gicho 29.06.05, 20:59 tej no 3 punkty w tą czy w tą i po co cała ta afera:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultrafiolet Błędy na świadectwach maturalnych 29.06.05, 21:00 ...wieczny burdel w polskiej edukacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Błędy na świadectwach maturalnych 29.06.05, 21:10 Ja mam niepoliczone punkty za wypracowanie z historii i nic nie mogę zrobić, podobnie jak cały chyba Rzeszów, bo większość ludzi z którymi rozmawiam sprawdzała wszystko w necie i wychodziło im np 44 punkty (na 60) plus 25 za wypracowanie (na 40) a dostawali świadectwo gdzie było 44. Tak jest we wszystkich przypadkach. Czy to błąd, czy komuś nie chciało się ślęczeć przy 4- stronowym wypracowaniu i dał 0 punktów? Ja mam 50-60% zgodności z kluczem, a wypracowanie mam niepoliczone i wiem to dobrze. I co mogę zrobić? Mi jakoś OKE napisała że nic nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower_rz Re: Błędy na świadectwach maturalnych 29.06.05, 21:13 I tak w ogóle - ciekaw jestem czy zauważyliście że wyniki w województwach mających komisje u siebie są o kilka punktów wyższe niż tych które pod nie podlegają (przykład - ogromna różnica między podlaskim i warmińsko-mazurskim - komisja w Łomży, to samo dolnośląskie i opolskie - komisja we Wrocławiu, małopolskie i podkarpackie, gdzie 100% ludzi z którymi rozmawiam uważa że ma niepoliczone wypracowanie z historii - oczywiście komisja w Krakowie, zresztą to ona sprawiła najwięcej problemów). Jestem pewien że do tych świadectw wdarł się jakiś błąd, bo nie wierzę że ktoś mógł po prostu nie przeczytać wypracowania i wlepić bez uzasadnienia 0 punktów. Ja też będę życzył sobie wglądu do pracy, a jeśli się okaże że wypracowanie było nietknięte, to mam nadzieję że ten nauczyciel za rok nie będzie oceniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:54 nie doszukuj się teorii spiskowej. O ile wiem to egzaminatorzy w Krakowie sprawdzali wyniki matur z Lublina, a w Lublinie z Krakowa. Bliskość OKE nie więc chyba wpływu na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Błędy na świadectwach maturalnych 29.06.05, 21:28 JEDYNA SZANSA TO ZAŻĄDAĆ WGLĄDU W PRACĘ. JEŚLI NIE ZOSTAŁA SPRAWDZONA, LUB NIE WPISANO JEJ WYNIKU TO JEST TO TZW. BŁĄD TECHNICZNY, KTÓRY KOMISJA MUSI POPRAWIĆ I ŁASKI NIE ROBI, NATOMIAST JEŚLI PRACA OTRZYMAŁA 0 PKT. TO NIC NIE ZROBISZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:48 chyba coś pokręciliście, bo za część rozszerzoną było 30 pkt za teksty i 20 za wypracowanie, a więc razem 50 pkt(100%. Natomiast część I była na 100 pkt, ale tam nie było wypracowania. nie dziwię się, że macie tak mało skoro nie umiecie czytać i pkt mylicie z procentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.smala.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:49 witam chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob skladacie podanie o wglad do Waszych prac... ja chcialem zadzwonic do OKE Krakow... rezultat taki, ze albo telefon zajety albo nie odbieraja :/ wiec wydrukowalem wniosek ze strony OKE Wa-wa (ktos tu na forum w innym watku podeslal link), pozmienialem niektore dane i wyslalem dzisiaj priorytetem... mam nadzieje, ze nie bedziedzie tak, ze im wzor wniosku nie bedzie pasowal i odrzuca od razu... jesli ktos ma jakies inforamcje to prosze sie podzielic pozdrawiam, trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thais24 Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:14 Hej ja bylam dzisiaj. OKE Kraków mieści sie na Focha 39, w Budynku A przykmują strony, jest karteczka na drzwiach. Pani dała mi karte i kazała napisać podanie i czekac na wiadomosc kiedy moge przyjsc. Poprosilam o wglad do wosu i historii na oba poziomy, nie zaszkodzi sprawdzic, a cos mi nie gra:) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.smala.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:34 ja wyslalem poczta (mieszkam kawal drogi od Krakowa), na ten adres, ktory podalas, takie cos >>> www.oke.waw.pl/html/inne/oke_23_05_2005.html oczywiscie zmienilem kilka rzeczy napisz czy dostalas cos podobnego, dzieki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzysta Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:19 I co? Wszystkie afery są w OKE KRAKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.smala.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:42 ja nie mowie nic o aferze, chce porostu zobaczyc moja prace ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.fobos.net.pl 30.06.05, 15:54 wiesz zastanów się jak piszesz bo za wypracowanie z historii mozna było maksymalnie uzyskać 20 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pecha Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.100-34.Wiel-rout1.betanet.pl 30.06.05, 19:52 A dopiero jak pójdziecie złożyć papiery na AR w Krakowie /Kilka wydziałow/to zobaczycie że oni preferują nawet słabiutkie egzaminy ale tylko OBOWIAZKOWE z wymaganych przedmiotów a nie zdane dobrze na dwóch poziomach egzaminy DODATKOWE.Ważny jest tylko egzamin zdawany jako OBOWIĄZKOWY.Jedyne takie kryteria w Polsce.Wreszcie ktoś docenił słabeuszy. I znowu maturzysta i jego rodzic cierpi. Tylko pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
s4321r Czy w tym kraju wszystko musi być z pieprzone 29.06.05, 21:27 Czy w tym kraju wszystko musi być z pieprzone Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Czy w tym kraju wszystko musi być z pieprzone 29.06.05, 21:31 s4321r napisał: > Czy w tym kraju wszystko musi być z pieprzone NIE Z PIEP.... TYLKO SPIEPRZONE 6. KL. SP. TAK MUSI POLACY UWIELBIAJĄ SP..... Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Czyli normalka !! 29.06.05, 21:58 Co jakaś reforma to nowy burdel, i zawsze wina leży po stronie krasnoludków. A poszkodowani mogą co najwyżej dać na mszę. Odpowiedz Link Zgłoś
maluda158 Re: Błędy na świadectwach maturalnych 29.06.05, 22:02 no jak to po co ta afera... ja bym nie chciala zeby u mnie polenili jakikolwiek blad, to sie robi smieszne ta cala matura... jak widac nic nie jest sprawiedliwe od ustnych az do pisemnych... przeciez jak u mnie nie policzyli punktow np z pracy pisemnej z historii to mam do tylu duzo punktów... jak na moje ta matura nie jest dopracowana, nauczyciele nawer do kona nie wiedza jak maja ja sprawdzac - dla mnie to jest tragiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
silic Oj maluda158 29.06.05, 22:24 Nie jestem raczej złośliwy, ale jeśli tak jak swój post napisałaś maturę, to raczej nie powinnaś liczyć na wiele punktów... Wracając do sedna sprawy - dla mnie pomysł z informacją o wyniku matury jednocześnie z wręczeniem świadectwa jest mocno kontrowersyjny - za duże problemy w przypadku pomyłek. Jak niestety widać na przykładach z artykułu i po głosach na forum, rezultaty są raczej nienajlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
precelik Re: Oj maluda158 30.06.05, 07:56 Hehe nowa matura się zdajsie tym się charakteryzuje, że za ortografie, stylistyke i takie inne tam, tylko kilka punkcików odjąć mogą :))) tak więc może bez problemów liczyć na dużo punktów :) Odpowiedz Link Zgłoś
tstein Re: Błędy na świadectwach maturalnych 29.06.05, 22:16 Tępota i głupota ministerialnych nauczycieli - urzędników oraz brak organizacji pracy. Nie zdali matury urzędnicy z ministrem na czele. Należy współczuć maturzystom za los jaki zgotowali im nauczyciele- urzędasy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Krasnoludki 29.06.05, 22:38 Szefowa centralnej komisji egzaminacyjnej Maria Magdziarz tłumaczy, że to efekt błędów w elektronicznych bazach danych przekazywanych przez dyrektorów szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Poprawka 29.06.05, 22:41 Szefowa centralnej komisji egzaminacyjnej Maria Magdziarz tłumaczy, że to efekt błędów w elektronicznych bazach danych przekazywanych przez dyrektorów szkół. *********************************** Gdyby nie te komputery to winnymi nalezałoby uznać krasnoludki, plamy na słońcu lub niekorzystny układ gwiazd. Wszystko, tylko nie brak kompetencji komisji egzaminacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
a-m-m Re: Błędy na świadectwach maturalnych 29.06.05, 22:41 A może by tak w końcu ktoś za to zapłacił z własnej kieszeni, a nie z naszych podatków i wreszcie przestał zwalać na komputery, one przecież robią dokładnie to i tylko to co im się każe robić i same nic nie wymyślą Odpowiedz Link Zgłoś
t1ap Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 08:14 Ja osobiscie zastanawiam sie nad wglondem w moja rozszezoną maturke z Anglika bo nigdy niebylem najszlabszy z wypracowan a mam 39%. Dla porównania z podstawowej mam 86%. Mam papierki na dyslekcje dysgrafie i dysortografie ale to pewnie nieprzeskadzało jakiejś zgrzybiałej babie olać treści mojej pracy i doszukiwać sie błędów lub jeden Bóg wie czego zeby mi obciąć punkty. Niechce mi sie wierzyć ze tak słabo mi poszło, ale kto wie moze zgłupiałem nagle na te pare godzinek maturki. POzdro 4 ALL Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 08:26 rosnie pokolenie dysortografow i dyslektykow czy jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:07 To popraw bracie błędy w tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
frajdom Afera w wynikach z matury 30.06.05, 08:42 Na listach z wynikami maturalnymi jest błąd. Jest napisane, że w arkuszu II z jęz. niemieckiego (czyli pierwszym z dwóch w części rozszerzonej) do zdobycia jest maksymalnie 31 punktów a nie jak powinno być 27. Czyli w sumie za obie części rozszerzone 54 punkty a nie jak powinno być 50. Na podstawie tych błędów zostały obliczone procenty na świadectwach maturalnych maturzystów w całej Polsce. A cisza o tym jak po śmierci organisty!!! Dominik - maturzysta 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
craigovsky Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 09:02 Współczuję wszystkim obecnym maturzystom, ze starą maturą nie mieliśmy takich przejść. No cóż, ale przecież MENiS ocenia organizację na 5-. Odpowiedz Link Zgłoś
ana58 Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 11:27 Ja też nie mogę zrozumieć Nie mogłam się pomylić aż o 50 pkt%. Ale nikt w OKEWaw nie chce o tym słyszeć Odpowiedz Link Zgłoś
ana58 Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 11:36 To znowu ja Jak mogę zobaczyć swoją pracę już teraz? arashiai@poczta.onet.pl Ja naprawdę nie oszukuję i potrzebuję pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 12:35 Aniu - przeczytaj TO! Wszystko jest możliwe! serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2794196.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Slon Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: 217.97.129.* 30.06.05, 12:55 Znam takie przypadki: - uczniom zmazują się wydrukowane wyniki na świadectwie !!! - policzono wyniki procentowe od niewłaściwej max.liczby punktów!!! ten drugi przypadek jest do wyłapania, jeżeli uczeń zna liczbę punktów jaką dostał i wie ile maksymalnie można było uzyskać. Możliwe, że takich przypadków jest więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a gdzie? IP: *.chello.pl 30.06.05, 12:59 Gdzie w koncy mozna sprawdzic te wyniki w necie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:03 Na stronie OKE Kraków jest serwis dla ucznia. Tam może uczeń sprawdzić jak została oceniona jego praca i ile pkt otrzymał za poszczególne czynności i zadania. I po tej analizie można zorientować się, czy oceniono właściwie.........pod warunkiem, że pamiętasz co napisałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: gdzie? IP: *.chello.pl 30.06.05, 13:11 ...i pod warunkiem ze zna hasło:( Mimo wszytsko dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 15:06 A w tym artykule chyba też jest błąd, bo piszą, że tej od Szwecji dali 68 punktów, a potem, że pomyłka i zamiast _62_ dostała 92... Odpowiedz Link Zgłoś
wycizana_lipka Czy te komisje faktycznie 30.06.05, 15:52 złożone są ze "światłych" i "wykształconych" żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_86 Re: Czy te komisje faktycznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:29 ok- jak ktos jest z Krakowa to moze sprawdzić swoje wyniki w necie, a jak ktoś jest z Wawy to co?? zostaje tylko podanie o udostęppnienie pracy maturalnej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duży Maju Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 30.06.05, 17:09 Tak - powtórnie sprawdzone zostaną prace ucznów, którzy zgłosili zastrzeżenia. Czyli ci, którzy takich wniosków do OKE nie skierują, mogą zostać przez tę instytucję najnormalniej oszukani (bo tylko tak określić można podanie nieprawdziwej ilości punktów z egzaminu). Wnoszę, żeby KAŻDY maturzysta napisał do OKE podanie o udostępnienie swojego egzaminu - rozwalcie ten system, skoro jest tak nierzetelny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:19 popieram, takie Wasze prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:30 Warszawa, dnia........................ Dyrektor Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Warszawie WNIOSEK o wgląd do egzaminu maturalnego z ........................................................ Zwracam się z prośbą o umożliwienie dokonania wglądu do mojej pracy / pracy mojego dziecka* : 1.Imię i nazwisko ....................................................................... ..................................; 2.Data i miejsce urodzenia ...................................................................... .....................; 3.Nazwa i adres szkoły ......................................................................... ......................... ................................................................................ ..........................................................; 4. PESEL .....................................; Typ arkusza ............................................................ . Dane osoby wnioskującej: 1.Imię i nazwisko ....................................................................... .......................................; 2.Seria i nr dokumentu tożsamości ..................................................................... ...............; wydanego przez .......................................................................... ....................................; 3.Adres zamieszkania ................................................................... .....................................; 4.Adres do korespondencji ................................................................. ...............................; 5.Numer telefonu ....................................................................... ....................................... . * niepotrzebne skreślić ...................................................... podpis wnioskodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek_stary belfe Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 20:29 Dobre bardzo dobre. Rozwalić ten sytsem. A wtedy my prawdziwi nauczyciele będziemy mogli sie znowu na lekcjach zdrzemnąci podyktowac troche ze starych pożółkłych zeszytów. A na maturze damy swoim pupilkom piatki a jak nas ktoś wk... to go oblejemy. Znowu cała władza bedzie nasza. POPIERAM POPIERAM POPIERAM. A jak jakiś nasz piątkowicz obleje na wstępnym na studia to powiemyu jak zwyykle że to suma stresu i głupich testów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli.... Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:43 czy na wroclawskiej okregowej stronie komisji jest to podanie czy adres...albo telefon?? nie umiem znalesc:( Pomoze ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_1986 Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 19:54 no ja wlasnie pisalam do oke wroclaw... yyy... tzn wyslalam podanie faksem, bo dodzwonic sie tam nie dalo, a obecnosc mojej siostry w ich siedzibie tez nic nie pomogla. ja wydrukowalam sobie formularz ze strony www.oke.waw.pl uprzednio zmieniajac pare danych dotyczacych adresu oke. no i zmienilam logo na wroclawskie,zeby nie mieli sie do czego przyczepic:) oprocz tego dodalam tez kod ucznia, bo w rozporzadzeniu, ktore przeczytala mi znajoma pracujaca w liceum, jest napisane,ze trzeba podac rowniez swoj kod. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_1986 Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 19:49 i co?tyle osob na mnie naskakiwalo jak stwierdzilam,ze mogli sie pomylic w wypisywaniu mojego swiadectwa! wielu uwazalo,ze to niemozliwe! a jednak! i kto tu mowil o nieomylnosci? wiadomo,ze nie jestem pewna,czy sie pomylili,ale bede walczyc o sprawdzenie tego! tylko nie wiem co jeszcze moge zrobic oprocz zlozenia podania o wglad do pracy :/ cos jeszcze da sie uczynic:) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 30.06.05, 20:53 Sku..syna ktory sprawdzal moja prace podam do sadu z powodctwa cywilnego bo jestem pewna ze odjal mi 40% punktow..jestem pewna ze wygram sprawe i zaplaci mi takie odszkodowanie ze przez 5 lat bede studiowala ze jego pieniadze,polecam ten sam sposob to moze debile naucza sie dobrze sprawdzac prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:56 Łódzka komisja unieważniła 2 tys. świadectw maturalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:06 i znów sukces reformy..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiwa Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:08 a czemu unieważlnini te 2 tysiace prac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:12 wlasnie...jakim cuddem skoro ci co nadzoruja wglad naszych prac roszca sobie by nie wnoszona pretensji??!odowiedzcie...co trzeba zrobic jak zauwazy sie bledy :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 21:23 te prace to z j. niemieckiego. Unieważnili bo były błędy. Jednym zaniżon, innym podwyższono. numery unieważnionych świadectw mają być na oke Łódz Odpowiedz Link Zgłoś
magboc.86 Re: Błędy na świadectwach maturalnych 30.06.05, 22:35 tak zgadza sie są błędy w pracach z niemieckiego w poziomie rozszerzonym...teraz czekam na nowe świadectwo ale najciekawsze jest to że błędne świadectwa muszę zwrócic a ja je juz na uczelniach mam!!!!!SUPER!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiwa Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:46 z tymi wynikami to ogólnie jest jakaś paranoja!!!ktoś sobie po prostu sprawę olał albo nie wiem co. Tak poza tym ten wniosek o wgląd do pracy mam bezpośrednio do okręgowej komisji wysłac, tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
babykasz Re: Błędy na świadectwach maturalnych 04.07.05, 20:42 kiedy w poniedzialek 27 czerwca odebralam swoje swiadectwo przezylam szok...wynik matury z polskiego okazal sie byc, delikatnie mowiac, niesatysfakcjonujacy. 49% to malo, biorac pod uwage fakt, ze na probnej maturze wypadlam najlepiej w szkole. bardzo zalezalo mi na dostaniu sie na wydzial psychologii na UW, jednak w postepowaniu rekrutacyjnym pod uwage brany byl miedzy innymi wynik z matury z polskiego. kiedy nastepnego dnia zanioslam do siedziby oke w wwie wniosek o wglad do pracy z polskiego, zostalam poinformowana, ze na samo wyznaczenie terminu spotkania bede zmuszona czekac ok. 2 tygodni. tak dlugi okres czasu oczekiwania bardzo mnie zaniepokoil, poniewaz Uniwersytet oglosil ze wpisywanie wynikow matur mozliwe bedzie do 10 lipca. dzis rano odebralam telefon z oke- dowiedzialam sie ze egzaminator sprawdzajacy moja prace popelnil blad i nie wpisal do bazy danych (?) mojego wyniku z testu, za ktoryz uzyskalam 24% puntkow. poproszono mnie o odebranie nowego swiadectwa. bardzo cieszy mnie , ze moj wniosek zostal tak szybko rozpatrzony (mysle ze nie bez znaczenia jest fakt ze zanioslam go niemalze od razu po otrzymaniu swiadectwa) jednak martwi mnie ze takich przypadkow moze byc wiecej i nie wszystkie zakoncza sie tak szczesliwie jak moj. nie wszyscy od razu zorientowai sie ze z ich wynikami cos moze byc nie w porzadku i na rozpatrzenie wnioskow i wyznaczenie terminow beda musieli czekac dluzej, co niestety moze przekreslic ich szanse na studiowanie na wymarzonych kierunkach. dodatkowo zastanawiam sie jak uczelnie beda postepowaly w takich przypadkach i czy ktos poniesie konsekwencje tego typu bledow...czy sa np. prowadzone jakies statystki? czy wiadomo ktorym egzaminatorom najczesciej zdarzaja sie takie wpadki (w gazecie czytalam ze podobne sytuacje mialy miejsce w innych mistach) i czy zostana z nich wyciagniete jakies konsekwencje? wiem ze egzaminatorzy zarabiaja malo, ze pracuja w ciezkich warunkach, ale nalezy zrozumiec ze ich bledy moga miec wplyw na nasza przyszlosc. czytalam wypowiedzi takich sfrustrowanych nauczycieli ktorzy narzekali ze w czasie sprawdzania przysluguje im malo czasu wolnehgo na 'papierosa kawe i przekaske'i obawialam sie zeby taki czlowiek przypadkiem nie sprawdzal mojej pracy..zeby nie doszlo do takiej sytuacji ze ktos pozwoli sobie na chwile nieuwagi- przeciez motywacja i kwota ktora otrzymuja za sprawdzenie prac jest -mowiac eufemistycznie- niewielka. nie wiem kto sprawdzal moja prace, mam nadzieje ze byl to jednorazowy blad tej osoby ale zastanawiam sie jednoczesnie ile bedzie osob, ktore spotkalo to samo, jednak nie mialy odwagi zlozyc wnioskow, lub doczekaja sie ich rozpatrzenia po zakonczeniu rekrutacji...moze warto by wyniki wprowadzane do komputerow ktos dodatkowo weryfikowal przed ich rozeslaniem do szkol...w ten sposob uniknie sie balaganu i stresu w sesji zimowej czy przyszlorocznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze raz ja Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:44 Jeszcze raz dzięki za wpis GGRATULLLUJJJJJJJEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kcg Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.bpl.vectranet.pl / *.bpl.vectranet.pl 05.07.05, 14:22 A co dopiero sie dzieje w Krakowie...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:27 opisz co się dzieje bo w wawie poprostu zastuj a za godz kończy mi się rekrutacja.... Czy ktoś ma wątpiwości do więcej niż jednego arkusza? I z jakich przedm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 05.07.05, 14:43 a w Łomży cisza - żadnych komunikatów, odpowiedzi na maile, kompletnie nic... Krótko mówiąc - NIE MA GORSZEJ KOMISJI NIŻ OKE ŁOMŻA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:19 jest. oke kraków z legutkiem na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:26 oke krak ma przynajmniej to ze wiesz gdzie Ci odjęli pkt.W waw nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaa Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 16:09 Jest - OKE Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akam Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:14 dlaczego odebrano nam satysfakcję i szanse na studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:19 przypadkow takich jest wiecej. moj kumpel nie zdal matury i poprosil o wglad do pracy. co sie okazalo? jakas kretynka mu wszystkich punktow nie policzyla. teraz juz posiada ten "papierek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:29 ale już miał wgląd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:15 i skąd jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Błędy na świadectwach maturalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:48 ojejku Odpowiedz Link Zgłoś