Dodaj do ulubionych

pomóżcie, co wybrać...

21.07.05, 19:48
Jak myslicie co lepsze chemia czy techniki dentystyczne, bo sam już nie wiem
pomóżcie please:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Natalia Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:53
      Ja myśle...że sama powinnaś podjac decyzje.Siądz spokojnie i zrób sobie listę
      po jednej stronie jeden kierunek po drugiej drugi ,wypisz plusy i minusy...Ja
      tak zrobiłam i wzięłam odpowiedzialność na wlasne barki.Naprawdę nikt nie
      powinien Ci doradzać co masz robić,bo to twoje życie i twoje
      studia.....Pozdrawiam.
    • konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... 21.07.05, 20:02
      dzięki ale nie wiecie po czym są większe możliwości:)
      • Gość: fal_len Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.mohan / *.mohan.net.pl 21.07.05, 21:29
        ja bym wybrała to dentystyczne.. wydaje mi sie że to jest bardziej konkretne..
        ale możliwości nie znam więc może i być inaczej..
    • Gość: m@ry Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:44
      ja mam ten sam problem i jestem w kropce
    • Gość: Triskel Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.netcontrol.pl 22.07.05, 16:45
      chemia
    • konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... 22.07.05, 17:20
      mam tylko kilka dni na zastanowienie pomóżcie prosze jeszcze raz
      • Gość: Jess Technika dentystyczna nie ma przyszlosci. IP: *.zipnet.com.pl 23.07.05, 01:12
        Mysle ze powinnas wybrac chemie,ale wiadomo ze decyzja nalezy do Ciebie:)Moja
        mama jest technikiem dentystycznym,takze wiem co nieco o tym
        zawodzie.Rozmawialas z jakimis technikami?Wiesz jak wyglada taka praca?Mysle ze
        warto byloby podpytac...Od siebie moge Ci powiedziec ze to zawod trudny dla
        kobiety (dzwiganie,praca w pobliżu pary,chemikaliow,pyłów).Wymaga inwestycji,bo
        trzeba wyposazyc sobie pracownie w drogi sprzet.No i co najgorsze jest sie
        calkowicie zaleznym od lekarzy stomatologow, ktorzy dyktuja ceny na
        uslugi...Trudno sie wybic na rynku.Na pewno nie jest to
        praca "przyszlosciowa".Nie utrzymasz sie z niej przez -naście czy -dziesiąt
        lat.Moja mama zastanawia sie jak tu dotrwac do emerytury.Nie polecam.Gdybys
        chciala pogadac, moj nr gg: 1312589
        • Gość: anka Re: Technika dentystyczna nie ma przyszlosci. IP: *.netway.com.pl 23.07.05, 18:08
          Ja mam w rodzinie jednego technika dentystycznego i powiem jedno, robi na tym
          na prawde niezla kase! Wiem, ze zaczynal od zera, a teraz sam zatrudnia
          stomatologa i drugiego technika dentystycznego(kobieta). Co do tego czy to
          trudny zawod, to nie moge powiedziec bo nie wiem, ale o dzwiganiu nie
          slyszalam. A co do inwestycji to zgadzam sie w 100%, ale przeciez nie bedzie
          tak ze bedziesz musiala na samym poczatku wydac 100 tys zl.
          Na temat drugiego kierunku nie wypowiadam sie bo nie znam nikogo, kto taki
          skonczyl.
          Pozdrawiam i zycze trafnego wyboru
      • Gość: Jawa Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:48
        Myśle ze duzo wiecej możliwości masz po skończeniu chemii..to samo poradziłam
        mojej przyjaciółce...to kierunek na który decyduje sie mało osób..tak myśle!nie
        wime ale według mnie być dobrym chemikiem to skarb..choćby robiąc na
        korepetycjach!!kasiorka cacy! no a jeslui sie uda to przeciez z najrózniejszych
        zakładach chemik znajdzie zawsze cos dla siebie!ale wybór należy do Ciebie..p
        [ozdrawiam cieplutko papa
    • Gość: me Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 16:23
      po chemii to praca chyba głównie w szkole by ci się szykowała a jej jest mało,
      z kolei chemia jest na każdej politechnice i każdym uniwersytecie, w jakiś
      koncernach to nie wiem czy tego jest dużo, poza tym kogo oni zatrudniają
      biotechnologów, technologów żywności, farmaceutów czy chemików to nie mam
      najmniejszego pojęcia, techniki z tego co wiem, są tylko na kilku AMach z tym
      że z pracą chyba też nie jest lekko a kto ma większą kasę to nie wiem...:)
      • Gość: angia Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.com.pl / *.abp.pl 24.07.05, 22:22
        wieksza kase ma technik dentystyczny-zaufaj:) i nie tylko sa na AM ale i w
        Usroniu na WS jest inżynieria dentystyczna a to juz w ogole sie oplaca..
        pozdro..:)
        • Gość: jerry Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:58
          no to masz trudny wybór wiem to po sobie:)
    • Gość: ja tez mam problem Re: pomóżcie, co wybrać... IP: 80.55.73.* 25.07.05, 16:16
      mam podobny rpoblem psychologia na KUL-u czy komparatystyka na UJ-cie (chce byc
      dziennikarzem, ale tego nie chce studiowac)
      • Gość: sami Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:53
        skoro chcesz byc dziennikarka to chyba raczej komparatystyka na uj
    • Gość: konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:06
      Ludzie pomóżcie mi prosze mam coraz mniej czasu na zastanowienie nieubłaganie
      zbliża się termin podjecia decyzji bardzo prosze pomóżcie bedę wam bardzo
      wdzięczna
      • Gość: :) Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:56
        Konwalio zastanów sie.rozwaz wszystkie plusy minusy..i pomysl w czym bylabys
        poprostu lepsza...ja osobiscie radze chemie ...mysle ze wiecej mozliwosci;/
        moja kolezanka tez sie na to zdecydowala..ale ona nastawia sie na szkole!i
        korki...i ja mysle ze to wcale nie jest tak zle ;)
    • Gość: konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 17:39
      up
    • Gość: dentystyczne Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 18:07
      dentystyczne bedziesz miala kupe sary na bank!
    • Gość: konwalia123 Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:10
      up up up please:)
      • Gość: Jess Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.zipnet.com.pl 26.07.05, 23:18
        Ja nadal odradzam technike dentystyczna,ale to Ty decydujesz..:)Mysle ze chemia
        ma wieksza przyszlosc.Na pewno nie skazuje Cie na nauczanie w szkole.Moja
        kolezanka jest chemikiem i zarabia calkiem niezle w Polpharmie,robi to,co
        lubi.Musisz sie zastanowic co najbardziej Ci sie podoba,bo to jest
        najwazniejsze.Jesli chcesz dowiedziec sie wiecej na temat pracy technika dent.
        to chetnie Ci przyblize ten fach:) moje gg 1312589
    • Gość: m@ry Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:54
      up
      • Gość: CHemia Re: pomóżcie, co wybrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:27
        radze chemie-wiecej mozliwosci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka