Dodaj do ulubionych

UJ - wydział filozoficzny

16.07.05, 16:43
jakie były progi na poszczególne kierunki??
Obserwuj wątek
    • agniecha_k Re: UJ - wydział filozoficzny 16.07.05, 17:42
      up
      • Gość: fvghj Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:12
        na psychologię 290 albo 292 nie pamietam dokladnie
        • Gość: frida Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:06
          a nie wiesz moze jak oni przeliczali wyniki na te punkty? i skad wiesz o tym
          progu w ogole? a i nie wiesz ile pkt miala osoba ostatnia z przyjetych?
          • Gość: up Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.pikonet.pl / 82.160.33.* 17.07.05, 11:00
            up
            • Gość: m UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 11:02
              Jestem ciekaw bardzo co można robić po filozofii ??
              • Gość: fal_len Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 17.07.05, 11:52
                po pierwsze na wydziale filozoficznym jest psychologia :] więc się nie stresuj
                że my się tutaj przejmujemy czy nas przyjęli na filozofię :] po drugie.. czy
                ktoś się wogóle dostał na tą głupią UJtowską psychologię, bo jak widzicie z
                mojego nastawienia jasno wynika że nie.. wiem że moja ocena jest powodowana
                emocjami trudno.. ktoś się dostał?? chcę sobie bezczelnie pozazdrościć :]
                • Gość: sandstorm86 Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:27
                  fal_len nie przejmuj się ;( ja też się nie dostałam ... składasz odwołanie?
              • Gość: eryka Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:05
                Gość portalu: m napisał(a):

> Jestem ciekaw bardzo co można robić po filozofii ??

Na to pytanie nie ma odpowiedzi...

lepiej zapytac co moze ci dac filozofia...???

• Gość: fal_len Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 17.07.05, 12:23
                  filozofia może ci dać to że zaczniesz głupio rozmyślać o rzeczach doprawdy
                  zbędnych w życiu człowieka, ograniczysz się niejako do rozmyślania przez co
                  mniej czasu bedziesz miał na rozwój twoich umiejętności a przez to szanse
                  przetrwania we współczesnym świecie zmaleją. tak naprawdę ograniczy twój
                  właściwy samorozwój na rzecz pewnego rodzaju myślenia abstrakcyjnego które nie
                  tylko nie pozwoli ci na odnalezienie się we wspólczesnym świecie, ale wręcz
                  bardziej cię w nim zagubi.. i nie mówię tego zupełnie na sucho.. przeczytałam
                  kilka książek filozoficznych być może nie potafię ogarnąć umysłem pewnych idei,
                  ale część z nich wprowadza człowieka w chaos, z którego budując cywilizację i
                  ujarzmiając naturę chciał się wydostać.. takie jest moje zdanie :P
                  • Gość: sandstorm86 Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:28
                    fal_len nie przejmuj się ;( ja też się nie dostałam...składasz odwołanie?
                    • Gość: fal_len Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 17.07.05, 13:11
                      zależy ile mi pktów zabrakło... jutro jadę na instytut to się przekonam.. po
                      prostu zastanawiam się czy warto.. ale chyba jako człowiek żałosny złoże to
                      odwołanie .. aż mi siebie żal :] ale chyba składam.. a ty??
                      • Gość: sandstorm86 Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:23
                        sory,że dopiero teraz odpisuję. Ja też składam. Po co mam później żałować ,że
                        mogłam złożyć? Też nie wiem ile punktów mi brakło nawet jak mi brakło 20 to
                        składam odwołanie ;] a co tam ;]
                    • biedrona131 ja tez.....:(:(:( 17.07.05, 23:33
                      chlip chlip a cio w odwolaniu piszecie?:)
    • Gość: up Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 17.07.05, 15:22
      up
    • Gość: krakkrak Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.net.autocom.pl 17.07.05, 20:08
      socjologia: 240pkt
      porownawcze studia cywilizacji: 213pkt
      nie chce mi sie wierzyc ze byl prog na psychologie 290pkt bo np. na sojologie
      najwiecej pukntkow jakie ktos zdobyl to 271. poza tym nie wiem czy 290 to
      przypadkiem nie jest maks punktow.
      • Gość: molk Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.crowley.pl 17.07.05, 20:12
        Skad info? Wisza juz listy?
        • Gość: better Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:49
          Listy wisza juz od piatku.
    • agniecha_k Re: UJ - wydział filozoficzny 17.07.05, 21:09
      a czy ktos wie jaki był próg na reliogznawstwo??
    • Gość: ja Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 21:20
      Czy wyniki na socjologię są gdzieś w necie ?
      • Gość: gabi121 Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 17.07.05, 21:32
        nie ma:(
      • Gość: krakkrak Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.net.autocom.pl 17.07.05, 21:52
        listy wisza w instytucie. ja sie dosalam na socjologie:D bylam w instytucie
        wczoraj i dzis, jutro ide potwierdzic. wiec jesli komus bardzo zalezy to mu
        moge sprawdzic wyniki (imiona i nazwisko) :)
        • Gość: gabi121 Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.pikonet.pl / 82.160.33.* 17.07.05, 22:56
          ja tez jutro jade wiec moge sprawdzic:) tylko caly weekend czekania:P ehh lenistwo
          • Gość: ja Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:59
            a kiedy będą na ERK ???? Za coś w końcu płacimy !!!
            • Gość: Tjall Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 23:19
              Ja się dostałem na zaoczną filozofię i się cieszę :D :D :D
              • Gość: gabi121 Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 17.07.05, 23:29
                gratuluje:) w sumie na uj pewnie sa tkaie bufony ze maja nas gleboko w ...:)
                • Gość: gosia Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.tomaszow.mm.pl 17.07.05, 23:36
                  a ja sie nie dostalam na psychologie na filozoficznym :( ale dostalam sie na
                  stosowana i to mnie cieszy... jednak tak mi sie marzyl wydzial filozoficzny :(
                  ech i normalnie nie wiem czy mam sie cieszyc czy smucic...
                  • Gość: Tjall Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 23:53
                    chrzanić opinię publiczną :P

Ja to robie dla siebie, a kto jest lepszy to się okaże niebawem :DD
    • Gość: :) Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.acn.waw.pl 18.07.05, 10:01
      a ja jestem na socjologii i ciesze sie niezmiernie i pozdrawiam wszystkich!!!!
      • Gość: Ja :-( Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:57
        a mnie zabrakło 3 pkt :-(((
        • Gość: molk Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.crowley.pl 18.07.05, 11:00
          A ja ciagle nie wiem bo nikomu sie nie chce wrzucic wynikow do internetu... Trzeba bedzie chyba tam zadzwonic
          • cuudek Re: UJ - wydział filozoficzny 18.07.05, 11:06
            a ja sie nie dostalam na psychologie :( wlasnie chcialam sprawdzic moj wynik
            z testu, ale nie wiem gdzie to sprawdzic? na liscie przyjetych w instytucie sa
            podane? czy prog byl rzeczywiscie 290???
            • Gość: n Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.chello.pl 18.07.05, 11:13
              >>czy prog byl rzeczywiscie 290???

Nie, dokladnie nie pamietam, ale w okolicach 250-255ptk.
              • Gość: hej Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:18
                właśnie tam dzwoniłam i miałam na psychologie 213 pkt, a próg był 253,zabrakło
                mi 40 pkt, mysle ze tp prez lekture, na tym tesci prawie wszystko strzelałam
                • Gość: gosia Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.tomaszow.mm.pl 18.07.05, 12:38
                  a ja w tym tygodniu jade do Kraka i mam zamiar sobie sprawdzic ile mi
                  zabraklo... i zlozyc papiery na stosowana :)
                • Gość: molk Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.crowley.pl 18.07.05, 13:02
                  hmm w takim razie moglem startowac na psychologie bo przekroczylem prog, a tak zostaje socjologia :(
                  • Gość: better Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:17
                    Gość portalu: molk napisał(a):

> hmm w takim razie moglem startowac na psychologie bo przekroczylem prog, a
                    tak
                    > zostaje socjologia :(

U mnie to samo, ale sie tym nie smuce, socjologia to spelnienie marzen ;) I
                    jeszcze satysfakcja ze gdybym tylko chciala, to i na ta oslawiona psychologie
                    tez bym sie dostala :P
                • Gość: chmurka Re: UJ - wydział filozoficzny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:10
                  Grrr Wlasnie sie dowiedzialam ze mam 251 a przyjmowali od 253 Ze tez nie moglam
                  napisac 2 odpowiedzi wiecej dobrze a nie zle :\
                  • karrrotka Re:DO CHMURKI !!! 19.07.05, 16:11
                    Już pisałam Ci to na innym wątku na tym forum, mam nadzieję, że to przeczytasz-
                    JESTEŚ PRZYJĘTA NA PSYCHOLOGIĘ NA UJ !!! Jeśli miałaś 251 pkt to jesteś
                    ptzyjęta!!! Ja też tyle mam i wczoraj facet w Komisji Rekrytacyjnej mi
                    powiedział, że uaktualnili listę, bo zawsze maja jakiś tam zapas miejsc (ponad
                    tych 85), więc wszyscy z 252 i 251 pkt są przyjęci!!! Sprawdziłam to dziś- to
                    potwierdzone! Niedługo dostaniesz list z uczelni, dziś zaczynaja wysyłać do
                    tych wszystkich, których początkowo odrzucili, a teraz są przyjęci na dzienne.
                    Jak chcesz szczegółow to zadzwoń (choć nie radzę- nikt nie odbiera albo jest
                    zajęte), a najlepiej wpadnij osobiście na Mickiewicza 3 pok.310:) Pozdrawiam
                    gorąco i do zobaczenia w pażdzierniku!!!
                    • Gość: chmurka Re:DO CHMURKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:52
                      Droga karrrotko Bardzo dziekuje za info :)) Obys miala racje :) Jutro jade
                      sprawdzic to :) Oby do zobaczenia w pazdzierniku :)
                    • Gość: chmurka Re:DO CHMURKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:32
                      Karrotko baardzo Ci dziekuje :) Sprawdzilam na ERK i dostalam sie :)) Do
                      zobaczenia w pazdzierniku :)
                      • karrrotka Re:DO CHMURKI !!! 20.07.05, 05:48
                        Bardzo się cieszę!!!:D A jak zobaczysz na forum wątek 'Ciekawe czy Karotka już
                        wie, że jest studentką' to się nie zdziw!:) Zrobiłam małe halo, bo bardzo
                        chciałam żebyś już nie musiała się martwić i też, tak jak ja, mogła się cieszyć
                        z faktu zdobycia indeksu na UJ!:) Pozdrawiam Chmurko!
                        • Gość: chmurka Re:DO CHMURKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:53
                          Bardzo dziekuje Karrrotko i Tobie tez gratuluje dostania sie na psychologie :)
                          Pozdrawiam
    • Gość: ja SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:46
      • Gość: ja Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:48
        tak niewiele mi brakuje .... czy mogę mieć nadzieję?
        • Gość: Tjall (filozofia) Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 13:12
          Twoja niewinność jest wprost porażająca :D :D :D

pozdr.
          • Gość: molk Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.crowley.pl 18.07.05, 15:28
            Chyba naiwność filozofie ;)
            • Gość: ja Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:03
              Wielkie dzięki za słowa otuchy ! :-(
              • Gość: gabi121 Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.pikonet.pl / 82.160.33.* 18.07.05, 21:11
                gratuluje wsyzstkim co sie dostali na socjologie :) mnie sie nie udalo, ale
                jestem studentka socjologii na agh:))) wiec jest tez super
                • Gość: ja Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:16
                  to tak jak ja ;), ale uczucia mam mieszane ...
                  • Gość: Tjall Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 19.07.05, 12:28
                    up
                    • Gość: ja Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:18
                      Naprawdę nikt ???
                      • Gość: molk Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.crowley.pl 19.07.05, 23:04
                        Ja moze zrezygnuje, ciagle sie zastanawiam.
                        • Gość: ja Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:09
                          a jaką masz alternatywę? ( jeśli można wiedzieć )
                          • Gość: gaabry Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:57
                            na religioznawstwo przyjeli nawet kogos kto miał 206 punktów - to dlatego że
                            było zaskakujaco mało kandydatów w tym roku i nie mieli za bardzo w czym
                            wybierać ;), w końcu troche ponad 2 osoby na miejsce to strasznie, strasznie
                            mało... ale za to w przyszłym roku pewnie będzie z 15os/msc ;)
                            • agniecha_k Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? 20.07.05, 18:05
                              aż tak źle - 206 punktów??
                              oj chyba nie najlepiej to o moim roku świadczy :(
                              chyba nie z wszystkimi jest tak zle, niestety, mieskam daleko od krakowa i nie
                              widzialam listy wiec bede wdzieczna za wszelkie informacje

a co do tych 15 osob w przyszlym roku, to nie wyobrażam sobie, zeby akurat na
                              relgioznawstwo złożlyły papiery osoby bez pasji...
                              • Gość: gaabry Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:53
                                no nie wiem nie wiem ... za przykład może posłuzyć nagła popularnośc kierunków
                                takich jak indianistykja albo kulturoznawstwo międzynarodowe na które w zeszłym
                                roku było 4,5os/msc a w tym już kilkanascie ... na religioznawstwo przyjeli
                                osoby które miały jak już pisałam dwieciepare punktów ale widziałam i tak z
                                wynikiem 276 ... więc rozrzut jest ogromny, a kto się do tego nadaje a kto nie
                                oczywiscie i tak się okaże w trakcie studiów. ja miałam składac w pierwszym
                                momencie papiery tez na psychologie i socjologie, ale okazało sie że nie można,
                                więc zostałam przy religioznawstwie i dobrze zrobiłam bo i tak bym się tam nie
                                dosatała ze swoim wynikiem - 225. ale pewnie kiedys zdam sobie na drugi
                                kierunek ;)
                                • agniecha_k Re: SOCJOLOGIA czy ktoś rezygnuje ? 20.07.05, 22:14
                                  ja sie zastanawialam nad socjologie
                                  ale miałam obawy, że sie nie dostanę
                                  dzis juz wiem ze dalabym rade
                                  ale nie żałuje
                                  pozdraiwam
                                • agniecha_k do gaabry 21.07.05, 09:11
                                  gaabry, wybierasz się na obóz??
                                  • Gość: gaabry Re: do gaabry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:14
                                    zastanawiałam się nad soliną, ale nie wiem, nie wiem ... w sumie mam jeszcze
                                    czas ... a Ty ???
                                    • agniecha_k Re: do gaabry 21.07.05, 17:36
                                      ja tez sie zastanawiam
                                      ale jestem bardziej na nie
                                      może jeszcze sie zdecyduje - nie wiem, nie iwem
                                      • Gość: gaabry Re: do gaabry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:33
                                        też jestem bardziej na nie ... ;)
    • Gość: T. PSYCHOLOGIA - pytanie IP: *.smala.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:01
      Witam
      Na wstępie gratuluje wszystkim, którzy się dostali i życzę powodzenia.
      Mi niestety zabrakło 1 pkt i właśnie z tą sytuacją związane jest moje
      pytanie ;P Na pierwszej liście przyjętych do upragnionego progu brakowalo mi 5
      pkt, jednak rektor obniżył progi i teraz brakuje mi już tylko 1 pkt, napisałem
      odwołanie... Może ktoś z bardziej doświadczonych/zorientowanych osób wie jak to
      jest z tymi odwołaniami, czy MUSI się zwolnić jakieś miejsce, żeby mnie
      przyjęli, czy niekoniecznie? A może ze względu na to, że obniżyli próg na
      początku, teraz będzie trudniej dostać się z odwołania, nawet jeśli się coś
      zwolni? Czy wogóle można liczyć, że pozytywnie rozpatrzą odwołanie, jak to jest
      co roku, przyjmują z odwołania, rezygnuje ktoś(?) ... w końcu nie od dziś
      wiadomo, że psychologia to łakomy kąsek ;) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka