konwalia123 21.07.05, 19:48 Jak myslicie co lepsze chemia czy techniki dentystyczne, bo sam już nie wiem pomóżcie please:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Natalia Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:53 Ja myśle...że sama powinnaś podjac decyzje.Siądz spokojnie i zrób sobie listę po jednej stronie jeden kierunek po drugiej drugi ,wypisz plusy i minusy...Ja tak zrobiłam i wzięłam odpowiedzialność na wlasne barki.Naprawdę nikt nie powinien Ci doradzać co masz robić,bo to twoje życie i twoje studia.....Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... 21.07.05, 20:02 dzięki ale nie wiecie po czym są większe możliwości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fal_len Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 21.07.05, 21:29 ja bym wybrała to dentystyczne.. wydaje mi sie że to jest bardziej konkretne.. ale możliwości nie znam więc może i być inaczej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@ry Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:44 ja mam ten sam problem i jestem w kropce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triskel Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.netcontrol.pl 22.07.05, 16:45 chemia Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... 22.07.05, 17:20 mam tylko kilka dni na zastanowienie pomóżcie prosze jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jess Technika dentystyczna nie ma przyszlosci. IP: *.zipnet.com.pl 23.07.05, 01:12 Mysle ze powinnas wybrac chemie,ale wiadomo ze decyzja nalezy do Ciebie:)Moja mama jest technikiem dentystycznym,takze wiem co nieco o tym zawodzie.Rozmawialas z jakimis technikami?Wiesz jak wyglada taka praca?Mysle ze warto byloby podpytac...Od siebie moge Ci powiedziec ze to zawod trudny dla kobiety (dzwiganie,praca w pobliżu pary,chemikaliow,pyłów).Wymaga inwestycji,bo trzeba wyposazyc sobie pracownie w drogi sprzet.No i co najgorsze jest sie calkowicie zaleznym od lekarzy stomatologow, ktorzy dyktuja ceny na uslugi...Trudno sie wybic na rynku.Na pewno nie jest to praca "przyszlosciowa".Nie utrzymasz sie z niej przez -naście czy -dziesiąt lat.Moja mama zastanawia sie jak tu dotrwac do emerytury.Nie polecam.Gdybys chciala pogadac, moj nr gg: 1312589 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Technika dentystyczna nie ma przyszlosci. IP: *.netway.com.pl 23.07.05, 18:08 Ja mam w rodzinie jednego technika dentystycznego i powiem jedno, robi na tym na prawde niezla kase! Wiem, ze zaczynal od zera, a teraz sam zatrudnia stomatologa i drugiego technika dentystycznego(kobieta). Co do tego czy to trudny zawod, to nie moge powiedziec bo nie wiem, ale o dzwiganiu nie slyszalam. A co do inwestycji to zgadzam sie w 100%, ale przeciez nie bedzie tak ze bedziesz musiala na samym poczatku wydac 100 tys zl. Na temat drugiego kierunku nie wypowiadam sie bo nie znam nikogo, kto taki skonczyl. Pozdrawiam i zycze trafnego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawa Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:48 Myśle ze duzo wiecej możliwości masz po skończeniu chemii..to samo poradziłam mojej przyjaciółce...to kierunek na który decyduje sie mało osób..tak myśle!nie wime ale według mnie być dobrym chemikiem to skarb..choćby robiąc na korepetycjach!!kasiorka cacy! no a jeslui sie uda to przeciez z najrózniejszych zakładach chemik znajdzie zawsze cos dla siebie!ale wybór należy do Ciebie..p [ozdrawiam cieplutko papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 16:23 po chemii to praca chyba głównie w szkole by ci się szykowała a jej jest mało, z kolei chemia jest na każdej politechnice i każdym uniwersytecie, w jakiś koncernach to nie wiem czy tego jest dużo, poza tym kogo oni zatrudniają biotechnologów, technologów żywności, farmaceutów czy chemików to nie mam najmniejszego pojęcia, techniki z tego co wiem, są tylko na kilku AMach z tym że z pracą chyba też nie jest lekko a kto ma większą kasę to nie wiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angia Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.com.pl / *.abp.pl 24.07.05, 22:22 wieksza kase ma technik dentystyczny-zaufaj:) i nie tylko sa na AM ale i w Usroniu na WS jest inżynieria dentystyczna a to juz w ogole sie oplaca.. pozdro..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:58 no to masz trudny wybór wiem to po sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tez mam problem Re: pomóżcie, co wybrać... IP: 80.55.73.* 25.07.05, 16:16 mam podobny rpoblem psychologia na KUL-u czy komparatystyka na UJ-cie (chce byc dziennikarzem, ale tego nie chce studiowac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sami Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:53 skoro chcesz byc dziennikarka to chyba raczej komparatystyka na uj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:06 Ludzie pomóżcie mi prosze mam coraz mniej czasu na zastanowienie nieubłaganie zbliża się termin podjecia decyzji bardzo prosze pomóżcie bedę wam bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:56 Konwalio zastanów sie.rozwaz wszystkie plusy minusy..i pomysl w czym bylabys poprostu lepsza...ja osobiscie radze chemie ...mysle ze wiecej mozliwosci;/ moja kolezanka tez sie na to zdecydowala..ale ona nastawia sie na szkole!i korki...i ja mysle ze to wcale nie jest tak zle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:39 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentystyczne Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:07 dentystyczne bedziesz miala kupe sary na bank! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:10 up up up please:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jess Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.zipnet.com.pl 26.07.05, 23:18 Ja nadal odradzam technike dentystyczna,ale to Ty decydujesz..:)Mysle ze chemia ma wieksza przyszlosc.Na pewno nie skazuje Cie na nauczanie w szkole.Moja kolezanka jest chemikiem i zarabia calkiem niezle w Polpharmie,robi to,co lubi.Musisz sie zastanowic co najbardziej Ci sie podoba,bo to jest najwazniejsze.Jesli chcesz dowiedziec sie wiecej na temat pracy technika dent. to chetnie Ci przyblize ten fach:) moje gg 1312589 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@ry Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:54 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHemia Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:27 radze chemie-wiecej mozliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś