ecce_paulus 14.07.05, 22:45 Pilny komunikat dla maturzystów 2005 r., którzy zdawali egzamin Z HISTORII na poziomie ROZSZERZONYM www.oke.wroc.pl/ przeczytajcie to a wiele sie wam wyjasni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ecce_paulus Re: Popis a'la oke wrocław:))))) 14.07.05, 22:50 mnie to na szczescie(nieszczescie) nie dotyczy, ale wspolczuje tym ktorzy sie dowiaduja o tym dopiero teraz(dziwiac sie swoim wynikom tyle czasu)no i ze wzgledu na fakt ze rekrutacja zbliza sie do konca co jak co ale oke wrocław moze spokojnie pretendowac to miana najgorszej z okregowych komisji w kraju(to juz jest jakis powod do dumy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiaszczurka Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 22:55 Ach dzieki Ci, dzięki kochana komisjo... Szkoda, że u mnie sie już nie da tego odręcić. Ubolewam tylko nad tym, że ta informacja trafiła do nas tak prędko. Przeciez trzeba to było podać pod koniec sierpnia... Albo jeszcze lepiej - w październiku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:01 Róznice są o 10-12% !!! To pilne, by każdy sprawdził listę OKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super!! Re: ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:10 25 osób z mojej szkoły !!!!!!!!!!!!!!1 z mojej klasy 2!!!!naszczescie mnie to nie dotyczy. ale myslicie ze mozna ich do sądu podać????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ecce_paulus Re: ważne 14.07.05, 23:14 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2821513.html o i wyborcza juz zauważyła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piffpaff wrrrrrr IP: *.azartsat.pl / 80.51.233.* 14.07.05, 23:14 26 z mojej, wtym 3 osoby z klasy; do sądu? zapewne można, a nwet powinno się wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
suroot Re: Popis a'la oke wrocław:))))) 14.07.05, 23:44 Brawo dla OKE Wroclaw, ze sie przyznalo do bledu... Nie chowa glowy w piasek. Najgorsze w tej calej nowej maturze jest to, ze nie ma jak i gdzie sie odwolac od niesprawiedliwego wyroku. Nie opracowano nawet wewnetrznych procedur odwolawczych.... zas maturzysta musi przyjac wyrok z godnoscia. Jest przeciez juz dorosly:(((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one_more Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:50 odnawiajcie watek zeby sie ludzie dowiedzieli wspolczuje,na szczescie nie wybralam histy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:01 a ja sie zastanawiam, ile jeszcze błędów jest w naszych pracach... założę się, ze wiele osob ma nieprawidlowe wyniki z matury i nie są tego swiadomi:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: 80.51.153.* 15.07.05, 00:03 ja nie wierzę, że otrzymałam tylko 1 pkt z wypracowanie na rozsz. historii. Właśnie tyle dała mi OKE Kraków. Może wiecie coś o błędzie popełnionym przez nią? Dajcie znać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student:D Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.05, 00:09 skandal Odpowiedz Link Zgłoś
suroot Inne OKE 15.07.05, 00:17 Juz widze jak inne OKE przyznaja sie po takiej wpadce do jakiegokolwiek bledu. Mowie to z przekasem bo znam odpowiedz..... Nic nie mozna zrobic. Prace wielokrotnie weryfikowane. Nie ma odwolania:(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Inne OKE IP: *.gorzow.mm.pl 15.07.05, 00:20 to prawda, nie ma już odwołania:(. Ale to niesprawiedliwość, pomyśleć że moje studia mógł zaprzepaścić jeden wariat, któremu się w głowie zakręciło i pomylił kratki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.05, 00:18 żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashka Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 01:17 Jestem z Opola i zdawałam maturę rozszerzoną z historii. Wydawało mi się, że 40 - 50% powinnam mieć spokojnie. Na świadectwie maturalnym miałam 28... Wg OKE nie jestem jedną z osób pokrzywdzonych. Szczerze mówiąc nie bardzo chce mi się w to wierzyć. Ale oczywiście nie mam już żadnych szans na zweryfikowanie mojego wyniku i jakiekolwiek odwołania. A bardzo przydałyby mi się dodatkowe punkty. Brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 01:22 zawsze mozesz zlozyc wniosek o wglad do pracy. jednak poczekasz sobie na to troche, a rekrutacja dawno sie skonczy. mysle, ze warto zlozyc taki wniosek, bo w razie czego dostaniesz nowe swiadectwo i mozesz skladac odwolanie na studia nawet we wrzesniu. mysle, ze bedzie z tego niezla afera. tyle. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
suroot Kpina 15.07.05, 01:36 Co da wglad jak nie mozna sie odwolac.... nie mozna sie o nic pytac. Nawet ksero nie wydadza... Czy wiecie, ze po okreslonym czasie matury sa niszczone. Osoby ktore nie zdaly matury nie otrzymuja zaswiadczen o uzyskanych punktach. Wszystko opiera sie na lasce OKE, a przepisy sa jak podatkowe tak niejasne, ze tylko wybrancy moga liczyc na cud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 01:43 mozna zlozyc prosbe o ponowne sprawdzenie pracy, no, ale niestety zgadnijcie kto decyduje o tym,czy ta praca zostanie ponownie sprawdzona! odpowiedz jest prosta: jasne,ze oke:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tafik Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 15.07.05, 07:32 jeżeli teraz okazuje się że macie więcej % z histy, to super! mnie niestety nie ma na tej sliscie (a szkoda :P) przeciez cke od bodajze dzisiaj czy jutra wydaje nowe swiadectwa wraz z odpisem i dla mnie to jest normalne że człowiek powinien się odwoływać (jezeli nie przyjmą go na studia). Przeciez to oczywiste! Uzasadnienie juz macie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umberek Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: 213.25.141.* 15.07.05, 07:34 wiem- w mojej szkole 10 osób ma mieć zmany świadectwa- mnie już to nie dotyczy- na szczęście!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:19 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n-ka Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 13:34 Myślę, że wszyscy zdający historię powinni zażądać ponownej oceny jak również poddania analizie samego testu i klucza. Coś tu było nie tak, bo nie można zakładać, że historię zdecydowali się zdawać największe głąby. Odpowiedz Link Zgłoś
aviviah Re: Popis a'la oke wrocław:))))) 15.07.05, 13:56 Po prostu bajzel. W tym momencie okazuje się, że ta cała "cudowna" matura to jedna wielka szmira i bubel (hmm... to chyba wiedzieliśmy już wcześniej :P). 700 osób ma błędy w ocenie! A ciekawe ile w ogóle zdawało historię na Dolnym Śląsku?! Przez to że OKE nie umie liczyć rekrutacja przedłuży się do nie wiadomo kiedy. Tylko pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: 80.51.153.* 15.07.05, 14:05 to i tak szczęście, że Wrocław przyznał się do błędu. Ja pisałam do OKE KRAKOW sugerując, że jest to nimożliwe abym z rozszerz. historii miała jedynie 1 pkt. za wypracowanie. Odpisali mi po tygodniu, że praca została spr. i nie ma tam błędu technicznego. Czy mogę im wierzyć na słowo???? Aby obejrzeć pracę muszę do nich jechać z Lublina!!! I co mi to da, jeśli nie mogę tej pracy skonfrontować np. z n-lem historii. OKE Kraków nie przyznaje się do swych błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: her Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.milomlyn.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 14:19 A ile OKE w kraju za nic do błędu się nie przyzna. Sredni wynik z historii mówi sam za siebie. To błąd CKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo 14 Re: Popis a'la oke wrocław:))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:28 to jest masakra! zanizyli połowie mojej klasy sredio o 10-15 %!! mi na szczescie nie. ale chciałam zwrocic uwage ze jest to problem dotyczacy całego kraju- bo maturzysci z wrocławia chcieli tez isc na inne uczelnie. a co ma zrobic ktos komu napisali na swiadectie 30% i stwierdził że nie ma szans np. na uj i nie złożył wogole podania a teraz mu piszą że ma naprawde 50% a rekrutacja się zakończyła. od czego ten ktoś sie ma odwołać jak nawet podania nie złożył?? to sie nadaje tylko i wyłącznie do sadu moim zdaniem albo niech oke zapłaci uczelniom za dodatkowe miejsca lub uczniom za zaoczne! Odpowiedz Link Zgłoś