bambii 30.08.06, 16:40 Własnie się dowiedzialęm a nikt nie zauważył ze teraz można szybciej surfować : eV_glob pro 2Mb/s Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ac20068 Re: Vectra NET 30.08.06, 17:18 Niektórzy zauważyli ;))) W ogóle teraz Vectranet oferuje najmniejszą predkosc 256 kB/s. Jest teraz promocja "przyspieszenia" - np. ktoś to wczesniej podpisywał umowe na pakiet mini teraz za tą samą cenę moze mniec podwojoną prędkosc - wystarczy podpisac aneks. Własnie podpisałam ankes prawie tydzień temu, ale jakos jeszcze nie widze tego "przyspieszenia", wręcz przeciwnie, net chodzi wolnie - grrr Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Vectra NET 30.08.06, 18:42 Bambi, ja gdzieś o tym na forum pisałem. Jak dobrze pójdzie to po nowym roku będą jeszcze w Vektrze telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
ettee Re: Vectra NET 31.08.06, 12:07 a jak ktoś podpissywał vectrę mini w promocji to też? I bez doppłaty?? Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: Vectra NET 31.08.06, 14:26 Najlepiej udac sie do BOK-u Vectry. Ja podpisywałam rok temu umowe na pakiet mini - wtedy jeszcze z predkoscia 128 a była wtedy promocja z netem do szkoly czy cos w tym stylu. I teraz podpisalam aneks do umowy i bede miala podwojona predkosc bez dodatkowych oplat. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Vectra NET 31.08.06, 14:37 Tylko trzeba , jak mi powiedzial uprzejmy pan w BOK-u , zresetowac modem aby nowe wartosci staly sie obowiazujące, więc najpierw podpisac aneks , potem poczekac (chyba 7 dni) wylaczyc i wlaczyc modem i ... milego serfowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: Vectra NET 31.08.06, 14:49 Z tym resetowaniem modemu, to mi tego pani w BOK-u nie powiedziała. Dzięki bambii za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
ac20068 Re: Vectra NET 31.08.06, 17:05 Tydzień minął i "przyspieszenie" już mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Vectra NET 31.08.06, 17:13 No widz widze , jakieś te włosy rozwiane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 03.09.06, 09:13 Mam vectre net od kilku miesięcy /opcję 1024/. Do przeglądania www i sprawdzania poczty jako tako. Gadu-gadu też się odpala :) Ale gry online w trybie multiplayer, szkoda zdrowia... . Do serwerów polskich jeszcze jako tako. Ale już dalej- katastrofa. Pingi w granicach 100 ms i więcej, to na chwilę obecną poprostu dyskwalifikacja. W grach RPG zanim się obejrzysz to już nie żyjesz. Pisałem w tej sprawie do Vectry, wysłałem im poniżesz skriny nawet. Do dziś nie dostałem odpowiedzi na mojego maila. Zresztą zerknijcie sami: [url=imageshack.us][img=http://img167.imageshack.us/img167/8250/dedb1.jpg][/url] [url=imageshack.us][img=http://img246.imageshack.us/img246/7959/gbue7.jpg][/url] [url=imageshack.us][img=http://img219.imageshack.us/img219/9523/huntq7.jpg][/url] [url=imageshack.us][img=http://img219.imageshack.us/img219/1999/nlkd6.jpg][/url] [url=imageshack.us][img=http://img219.imageshack.us/img219/9920/ptcp6.jpg][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Poprawka. 03.09.06, 09:14 Linki nie zadziałały, więc może poprostu tak: img246.imageshack.us/img246/7959/gbue7.jpg img219.imageshack.us/img219/9523/huntq7.jpg img219.imageshack.us/img219/1999/nlkd6.jpg img219.imageshack.us/img219/9920/ptcp6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
noskin P.S. 03.09.06, 09:22 Zamieściłem skriny z tracertami do serwerów: w GB, w Niemczech, w Portugalii, w Holandii i na Węgrzech. Jak widać jednym z pośredników łącza wykorzystywanego przez Vectrę Net jest Deutsche Telekom AG. I to właśnie ich serwery powodują wysokie pingi. Tyle tylko, że pretensje można mieć tylko i wyłącznie do Vectry. Vectrze płacę za łącze i to Vectra jest w tym momencie odpowiedzialna za jego złe działanie. Jak już napisałem, do dziś nie otrzymałem od niej odpowiedzi. Pal diabli, niech nie odpowiadają. Ale niech sie wezmą do pracy i poprawią łącze, na którym pingi powinny być 2 razy mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Vectra NET 03.09.06, 09:19 Zwroc uwage na jakich ruterach masz takie czasy, obawiam sie ze nie naleza do Vectry :) Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 03.09.06, 09:29 Już o tym napisałem. Abonament płacę Vectrze i to jej obowiązkiem jest zapewnianie abonentom poprawnego działania łącza. Nie żądam tutaj cudów. Wystarczy że łącze będzie działać jak u innych providerów. Przepływ pakietów do serwerów w Europie w czasie 100 ms to na dzień dzisiejszy nie jest dobry wynik niestety. Moi znajomi, korzystający z usług innych providerów, najczęściej mają pingi 2 razy niższe. Sorry, ale 3 raz nie będę już o tym pisał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Vectra NET 03.09.06, 18:01 Wg mnie od kilku m-cy łącze Vectry działa jeśli nie dobrze to napewno poprawnie. Nie wiem noskin czy rozumiesz to co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 03.09.06, 18:38 Misiu, nie badz smieszny. Moze grasz w warcaby na kurniku, to moze wystarczy ci ping 100. Istnieja jednak bardziej zaawansowane rozgrywki, o ktorych poprostu jak widze, nie masz poprostu pojecia. Dlatego piszac ze nie rozumiem o czym napisalem, potwierdzasz przypuszczenie, ze sam poprostu nie wiesz o co tu chodzi. Powtarzam jeszcze raz. Ping 100 i wiecej na serwery niemieckie, brytyjskie czy holenderskie, to na dzien dzisiejszy rzecz nie do przyjecia. Porownujac chocby osiagane tutaj wyniki netii czy chello. Skriny ktore zamiescilem sa na to dowodem. A ty misiu graj sobie w warcaby lamko.. . Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Vectra NET 03.09.06, 21:09 moskin, nie żartuj, ja gram tylko w chińczyka. A Ciebie sprawdziłem i wiem że lelesz wodę i dalej twierdzę, że nie znasz realiów i mówisz coś co gdzieś podsłuchałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 04.09.06, 16:44 Lepiej nic juz nie mow lamko. Mogles mnbie sprawdzic, jak to jedyny watek jaki tutaj napisalem. O skrinach ktore potwierdzaja to co mowie juz nie wspomne. Reasumujac, albo masz cios wspolnego z vectra, albo nie masz pojecia o pingach i grach rpg. Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Vectra NET 04.09.06, 17:03 Wiesz noskin, ze lama to tylko pluje, a ja mówię prawdę twierdząc ze nie wiesz o czym mówisz. Może inaczej, coś niecoś wiesz, ale nie znasz całej ukladanki a tylko jej część. Odnośnie pojęcia o pingach nie będę z tobą dyskutował, bo za dużo mam tego na co dzień. Graj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 04.09.06, 17:28 Gram dalej. Gram w rozgrywkach CB od 5 lat, wiem jakie pingi ma mnostwo moich znajomych, wiem jakie mam ja. Tak naprawde to nie wiem o co ci chodzi czlowieku. Wrzucilem skriny z pingami na serwery zagraniczne, nic dodac nic ująć. O co ci wiogole chodzi maly? Jesli czytac nie umiesz, to spojrz, tam sa także wykresy. Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 04.09.06, 17:43 Dobra mądralo, jeszcze coś, może to da ci do myślenia, choć szczerze mówiąc wątpię. Na tym skrinie ujęte są dane mojej drużyny Wilda. Moje statystyki to te z za mazanym nickiem. Bruce Lee i Neo grają na UPC Chello, Gustlik na netii. Vollrath grał ze Szkocji, bo tam właśnie się znajduje. Graliśmy z Portugalczykami na serwerze znajdującym się w niemieckim Magdeburgu. Nie będę komentował pingów i jakości łącz. Zrób to ty big expercie.. . img502.imageshack.us/img502/8638/ssar0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Vectra NET 04.09.06, 17:55 noskin, o czym innym napisałeś w pierwszym poscie a co innego pokazujesz. Pomyśl. Więcej nic nie powiem bo nie mogę. Baw się dobrze dalej, ja popatrzę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 04.09.06, 18:04 Pisałem i piszę cały czas o tym samym, o powolnym łączu vectry w trybie gier multiplayer. Malo tego, przedstawiłem na to dowody,w postaci skrinów z pingami serwerów. Chyba wogóle nie kumasz czaczy facet :) Ale za to koniecznie chcesz być expertem w czymś, o czym nie masz zielonego pojęcia. Twój problem. Twoim problemem jest też zapewne to, że nie potrafisz uznać rzeczowych argumentów. Tutaj możesz pokrzyczeć, w realu pewnie bieda :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Vectra NET 05.09.06, 00:54 > Chyba wogóle nie kumasz czaczy facet :) mialem sie juz nie odzywac ale muślę sobie "mosiu" (sory misioo ;) ze powineneś zmienić łącze , idz do TP S.A. będziesz zadowolony. Pracuje zawdodowo z wykorzystaniem tego łącza i myslę ze stosunek ceny do jakosci jest naprawde dobry. Pamietaj ze jest konkurencja i zawsze morzesz zmienić firme jak Tobie nie pasuje(np. domtel). Jak chcesz mnie nazwac lama prosze badzo, ja z tego zyje , Ty sie tym bawisz mi wystarcza , Tobie nie , baw sie dobrze :) Ja nie krzycze ani w realu ani tutaj :P mnie zweryfikował rynek a Ciebie koledzy :P Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 05.09.06, 10:49 No witaj Mosiu :) Ciężko komunikować się z niekumającymi, na dodatek żyjacymi inaczej. Tego co się pisze w języku polskim nie rozumieją. Może wiec przedmioty ścisłe? Kawałek matematyki.. . Mój średni ping na łączu vectry do przypadkowego serwera niemieckiego wynosi ok. 100 ms. Ping osoby grającej na innym łączu, to ok. 50 ms. Oznacza to że czas reakcji tamtej osoby może być nawet 2-krotnie wolniejszy niż mój, dla uzyskania podobnego wyniku. Innymi słowy łącze innego providera jest w tym wypadku o 100 % szybsze, czyli 2-krotnie lepsze. Nie wiem co cie w życiu weryfikowało, ale nie była to ostra selekcja... . Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Vectra NET 05.09.06, 12:51 > Ciężko komunikować się z niekumającymi, True he he > Kawałek matematyki.. . no to zes kolego pojechal , juz napisalem , moim zdaniem lacze nie jest zle a przygladalem sie mu dlugo skocz do domtelu i bedziesz zadowolony > Nie wiem co cie w życiu weryfikowało, ale nie była to ostra selekcja... . niech ci tak bedzie w kazdym razie dobrze mi placa :P Odpowiedz Link Zgłoś
noskin P.S. 05.09.06, 10:52 Z ortografią też widzę na bakier. Ale niczego innego się nie spodziewałem.. . Pa niedouczony mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: P.S. 05.09.06, 12:53 > Z ortografią też widzę na bakier. niestety o tej godzinie robi sie błędy , zapewne ty ich nie robisz tak czy inaczej MOŻE nie jestem perfekcjonistą ale pojecie mam :> > Pa niedouczony mądralo. no jasne , "miszcz" swiata i okolic, graj dalej dziecino :> Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: P.S. 05.09.06, 18:51 Tak naprawde to w całej tej dyskusji nie podałeś - w przeciwieństwie do mnie, ani jednego argumentu. I zdaje się, że własną wartość starasz się podbudować myśleniem, że jesteś lepszy /czytaj mądrzejszy/ od innych, bo tamci znają się tylko na grach komputerowych. Jesteś w dużym błędzie stary, ale to twój problem. Wiąże się to zapewne z niskim poczuciem własnej wartości, stąd heroicznie podejmowana przez ciebie walka na argumenty- z ich niedostatkiem a właściwie z ich całkowitym brakiem właśnie. www.żal.pl Pozdro : Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Vectra NET 03.09.06, 13:57 Wiesz co ja mam tylko Domtela w najtanszej wersji predkosci ale np.Call of Duty na serwerach zagranicznych chodzi spoko.Mam pingi w granicach 40-80 oczywiscie nie na wszystkich serwerkach.Ale da sie pograc spoko co czesto czynie Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 03.09.06, 18:40 Aro, napisz prosze jakie pingi masz w coda na serwerach polskich, a jakie na zagranicznych pliz. Przy okazji pozdrawiam Cię. Bywałem tu kiedyś na nicku rcon. Prezentacja o Siedlcach, jeśli kojarzysz.. . Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Vectra NET 03.09.06, 18:48 Ok kojaze ale wiesz co w coda to przewaga zagraniczne chyba .Po nakladce 1,5 to wiekszosc zagraniczne ,w podstawie prawie polskie.Ja gram spoko na multiplayer.co.uk,plansza pavlow same mauzery no i snajperki,gania sie do 50 osob.Do ok 35 spoko mozna pograc dalej juz sie tnie.Ping mam tam ok 50- 80.Polukam na polskich i Tobie dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Vectra NET 03.09.06, 19:00 Wiesz co zrobilem przed chwileczka printscreena tabeli serwerow .Masz w rarze 3 obrazki,sama gora tabeli-male pingi,srodek no i najgorsze pingi.Moze po nazwach serwerow dojdziesz ktore polskie.Ale widze ze chyba jeden z tych najgorszych moze byc polski z wawy i to by bylo chyba dziwne.Na maila wysylam tobie tego rara,oczywiscie maila tego obecnego z gazety pl.Napisz czy dotarl Odpowiedz Link Zgłoś
noskin Re: Vectra NET 04.09.06, 16:42 Dzięki za odpowiedź aro. Zerknij przy okazji na tych specjalistow, ktorzy pisza ze nie sam nie wiem o co mi biega :) Twoje pingi na gb jakie wymieniasz sa do przyjecia. Moje, od 100 wzwyz absolutnie nie. Specjalisci swoje :D Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Vectra NET 04.09.06, 17:20 wiesz co nawet sam widze ze nieraz nie wiadomo skad ktos mnie zalatwia,jest tak szybki i nie jedzie na koksie.Ot ma bardzo niskiego pinga .To ma duze znaczenie.Wiem cos o tym od 2 lat gram bardzo duzo w coda i to tylko na sieci. Wczesniej mialem sdi i pingi np.120 uwazalem za spoko (ot lepszych nie bylo),gralo sie ale te mikroprzyciecia momentami zalatwialy sprawe i moja klawiature ,ktorych zarznolem ze 3 sztuki-bardzo szybko sie denerwuje hihihih. Odpowiedz Link Zgłoś
misiio Re: Vectra NET 05.09.06, 16:38 oj noskin, noskin popatrzyłem i ......................więcej nie powiem nic. Powodzenia w grach. Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: Vectra NET 27.09.06, 10:56 Właśnie przeglądam ofertę na www.vectra.pl i zastanawiam się... Czy klienci operatora mogą zmienić umowę na pakietową, czy jest to możliwe jedynie w przypadku nowych klientów. Wiecie coś może na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś