnazjum0 jest problem,że
        rodzice owych wymagają potwierdzonych kwalifikacji.
    • Gość: thomm Re: udzielanie korepetycji IP: 213.199.228.* 15.06.05, 16:19
      Ja chcę udzielać korepetycji z francuskiego i niemieckiego, ponieważ zamierzam
      studiować lingwistyke stosowaną (w Warszawie), jednak nie przypuszczam, bym
      jako student pierwszego roku miał na tym rynku duże szanse...Do tej pory
      uczyłem francuskiego jedną osobę, ale tylko dlatego, że była to córka znajomego
      mojego ojca. Inaczej ciężko jest się przebić wśród innych, starszych studentów,
      absolwentów czy słabo opłacanych nauczycieli, którzy też chcą przecież dorobić.
      Próbowałem ogłoszeń w prasie i w internecie, jednak nie było odzewu. Może
      jednak mam po prostu pecha. W każdym razie zawsze warto spróbować, gdyż jest to
      całkiem sympatyczne i jednak przyzwoicie opłacane zajęcie. Życze powodzenia.
      • Gość: lol2 Re: udzielanie korepetycji IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 17:19
        Odradzam wam udzielania korkow z jakiego kolwiek przedmiotu. Prawda jest taka,
        że zaden student (zaczynajacy czy tez konczacy studia) nie moze sie rownac z
        nauczycielem ze stazem. Bywaja co prawda wyjatki wsrod mlodych
        nauczycieli ,,,,,,,,ale na boga nie udzielajcie korkow ;( chybaz e chcecie
        pomoc wlasnym znajomym czy cos
        ewentualnie 10-12 zl za godzinke :D:D
    • Gość: nina Re: udzielanie korepetycji IP: *.com / *.fookygroup.com 15.06.05, 17:39
      ja też bym chciała udzielać korków jeżeli bym sie dostała do innego maista,
      oczywiscie nie dla przyjemnosci tylko ze wzgledów finansowych ;) ja mogłabym
      udzielać korków z chemii lub biologii (jeżeli ktoś wogole chcialby skorzystac z
      biologii:P) ja tam bym mogla brac 10 zl lub 15 zl :) zeby bylo na jakies male
      przyjemnosci :)
      • jakub_86 Re: udzielanie korepetycji 15.06.05, 19:28
        ja dotad korepetycji udzielalem czasami z matematyki i niemieckiego, za darmo.
        nie rozumiem jednak @lol2, bo niby dlaczego nie udzielac? ze nie mozemy sie
        rownac z nauczycielami? sa przeciez nauczyciele, ktorzy nie moga sie rownac z
        niektorymi uczniami. to zalezy od umiejetnosci tlumaczenia i uczenia. jezeli
        osobie, ktorej udzielamy korepetycji one nie odpowiadaja, proste - rezygnuje.
        sadze jednak, ze kazdy jest chyba na tyle swiadomy tego, czy jest w stanie
        udzielac tych korepetycji, czy nie. koniec. kropka.
      • jakub_86 Re: udzielanie korepetycji 15.06.05, 19:30
        sorki @nina, to mialo byc bezposrednio pod moim glownym watkiem. zeby nie bylo,
        ze sie czepiam lub cos ;)
    • jakub_86 Re: udzielanie korepetycji 16.06.05, 10:05
      no to jedziemy do gory <lol>
      odswiezam :]
    • Gość: ups... Re: udzielanie korepetycji IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 10:13
      Ja bardzo chętnie udzielałabym korepetycji, ale obawiam się, że moge poprostu
      nie zanlesc chętnych;) No ale szukać będę;) A moje przedmioty do uczenia to
      polski, historia i wos, tylko, czy jako studentka administarcji mam szanse???
      • Gość: ??? Re: udzielanie korepetycji IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.05, 19:35
        Ja chciałabym udzielać korków z angola,ale mam tylko FCE.Może załapałabym się
        chociaż na tych z podstawówki??No i nie wiadomo jakich pieniędzy bym też nie
        brała..
        • Gość: ups... Re: udzielanie korepetycji IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.05, 19:37
          No ja myślę, ze masz większe szanse niż ja;) Chociaż masz jakiś dokument
          potwierdzający Twoją wiedzę;) A po za tym z FCE spokojnie możesz douczać
          gimnazjum;) Pozdro i powodzenia;)
    • Gość: tomek Re: udzielanie korepetycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 00:59
      z fizy, za 10 zł mogę dawać korki, zawsze jakaś kasa
      • Gość: ja Re: udzielanie korepetycji IP: *.olsztyn.mm.pl 18.06.05, 16:25
        Ktoś jeszcze chce dawać korepetycje???
        • Gość: lukasz Re: udzielanie korepetycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:55
          Ja może będę udzielał korepetycje. Idę na anglistykę, mam też jakieś tam CAE
          (ale nie wiem, czy to ma znaczenie) i gdzieś na 2 roku może zacznę dorabiać
          sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka