Dodaj do ulubionych

Jak pisać WoS ?

09.03.06, 13:33
W maju pierwszy raz będe zdawał WoS. Mam prośbę o przydatne rady dotyczące poziomu podstawowego i rozszerzonego, najlepiej od osób, które uzyskały po 80-90% na obu poziomach.
Obserwuj wątek
    • slure1 Re: Jak pisać WoS ? 09.03.06, 15:37
      To jest moja wczesniejsza wypowiedz,na forum ogolnym-nowa matura.Moj wynik to
      80/86 wiec chyba sie miszcze w twoich oczekiwaniach..heh

Szczerze powiedziawszy mozna sie spodziewac wszystkiego,napewno bedzie pare
      podchwytliwych pytan,ktore beda mialy na celu zredukowanie ilosci punktow:)Z
      tego co zauwazylem najodpowiedniejsza ksiazka jest podrecznik Operonu+ jakas
      inna ksiazka + konstytucja(przczytajcie z 3 razy!!!!)Nie uczcie sie tylko z
      jednej ksiazki!!!!No i trzeba byc na bierzaco ze sprawami,raz dziennie serwis
      inforamcyjny TVN 24 powinien wystarzyc+ od czasu do czasu lektura Wprost badz
      Polityki,gdy wychodzi kolejny numer poprzedni mozna kupic za 2zl,np na dworcach
      PKP:)-bedzie to potrzebne do czesci roz.Nie wiem co wam jeszcze polecic,moze
      dosc stary ale sensowny ,napisany w formie tabelek i schematow podrecznik
      Haliny Tomalskiej.I jeszcze raz konstytuacja!!!Najlpiej przeczytajcie ja przed
      wyjsciem na egazmin:Pwkoncu to tylko 243 art.:)Ja uczylem sie w sposob wlasnie
      taki a moj wynik to 80/86 czyli calkiem niezle:)aha i uczcie sie tylko tego co
      jest w podreczniakch do wosu dla liceum,bo stanowia one podstawe
      programowa...aha i jeszcze jedno:) Kupie sobie jakies testy ja kozystalem z
      testow OMEGA,tanie,arkusze z poprzednich lat,matur probnych itp..rozwiazujac
      latwo sie zapamietuje ,i opanowuje technike odpowiadania,co do poziomu roz.to
      niestety loteriaz,zalezy na jakie pytania sie trafi no i najwazniejsze jaki
      bedzie temat dluzszej pracy,zatem przeczytajcie arkusze opowiedzi z popzednich
      lat,jak to trzeba robic,tzn .w pracy zwrocic np uwgae na
      czynniki "ekonomiczne ,polityczne,kulturalne itp itd!!!Skupcie sie,bez
      nerwow,uwaznie czytajcie pytania,konkretnie odpowiadajcie,zwiazle,bez
      dodatkowych zbednych zdan ,ktore nic nie wniosa,gazety typu wprost,ich styl
      pisania moze was nauczyc,trafnie dobierac argumenty,piszcie bez lania wody!!!!
      Konkrety,i wlasne wnisoki na koniec!!!!Powodzenia i pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka