Dodaj do ulubionych

poziom OPTYMIZMU

09.07.05, 13:37
Po maturze byłam bardzo zadowolona.
Patrzę teraz na Wasze wyniki i widzę, że szans na studia we Wrocławiu nie mam
żadnych!
Poziom mojego optymizmu spadł do tego stopnia, że czuję się bardziej
zestersowana niż przed maturą!
Do 15 lipca psychicznie się wykończę całkowicie! Mój wolny czas spędzam albo
czytając to forum, albo oglądając TVNStyle, ogłupiam się całkowicie! Na
przeczytanie dobrej książki, obejrzenie inteligentnego filmu i spotkanie się
ze znajomymi nie mam ochoty, bo po co?

A myślałam, że moje wyniki były dobre i że życie to sielanka, a następnych 5
lat mojego życia spedze we Wrocławiu...a tu niestety :-((

A jak to u Was wygląda? Co robicie czekając na wyniki?
Obserwuj wątek
    • Gość: aparat(ka) Re: poziom OPTYMIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:43
      huśtawka nastrojów... permanentna... i tak cały czas...
      • endangered_species Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 13:45
        ze mną też tak jest! teraz mam moment załamania...
    • aga.1986 Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 13:48
      Ja już na nic siły nie mam...
      Dzisiaj pisałam test predyspozycji i czułam się tak, jakbym poszła na jedne z
      zajęć kursowych, tylko że krótsze...

Ale miewam napady depresji. Choć coraz rzadsze.
    • n_nicky Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 13:48
      Ja już dawno przestałam się przejmować wynikami z forum-przeglądam je z nudów i
      dla czystej formalności.Wiadomo,że na forum zawsze wszyscy mają 95% ze
      wszystkiego-część wypisuje bzdury,zeby zdołować innych,część pisze prawdę.Znajdą
      się tu też ci,którzy szukają współczucia,bo mają 29%.Prawda jest taka,że forum
      jest wyjątkowo nieobiektywne-zdecydowana większość maturzystów w Polsce ma
      średnie wyniki.Dlatego ja traktuję z przymrużeniem oka tych wszystkich prymusów
      na forum.

Mój wolny czas spędzam albo w internecie,albo oglądając TVNStyle :))) Na
      czytanie książek nie mam jakoś większej ochoty,ze znajomymi się nie spotykam,bo
      większość jest albo na wakacjach,albo zajęta rekrutacjami,albo robi to samo,co
      ja,ale nie chce się przyznać;)

Czekam na wyniki z poszczególnych uczelni(Poznań,Wrocław,Toruń).Ale to czekanie
      już działa mi na nerwy...chcę wreszcie wyjechać na wczasy ze świadomością,że od
      października będę mieć skutecznie wypełniony czas ;))
      pozdrawiam
      • endangered_species w sprawie TVNStyle 09.07.05, 13:51
        Czyżby przestali na okres wakacyjny emitować MUSISZ TO MIEĆ?

Poważnie pytam...

Znalazłam coś podobnego na Clubie: Terapia szokowa, o 19.00

Patrzę na to, co napisałam i widzę, że skoro mnie takie rzeczy interesują to
        naprawdę debilnieję....
        • n_nicky Re: w sprawie TVNStyle 09.07.05, 13:55
          Tak-i wszystkie członkinie fan clubu T.Jacykowa z forum "Moda" nad tym ubolewają
          ;)) ale przynajmniej można jeszcze pooglądać "No to pięknie"

A Terapia Szokowa na Clubie jest najlepszym programem tego typu i zawsze chętnie
          ją oglądam

zdebilniejemy razem;))
          • endangered_species a jednak mialam nadzieje! 09.07.05, 13:59
            Przecież mogliby wrzucić POWTÓRKI, ja to mogę po kilka razy oglądać.
            A ta częśc programu z "łapanką na ulicy".... :-)))

Jeżeli chcesz się pośmiać, znalazlam coś kilka dni temu ciekawego:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=150

to forum MĘŻCZYZNA, rozmawiają tam ludzie DOROŚLI ;-)
            POczytaj i pośmiej się poziom intelektualny ich rozmów jest żałosny więc przyda
            się nam w ramach zapomnienia o wynikach!!

Marta, pozdrawiam Cię :-)))
            • n_nicky Re: a jednak mialam nadzieje! 09.07.05, 14:08
              też się zastanawiam,czemu nie ma powtórek Musisz To Mieć-bo wszystkie inne
              programy,które są w ramówce,to też powtórki...
              'łapanka na ulicy' jest super-zwłaszcza przyciężkie zady,płaskodupie i wszystkie
              teksty Jacykowa :)))

hehe dzięki za link-faktycznie niezły poprawiacz humoru :))
              • endangered_species do n_nicky 09.07.05, 14:12
                Znamy się z maila (to ja pisałam do Ciebie w sprawie omylkowego egzaminu na
                niderlandzką,)

widzę, że wiele nas łączy i jeżeli sie dostaniemy to osobiście znać się musimy!
                We Wrocławiu wielu znajonych nie mam, ale z Tobą przyjemnie się będzie znało,
                coś czuję!

I jak złożylaś papiery wszystkie papiery? I jak atmosfera, pewnie na
                europeistykę długo stałaś w kolejce, co?
                • n_nicky Re: do n_nicky 09.07.05, 14:24
                  To wszystko wyjaśnia-bo właśnie zdziwiło mnie moje imię w pozdrowieniach w
                  poprzednim poście i zastanawiałam się skąd się wzięło :)

a właśnie chciałam napisać Ci maila,że załatwiłam już wszystkie sprawy(i w
                  Poznaniu i we Wrocławiu i w Toruniu).Złożyłam wszystkie papiery(tylko do Torunia
                  wysłałam pocztą)i pozostało mi tylko czekać.Na europeistyce stałam w kolejce
                  około 15-20 minut,ale muszę przyznać,że sprawnie to szło.Ludzie-jak to ludzie
                  część rozmawiała,część stała nieruchomo nie odzywając się do nikogo,ale ogólnie
                  atmosfera mi się podobała.Na Nankiera,jak składałam na niderlandystykę kolejka
                  była większa,ale też wszystko szybko poszło,więc miałam jeszcze trochę
                  czasu,żeby pochodzić po Wrocławiu.
                  Też nie mam znajomych we Wrocławiu-poza jedną dziewczyną,która napisała do mnie
                  maila(wybiera się na niderlandystykę i europeistykę)-odpisałam jej kiedyś na
                  forum niderlandzkim i tak się zaczęło:) Fajnie by było,jakbyśmy wszystkie trzy
                  się spotkały np.na niderlandystyce :)) też czuję,że fajnie byłoby cię bliżej poznać
                  pozdrawiam,napiszę maila,jak będę wiedzieć coś więcej :)
                  • endangered_species Re: do n_nicky 09.07.05, 14:32
                    kontakt mailowy mamy zapewniony

Trzymam za NAS kciuki!
                    Uda się!
                    Skończy się na tym, że będziemy (jako współlokatorki) razem oglądały MTM

:-))))))))))))))))))))
                    • n_nicky Re: do n_nicky 09.07.05, 14:41
                      Musi się udać,nie ma innej możliwości :))

> Skończy się na tym, że będziemy (jako współlokatorki) razem oglądały MTM

nie mogę się doczekać :))))))))))))
                      • endangered_species Re: do n_nicky 09.07.05, 14:46
                        No tak, jedni szukają przez internet miłości, inni współlokatorki

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))

przyznaję, że pisząc ten post bylam zalamana, ale teraz humor poprawil mi się
                        ogromnie!!
                        Znowu czuję chęć do życia!!!!!!!!!
                        I znowu wierzę w to, że dostanę się na studia!!
                        Mam nadzieje, że to nie jest chwilowe!

• n_nicky Re: do n_nicky 09.07.05, 15:02
                          widzisz jak można sobie poprawić humor CIEKAWYM wątkiem,a nie kolejnym wywodem w
                          stylu 'forumowym' :))) i to jest zaraźliwe,wystarczy poczytać posty tych
                          ludzi,którzy chcą zdebilnieć razem z nami;))

I na pewno nie jest to chwilowe!!!!
                          Optymizm górą!
              • Gość: marta84 Re: a jednak mialam nadzieje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:17
                ja teraz boje sie wychodzic z domu bo nasz stylista kochany krytykuje w moich
                okolicach.
                Powtorki mnie nudza strasznie-domagam sie nowych odcinkow-Teraz przynajmniej
                mamy czas ogladac:)
                • endangered_species Próbowalam do nich napisać 09.07.05, 14:20
                  ale niestety, poczta dochodzi ogólnie do TVNu, można napisać coś do Miasta
                  kobiet, ale pewnie Marzenka Rogalska na wakacjach teraz i niestety nikt tego
                  nie przeczyta...

szkoda, że MTM nie powtarzają, wydaje mi się, ze ten program miał tak wysoką
                  oglądalnośc jak Miasto kobiet, a moze i wyższą...

• Gość: cinntia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:00
            ja tez była zadowlona moim wynikiem na początku - bo na tle mojej szkoły
            wypadłam bardzo dobrze... Ale kiedy zrobiłam mały 'wywiad środowiskowy' wśród
            chętnych na te same kierunki, co ja - to sie nieźle zdołowałam ;/ Bo wyniki sa
            takie jak na forum, a nawet lepsze ;/
            • Gość: una Re: IP: *.wroclaw.mm.pl 09.07.05, 14:27
              Sluchajcie! Debilnieje z wami! Jak to przeczytalam wszystko to jakbym o sobie
              sluchala:)
              Tez zabijam czas na tym forum lub przerzucam jak zombi programy w tv i od dawna
              zachodzilam w glowe co sie stalo z MTM...
              Musimy zalozyc jakies stowarzyszenie;)
              Pozdrawiam wszystkich!
              • Gość: blanco19 Re: IP: 213.199.194.* 09.07.05, 15:00
                a ja fakt moze tu czesto zagladam ale poza tym robie to co lubie :D CZyli
                dziewczyna koledzy piwko, fajna gierca na kompie i co tak to bym sie zalamal bo
                czasem tez mam cos takiego szczegolnie wieczorami ze szok ... tylko sie
                powiesić zobaczymy jak to będzie ....
      • Gość: link Re: poziom OPTYMIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:10
        > Prawda jest taka,że forum
        > jest wyjątkowo nieobiektywne-zdecydowana większość maturzystów w Polsce ma
        > średnie wyniki.

I ta zdecydowana większość nie dostanie się na najlepsze studia. Taka smutna prawda.
        • n_nicky Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 22:16
          co rozumiesz twierdząc "najlepsze" ?
          • Gość: link Re: poziom OPTYMIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:28
            n_nicky napisała:

> co rozumiesz twierdząc "najlepsze" ?

Takie, które trzymają ponad przeciętny poziom - wybijające się ponad resztę.
            Takie, na których każdy o dancyh zainteresowaniach chciałby studiować, choć nie każdy się nadaje.
    • kawa_malinowa Opty...czego? 09.07.05, 15:30
      Optymizmu jest we mnie jakies 3% calosci.
      Mam stany lekowe i depresyjne przez te rekrutacje.
      • cailte Re: Opty...czego? 09.07.05, 16:51
        AŻ 3%???????????
        • Gość: niunia Re nijak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 17:54
          byłam w cięzkim stanie jak się uczyłam do matury... a teraz... teraz jest
          tak... nijak
          • endangered_species rada z TVNStyle 09.07.05, 17:58
            W Mieście kobiet był wywiad z paniami, ktore bardzo wcześnie zaszly w ciążę
            Dziewczyny! Jeżeli teraz będziemy miały w głowie ciążę to gwarantuję, że o
            rekrytacji zapomnimy!!!! ;-)))))

Tylko jak sie tu rozmnażać, jak mój chłopak jest na drugim końcu Polski? -
            chyba przez gg hehe

pozdrawiam!
          • another_story Re: Re nijak 09.07.05, 17:58
            A mnie jest właściwie wszystko jedno. Myślę o rekrutacji dla zabicia czasu, bo
            mam niestety większe zmartwienia.
    • kaja86 Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 18:07
      Ja jestem w bardzo dziwnym stanie, żyję w takim zawieszeniu. Czasami przychodzi
      mi do głowy, ze to wszystko bez sensu, bo i tak się nie dostanę, kiedy indziej,
      że to niemożliwe, zebym się nie dostala. i tak w kólko, nawet nie wiem dokładnie
      kiedy wyniki, pozostaje mi czekać. w ciągu dnia spotykam się ze znajmomymi,
      gadam na gg, ksiązek prawie w ogóle nie chce mi się czytac, za to prawie cały
      czas czytam to forum. Poza tym czekam, niby zajmuję sie wieloma rzeczami
      organoizowaniem jakichś tam imprez, wakacji, ale w tym wszystkim przeszkadza mi
      własnie mysl, że nie przyjma mnie na te studia.
      • Gość: lukasz Re: poziom OPTYMIZMU IP: *.toya.net.pl 09.07.05, 19:56
        Ja też tak mam. Po wynikach matury byłem cały w skowronkach, szczęśliwy, że się
        dostanę na studia. A teraz... Tragedia. Jak widzę co się wyprawia na rekrutacji
        na mój kierunek (anglistyka) to ciarki mi przechodzą. Na UJ trzeba było mieć
        chyba z 98% z angielskiego i polskiego, na inne uczelnie też tragedia i boję
        się okropnie, że się nigdzie nie dostanę, bo złożyłem na same dobre uczelnie,
        myśląc, że z moim wynikiem muszę się dostać. Chce już koniec tego. Czuję się
        tak jak przed wynkami matury-masakra.
        • kaja86 Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 20:05
          heh, i to jest własnie bez sensu, ze nic nie wiadomo, nie wiadomo czy mamy dobre
          wyniki czy złe, bo tak naprawdę nikt nie wie,jaki wynik można już uznać za
          dobry. No i przede wszystkim nikt nie wie, jaki wynik pozwala myślec o tym, ze
          bedzie się przyjętym na studia, ja mam wyniki w rózynych teraminach, chyba 12,
          15 i potem 19, bo składałam na rózne kierunki i tak zyję w stresie i nie wiem
          jak się to wszystko skończy. Najpierw kazali nam czekac póltora miesiaca na
          wyniki matur, a teraz jeszcze każa po 3 tygodnie czekac na to, czy zostaniemy
          przyjęci, czy nie. wszyscy się boja i asekuracyjnie skladaja na 5 kierunków,
          czyli pewnie wiele miejsc potem się zwolni i trzeba będzie pisac odwołania, więc
          to wszystko może trwac nawet do wrzesnia - rzeczywiście masakra.
    • Gość: ziom Re: poziom OPTYMIZMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:39
      Co ja mam powiedziec, 50% z matmy podst i 30% rozsz zlozylem papiery tylko na jedna uczelnie. Zreszta i tak wiem ze sie raczej nie dostane, wiec zlozylem juz deklaracje o poprawe matury. :D
    • 7u8 powiem Ci tak 09.07.05, 19:50
      bardzo się cieszyłam z moich wyników i była w tym przerwa po tym, co zobaczyłam
      na forum.
      Teraz znów jestem spokojna, bo jednak nie mam aż tak mało tych procentów z
      matury, a po drugie ludzie mnie pocieszają, bo przecież na forum jest mnóstwo
      ludzisków, ktorzy cisną kity.
      Do wyników zostało 13 dni, czasami się schizuję, muszę przyznać, ale to wszystko
      przez TO forum. Dokładnie. Gdybym tu kiedyś nie weszła i nie została, spałabym
      spokojniej, a mój żołądek by i nieco odetchnął.
      Na razie żyję tym co jest i MAM NADZIEJĘ, że dostanę się na moje wymarzone
      studia. Składałam tylko na jedną uczelnię, ale mimo to czuję, że będzie dobrze.
      Musi być!
      Za 2 tygodnie wszyscy będziemy tutaj świętować, mówię Wam. Będą to niezwykłe
      dni, wszyscy będą skakać z radości, a już na pewno Ci którzy mają >50% punktów
      rekrutacyjnych na uczelniach.
      Polecam do przeczytania artykuł na tym portalu, gdzie są mapki Polski i 3
      przedmioty jak wypadły w całym kraju (mata, polski, angielski). Musicie patrzeć
      TAM, a nie na odpowiedzi na forum, gdzie jedna osoba podaje 5 wyników >90%!!!
      • Gość: link Re: powiem Ci tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:20
        > Teraz znów jestem spokojna, bo jednak nie mam aż tak mało tych procentów z
        > matury, a po drugie ludzie mnie pocieszają, bo przecież na forum jest mnóstwo
        > ludzisków, ktorzy cisną kity.

A wiesz ilu naprawdę dobrych uczniów nie czyta tego forum?

> Polecam do przeczytania artykuł na tym portalu, gdzie są mapki Polski i 3
        > przedmioty jak wypadły w całym kraju (mata, polski, angielski). Musicie
        > patrzeć
        > TAM, a nie na odpowiedzi na forum, gdzie jedna osoba podaje 5 wyników >90%!
        > !!

Nie podniecajcie się średnimi wynikami. Na najlepsze studia dostają się właśnie wymiatacze z 90%+, a ci wszyscy średniacy zalegają gdzieś w połowie list rankigowych. Niestety. Przepraszam, że tak dołuję, sam czekam na wyniki swojej rekrutacji, ale trzeba patrzeć realistycznie.
    • Gość: eezo Re: poziom OPTYMIZMU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:56
      Ja rowniez czekam na wyniki (16 lipca)! I jak sie nie dostane to ... jak sie
      nie dostane nie zalamie sie, jeszcze bardziej wezme sie do roboty, ale jesli
      chodzi o spotkania ze znajomymi to nie bedzie mi sie chcialo... bo i po co?
      slyszec ich plany dotyczace imprez, stancji, studiow...
      • endangered_species Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 20:24
        Wiecie, że ja właściwie spedzam CAŁY DZIEŃ na tym forum!!
        Siedze i czytam i dobijam sie psychicznie!!
        Oj, oby sie udało, oby sie udało!!
        • another_story Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 20:41
          Ja też siedzę od rana.
          Nie chce mi się otwierać żadnej książki, więc czytam posty.
          I co ze mnie byłaby za polonistka, phi.
          • kawa_malinowa Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 20:43
            Another, widze ze nie jestem sama ;)
            • endangered_species ZORGANIZUJMY SIĘ 09.07.05, 20:47
              A może byśmy sie jakoś wszyscy zorganizowali?
              Skoro i tak tu siedziemy od rana do wieczora, a wiem, że to prawda, bo poznaje
              Wasze nicki i widze, że sie udzielacie...

MOże wejdźmy na jakiegoś czata i porozmawiajmy sobie, o wszystkim i o niczym, o
              maturze tez, może taka forma warowania na wyniki będzie dla nas lepsza niz
              nerwowe czytanie tego forum

Co o tym myślicie?
              • kawa_malinowa Re: ZORGANIZUJMY SIĘ 09.07.05, 20:49
                Jestem za - ustalcie cos, ale prosze nie teraz, bo wychodze do teatru :) I
                wroce prawdopodobnie jutro, bo teatr jest uliczny i to bedzie kilka spektakli.
                • endangered_species Re: ZORGANIZUJMY SIĘ 09.07.05, 20:51
                  zazdroszcze, kawa się rozwija intelektualnie, a ja tutaj głupieję, jestem tego
                  w pełni świadoma, ale nie chce mi się NIC z tym zrobić....

to jak z tym czatem, co myslicie?
                  • kaja86 Re: ZORGANIZUJMY SIĘ 09.07.05, 20:53
                    heh ja jestem za ;) ja już naprawdę wariuję, gdyby nie to, ze do 17 nie było
                    mnie w domu od rana bym tu siedziała ;)
                    • endangered_species CZYTAJCIE SZYBKO 09.07.05, 20:56
                      Weszłam na www.wp.pl czat PRACA jest w czatach tematycznych
                      Akurat tam, bo nikogo nie bylo i jest wolny
                      Czekam na Was!!!

• kawa_malinowa Re: ZORGANIZUJMY SIĘ 09.07.05, 20:53
                    Ja tam wlasnie ide, zeby nie zglupiec.
                    Moze jakies piwko potem :))
              • 7u8 ja się nie piszę 09.07.05, 20:52
                nie mam tyle wolnego czasu ;) :P
                • endangered_species Re: ja się nie piszę 09.07.05, 20:53
                  :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • endangered_species mogę na Was liczyć? 09.07.05, 21:00
                    Jak na razie jestem na tym czacie sama i mi sie przykrzy....
                    Pojawi się ktoś?
                    • 7u8 to trzeba było podać adres 09.07.05, 21:27
                      • endangered_species Re: to trzeba było podać adres 09.07.05, 21:41
                        to trzeba bylo czytać wszystkie moje posty
              • Gość: Kozia Re: ZORGANIZUJMY SIĘ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 14:48
                Też tu siedze jak tylko znajde chwile! :)))
                Choć z pewnoscia rzadziej niz Wy, bo wiekszosc czasu zajmuje mi praca, ale
                jeszcze chyba nie bylo dnia, zebym tu nie szperała po tym forum...
                Tylko nie udzielam się tyle, raczej czytam :)
                A wyniki będe znala jutro (!) (aaaaaaa, boje sie! :/ ), następne piętnastego i
                będzie wsio jasne! Wreszcie!
    • mila6 Re: poziom OPTYMIZMU 09.07.05, 21:04
      o jeju, mam to samo :)całe dnie siedze na forum, a w przerwach ogladam
      TVNStyle. ksiazek nie czytam, na znajomych nie mam ochoty. od razu po maturze
      bylam zadowolona i myslalam, ze mam jakies szanse na studia, ale w tym momencie
      zostalam obdarta z resztek nadziei ;) caly czas mysle o rekrutacji, czekam na
      wyniki :/ pozdrawiam wszystkich zjednoczonych w tym glupim stanie :)
      • endangered_species do mili6 09.07.05, 21:06
        nadajesz sie na czat!
        Zapraszam!
        • mila6 Re: do mili6 09.07.05, 21:16
          dobra! tylko gdzie ten czat? :)
          • endangered_species CZAT 09.07.05, 21:19
            wirtualna polska
            czat PRACA
            w czatach tematycznych
            • mila6 Re: CZAT 09.07.05, 21:27
              zaraz tam bede :)
              • endangered_species REAKTYWACJA? 10.07.05, 20:33
                Może byśmy dzisiaj reaktywowali naszego czata?
                Co Wy na to?
                • Gość: wiesław Re: REAKTYWACJA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:09
                  ja głownie piję wódkę szampana(bardziej się opłaca niż 4 piwa) trochę bez sensu
                  jeżdże samochodem i czekam na wyniki:P
                  • n_nicky Re: REAKTYWACJA? 10.07.05, 21:38
                    czat reaktywacja:))
                    o ile dobrze pamiętam ktoś z "klubu" wspomniał,że dzisiaj nie wpadnie,ale to nic;)
                    jeśli są chętni na czat,to pisać tutaj,też wejdę ;)
                    • endangered_species do n_nicky 11.07.05, 09:24
                      Oczekałam się wczoraj i zrezygnowana poszłam...

Może innym razem,
                      pozdrawiam !!
                      • mila6 czat 11.07.05, 09:36
                        wczoraj nie mogłam, ale dzisiaj się pojawie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka