Dodaj do ulubionych

prawo poznan - porównajmy wyniki:)

28.06.05, 11:38
Ktos sie wybiera na prawo na uam?? Napiszcie swoje wyniki. Tylko tak jakos skladnie i wszystko. A oto moje( spodziewalem sie wiecej niestety):
polski 87 i 73
historia 76 i 42:(
wos 78 i 80
jezyk angielski dokladnie 93 i 76
matma 60 hehe rozszerzenia sie nie podjalem:)
Obserwuj wątek
    • kinimodek Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) 28.06.05, 13:38
      ponawiam temat:)
      • dominiskaaa Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) 28.06.05, 19:47
        Oj za duzo tego podales... tam biora tylko rozszerzony polski, podstawowa matme,
        angielski, historie i jeden przedmiot. Ja wg ich przelicznika (dodane wszystko,
        podzielone przez 10) mam 39,9. Nie jest za ciekawie, ale nie liczylam na duzo.
    • Gość: gosia Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:07
      Wyniki super. Ja chyba nie pojadę na rozmowę kwalifikacyjną. Poprostu straciłam
      80 złotych
    • Gość: jamaica Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.telsten.com / *.telsten.com 29.06.05, 01:09
      polski - (83) 78
      matma - 72 (46)
      historia - 83 (34)
      angielski - 98 (85)
      wos - 78 (70)
      te w nawiasach sie nie licza na prawo na UAM ;)
      • Gość: MaciekW Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.06.05, 18:43
        podstawą przyjęcia na studia dzienne jest ranking punktów uzyskanych
        (1) na podstawie wyników z egzaminu maturalnego z następujących przedmiotów:
        -języka polskiego (poziom rozszerzony- pisemny i ustny),
        -języka obcego (poziom podstawowy),
        -matematyki (poziom podstawowy),
        -historii (poziom podstawowy) i
        -jednego przedmiotu dowolnie wybranego na maturze przez kandydata
        (poziom podstawowy);
        punkty z pięciu przedmiotów maturalnych zostają zsumowane i podzielone
        przez 10; tak ustalona liczba jest uwzględniana dalej.;
        jeżeli kandydat zdał egzamin na poziomie rozszerzonym, to liczba ta jest sumą
        liczb z
        poziomu podstawowego i rozszerzonego;

nie wiem, czy dobrze interpretuję wyniki, ale wydaje mi się, że jeżeli np.
        język obcy był zdany na poziomie rozszerzonym to liczy się suma z dwóch
        poziomów. Podobnie z innymi przedmiotami

Jak sądzicie?
        • Gość: MaciekW Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.06.05, 19:06
          Aha! Ja nie zdawałem matematyki na maturze (mogą mnie nie wziąść pod uwagę przy
          rekrutacji), ale mam
          wg Waszego przelicznika (bez matur rozszrerz i polski podst + rozsz + ustny)

53,2 pkt

wg mojego przelicznika (wszystkie zdawane na poz rozszerz - podst + rozszerz)

75,6 pkt

licze na kontynuację wątku
          • dominiskaaa e nie wiem. 30.06.05, 23:18
            Cholera to teraz mi niezle zamaciles. Nie wiem skad to masz, bo ja to widze po
            raz pierwszy na oczy, ale Twoja interpretacja jest raczej sluszna....

A mam to gdzies. Ja mam podst. polski i rozszerzona historie kompletnie
            zawalone, wiec... wracam sobie do moich zagadnien na f. hiszpanska, moze chociaz
            tam mnie beda chcieli.
            • Gość: MaciekW Re: e nie wiem. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.06.05, 23:22
              No ciężka sprawa...
              Są dwie wersje zasad rekrutacji:
              na stronie UAM i na stronie WPiA UAM

Ja do dzisiaj ufałem tylko w tą drugą.
              Jutro będę w Poznaniu, to zapytam dokładnie
              • dominiskaaa Re: e nie wiem. 30.06.05, 23:26
                Jak oni mnie wqrzają z tą rekrutacją wrrrrrrrr
                Pójdę sobie na tę AR i będzie ok.
                Wrrrrr
                Ja jadę w poniedziałek... to napisz jak się czegoś dowiesz i zapytaj ile już
                jest podań ;)
          • dominiskaaa a wg Twojego mam 76,3 :/ 30.06.05, 23:22
            Z matma ;> Ale to jest nie fair, bo na stronie nie bylo do tej pory takiej
            wzmianki, a nie mozna rekrutacji zmieniac...
            • Gość: MaciekW Re: a wg Twojego mam 76,3 :/ IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.06.05, 23:27
              Wzmianka była. Jedne zasady prawie nie wykluczają drugich, ale jak się okazuje
              (komuś z fomumowiczów w dziekanacie powiedziano, że ustny polski jest również
              brany pod uwagę) ze wskazaniem na wersję wydziałową.

Zobacz sama www.prawo.amu.pl
              ->ogłoszenia
              ->nowe zasady rekrutacji (plik w .pdf)

Nie wykluczam, że mogę się mylić, ale sam mam wątpliwości, więc chcę to wyjaśnić.
              Nie martw się, ja np w ogóle nie liczę na to prawo, bo nie mam matmy zdanej.
              Więc Ty na filologię, ja na Akademię Ekonomiczną i wszyscy zadowoleni;)
              • dominiskaaa Re: a wg Twojego mam 76,3 :/ 30.06.05, 23:37
                Ja mam matme ladnie zdana... 82% :>>> niestety gorzej z reszta ;>
                Ale jakby mnie przyjeli na te filologie, to bym byla baaaaaaardzo zadowolona ;)
        • dominiskaaa Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) 30.06.05, 23:24
          O przyjęciu decydować będzie ranking punktów uzyskanych za świadectwo
          dojrzałości oraz rozmowę kwalifikacyjną. Uwzględniane są wyniki z
          <b>zewnętrznego</b> [zewnętrznym egzaminem jest egzamin pisemny... ale w sumie
          na uczelni nie muszą tego wiedzieć wcale.] egzaminu maturalnego z następujących
          przedmiotów: języka polskiego [no a jeśli z polskiego biorą ustny, to czemu nie
          biorą z angielskiego?] (poziom rozszerzony), języka obcego (poziom podstawowy),
          matematyki (poziom podstawowy), historii (poziom podstawowy) oraz jednego
          przedmiotu dowolnie wybranego przez kandydata na maturze (poziom podstawowy).
          Podstawę dalszego postępowania rekrutacyjnego stanowi suma punktów z pięciu
          wymienionych przedmiotów, podzielona przez 10.

Na stronie UAM nic nie ma o liczeniu podst. + rozsz.
          • Gość: MaciekW Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.06.05, 23:30
            www.prawo.amu.edu.pl/index.php?uid=21&uid2=7
            tak dla ścisłości
            • dominiskaaa ech.... 30.06.05, 23:35
              No to Twoje jest b. prawdopodobne...
              Ale to wiesz moze tylko przy polskim tak robia, a nei doliczaja rozszerzonej
              historii, obcego, matmy i dowolnego przedmiotu. Bo wtedy to by sie klocilo
              jednak z wymogami.
            • Gość: Domi Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:32
              to jak przyjeli Cie do rekrutacji bez tej matmy? ;)
              • Gość: MaciekW Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.05, 14:43
                Przyjeli, w poniedzialek mam rozmowe.
                Ze strony WPiA zniknął ten plik z zasadami rekrutacji, więc nie masz się o co
                martwic.
                Moim zdaniem, ktoś robi sobie ze mnie jaja;)

Pozdrawiam i powodzenia na rozmowie:)
                • Gość: MaciekW Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.05, 15:01
                  www.aokzak.edu.pl/dokumenty/uam/prawo.pdf
                  co sądzicie o tym?
                  • Gość: asia Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:53
                    To są stare informacje.
                    Napisz ile masz pkt
                    j.pol rorszerzony
                    j.ang. podst
                    mat podst
                    hista podst
                    wos podst
                    • Gość: MaciekW Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.05, 16:10
                      Te "stare informacje" były na stronie jeszcze tydzień temu, dopiero jak
                      zadzwoniłem do kom rekrutacyjnej, dowiedziałem się.

pol roz 75
                      hist p 84
                      ang p 100
                      mat p 0 (nie zdawałem)
                      geogr p 87

a odnośnie linka? ktoś wyrazi opinię?
                      • Gość: asia Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:53
                        Sądzę, że masz szansę.
                        Jest 500 osób z nową maturą
                      • Gość: fds Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 17:21
                        ja myślę że ktoś chciał zarobić trochę złotych na desperacji maturzystów :)
                        • Gość: Michał Do ASI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:27
                          Asia a skąd wiesz że jest 500 osób z nową maturą ? A wogole ile jest wszystkich
                          osób ktorzy chcą iśc na prawo UAM ?
                          • dominiskaaa Re: Do ASI 09.07.05, 18:44
                            Ja składałam papiery 5 lipca, przedpołudniem i byłam 726.
                            Mam rozmowe we wtorek. I w ogóle nie wierze w siebie, nie wiem czego mam się
                            uczyć i w ogóle bleee ;>
                      • dominiskaaa Re: prawo poznan - porównajmy wyniki:) 09.07.05, 18:46
                        Jak Ty masz szanse, to ja moze jakies tez... Ja sobie spieprzylam wynik polskim:/
                        Co do tego linka, to sie nie wypowiadam nie wiem, mam dosc tego:>
                        Juz sie nastawilam na zdawanie za rok;>
                • dominiskaaa i jeszcze jedno ;) 09.07.05, 19:04
                  Mialabym do Ciebie prosbe... pewnie sie po kropkach domyslasz o co chodzi;>
                  • Gość: MaciekW Re: i jeszcze jedno ;) IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.05, 20:19
                    Czy coś poza tym na stronie UAMu można się dowiedziec o zakresie rozmowy? Może
                    te tematy są z jakiegoś informatora?
                    • Gość: MARTYNA Re: i jeszcze jedno ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:29
                      Ja chodziłam na kursy organizowane przez UAM i troche tego materiału było, ale
                      nic z historii - powiedzieli nam że nie mogą pytać ponieważ to było na maturze.
                      Rozmowa ma obejmowac pewien zakres materiału. A oceniane bedą w skali O, 8,
                      9,10,11 I 12,5pkt. zobaczymy jak to będzie. A wyniki kiedy będą dokładnie,
                      wiecie już ?
                      • dominiskaaa Re: i jeszcze jedno ;) 09.07.05, 20:30
                        jak dokladne ? :>
                        No to z czego maja pytac? Podziel sie troche swoja wiedza;)
                    • dominiskaaa eee 09.07.05, 20:29
                      Raczej nie, moja mama tam kiedys dzwonila... a nie wiem ;>
                      Daj mi mejla, albo GG, albo cos... ok ? ;)
                      • Gość: MARTYNA Re: eee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:32
                        Powiedz mi kiedy masz rozmowe ? I czego sie uczysz ?
                        • dominiskaaa Re: eee 09.07.05, 20:34
                          we wtorek i wlasnie niczego sie nie ucze. ja tylko chce 8 pkt. i mam to wszystko
                          gdzies.
                          • dominiskaaa Re: eee 09.07.05, 20:36
                            no az tak bardzo to nie... ale po prostu jak mi zadadza jakies pytanie z
                            kosmosmu to nei mam szans odpowiedziec. Ja nie jestem obryta w tym. A zapytac
                            moga mnie o wszystko. Czytalam "Ustroj sadow powszechnych".
                          • Gość: MARTYNA Re: eee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:36
                            ale powiem Ci, żeby dostac te 8pkt - to z tego co słyszałem trzeba się dużo
                            napracować - i nie straszę nikogo - będzie cięzko - bo wiem że dla nich matura
                            się nie liczy za bardzo, ponieważ różnie ona wypadła i nie jest miarodajna. Ale
                            spróbuj... może akurat trafisz dobrze i odpowiesz nawet na 9pkt.
                            • dominiskaaa Re: eee 09.07.05, 20:40
                              Wiem, ze sie nie liczy. Dlatego sie boje, czy dam rade te 8 pkt zdobyc. A nie
                              wiesz czy sie losuje konkretne pytanie i odpowiadasz od razu, czy jaka to w
                              ogole forme ma miec w tym roku?
                              • Gość: MARTYNA Re: eee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:43
                                Podobno ma się losowac pytania, potem chwile na zastanowienie i odpowiedać juz
                                trzeba - ale ja się boje tej dopytki jaką oni zawsze robią :( jak dostane te
                                8pkt to sie będe cieszyła. A powiedz mi skąd jestes i ile osob z twoich
                                znajomych idzie na prawo UAM i z czego się uczą ?
                                • dominiskaaa Re: eee 09.07.05, 20:45
                                  Ja znam 2 osoby. Jestem z Ostzeszowa, to takie bardzo małe, zapyziałe miasteczko
                                  na południu woj. wielkopolskiego, ostatni powiat.
                                  Moja koleżanka, uczy się ze sterty książek prawniczych, materiałów do olimpiady
                                  o prawach człowieka i w ogóle laska ma naprawdę niezłą wiedzę na ten temat. A
                                  ten drugi koleś, to nie wiem czego się uczy.

Powiedz czego Ty się uczysz, jak byłaś na kursie, to coś tam wiesz!
                                  • Gość: MARTYNA Re: eee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:48
                                    Ja się ucze pod te 5 zagadnien które podawali na UAM-ie na dzwiach otwartycz -
                                    a mam pyatnie te osoby ktore idą na prawo skąd są i jakie maja wyniki z matury ?
                                    • dominiskaaa Re: eee 09.07.05, 20:51
                                      a jakie sa te zagadnienia? :> bo ja na drzwiach otwartych nie bylam ;)
                                      Koska ma niezle, 40 kilka pkt wg ich przeliczenia chyba, a ten chlopak ma mniej,
                                      nie wiem ile.
                                      • Gość: MARTYNA Re: eee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:54
                                        Wiesz pkt. nie mają dużego znaczenia, ponieważ kto wyjdzie lepiej na rozmowie
                                        to sie liczy - jeśli Ty dostaniesz 8pkt. i masz słabą maturę a ja dostane np.
                                        Opkt i mam dobra maturę to nie ma znaczenia - wyedy Ty wygrywasz :( i tego się
                                        boje - bo na rozmowie mogą o dużo pytać. Tych zagadnien to tak okolnie z kraju
                                        i ze świata, takie tematy na czasie...
                                        • Gość: dominiskaaa Re: eee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 20:58
                                          No jak nie zaliczysz, to Cię w ogóle wywalają z rekrutacji.
                                          Kobieto jak Ty kręcisz z tą rozmową.. nie musisz mi nic mówić, mam cały pokój
                                          ustaw i komentarzy, mama się postarała. Mnie to nudzi i najchętniej to bym w
                                          ogóle na te rozmowe nie szła. No ale spieprzyłam polski i na fil. hiszpańską
                                          teraz to już pewnie też szans nie mam, więc idę i tu, bo przyjmują o 200 osób
                                          więcej, a kandydatów na miejsce podobnie.
                                        • Gość: MaciekW Re: eee IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.05, 20:59
                                          Witam!!!

Czyli nie mogą pytac z historii, bo to było na maturze.

To znaczy, że pytania mają byc głównie z zakresu sądownictwa, czy raczej
                                          problematyki współczesnej?
                                          • Gość: dominiskaaa Re: eee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:06
                                            Z tego i z tego co wiem i jeszcze z demokracji, zawodów prawniczych. Oni chyba
                                            chcą tam ludzi, którzy się już w tym orientują. Daj mi namiary na siebie, proszę ;)
                                            • Gość: MaciekW Re: eee IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.07.05, 21:08
                                              Mysle, ze na rozmowie będzie niezły odsiew...

gg 1085901
                                          • Gość: dominiskaaa Re: eee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:08
                                            A teoretycznie to ze świata współczesnego też nie mogą pytać tych, którzy
                                            zdawali WOS. No ale ja zdawałam biologię, więc mnie i tak mogą z WOSu maglować ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka