Dodaj do ulubionych

Kantor w Łomiankach

11.07.07, 13:41
Mam następujące pytanie, gdzie w Łomiankach moge znaleźc kantor wymiany walut?
Obserwuj wątek
    • lolaxyz Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 13:52
      To może ja podczepię się z pokrewnym - czy jest bankomat euronetu?
      • krzysiom1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 14:24
        Walutę można sprzedać w Banku Spóldzielczym na Szpitalnej.
        Z Euronetem jest kiepsko.
        Tu masz najbliższe www.euronetpolska.pl/geo_wyniki.xml?pozycja=0
        • mmc_lomianki Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:01
          Euronetu może nie ma, ale jeśli chodzi o BRE (mBank, Multibank) to można bez
          prowizji wypłacać z BZ WBK przy Warszawskiej.
          • raash Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:14
            Trosze mnie pocieszyłeś .. :-)
            Zapomniałem zupełnie o bankomatach BZWBK. Bo najbliższy Euronet pokazało mi w
            Warszawie na Odkrytej, troszkę daleko. A za jakiś czas będzie mnie to też
            dotyczyło (potrzeba skorzystania z jakichś bankomatów w Łomiankach).

Co do kantoru, jeżeli chcesz kupować/sprzedawać większą ilość waluty to raczej
            lepiej przejść się po warszawskich kantorach.
            Wyszukiwarka firm nie wyrzuciła mi żadnego kantoru w Łomiankach.
            • krzysiom1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:24
              Najlepszy kurs jest zawsze w kantorze "U Dziadka" przy Hali Marymonckiej.
              • stih Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 19:05
                Kiedyś był kantor w MBS na ul. Szpitalnej.
                Aktualnie prowadzi skup MBS i PKO BP, no kursy czysto komercyjne.
                Najbliższy kantor jest obok kiosku przy ul. Marymoncka/Przy Agorze.
                Kantor "U Dziadka" chyba jest na emeryturze, ale przyzwoite kursy
                i dosyć szeroką ofertę proponują w sklepie u złotnika zlokalizowanym
                dokładnie w bezpośrednim sąsiedztwie "Dziadka", wejście od ul.Stołecznej.
                Nie polecam jubilera w bezpośrednim sąsiedztwie Hali Marymonckiej.

• krzysiom1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 19:09
                  Dziadek i ten złotnik to chyba jest rodzina. Kursy mieli zawsze takie same i
                  działali zamiennie.
                  Do kantoru Przy Agorze trafiam w ostateczności.
          • lolaxyz Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:55
            Dzięki, faktycznie BRE też może być. Z podesłaneo przez Krzysioma linka do
            wyszukiwarki wynika, że "prawdziwy" bankomat euronetu jest przy Pstrowskiego w
            makro jakby kogoś interesowało.
            • kmsanczia Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:57
              Z Euronetem radzę uważać, najczęściej tam złodzieje instalują skanery pinu i
              karty. :/
              • raash Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 16:21
                > Z Euronetem radzę uważać, najczęściej tam złodzieje instalują skanery pinu i
                > karty. :/

Dokładnie rzecz biorąc nakładkę do skanowania kart plus kamerę skierowana na
                klawiaturę żeby było widać wprowadzany pin. Przesłonięcie dłoni np: portfelem
                załatwia częściowo sprawę bo sama kopia karty bez pinu może być użyta jedynie do
                płatności autoryzowanej podpisem a większość płaskich kart ma już autoryzację
                pinem. No chyba ze ktoś wypłaca gotówkę z kart wypukłej (np: kredytówki), ale to
                hymm średnio opłacalna operacja nawet bez zagrożenie zeskanowani kartu ;-PP

Problem dotyczy w większości starych modeli bankomatów, a że euronet ma ich
                najwięcej i wymienia je na nowsze modele dużo wolniej wiec statystycznie na ich
                bankomaty najczęściej "wypada".
        • jorybka1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 16:22
          krzysiom1 napisał:

> Walutę można sprzedać w Banku Spóldzielczym na Szpitalnej.
          > Z Euronetem jest kiepsko.
          > Tu masz najbliższe www.euronetpolska.pl/geo_wyniki.xml?pozycja=0

Co my byśmy Krzysiom bez Ciebie zrobili. Toż ty źródło wiedzy wszelakiej
          jesteś . :)

--------------------------------------------------------------------------------
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka