Dodaj do ulubionych

!!!DO KANDYDATÓW NA UG!!!

09.07.05, 16:13
Czy wiecie, ile osób/miejsce jest na waszym "wymarzonym" kierunku? U nas nie
chceli tego powiedzieć:( We wczorajszym dzienniku bałtyckim były tylko jakieś
ogólne wzmianki. Napisali np., że kandydatów jest więcej niż w latach
poprzednich... coś takiego;)

Ja wstępną listę przyjętych poznam 15.07 (WZ). Jak jest u was?

------------------------
nie lubię czekać
------------------------
Obserwuj wątek
    • Gość: profusion fil.ang-15, politologia-19 LUDZI MNÓSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:20
      • aaaa198 Re: fil.ang-15, politologia-19 LUDZI MNÓSTWO 09.07.05, 17:21
        skąd masz informacje? podawali oficjalnie?

PS. 15 i 19 brzmi "wystarczająco odstaszająco;)"
        • aroniaa Re: fil.ang-15, politologia-19 LUDZI MNÓSTWO 09.07.05, 17:31
          już to pisałam w kilku postach, ale co mi tam-napiszę jeszcze raz ;]
          -SOCJOLOGIA- było fuuuull luda-2,5 godziny stania; w poniedziałek już 500
          teczek
          -HISTORIA-1,5 godziny stania w kolejce, 350 teczek (archeologia ok 160 podań;
          historia sztuki niecałe 30)
          tak było w poniedziałek
          pozdrawiam i zycze powodzenia!
          • Gość: elios Re: fil.ang-15, politologia-19 LUDZI MNÓSTWO IP: *.gdynia.mm.pl 09.07.05, 19:49
            podan jest wiecej, ale to nie dlatego ze wiecej ludzi przyszlo, ale dlatego, ze wiecej ludzi sklada na wiecej wydzialow niz w latach poprzednich. Bierze sie to z brak mozliwosci porownania wynikow, nikt do konca nie wiem czy napisal dobrze, czy slabo ... . Zreszta tak jak jest to opisane dzis w serwisie ... . Zalezy od przedmiotu. Co za tym idzie ...l udzie sa mniej pewni wiec skladaj na wiecej kierunkow, by sie ubezpieczyc ... . Potem sie te ilosci rozladuja i bedzie tak jak zwykle, bo kazdy ma mimo wszystko jakis kierunek priorytetowy.

Heheh .. swoja drga ciekawy jestem ile podan jest obecnie na biotechnologii, biologii i chemii . Widzicie ja sam skladalem na 3 wydzialy a w konsekwencji przeciez wybiore 1. I to nie tylko ja tak skladalem przeciez ... .
        • Gość: profusion Re: fil.ang-15, politologia-19 LUDZI MNÓSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:04
          To jak najbardziej oficjalne info - dostałem na kartce od pań, które
          przyjmowały moje dokumenty na te kierunki.
    • emka86 Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! 09.07.05, 19:52
      WZ-czyli Wydział Zarzadzania?? ja tez czekam na ogłoszenie wyników na tym
      wydziale........a na jaki kierunek?? ja złozyłam na finanse i bankowosc,
      zarzadzanie i marketing. nie mysle o tym wiec nie martwi mnie czas
      oczekiwania:))))))
      • aaaa198 Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! 09.07.05, 21:08
        wydział zarządzania- informatyka i ekonometria, więc nie jestem chyba dla
        ciebie konkurencją:)

czy można się gdzieś dowiedzieć, ile osób złożyło podania, czy to jest jakaś
        tajemnica?

jak możesz o tym nie myśleć???
        ja chcę już znać wyniki i jechać na wakacje:)
        • Gość: Natalya Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:54
          Tez z checia bym sie dowiedziala ile osob przypada na 1 msce :)) Ciekawe tylko
          gdzie...
      • Gość: ka Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 23:11
        moja kolezanka skladala na wydzial zarzadzaia i marketingu. dzis mi mowila ze
        jest 3000 z kawalkiem chetnych - wiec wam wspolczuje:P
        • aaaa198 Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! 10.07.05, 00:09
          Na wydział zarządzania UG? a na jaki kierunek było tylu chętnych? to ile to
          wychodzi osób na miejsce?

Dodam, że limity przyjęć są następujące:

Zarządzanie i Marketing: 210
          Finanse i Bankowość: 90
          Informatyka i Ekonometria: 90

---------------------------------------------
          oj, będzie śmiesznie...... albo i nie.........
          ---------------------------------------------
          • Gość: ka Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 10:20
            Tak na UG. Zapomnialam napisac, ze chodzilo o finanse i bankowosc
            • aaaa198 Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! 10.07.05, 16:09
              A czy to nie od 3... zaczynał się numer ID kandydata? Wydaje mi się, że taka
              ilość jest jednak niemożliwa- nie na jeden kierunek (3000 chętnych na 90 miejsc
              to ponad 30os/miejsce).

Możemy zatem filozofować dalej.... dobrze nam idzie;)

-------------------------------
              a jednak śmiesznie nie będzie
              -------------------------------
              • Gość: ka Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:42
                Wiem, tez sie zdziwilam, chociaz od kiedy mozna skladac na ile kierunkow sie
                chce wszystko jest mozliwe. Te informacje podala mi kolezanka. Wypytam ja
                jeszcze dokladnie skad ja ma:]
      • aaaa198 Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! 11.07.05, 15:43
        A nie wiecie przypadkiem, czy listy wstępnie przyjętych na wydziale
        ekonomicznym będą naprawdę 12.07. w internecie? Wtedy dowiemy się wstępnie,
        jakie są szanse:D
        • Gość: xuz Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:24
          Serio 12ego? Miały byc 15ego dopiero
          • Gość: ja Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:45
            już są wstępne wyniki na ekonomię... ale strona się wolno ładuje
            ekonom.univ.gda.pl

podany jest też próg

cyt.
            "Poniżej podajemy wstępne, nieoficjalne wyniki postępowania rekrutacyjnego na
            Wydział Ekonomiczny. Wyniki można sprawdzać po numerze teczki. Próg punktowy
            dla kandydatów wstępnie przyjętych wynosi 70 pkt, natomiast lista rezerwowa to
            przedział 64-69,9 pkt."

ciekawe, jak tam wz:)
    • Gość: xik1 skandynawistyka IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 09.07.05, 23:24
      a wiecie moze ile jest chetnych na skandynawistyke???
      • Gość: profusion Re: skandynawistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:07
        W skali uniwersytetu - niedużo, ale jak na kierunek, gdzie przyjmują 36 osób (o
        ile dobrze pamietam), to bardzo dużo podań było - wiem, od koleżanki, która
        składała;P
        • Gość: elios Re: skandynawistyka IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.05, 09:53
          to moze i ktos mi przypadkiem powie ile jest na biotechnologie?? xD Tez tylko 38 miejsc :-P.
          • aaaa198 Re: skandynawistyka 10.07.05, 16:14
            Ciesz się, że na biotechnologię nie ma ponad 2000 chętnych;) U nas może się
            zdarzyć, że tak ok. 30 osób będzie miało maksymalną ilość punktów.....

--------------------------------
            boooooje się;)
            --------------------------------
            • Gość: x Re: skandynawistyka IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 10.07.05, 16:43
              na skandynawistyke jest 2000 chetnych???
              skad masz takie informacje..?
              i ile masz punktów po przeliczeniu???
              • Gość: ja Re: skandynawistyka IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 10.07.05, 17:16
                Rany, jeżeli jest rzeczywiście ok. 2000 chetnych to wychodzi prawie 56 osób na
                miejsce!!!
                Wierzyć mi sie nie chce...i nie wydaje mi sie zeby bylo duzo maxów, bo kto
                oprocz olimpijczykow (ktorych jest tylko kilkoro) mógłby miec 100% z histy
                rozszerzonej???!!!
                • aaaa198 Re: skandynawistyka 10.07.05, 18:24
                  Hmmm....... mówiłam o WZ:) chociaż dalej nie wiem, ilu dokładnie jest chętnych
                  (na pewno dużo, ale dużo jest też miejsc....... więcej niż na skandynawistyce).

-----------------------------------------------------
                  tylko nie panikujmy........AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
                  -----------------------------------------------------
                  • Gość: ja Re: skandynawistyka IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 10.07.05, 18:31
                    ufff... kamień spadł z serca :]
                    • Gość: ....... Re: skandynawistyka IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.07.05, 22:22
                      Gdy skladalam papiery 6 lipca bylo 400 podan na skandynawistyke
    • Gość: anuuuula Re: !!!DO KANDYDATÓW NA UG!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 18:14
      A CZY MOZECIE MI POWIEDZIEC KIEDY SA WYNIKI NA PEDAGOGICE OGOLNE NA UG? CZYZBY
      JUTRO??
      • Gość: ladys18 WYNIKI IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.05, 16:49
        Niech mi ktoś powie, jak sprawdzic wyniki w necie, bo na biotechnologii beda
        juz jutro o 14. I jeszcze jedno.. do tych co skladali podania i dostali ten
        harmonogram, cos tam pisze istotnego? bo mi sie karteczka zagubiła:/
        • Gość: elios Re: WYNIKI IP: *.gdynia.mm.pl 11.07.05, 21:34
          Jesli mowiz o biotechnologii to jutro 0 14 wyniki, kto bedzie przyjety na rozmowe (120 osob) po login i haslo jak cos to pisz pod 3406644, bo by sprawdzic czy jestes przyjeta na rozmowe bedziesz musiala z niego skozystac, a byl podany na tej kartce. Potem 14-15 odbywaja sie rozmowy. 15 wyniki - wstepnie zakawalifikowanie. Pewnei jakos kilka godzin po ostatniej rozmowie wywiesza. Do 25 dostarczas dokumenty.

A tak poza tym to nic wiecej nie pisalo, jesli pytasz sie o biotech.
          • Gość: karpik Idzie ktoś na chemie??? IP: 212.244.201.* 12.07.05, 11:26
            Juz jutro wyniki na wydziale chemii ...ile macie punktow? i jak myślicie jaki
            będzie próg:| bo ja juz sie tak troche stresuje ...
          • Gość: karpik Idzie ktoś na chemie??? IP: 212.244.201.* 12.07.05, 11:26
          • Gość: ladys18 Re: WYNIKI IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 14:20
            napisałam czekam na szybka odpowiedz, bardzo prosze:)
        • Gość: karpik Re: WYNIKI idzie ktos na chemie ??? IP: 212.244.201.* 12.07.05, 11:29
        • Gość: karpik Re: WYNIKI idzie ktos na chemie ??? IP: 212.244.201.* 12.07.05, 11:29
          • Gość: elios Re: WYNIKI idzie ktos na chemie ??? IP: *.gdynia.mm.pl 12.07.05, 13:14
            do konca nie wiem jak mi angielski przelicza, czy ze swiadectewa czy z matury. Jesli z matrury to bede miec punktow : 70,5/100, jesli ze swiadectwa to o kilka wiecej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka