Dodaj do ulubionych

JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!!!????

20.07.05, 17:35
Czy ktos zna progi ? bo jestem ciekawa od ilu przyjmowali na poszczegolne
kierunki < btw. nie dostalam sie na gospodarke :D > Pozdrawiammmmm
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:39
      nie dostałem się na IiE - 59 pkt. to za malo jednak...
      • basicaa Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 17:45
        no ja mialam 53-wiem,ze malutko...ale myslalam,ze moze na GP sie uda.. :)
      • kuk_34 Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 17:59
        72 punkty
        NIE dostalem sie na FiB :-/
        ale dostalem sie na IiE :-)
        czyli:
        FiB>72 :-/
    • Gość: mike Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:00
      ie.ae.krakow.pl/forum/viewtopic.php?t=2636&start=120
    • Gość: m Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:06
      podajcie swoje punkty i kierunki na ktore sie dostaliscie lub nie
      oto co na razie udało mi sie ustalić

FiB >= 75
      SM >= 72
      GP >= 72
      ZiM >= 66
      IiE >= 72
      • kuk_34 Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 18:09
        przejrzyj
        ie.ae.krakow.pl/forum/viewtopic.php?t=2636&postdays=0&postorder=asc&start=120
        i zrewiduj swoje obliczenia :-)
    • Gość: m Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:12
      Uaktualnione progi na AE:

WYDZIAŁ EKONOMII I STOSUNKÓW MIĘDZYNARODOWYCH
      - STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE - od 72 pkt.

WYDZIAŁ FINANSÓW
      - FINANSE I BANKOWOŚĆ - od 75 pkt.
      - GOSPODARKA PRZESTRZENNA - od 72 pkt.

WYDZIAŁ ZARZĄDZANIA
      - INFORMATYKA I EKONOMETRIA - od 68 pkt.
      - ZARZĄDZANIE I MARKETING - od 66 pkt.
      • dajing Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 20.07.05, 18:19
        a to jest pewna informacja :> :D
        • Gość: KRis Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:34
          Czy ktos wie gdzie mozna dostac formularze odwolan ???
      • Gość: jan Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:25
        jeszcze przydaloby sie wiedziec kto byl z nową a kto ze starą maturą, kto
        zaczyna studia a kto wybiera drugi kierunek...
        • Gość: banditierka Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:32
          jestem ze starą maturą, pisałam oba egzaminy, poprzedni kierunek po 2 latach rzucam
          niczego nie żałuję ;)
          • kuk_34 Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 20.07.05, 18:38
            WOW! Jestem pod wrazeniem! :-)
            Rzadko sie zdarza, zeby sie ktos decydowal na taki krok po dwoch latach.
            A mozna wiedziec, ktory kierunek tak Cie zrazil?

Pozdrawiam, kuk_34
            • Gość: banditierka Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:43
              tzw. męska decyzja
              rachunek jest prosty: 2 lata stracone (chociaż i zyskane, bagaż doświadczeń
              niesamowity, wierz mi) czy zmarnowane całe życie - ?
              kierunek: osławione Zdrowie Publiczne

Pozdrawiam i gratuluję!
    • scarlet_agta Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 18:30
      a ktoś wie coś o progach na towaroznawstwo czy administrację???
      • Gość: m Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:37
        jeszcze nikt sie nie wypowiadał... jak ktos poda swoje punkty i info czy sie
        dostal czy nie to bedzie mozna skompletowac progi
        • Gość: :( Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:40
          a progi na ekonomie??
          • Gość: m Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:41
            a Ty ile masz punktów? jak kazdy poda swoje punkty to będzie mozna cos ustalić
            a samymi pytaniami daleko nie zajdziemy...
      • scarlet_agta Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 18:43
        koleżnaka miała 57 i nie dostała się ani na towaroznawstwo ani na administrację. :(
        • Gość: :( Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:46
          ja mialem 61 i nie odstalem sie na ekonomie
        • Gość: :( Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.05, 18:47
          Jak dla mnie to większość tych, którzy się dostali to starzy maturzyści z
          ocenami ze starej matury. Rekrutacja nie była uczciwa :(
        • Gość: basiek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:23
          w zeszlym roku przyjmowlli na administracje od 46 pkt, teraz podwyzszyli poziom...:(
        • qwint Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 19:25
          a ja mialem 54 ze starej matury i dostalem sie na towaroznawstwo tylko nie
          magisterski a inzynierskie :>
    • Gość: m Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:52
      Uaktualnione, przybliżone progi na AE:

Uaktualnione progi na AE:

- ADMINISTRACJA - powyżej 57 pkt.
      - EKONOMIA - powyżej 61 pkt.

WYDZIAŁ FINANSÓW

WYDZIAŁ TOWAROZNAWSTWA
      - TOWAROZNAWSTWO - powyżej 57 pkt.

WYDZIAŁ ZARZĄDZANIA

* - jeśli napisane "od" - z taką ilością punktów uczelnia na pewno przyjmowała
      (informacja od przyjętych); jesli napisane "powyżej" - nie znany jest jeszcze
      nawet przybliżony próg (informacja od nieprzyjętych)
      • Gość: :( Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.05, 18:54
        Ekonomia na pewno >= 63 - tyle miałem
        • Gość: a Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:56
          >=63 czy >63
          • Gość: :( Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.05, 18:57
            na pewno > 63 :] (sorki to ze zdenerwowania)
            • Gość: Aga Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:03
              Niemożliwe! Ja mam 71 i się nie dostałam na ekonomię!!!
        • Gość: Joanna Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: 80.48.35.* 20.07.05, 18:58
          Ja mialam 63 punkty i nawet na administracje sie nie dostałam;(
          • scarlet_agta Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 18:59
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=26630036
            Z tego wątku wynika, że majac 66 pkt NIE można było dostać się też na ekonomię
    • falqs Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 20.07.05, 18:59
      ja mialam 75 i sie dostalam na SM:)
      • Gość: Joanna Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: 80.48.35.* 20.07.05, 19:04
        Czy ktoś może podać próg na administrację?
    • Gość: m Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 19:09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:06
      Uaktualnione, przybliżone progi na AE (godz. 19:09):

- ADMINISTRACJA - powyżej 63 pkt.
      - EKONOMIA - powyżej 66 pkt.

WYDZIAŁ FINANSÓW

WYDZIAŁ TOWAROZNAWSTWA
      - TOWAROZNAWSTWO - od 64 pkt.

WYDZIAŁ ZARZĄDZANIA

• Gość: ann Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:12
        czy dostał sie na AE ktoś z mniejszą ilością punktów niż tutaj wymienione?
      • Gość: :( Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 1 IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.07.05, 19:12
        jednym słowem prze@#% w porównaniu z poprzednim rokiem znaczny wzrost - ciekawe
        dlaczego?
        • Gość: kaja Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:16
          Niesprawiedliwe...ale co poradzic..ciekawe co by bylo jakby kazdy mial pisac
          jak zwykle egzmain wstepony z dwoch przedmiotow..Te statystyki wygladaly by
          zupełnie inaczej... Dobrze ze przyszłym roku bedzie juz normalna rekrutacja...
      • Gość: beata Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 1 IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 20.07.05, 20:01
        na gospodarke przestrzenna przymowali raczej od 68, bo ja tyle mialam i sie dostalam
    • Gość: mimimi Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:48
      mam 60 pkt, nie dostalam sie na ekonomie, jest sens skladac odwolanie??
      • Gość: m Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:57
        a jakie inne kierunki wybralas?
        • Gość: nowaczek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:20
          Hmmm sytuacja jest bardzo dziwna... Ok, sam miałem 72 pkt. (nowa matura) i owszem dostałem się na SM, ale po waszych postach wynika, że była to dolna granica. Nie uważam się za super geniusza, ale prawda jest taka, że w swojej szkole napisałem maturę jako jeden z lepszych (bynajmniej nie jest to jakieś liceum bez renomy). Wydaje mi się, że spora część osób, która się dostała to osoby, które zdawały starą maturę. Jeżeli z matmy miałeś 5 (co nie jest trudne na starej maturze) i języka ustnego 5 !!! (co już jest banalne) to na dzień dobry miałeś 72 pkt. Teraz wskażcie mi osoby z nową maturą które poziomy rozszerzone napisały w taki sposób, aby otrzymać tyle samo punktów co osoby ze starą maturą... I wszystko jasne
          Pozdrawiam
    • Gość: m Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 20:20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:20
      Uaktualnione, przybliżone progi na AE (godz. 19:09):

- EKONOMIA - powyżej 66 pkt.

WYDZIAŁ FINANSÓW
      - GOSPODARKA PRZESTRZENNA - od 68 pkt.

WYDZIAŁ TOWAROZNAWSTWA
      - TOWAROZNAWSTWO (studia magisterskie) od 64 pkt.
      - TOWAROZNAWSTWO (studia zawodowe) - od 54 pkt.

WYDZIAŁ ZARZĄDZANIA

• Gość: a Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:42
        up
        • Gość: lil Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 20:54
          jak sie pisze odwolanie?
        • nightdream Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 20.07.05, 20:55
          jedna wielka lipa...:(
          no i co dalej?
          odwolania...?
          trzeba probowac ale jakos nie widze tego kolorowo?
          z ilu pkt mozna sie odwolywac... rozumiem 2..3pkt... ale prawie 10??
          przesada...:/
          • Gość: student_ae Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 20.07.05, 21:08
            w zeszłym roku z odwołania były przyjmowane nie te osoby którym brakowało 1 czy
            2 punktów ale te którym brakowało 5, 10 , 20, 40(!) punktów ale dobrze napisały
            odwołanie (znajomości, fikcyjne świadectwa lekarskie itp)
            • Gość: lil Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:17
              no ale co w tym odwolaniu trzeba napisac ????????
              • Gość: student_ae Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 20.07.05, 22:10
                nie wiem ale podejrzewam ze tego ci chyba nikt nie powie, chociaz moze na
                forum, anonimowo ktos sie wypowie jak to załatwić
            • nightdream Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 20.07.05, 21:19
              aaaano własnie.....
              ja oczywiście spróbuję, za bardzo mi zależało, żeby teraz rezygnować, ale....
              hm hm..
              a jakie dokładnie powinny być te fikcyjne papierki od lekarza...?:P :P :P
              • Gość: kubulek_86 Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:36
                No i już zaczyna sie festiwal nieuczciwości:D, jak ja to kocham, chyba odwiedze znajomego neurologa, maly krwiak w placie potylicznym powinien wystarczyć komisji:D:P...a co do wyników koleżanka miala 71pkt skladała na FiB/SM/Ekonomie i nigdzie sie nie dostala wiec prog byl wiekszy niz 66 na ekonomii...
    • Gość: m Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 21:52 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:52
      Uaktualnione, przybliżone progi na AE (godz. 21:52):

- EKONOMIA - powyżej 71 pkt.

WYDZIAŁ FINANSÓW

WYDZIAŁ TOWAROZNAWSTWA

WYDZIAŁ ZARZĄDZANIA

• Gość: joooo Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.netis.net.pl / 195.117.8.* 20.07.05, 21:56
        ja dostalam sie na ZiM mialam 67 pkt byl to moj trzeci kierunek nie przyjeli
        mnie na ekonomie i SM
        • limonka_86 Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 20.07.05, 22:13
          ja tez sie dostalam na ZiM :)) wiec pewnie sie spotkamy w pazdzierniku :) a
          mialam 66 pkt
          • Gość: Joanna Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: 80.48.35.* 20.07.05, 23:03
            Czy dostał sie ktoś na administrację?Ile mieliście punktów?Pozdrawiam
          • Gość: Joanna Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: 80.48.35.* 20.07.05, 23:03
            Czy dostał sie ktoś na administrację?Ile mieliście punktów?Pozdrawiam
            • Gość: Wojtek Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: 195.136.246.* 20.07.05, 23:09
              Mam 62 punkty, wynik nie najgorszy, jak mi sie do tej pory wydawało, a tu nic...
              jestem w szoku! Mysle ze to ludzie ze starej matury nam zajeli miejsca, mieli
              chyba jednak łatwiej niz my. A czy ktos wie jaki był podział miejsc dla starej i
              dla nowej matury? bo cos mi sie widzi ze wcale nie proporcjonalny.........
              • Gość: ania Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:16
                Wysłałam e-maila z zapytanie jak mają zamiar rodzielac miejsca pomiędzy starych
                i nowych maturzystów a oni mi odpisali że nie ma żadnego rodzielania. Wszyscy
                są traktowani tak samo !!!! Ach ta nasza kochana uczelnia!! Dobrze ze
                przynajmniej już na niej studiuję co prawda wieczorowo ale można było sie tego
                spodziewać, że nie sie nie uda zdac w tym roku egzaminów na 75pkt minimum :/
                Pozdrówki !!! Piszcie odwołania !!! A jak ktoś się wybiera na wieczorowe to
                zapraszam jest świetnie gdyby nie kasa :/
              • Gość: Joanna Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: 80.48.35.* 20.07.05, 23:18
                Miejsca nie były dzielone dla nowych i starych maturzystów, dostawali się ci co
                mieli więcej punktów...
              • Gość: margonelka Jak napisac dobre odwolanie???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:42
                ludzie, wszyscy mowicie czy sie dostaliscie czy nie A co z odwolaniami?? jak to
                napisac zeby bylo skutecznie?? a jak to jest z wolnymi sluchaczami??warto??
                moze lepiej isc na zaoczne albo wieczorowe?? Piszcie wszystko co woecie!!
    • Gość: m Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 23:15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:15
      - EKONOMIA - powyżej 71 pkt.

WYDZIAŁ FINANSÓW

WYDZIAŁ TOWAROZNAWSTWA

WYDZIAŁ ZARZĄDZANIA
      - INFORMATYKA I EKONOMETRIA - od 67 pkt.

• Gość: Piotrek Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:47
        Ja jestem zalamany. Mialem 70 pkt. i nie dostalem sie na nic! :-( ani na SM, ani na FiB, ani na ekonomię... CZy warto pisac odwolanie? czy przyjmia mnie jesli braklo 2 pkt. na stosunki?
        • Gość: joooo Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.netis.net.pl / 195.117.8.* 20.07.05, 23:56
          ja tam sie ciesze ze w ogole sie dostalam:) do zobaczenia w pazdzierniku
          limonka:D
          • Gość: joooo Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.netis.net.pl / 195.117.8.* 20.07.05, 23:57
            a do kiedy trzeba potwierdzic ?
            • Gość: Piotrek Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 00:04
              Nic nie musisz potwierdzac. jesli sie dostales a chcesz zrezygnowac masz na to dwa tygodnie. osoby ktore sie dostaly nie musza juz nic potwierdzac
              • Gość: joooo Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.netis.net.pl / 195.117.8.* 21.07.05, 00:05
                hmm to spoko:D a jak dalam tam odpis swiadectwa to musze przyniesc im
                oryginal?:P
                • Gość: Piotrek Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 00:10
                  Wydaje mi sie ze nie musisz doniesc oryginalu. na stronie jest napisane ze moga byc odpisy wydane przez szkole. ale zawsze mozesz zadzwonic do dzialu nauczania i zapytac
                  • Gość: erhw Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.rakow.pl 21.07.05, 00:13
                    hej!!pociesze was, tych ktorzy sie nie dostali, ze w piatek jest ogloszenie
                    wynikow na ae poznan i na sgh wiec NAPEWNO progi pojda w dol!!jesli dostane sie
                    na sgh to odrazu zwolnie komus miejsce na SM!!trzymajcie sie!!i precz ze
                    staromaturzystami, przez ktorych nie dostalo sie mnostwo naprawde zdolnych ludzi!!
                    • Gość: Piotrek Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 00:15
                      Ja bardzo bym chcial, zeby progi poszly w doł... 2 pkt! 2 pkt!!!!! :-(((
                    • Gość: meg Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 00:22
                      Dzięki za pocieszenie. Naprawdę trochę mi lepiej.
                      Też mi się wydaje, że gdyby osoby ze starą maturą pisały egzamin, to bym się
                      dostała. Teraz mam nadzieję, że progi się obniżą.
                      I Tobie oczywiście życzę, żebyś się się dostał(-a) na sgh;)
                      Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
                      • Gość: nightdream Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:05
                        a mnie teraz juz jakos wszystko jedno....
                        kurcze..a tak wierzyłam w ten kraków...:(
                        trzeba czekać... odwołanie napisac...
                        może na IiE sie chociaż uda później.....
                        może....
                        • Gość: kasia 19 Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:34
                          gdzie można znaleźć jak napisać odwołanie??? Prosze pomóżcie
                          • Gość: up Re: Progi na poszczególne kierunki na AE Kraków 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:09
                            up
    • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:48
      tez sie nie dostalem ale juz pogodzilem sie z tym - cieszy mnie jedynie to ze
      jak zobacza jakich debili ze stara matura przyjeli to w rankingach spadna na leb
      na szyje i sami beda sobie temu winni
      • Gość: marg Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:13
        No właśnie. Albo może niech od razu zwiększą liczbę przyjętych, bo jak połowa
        tych geniuszy (przepraszam, ironia nie tyczy się wszystkich, wiele osób, które
        pisały starą maturę na pewno dostałaby się też gdyby pisali nową) odpadnie po
        pierwszej sesji to nie będzie kogo uczyć
        • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:19
          No i dobrze. Jak odpadna to beda mniejsze grupy i latwiej bedzie nauczac. Nie sadze zeby uczelnia nad tym plakala. z reszta i tak wszyscy zaplaca we wrzesniu wpisowe.
          • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:27
            najpierw troche pomysl - uczelnie wyzsze dostaja kase za kazdego studenta z
            budzetu panstwa wiec nie wiem czy takie male grupy sie oplaca...
            • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:38
              Taa? A na uj regularnie na pierwszym roku wywalaja polowe danego rocznika. i co? Oplaca sie im to? moze to sobie odbijaja na studentach zaocznych, ale ae tez ma ich sporo
              • Gość: nightdream Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:43
                moze i odbijaja sobie...
                chyba chodzi o zachowanie renomy, jak ktos sobie nie radzi to jazda...sa inne
                uczelnie...
                z reszta nie wiem
                krakow pod tym wzgledem jest specyficznym miastem... bardzo konserwatywnym
              • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:44
                a gimnazjum jest szkola obowiazkowa i tez z tych elitarnych wywalaja gorzych
                uczniow zeby sie przeniesli do mniej elitarnych szkol...

uj jakby nie patrzec jest szkola elitarna i ksztalci duuuuuza ilosc studentow i
                pozyskuje niemalo sponsorow i aby utrzymac prestiz szkoly musza wywalic troche
                ludzi...
                czy im sie to oplaca? - oczywiscie ze tak. dlaczego? - utrzymuje sie prestiz
                szkoly dzieki temu i przez to na wiekszosci kierunkow/wydzialow jest po 5
                os./miejsce...
                • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:52
                  O takich przekretach jak na psychologii na uj nie slyszalem jeszcze od nikogo z innej uczelni. lapoweczki, znajomosci... tak wyglada renoma tej szkoly. prawda nie zawsze jest taka jak widza ludzie spoza uczelni. poza tym wyrzucanie osob ktore pokonaly na egz wstepnych 19 kandydatow i wypelnianie tych luk studentami zaocznymi jest troszke niesprawiedliwe. poza tym wydaje mi sie ze to ae pozyskala wiecej sponsorow, przynajmniej tak wyglada: idziesz po kampusie-loga sponsorow, kupujesz z bior zadan-loga sponsorow
                  • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:00
                    no ale jak powiesz komus ze dostales sie na uj to on momentalnie uwaza cie za
                    geniusza - niewazne ze dostales sie na chemie czy fizyke na ktorych jest po 0,5
                    os/miejsce... - to sie nazywa renoma szkoly...
                    przekrety zawsze byly i beda - na kazdej uczelni - a nawet (z tym wiele osob
                    moze sie klocic) mozna pokusic sie ze im lepsza renoma szkoly tym wiecej
                    przekretow...
                    a czy uzyskanie takiego samego dyplomu magistra przez studenta zaocznego i
                    dziennego jest sprawiedliwe? (dla studneta zaocznego oczywiscie tak a dla
                    dziennego?)
                    ostatnio czytalem ze najwiecej sponsorow z polskich uczelni pozyskaly sgh
                    (zdecydowany zwyciezca) i uw... na nich jakos az tak tych reklam sponsorow nie
                    widac...
                    • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:05
                      na informacji naukowej "dorobili" sobie nagle kilku profesorów UJ bo nie mieli wystarczajacej ich ilosci, zeby dostac fundusze od ministerstwa. Rzeczywiscie; gdy mowisz: dostalem sie na uj, na ludziach robi to wrazenie. ale co z tego? po uj mozna byc tez bezrobotnym. tylkoz satysfakcja ze skonczyles renomowana uczelnie. poza tym krew sie we mnie burzy, gdy slysze, ze wywalaja ludzi ktorzy i tak przeszli geste sito rekrutacji a zostawiaja znajomych dziekana
                      • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:19
                        no i doszlismy do tego samego :)
                        po kazdej szkole mozesz byc bezrobotnym - sgh czy uw tez ci szkoly nie dadza...

sa tez ludzie ktorzy dostana sie na ta psychologie czy europeistyke a potem sie
                        okazuje ze to jednak kierunek nie dla nich bo nie maja dobrego podejscia do osob
                        ktore chca leczyc (psycholog) czy trudno im sie nauczyc prawa uw... - oczwyiscie
                        takich powinno sie wyrzucac - moze zrozumieja ze ten kierunek nie dla nich...
                        a znajomi dziekana czy rektora i tak skoncza i tak...

ostatnio slyszalem ze na kul-u wywalaja swieckich wykladowcow bo musza zrobic
                        miejsca dla ksiezy ktorzy po smierci jana pawla wracaja do polski i cos musza
                        robic... - mnie w tym kraju juz malo co zdziwi...

• dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:16
                      uj to jedno wielkie przegiecie :] na dzienne dostalo sie jakies 5 osob ode mnie
                      ze szkoly [najlepsza w miescie] a skladalo baaaaaardzo duzo i to naprawde
                      dobrych osob.. a na chemie to chyba w tym roku 0,5 os/miejsce nie bylo :] [moja
                      kolezanka skladala i jest na liscie rezerwowej - mieli super zasady rekrutacji:
                      w skrocie - 'im wiecej przedmiotow zdajesz, tym lepiej, wliczymy Ci nawet
                      historie' :]]
                      • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:22
                        bo uj to przegiecie - ale dla 40 czy 50latkow skonczenie czy nawet dostanie sie
                        na uj robi wrazenie ;)
                        na chemii nie wiem ile osob - tak dla przykladu podalem... ale napewno sa jakies
                        kierunki gdzie jest po 0,5...
                        skoro mieli takie zasady to nic innego jak tylko smiac sie...
                        • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:28
                          no wlasnie.. bo po prostu 'utarlo sie', ze uj to fantastyczna, prestizowa
                          uczelnia i wiekszosc ludzi ma wlasnie takie o niej zdanie. a to przeciez zalezy
                          jeszcze od kierunku - na uj tak samo jak wszedzie sa swietne, oblegane kierunki
                          i takie, na ktore biora ludzi 'z ulicy' :] i nie daja zadnych perspektyw
                          zawodowych [chociaz.. aktualnie to chyba ciezko okreslic, jaki kierunek takowe
                          perspektywy daje.. :]]
                          no zasady po prostu rewelacyjne - i tak oto moja kolezanka - swietna z chemii -
                          sie nie dostala, bo zlozylo tam jeszcze troche osob, ktore zdawaly jeszcze np.
                          fizyke [a ona tylko chemie i biologie] i nawet chociaz mialyby z niej po 10% to
                          maja wiecej punktow :]
                          • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:31
                            Racja na uj sa naprawde dobre kierunki: prawo, medycyna, filologie; wcale nie umniejszam wiedzy osob ktore tam studiuja. ale inne kierunki naprawde zlatuja... Utarlo sie ze uj jest najlepszy
                            • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:33
                              ja tylko jednego jestem podziwu na uj - wydzialu prawa - nie brali zadnych ocen
                              z nowej czy starej matury tylko zarzadzili test z rozumienia jakis prawnych pism
                              (nie pamietam czy to kodeks prawa czy jakies akty itp;) )
                              • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:36
                                O czlowieku! Test na prawo: historia + wos + rozumienie aktow prawnych. jeszcze slownik wyrazow obcych na pamiec ;-)
                                • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:39
                                  historia i wos tez? a nie mialo byc tylko rozumienie aktow prawnych? chyba w
                                  informatorze czytalem ze mialo byc tylko rozumienie...

no to juz nie jestem niczego nie jestem godzien podziwu na uj :P
                                • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:39
                                  nii.. w tym roku nie bylo nic z historii i wosu, bo przeciez nie mozna robic
                                  egzaminu z przedmiotu, ktory byl zdawany na maturze :] wiec dali 3 razy wiecej
                                  slowek i tekstow prawniczych :]
                                  a ze slownikiem to fakt - moje kumpele, ktore tam zdawaly sie po prostu uczyly
                                  go na pamiec!! kazdej literki! :| [dostala sie tylko jedna.. :]]
                                  • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:41
                                    no ale do prawa trzeba miec naprawde wrodzone predyspozycje, znjomosci lub miec
                                    swietna pamiec...
                                    moja kuzynka skonczyla prawo ale ona naprawde na to prawo sie nadawala...
                                  • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:47
                                    Na prawie na UJ moga robic WSZYSTKO! dlaczego na egzaminie nie moze byc przedmiotow zdawanych juz na maturze. to autonomiczna decyzja uczelni
                                    • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:49
                                      hmm.. to bylo chyba jakies odgorne zalecenei ministerstwa czy cos.. bo to
                                      przeciez matura miala byc przepustka na studia :]
                                      • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:04
                                        to nie taka autonomicza bo nowa matura miala byc przepustka na studia i samo
                                        MENiS sprawdzalo czy ta decyzja uj przypadkiem nie jest niezgodna z prawem bo
                                        chcialo ja zablokowac ale uj udalo sie znalezc kruczek prawny i postawili na
                                        swoim :)
                                        • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:07
                                          Skoro tak, to przepraszam. Mam zle informacje ;-)
                                      • motylek_86 Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 18:38
                                        hmm ja na uj musialam zdawac egzamin z majcy i gegry mimo iż na maturze je
                                        zdawalam wiec to nie jest żadne odgórne zarzadzenie :) Pozdrawiam
                                        • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:44
                                          niemozliwe - chyba ze byl to polaczony egzamin z matmy i z geografii ktory
                                          nazwali miabem "testu predyspozycji"
                                          • motylek_86 Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 21:43
                                            Nie nie to byl normalny eggzamin na międzywydzialowe studia mat-przyr, nazwany
                                            był egzaminem z matematyki i wybranego przedmiotu (gegra, chemia, biloca, fiza),
                                            były dwa testy po 30 pytan. Tak wiec nie każda uczelnia dostosowała sie do
                                            formuły nowej matury i nie każda brała ją pod uwagę.
                              • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:37
                                noo.. zeby sie tam dostac mature wystarczylo po prostu zdac :] w tescie byly
                                jakies tam kazusy, zagadki logiczne [cokolwiek to jest, lool], rozumienie
                                trudnych slow i takie tammm niewiadomo co :]
                                ale dziwne to wszystko.. chcac studiowac prawo trzeba juz rozumiec teksty
                                prawnicze, interpretowac je i uzywac odpowiedniego slownictwa.. to czego oni tam
                                beda uczyc? <lol2> [to mniej wiecej tak, jak na UŚ-iu, egzamin na fil. ang na
                                program tlumaczeniowy - zeby sie dostac trzeba juz umiec tlumaczyc i to nie
                                tylko tekst pisany ale i ze sluchu :]]
                                • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:40
                                  Jak to czego? rozumowania i logicznego myslenia- tylko jeszcze dokladnie, albo historii prawa powszechnego - banal: skrypt na 900 stron
                                • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:43
                                  no ale oni maja tyle osob na miejsce ze moga sobie pozwolic na taka rekrutacje i
                                  wybrac tylko te osoby ktore juz maja predyspozycje ew. te ktore juz cos tam
                                  umieja...
                                  • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:48
                                    nom.. ew. te, ktore pochodza z rodziny prawniczej i sa juz obeznane z
                                    odpowiednim slownictwem.. :] ale zgadza sie - predyspozycje trzeba miec, w koncu
                                    nie kazdy sie nadaje na prawnika :]
                                    • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:06
                                      tez sie zgadza ;)
                                      ale ja np w klasie mialem osobe ktora chciala isc na prawo ale przez 3 lata
                                      nigdy nie podniosla glosu, z nikim sie nie klocila, latwo dawala za wygrana i
                                      wogole byla baaaaaaaardzo spokojna - czy tacy powinni isc na prawo?
                                      • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 12:09
                                        no wlasnie chyba nie powinni ;] ale przeciez taka osoba moze miec super opanowe
                                        slownictwo i cala reszte i sie dostanie :] poza tym - nie musi byc przeciez
                                        adwokatem ;]
                                        • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:24
                                          no nie musi byc prawnikiem...
                                          moze byc radca... - tylko kogo stac na aplikacje redcowska? :|
                                          notariuszem... - tylko kto ma w rodzinie notariusza? :|
                                          sedzia... - tylko sedzia tez musi jakoas te wyroki umiec uzasadnic...
                                          • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:28
                                            W tym "biznesie" rzeczywiscie rzadzi klika. ALe moze w koncu wprowadza ogolnopolskie panstwowe egzaminy na aplikacje, bo na razie jest z tym bardzo cienko
                          • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:31
                            na filozofii podobno bylo 35 miejsc na 30 chetnych na uj - nie wiem co mozna po
                            tym robic ale kolega jak sie nie dostanie gdzie indziej to bedzie
                            (nie)szczesliwym studentem uj :D

to moze ja z geografia tez moglem sie dostac? lol
                            • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:33
                              no tak.. w sumie lepiej studiowac cokolwiek przez rok niz w domu siedziec <lol>
                              potem mozna probowac jeszcze raz :]

hmm.. no.. gdybys sprobowal, to kto wieee ;)
                              • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:37
                                dla ciebie to moze siedzenie w domciu to dobre - ale dla plci brzydkiej juz nie :P
                                nasza ukochana instytucja moze nam zabrac nie tylko wlosy z glowy ale tez 10
                                miesiecy z zycia ;)
                                • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:41
                                  hyhy, no fakt :] cos Ty.. ja bym naprawde wolala studiowac 'cokolwiek' niz w
                                  domu siedziec.. przeciez by mnie chyba szlag trafil :] i obawiam sie, ze po roku
                                  przerwy trudno by mi bylo zmobilizowac sie do nauki ;]
                            • Gość: kaja Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:43
                              To chyba post dot. AE a nie UJ ?? Jednym słowiem napisze tylko jedno: powinien
                              obowiązywać egzamian wstępny DLA WSZYSTKICH. Dla starych i nowych maturzystów,
                              tak jak było zawsze zanim weszła ta durna nowa matura. Wtedy było
                              sprawiedliwie. Powinno byc zero przekliczania ocen na punkty, zero zwolnień (no
                              z wyjątkami olimpiad, itd). Chcieli tam wyżej kombinowac to teraz mają..
                              • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:46
                                DObrze, konczmy z tym uj. ja to zaczalem przez przypadek i tez mam juz dosc
                              • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:46
                                posty to piszemy my - a temat jest o ae

matura swoja droga ale skoro kazda uczelnia i tak pobiera po 80zl za rekrutacje
                                to wg mnie powinny byc wstepne...
                              • Gość: ania Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:48
                                Zgadzam się z Tobą !! Nie byłoby już żadnych niedomówień a dostaliby się ci
                                którzy naprawde na to zasłuzyli swoja pracą. Od początku wiedziałam że będą
                                takie jaja jak tylko przeczytałam warunki rekrutacji.
        • Gość: nightdream Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:34
          taaa....
          renoma szkoly wzrosnie, nie ma co.....:/
          ale wiecie.. w sumie to zaraz beda wyniki z poznania.. z sgh...
          mysle ze ludzie poskladali na ekonomiczna bo bali sie ze nie dostana sie na uj,
          agh, uw i inne takie...
          to moze jednak to odwolanie cos pomoze....
          ja juz sie nie nastawiam na krakow, ale sprobowac nie zaszkodzi......
          • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:39
            troche ludzi napewno zrezygnuje jak sie dostanie na inne/lepsze szkoly ale czy
            az tyle zeby wystarczylo aby sie dostac? - oto jest pytanie...

jeszcze jedna strona medalu - czy jest jakas inna uczelnia ekonomiczna ktora tak
            poszla na reke osobom ze stara matura? nie wydaje mi sie - i tu moze byc pies
            (dla nas) pogrzebany...
          • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:40
            Hmmm tak sie sklada ze krakowska AE to od 3-4 lat zbyt duzej renomy nie ma. uwazana jest za najgorsza z krakowskich uczelni
            • Gość: nightdream Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:48
              tym bardziej to wszystko jest dziwne....
              duzo latwiej sie dostac do wroclawia czy katowic (z reszta w poznaniu tez
              telefonicznie mozna sie dowiedziec o progi i sa one takie calkiem normalne)
              • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:52
                w katowicach i wroclawiu starzy maturzysci zdawali egzaminy wstepne a nie
                przeliczali im matury...
            • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:50
              no napewno ae nie jest najlepsza szkola w krk ale najgorsza napewno tez nie...
              (pedagogiczna?)
              nie tyle uczelnia co miasto przyciaga taka ilosc studentow...

poza tym w tym roku ae ustalila sobie takie zasady rekrutacji (ulgi dla starych
              maturzystow + przy rekrutacji wybierasz 3 kierunki na ktorych chcesz studiowac)
              ze okaze sie ze na kazdym kierunku maja po min. 5 os./miejsce jak w zeszlym na
              niektorych bylo 1,7/miejsce 1,15/miejsce ;)
              • Gość: studentka Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:54
                Co rok się wybiera trzy kierunki i to na AE jest normalnym procederem. Nie
                tylko w tym roku tak było !
                • Gość: nightdream Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:00
                  tak...to znaczy jak?
                  masz na mysli tylko wybieranie trzech przedmiotow czy ogolny bajzel w rekrutacji...?
                • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:03
                  no dobra - niech ci bedzie ale ulgi dla starych maturzystow nigdy jeszcze nie
                  bylo i sens wypowiedzi pozostaje :P
                • Gość: kaja Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:08
                  Taaaa..teraz się nie dostaliscie to juz AE jest beznadziejną uczelnią....to się
                  nazywa dziecinne podejcie :P Wiele innych uczelni poszło na rękę nowym
                  maturzystom, pisząc maturę macie już wejście na studia więc nie narzekajcie,
                  nie musiecie przeżywac dodatkowych stresow związanych z egzaminami. To co stało
                  się w tym roku jest niesprawiedliwe, to fakt. Sama pisałam starą mature, ale
                  jeszcze rok temu zupełnie inaczej myślałam, nie zdawałam matmy, więc musiałam
                  teraz zdać egzmain wstępny z matmy i angielskiego. Oczywiscie sie nie dostalam.
                  Takich jak ja była cała masa piszących. W porównaniu z tymi co mieli
                  przeliczane punkty nie mieliśmy szans. Ja tez jestem wkurzona, tak byc nie
                  powinno, że oceny sa przeliczane, samych ludzi z 82 punktami było bardzo dużo.
                  Dobrze ze za rok juz nie będzie tego..
                  Już nie przesadzajcie...po pierwsze z AE sie nie wylatuje, a po drugie
                  wiekszośc tych ludzi co sie dostali to juz studenci AE 2 lub 3 roku,
                  dziennych,wieczorowych albo zaocznych. Maja wprawe, wiedza co i jak, oceny beda
                  miec przepisane w połowie, itd..Dadza rade spokojnie;) Sama wiem co mowie bo
                  jestem na zaocznych teraz 2 rok na stosunkach i z mojej grupy zdawało teraz
                  wiele osób....Co poradzić..nic nie jest sprawiedliwe;) Pozdrawiam.
                  • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:12
                    Zeby byla jasnosc... ja tam juz od roku studiuje. moim zdaniem uczelnia jest kiepska, zwlaszcza zarzadzanie i marketing. na poczatku ja tez nie wierzylem w opowiesci ludzi z innych uczelni. ale to prawda: ae baaaardzo spadla, moja kolezanka konczyla ja 6 lat temu, wtedy to wygladalo inaczej
                    • neurosia Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:44
                      cholera, to że może wśród niektórych chodzą takie opinie, że AE to siedlisko
                      panienek z różowymi torebkami i facetów w wyżelowanych fryzurkach to nie znaczy
                      że trzeba to bezmyślnie powtarzać...
                      krew mnie zalewa jak czytam na forum o tych wszystkich stereotypach studentów
                      różnych uczelni - a to że mężczyźni na AM brzydcy, a to na UJ same kujony... aż
                      mi się nie chce więcej tych bzdur przytaczać...
                      wszędzie można trafić panienkę w różowych ciuszkach - czy to UJ, czy to AE, czy
                      AP... to nie nazwa uczelni określa czy tu studiują same piękności i
                      przystojniaczki czy ludzie przeciętej urody, na każdej uczelni trafisz głąbów,
                      którzy dostali się tylko przez znajomości jak i geniuszy, ktorzy studiują tu
                      czy tam z pasją...

a tak w ogóle to czy fakt, że ktoś ma włosy na żelu czy chodzi w różowych
                      ciuchach świadczy o jej/jego inteligencji/spojrzeniu na świat? może tak lubi,
                      może mu do twarzy ...

ale o ZiMie to rzeczywiście nienajlepsze rzeczy się słyszy... wszyscy których
                      znam z tego kierunku narzekają na poziom...
                      • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:48
                        tak - ale skoro osoby studiujace tez tak mowia to cos w tym musi byc...
                        o ludziach to bylo swoja droga - bardziej chodzi i jakosc nauczania tej uczelni...
                      • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:53
                        Do licha, ale szumu narobilem. Niestety; znane mi osoby w rozowych sweterkach potwierdzaja poglad ze wyglad idzie w parze z inteligencja. Ale ja uzylem tego porownania tylko, aby nakreslic pewna grupe ludzi. po raz kolejny mowie: nie wszyscy na AE sa tacy, studiuja tam naprawde wartosciowe osoby. ja w zeszlym roku dostalbym sie na kazdy kierunek, ale wybralem zarzadzanie. trudno... A propos: fajny podpis!, to rzeczywiscie barbarzynstwo! umrzec i zostawic kotka samego ;-)
                  • Gość: ania Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:15
                    Kaja jestem w podobnej sytuacji. Głowa do góry !!!! Z mojej grupy
                    (wieczorowych) dwie osoby przeszły na dzienne. Chcialabym zaznaczyć że te osoby
                    idą NA DRUGI ROK bo oceny im zostaną przepisane. To są bardzo zdolne osoby !!
                    Więc nie wyzywajcie staromaturzystów od głąbów !!!!!
                  • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:28
                    co nie zmienia faktu ze uczelnia do najlepszych nie nalezy - poza tym skoro juz
                    studiujesz (wieczorowo bo wieczorowo) i nie dostalas sie to cos tym musi byc -
                    nieprawdaz?
                    • Gość: ania Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:35
                      Wiesz...ja poszłam na to co chciałam iść a to że na FIB sie nie dostałam to
                      wcale nie świadczy o tym że jestem głupia. Stac mnie na zeby studiować to co
                      chce a nie to na co sę dostane (wiele osób idzie na kierunki typu łopatologia
                      aby tylko przezimować))Na ten kierunek w ostatnich dwóch latach jest dużo
                      chętnych a w tym roku jest jeszcze gorzej niż w poprzednim.
                      • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:51
                        ja wcale nie mowie ze ktos tu jest glupi...
                        sa ludzie ktorzy koncza chemie, fizyke itp. bo tak chca...
                        jasne ze tak - kazdy zawod jest potrzebny - niedlugo dojdzie do tego ze ludzie
                        typu murarze tynkarze beda zarabiali wiecej niz mgr ekonomii (ktory chcialby od
                        razu na reke po 5tys na miech a za mniej nie bedzie pracowal)
              • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:00
                mialem na mysli uczelnie panstwowe. popytaj kogos z krakowa, ae ma kiepska opinie, laski w rozowych ciuszkach i nazelowani chlopcy. ap jest lepsze. az boje sie myslec co bedzie po tym roku. gdy zdawano 3 przedmioty na egz wstepnym (jeszcze 3 lata temu)dawalo to jeszcze informacje o poziomie wiedzy kandydata a teraz?
                • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:04
                  yhh.. no tak.. fakt.. ale lasek w rozowych ciuszkach to jest ostatnio wszeeedzie
                  pelno :/ dzizaaas.. gdzie ja sie pcham :P
                  ciekawe, ilu ludzi w moim wieku bede miala na roku.. :] pewnie niewiele :]
                  wczoraj sie strasznie cieszylam, a teraz to juz sama nie wiem.. :]
                  • Gość: studentka Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:08
                    Nie słuchaj ich ! Oni są rozgoryczeni, przejdzie im a w rzeczywistości to
                    bardzo chcieliby się do nas dostać. Ja tam będę bronić honoru naszej uczelni i
                    ciesze się że takie osoby się tam nie dostały. O waszym poziomie świadczą wasze
                    wypowiedzi. Nic więcej !!!
                    • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:13
                      heh.. nie noo.. i tak sie ciesze, ze sie dostalam :) bo studiowanie na ae w
                      krakowie bylo moim 'marzeniem' jakos tak od poczatku liceum :] i bez wzgledu na
                      to, co mowia inni i tak mam swoje zdanie na temat uczelni :] mam tam paru
                      znajomych i bardzo sobie chwala ae :) a mi sie tez bardzo podoba ;P zreszta -
                      okaze sie w pazdzierniku :)
                      • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:19
                        Hmmm. no moze masz troche racji.. wsrod pracodawcow AE ma nawet dobra opinie, ale wsrod "spoleczenstwa"... zalezy ktora sie bardziej czlowiek przejmuje...
                        • dajing Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 21.07.05, 11:23
                          opinie zawsze beda rozne.. jeszcze sie nie spotkalam z przypadkiem, zeby wszyscy
                          mieli identyczne zdanie na jakis temat.. wiec z ostateczna opinia wole poczekac
                          do momentu, az sama zaczne tam studiowac :]
                • Gość: studentka Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:11
                  Czyli nie dostałeś się na tak cienką uczelnie ??? :D Ty to musisz być dopiero
                  cienki. WEŹ ZASTANOW SIE CO TY WYGADUJESZ BO OŚMIESZASZ SAMEGO
                  SIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:16
                    Gwoli wyjasnienia: ja tam sie dostalem juz rok temu, dlatego mam rozeznanie. czasami jak patrzylem na tych ludzi to noz w kieszeni sie otwieral! przeciez nie mowie, ze wszyscy tacy tam sa, po prostu jest duzy rozrzut. ja tez czesto musze bronic honoru AE, ale posluchaj co mowia chociaz sami profesorowie np. dr Luchter
                    • Gość: studentka Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:23
                      Sam sobie wybrałes takie kierunek i nikt ci na niego nie kazał iść. Nie
                      generalizuj !!! Na różnych kierunkach jest różnie. Mnie się podoba na Fibie.
                      Uczelnia tez jest spoko choć te wybory troche ją oczerniają. Mam przegląd
                      uczelni bo moi znajomi studiują gdzies indziej i naprawde nie jest źle !!!!!!
                      • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:27
                        Gdy tam zdawalem nie wiedzialem ze tak wyglada ta uczelnia. Powtarzam: nie uwazam ze wszyscy na Ae sa glupi! ale niektorzy to naprade glony. przepraszam, ze tak mowie, ale taka jest prawda
                    • scarlet_agta Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! 22.07.05, 07:14
                      ale posluchaj co mowia chociaz sami profesorowie np. dr Luch
                      > ter

a tak z ciekawości, co mówią?
                      • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:00
                        "Studenci AE z kazdym nowym rocznikiem prezentuja coraz nizszy poziom. Niektore grupy przyprawily mnie o palpitacje swoja niewiedza. Na UJ panuja o wiele inne zwyczaje. Tam takie sytuacje nie moga miec miejsca itp. " Albo mgr Kukuryk do kolegi na egzaminie z prawa: "To wlaśnie sa ci z kierunku dla debili"
                • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:11
                  a teraz wszyscy by musieli zdac egzamin wstepny zeby bylo jako takie rozeznanie
                  (pewnosci nigdy nie ma bo po znajomosci zawsze mozesz sie dostac;) )

na ap sporo ludzi idzie tylko po to zeby postudiowac i przeczekac rok a potem
                  znowu na uj probowac - sa oczywiscie kierunki na ktorych jest po 10 os./miejsce
                  - jak kazda uczelnia - sa kierunki lepsze i gorsze...

co do ludzi na ae to fakt - sa tacy ale nigdy nie mozna generalizowac... jeden
                  wyjatek obala regule... zawsze beda ludzie fajniejsi i glupsi... po cos te
                  rozowe ciuszk i ten zel tez wymyslili ;)
                  • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:25
                    A moze tak: wyjatek potwierdza regule. wcale nie mowie ze wszyscy na Ae lataja po kampusie w rozowych ciuszkach... ale ta szkola bardzo ostatnio stracila, przyjmuja za duzo ludzi, gdy byly egzaminy wstepne z 3 przedmiotow to jakis poziom to trzymalo. ale dobra, trzeba skonczyc jesli sie dostalo
                    • Gość: as Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:59
                      ale sie dyskusja narobila - my mowilismy o wygladzie niektorych ludzi a to osoby
                      ktore bronia tej szkoly ze jest taka dobra powiedzieli ze osoby w rozowych
                      ciuszkach sa zli... czy my gdzies narzekalismy ze osoby te sa mniej
                      inteligentne? - nie. my mowilismy o wygladzie...
                      tez troche znam ta szkole i wiem ze sa osoby ktore studiuja na niej beda
                      zarzekali ze jest lepsza nawet od sgh...

pozdro
                      • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:05
                        Ojej. Te panienki w rozowych ciuszki to miala byc taka przenosnia. Jasne ze roz jest tez na innych uczelniach. Z waszych postow wynika, ze macie mnie za jakiegos cholernego rasiste. Moja opinia o ogolnym poziomie na AE nie jest odosobniona. Czesto slyszalem od kolezanki z grupy: CO my tu robimy? Od razu pewne osoby powiedza ze sie wywyzszam...
                        • Gość: J Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: 80.48.35.* 21.07.05, 12:37
                          Czy zna ktoś może progi na AE we Wrocławiu?
                        • Gość: J Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: 80.48.35.* 21.07.05, 12:37
                          Czy zna ktoś może progi na AE we Wrocławiu?
                          • Gość: banditierka wiecie co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:02
                            zgadzam się z faktem, że tegoroczna rekrutacja nie była sprawiedliwa
                            jednak nie przesadzajcie, dostały się także osoby piszące NM i oba egzaminy (tu
                            ja jestem), nie było to niemożliwe

odnośnie uczelni - jest zdecydowanie lepsza od katowickiej i wrocławskiej,
                            przynajmniej jeśli chodzi o finanse
                            zrobiłam wcześniej rozeznanie wśród różnych studentów i absolwentów

różowe panienki? o, tego ci tam dostatek, z tym sie zgodzę
                            ale o czym to świadczy? o tym, ze dziewczyny gustują w różowym kolorze i mają
                            dobre zaplecze finansowe
                            tyle
                            • Gość: Piotrek Re: wiecie co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:11
                              A co powiesz o panience w rozowym sweterku ktora nagle w srodku wykladu maluje sobie paznokcie? ALbo inna sytuacja: myje rece w lazience, do pomieszczenia wchodzi chlopak (moim zdaniem straszny glab), wyjmuje z plecaka zel i wylewa polowe na wlosy. Jak w drugorzednym technikum. sam bylem swiadkiem takich zachowan.
                              • Gość: banditierka Re: wiecie co... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:55
                                Piotrku, ja takie zjawiska miałam w nadwyżce na swoich studiach
                                panny, których tematy rozmów zawężały się do:
                                a)facetów
                                b)ubrań
                                c)kosmetyków
                                zupełnie nie mój klimat, ale wychodziłam z założenia, że nic mi do tego, bo
                                oceny bywają mylące
                                otóż to
                                te same studentki (no, może oprócz jednej, która była na płatnych dziennych)
                                pomimo to w swojej dzidzinie wiedzy były naprawdę świetne! kolokwia, egzaminy
                                zdawały bez problemu
                                kompletnie nnie moja bajka, ale tego, że miejsce na uczelni im się należało, nie
                                odmówię im
                                • Gość: Piotrek Re: wiecie co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:04
                                  Ja naprawde nie potepiam dziewczyn ubranych na rozowo! Chodzi mi o ogolny spadek poziomu jaki mozna zaobserwowac na AE od jakiegos czasu. Ja tez znam jedna panienke w rozu, z ktora naprawde mozna o czyms porozmawiac. Ale naprawde gdy ide przez kampus i co druga mijana grupa studentow kurwuje na cale gardlo, to jest mi wstyd. Jakbym chodzil do zawodowki
                            • Gość: margonelka co z odwolaniem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:11
                              wiecie co, mam znajomego szkota ktory studiuje ekonomie na AE w Krakkowie i
                              chwali sobie uczelnie mowiac ze jest jedna z najlepszych w europie....jak to
                              jest naprawde?? studenci, piszcie :)
                              dla mnie zadna inna uczelnia nie wchodzi w gre,uparlam sie na ta i juz;) teraz
                              tylko pojawia sie pytanie jak dostac sie w drugim naborze??
                              jak napisac odwolanie zeby bylo skuteczne??
                              Pomocy!!
                              moze zapisac sie jako wolny sluchacz??
                              albo zaczac wieczorowe a pozniej przeniesc sie na dzienne??
                              co radzicie??
                              Pozdrawiam!!
      • Gość: kwiatuszek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.autocom.pl 21.07.05, 23:17
        Padam!!!Niech szlak trafi tych staromaturzystów!!!Mam 47 pkt.Majca 72 i 30 i
        jestem z tego zadowolona a i tak nigdzie sie nie dostałam...
    • Gość: Diabeł Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 21.07.05, 13:16
      co tak nagle ucichliscie :P ? 64pkt nawet na ZiM nie bedzie mi dane studiowac
      hehe a odwolan nie ma co pisac i tak CI co maja sie dostac to sie dostana
      czytaj --> jakies koperty itepe hahah :D
      • Gość: joooo Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.netis.net.pl / 195.117.8.* 21.07.05, 14:16
        jak jest w koncu na ZiM? dostalam sie tam ale nie wiem czy pisac odwolanie o
        ekonomie? pewnie i tak mnie nie przeniosa ble czy poziom na ZiM jest niski?
        prosze o jakies opinie
        • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:39
          Poziom nie jest za wysoki. ale to chyba taka specyfika kierunku, musisz bywac na konferencjach itp. zeby sie czegos nauczyc i obyc w "towarzystwie". Ludzie z mojej grupy sa bardzo kiepscy, nie wszyscy, ale jednak.... Jest mi przykro gdy ludzie sie usmiechaja na wiesc ze studiuje na Zimie. ale opinie temu kierunkowi popsuly prywatne uczelnie. podsumowujac: nauki duzo nie ma ( z reszta jak na calej AE)ale te studia duzo nie daja. zawsze po pierwszym semestrze mozesz pisac podanie o przeniesienie na ekonomie. przedmioty sporo sie na poczatku nie roznia. musialbys tylko dodatkowo zdac informatyke.
          • Gość: joooo Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.netis.net.pl / 195.117.8.* 21.07.05, 14:49
            no to pieknie:P ble pisze odwolanie o ta ekonomie ble
            • Gość: Piotrek Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:58
              A pewnie ze napisz. A nuz. NIe wiem, moze za bardzo cie nastraszylem, ale na prawde ogolny obraz zarzadzania nie jest dobry. Jasne, jesli sie uczysz to zawsze mozesz sie przeniesc w trakcie roku, z tym podobno nie ma wiekszych problemow, wystarczy dobra srednia. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
              • Gość: joooo Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.netis.net.pl / 195.117.8.* 21.07.05, 15:25
                napisalam moze sie zgodza najwyzej pojde na zim i za rok sprobuje na II
                kierunek a to jak poztrzegane jest zim to wiem bez studiowania tego:| ale co
                zrobic jak sie czlowiek nie ma wyboru zawsze to dzienne i panstwowe i .. za
                darmo:P a gdzie sie dostarcza te odwolania??
    • Gość: johny % IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 18:58
      Ile mieliscie % z matmy i ang i dostaliscie sie na AE
      • Gość: bartek Re: % IP: 212.160.111.* 21.07.05, 19:13
        ja dzisiaj zlozylem odwolanie,zeby mnie przeniesli na FiB z ekonomii,moze co z
        tego bedzie,na FiB zabraklo mi tylko 2pkt.-no ale takie zycie. Swoja droga to
        wladze uczelni powinny sie powaznie zastanowic nad tym co zrobily w tym roku z
        rekrutacja, a no i jeszcze odwolania-w pierwszej kolejnosci bede przyjete osoby
        ktore sie nigdzie nie dostaly a potem dopiero ludzei beda przenoszeni w miare
        mozliwosci z kierunku na kierunek.Przesadzili....
        • Gość: asia77 Re: % IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:18
          a jak to odwolanie powinno wygladac?? mam jeszcze raz ten formularz co jest na
          stronie ae wydrukowac? czy normalnie napisac odwolanie??
        • Gość: Piotrek Re: % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:21
          To akurat jest calkowicie normalne. Pierwszenstwo w przyjeciu na studia w 2 terminie beda miec ci, ktorzy sie nigdzie nie dostali. Spoko: na pierwszym roku jeszcze w miatre latwo jest sie przeniesc
          • lukasz_labedz Re: % 21.07.05, 19:36
            Gdzie mog eznaleśc ten formularz do odwołania podajcie mi linkt PROSZE!!!! i z
            góry dziekuje
            • neurosia Re: % 21.07.05, 19:39
              Ae chyba nie ma ujednoliconych wzorów odwołań... ale może to mniej więcej
              wyglądać tak jak tu napisałam:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=26719262&a=26747842
          • Gość: Bartek Re: % IP: 212.160.111.* 21.07.05, 19:38
            nie uwazam zeby to bylo normalne...powinno byc tak ze decyduje ilosc
            punktow,teoretycznie moze byc tak ze osoba z mniejsza liczba pkt. dostanie sie
            a ta z wieksza nie, bo asekuracyjnie wpisala inny kierunek i tam sie dostala-
            tak jak ja
            • Gość: Piotrek Re: % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:46
              No ale tak jest. Z reszta rekrutacja prowadzona w taki sposob trwalaby w nieskonczonosc, najpierw przyjeliby tych z odwolan ktorzy sie juz dostali, oni zwolniliby miejsca na wczesniejszych kierunkach, i dopiero na te miejsca dac tych co sie nigdzie nie dostali. Ale do tej pory nie moge pojac (z reszta niektore panie z dzialu nauczania chyba tez)jak to ma sie do wyboru 1, 2 i 3 przedmiotu
            • Gość: Piotrek Re: % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:48
              uuuuu.... ale byka walnalem; powinno byc: zreszta
            • Gość: Piotrek Re: % IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:17
              Po to chyba tez wpisales asekuracyjnie kierunek na ktorym teraz jestes, prawda? wiec do kogo masz pretensje. ale rzeczywiscie: nikt tak naprawde nie wie, o co chodzi dokladnie w tegorocznych zasadach rekrutacji
              • Gość: mundek nie dAEjcie sie!!! IP: 80.51.255.* 21.07.05, 21:06
                elo wszystkim rozczarowanym :}
                Ja tez sie nie dostalem. Z 60 pkt na ZiM ani na IE raczej nie mam co liczyc :/
                Moze sie myle?
                Zastanawiam sie nad studiami zaocznymi w AE, w Krakowie. Wie ktos ile moze to
                kosztowac?
                Czy jest szansa na przeniesienie sie z zaocznych na dzienne? Jak wyglada ta
                procedura?
                ---
                pozdro & z gory dzieki za odpowiedzi
                • Gość: bart Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:39
                  Mam pytanie czy te progi np. SM 72 to na 90 czy na 100 pkt.
                  • Gość: mundek Re: nie dAEjcie sie!!! IP: 80.51.255.* 22.07.05, 14:02
                    na 90.
                    pozdro.
                    • Gość: up Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:03
                      up
                      • Gość: Ewa Towaroznawstwo IP: *.tomaszow.mm.pl 22.07.05, 18:54
                        Czy ktoś może mi coś powiedzieć o towaroznawstwie na AE w Krakowie? Zostałam
                        tam przyjęta ale nie wiem czy jest sens studiować ten kierunek.Jak widzicie
                        swoją przyszłość po tym kierunku? Ciężko jest na nim? Dużo jest chemii? Czym w
                        zasadzie można się zajmować po nim? Gdzie szukać pracy? Pozdrawiam.
                    • Gość: aaa Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.rakow.pl 22.07.05, 18:58
                      wlasnie sie dowiedzielem ze jestem na sgh!!!i rezygnuje z AE wiec zwolnie komus
                      miejsce na SM mam nadzieje ze to nie bedzie staromaturzysta!!
                      • Gość: :) Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.polaniec.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 19:23
                        heheh fanje..... to na pewnio nie dla mnie bo mialam 62 i tez sie niegdzie nie
                        dostalam ale znam kilku ktorzy mieli wiecej na SM i sie nie dostali :( i
                        gratulacje za sgh
                        • Gość: Kryma Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:18
                          Ja zdawalam strą maturę,no i się dostałam na SM,przeliczyli mi ze świadectwa.Tutaj złożylam dokumenty bo raczej mialam pewność że się dostanę.Przez cały rok przygotowywałm się do egzaminu na Turystykę i Rekreację na AWF,spośród niemal 200 osób które zdawały egzamin(starzy maturzyści) zajęłam 5 pozycję,a 75 osób zdało!!! No i z mojego rocznika dostały się tylko 3 osoby na 150 miejsc,a stanowiliśmy 1/4 wszystkich kandydatów!!!Reszta to nowi maturzyści!!!!!!!Więc bardzo dobrze wiem jak się czujecie,bo ja czuję się dokładnie tak samo!!!!!!!!Oczywiście wolałabym się dostać tam i odstąpić wam to miejsce,ale mnie też ładnie wykiwał ten system!!!UJ najlepiej poradził sobie z tym problemem,gdyż wprowadził proporcjonalny podział miejsc dla starych i nowych maturzystów!!!
                          • Gość: Kryma Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:24
                            Zapomniałam dodać,że na TiR był taki przelicznik,że 50% poprawnych odpowiedzi naszego testu=30% nowej matury!!!To na prawdę bardzo uczciwe!!!
                            • Gość: polak Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.covernet.pl 22.07.05, 21:54
                              myślicie ze z 66 pkt jest sens pisać odwołanie. Na podaniu wpisałem FiB, SM i
                              ekonomie.Jest sens?
                              • Gość: omerta Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:03
                                jest sens, zawsze jest sens pisac odwolanie imho. A poza tym to zwolni sie moje
                                miejsce na AE w Kraku na stosunkach bo dostałam sie na esgieh :-)) takze moze
                                akurat Ty z niego skorzystasz bo w sumie nie duzo [unktow Ci braklo (znam osoby
                                majace niecale 50 pktow ktore pisza odwolania i ludza sie ze to cos da)
                                Powodzenia wszystkim odwolujacym sie!! :)))
                                • Gość: barbsia Re: nie dAEjcie sie!!! IP: 82.177.97.* 22.07.05, 22:22
                                  istnieje jeszcze mozliwosc napisania odwolania z prosba o przyjecie na kierunek
                                  na ktory wystarcza punktow lub na kazdy inny na ktorym sa jeszcze miejsca.Z 66
                                  na pewno gdzies sie zalapiesz.Pozdrawiam
                                  • Gość: polak Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.covernet.pl 22.07.05, 22:28
                                    z tego co pani w sekretariacie mi powiedziała to można składać odwołanie tylko
                                    na te kierunki gdzie się zadeklarowałeś na "pierwszej rekrutacji". Skąd to info
                                    masz, przepraszam?
                • Gość: stol Re: nie dAEjcie sie!!! IP: *.localdomain / *.czajen.pl 26.07.05, 12:04
                  2600 za semestr
    • Gość: k Re: JAKIE PROGI NA AE W KRAKOWIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:37
      jak gadałam z ludźmi na AE to mówili ze na marketing i zarządzanie 66, na SM
      kolo72, na FiB koło 74, na ekonomie koło 72 a na adm coś koło 68-70
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka