Dodaj do ulubionych

Czy to mozliwe??

30.04.06, 12:22
Dzis obilo mi sie o uszy ze na tegorocznej maturze zostanie zastosowany taki
myk ze pytania nie beda ulozonew takiej samej kolejnosci u wszystkich
zdajacych, zeby w ten sposob uniemozliwic,ytrudnic ewentualne konsultowanie
sie.Wydaje mi sie ze to malo prawdopodobne i plotka taka zostala puszczona
przez nauczycieli by nas troche wystraszyc ale napiszcie co o tym myslicie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: m3lm4k Re: Czy to mozliwe?? IP: *.opticom.pl 30.04.06, 12:39
      Jestes w stanie uwierzyc komus bardziej niz sobie i zaryzykowac index na
      wymarzonym kierunku sciagajac od kogos ?
      • Gość: gość Re: Czy to mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 13:27
        To jest pewna wiadomość, która została przekazana do szkół przez OKE.
        • Gość: annaj Re: Czy to mozliwe?? IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 30.04.06, 13:39
          to prawda, nam tak powiedział dyrektor na zakończeniu roku
          • Gość: FlashMan Re: Czy to mozliwe?? IP: 62.89.81.* 30.04.06, 13:45
            Tak, to jest pewne. CKE i OKE (Jaworzno) w przypadku mojego okręgu wystosowały
            komunikat do szkół, w którym "zalecili" poinformować uczniów klas maturalnych o
            tym, że pytania będą takie same, ale w różnych kolejnościach umieszczone.
            • Gość: nedza Re: Czy to mozliwe?? IP: *.ust.tke.pl 30.04.06, 14:13
              Zapewne, ludzie pomyslcie logicznie, tyle tysicey arkuszy i co? siedzieli w
              drukarni i zmieniali kolejnosc pytan? A pozniej co z modelem odpowiedzi?
              Nauczyciele są od tego, zeby pilnowac a nie CKE zeby zmienic kolejnosc pytan.
              • Gość: as prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:20
                NA gimnazjalnych tak juz jest! A po porstu kazda wersja ma inny kod kreskowy
                komputer juz sobie poradzi z tym
    • Gość: xls Re: Czy to mozliwe?? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 15:01
      no to teraz jak wyobrazacie sobie listening na podst.Przeciez pytania maja byc
      na podstawie ulozone w kolejnosci do tego co leci z plytki...wiec niemozliwe
      jest pomieszanie pytan!:)
      • Gość: ... Re: Czy to mozliwe?? IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:16
        właśnie, jakich to dotyczy przedmiotów??? jezyków obcych też??? proszę o
        odpowiedź...
        ponadto, będą wtedy dwa, trzy klucze odpowiedzi w necie? wyobrażacie sobie tę
        psychozę ze sprawdzaniem dobrych odpowiedzi jeśli będzie kluczz nie do tej co
        się miało wersji?? płacz i zgrzytanie zębów
        • Gość: do m3lm4k Re: Czy to mozliwe?? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 15:21
          Nie chodzi tu o sciagniecie wszystkiego i pozniej chodzenie jaki to ja nie
          jestem kozak bo mam 80%://...czasem trzeba sie cos skonsultowac jak sie nie
          jest czegos pewnym.W tamtym roku w mojej szkole pare osob nie zdalao matmy..i
          wcale nie byli oni jakimis glabami czy cos tylko wlasnie zgubily ich klapki na
          oczach,tak byli zapatrzeni w swoje umiejetnosci ze po prostu nie zdali:/
          Tak wiec nie rznij takiego cfaniaka!
          • Gość: m3lm4k Re: Czy to mozliwe?? IP: *.opticom.pl 30.04.06, 16:06
            Wiesz moze byc tak, ze bedziesz kozak i mial 80% albo bedziesz sobie plul(a) w
            brode, ze co mnie podkusilo, by sciagac majac 20%. Ja osobiscie wole wiedziec,
            iz moja zasluga jest to, co jest, porazka rowniez.

Jezeli sie nie jest czegos pewnym , znaczy, iz poswiecilo sie na to za malo
            czasu i nie zyskalo jeszcze dostatecznego przekonania we wlasne umiejetnosci.

Tez zdawalem matematyke i smiem twierdzic, iz jest to przedmiot wymagajacy nieco
            kreatywnosci. Czyli najpierw sie trzeba zastanowic, co w ogole mam zrobic, a nie
            po prostu pisanie - mode on. Mowisz, ze byli tak zapatrzeni we wlasne
            umiejetnosci, moze zapomnieli, iz trzeba tez w jakims stopniu sie przygotowac.

Pozdrawiam
            Student ( wedlug Ciebie cwaniak )
            • Gość: gosc Re: Czy to mozliwe?? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 17:04
              Troche sie nie zgadzam z tym co napisales bo matura neistety to nie tylko
              wiedza,umiejetnosci ale tez szzcescie i kombinowanie:)....myslisz ze jak ktos
              nie jest czegosc pewien to ze niby sie czegosc nie douczyl?....a co powiesz o
              sluchaniu na dowolnym jezyku mozesz czegos nie doslyszec bo warunki
              naglosnienia nie sa takie jak bys sobie tego zyczyl i coo?? niedouczony jestes??
              Nie bierz za barzdo do siebie wszystkiego.Pozdrawiam
              • Gość: m3lm4k Re: Czy to mozliwe?? IP: *.opticom.pl 30.04.06, 17:12
                Wiesz ja tam specjalnie ortodoksyjny w tym wzgledzie nie jestem, wiec sie nie
                obrazam :)

Jest to zarowno szczescie jak i kombinowanie, tylko dobrze jak wychodzi z
                pozytkiem dla kombinujacego, mowiac z perspektywy tej osoby, niekoniecznie
                utozsamiajac ja ze mna :)

Uczac sie na pewno zyskujesz wieksza pewnosc tego, co robisz, jednakze stres i
                cala ta otoczka takze robi swoje, wiec z tego miejsca zycze Wam , maturzysci,
                powodzenia ;-)

PS. sprawa listening'ow , sprzetu jak i akustyki to osobny temat, jednakze
                zgadzam sie , iz tutaj tez wiele zalezy od szczescia.
      • Gość: gosc Re: Czy to mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:24
        Omatko.

Ale możliwe jest pomieszanie _odpowiedzi_.
        Poprawna brzmi: "xxxx".
        I w jednej wersji jest jako a.
        W innej wersji jest jako c.
        A w trzeciej,co za niespodzianka: b!

I mamy trzy klucze: trzy, bo listening przewiduje wybór z trzech możliwości.
    • Gość: zeeeee Re: Czy to mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:20
      haha, nie obsrajcie się :)

• Gość: gosciu Re: Czy to mozliwe?? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 15:35
        hehe noo ciekawe too baardzo ciekawe:)...juz widze ten chaos gdzie ludzie
        szukaja odpowiedzi do swojej wersji matury "A", "B" lub "C" hahah
        • Gość: gosc Re: Czy to mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:43
          Poprawność sam sobie sprawdzasz nie literką, ale odpowiedzią; łatwiej przecież
          pamiętać _co_ odpowiedziałeś, niż bezsensowny ciąg liter!
          • Gość: peter Re: Czy to mozliwe?? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 15:45
            No ale jakby komus udalo sie sciagnac mimo tych dodatkowych utrudnien:D to
            pamietalby literke jaka wpisal a nie tresc odpowiedzi:)
            • Gość: gosc Re: Czy to mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:53
              No ba: jak ktoś ufa innym przy odpowiadaniu, to musi zaufać innym i przy
              sprawdzaniu, a nie samemu sobie ustalać, czy dobrze zrobił ;)
    • Gość: domi Re: Czy to mozliwe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:57
      NA PEWNO TAK NIE BĘDZIE! tekstowe sprawdza komputer, po to są te czarne
      długopisy (żeby komp mógł je rozszyfrować itp. :D)

będzie normalnie, każdy w takiej samej kolejności! :)

i nie stresujcie się wzajemnie takimi głupotami hehe :P
      • Gość: gosc Re: Czy to mozliwe?? IP: 217.153.162.* 30.04.06, 16:01
        BULLSHIT !!! i tyle:)...ide ogladac Tv a nie stresowac sie tym zamieszaniem
        wokol matury.PZDR!
        • Gość: ee Re: Czy to mozliwe?? IP: *.multicon.pl / *.net.pl 30.04.06, 22:13
          ale podobno na gimnazjalnym BYŁY cztery grupy;/;/;/
    • ariska86 Re: Czy to mozliwe?? 30.04.06, 23:11
      gimnazjalny też był tak pomieszany i tez sprawdza to komputer to niby dlaczego
      matura nie ?? szkoły dla picu by tego nie ogłaszały :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka