w3ds 11.07.07, 13:41 Mam następujące pytanie, gdzie w Łomiankach moge znaleźc kantor wymiany walut? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolaxyz Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 13:52 To może ja podczepię się z pokrewnym - czy jest bankomat euronetu? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 14:24 Walutę można sprzedać w Banku Spóldzielczym na Szpitalnej. Z Euronetem jest kiepsko. Tu masz najbliższe www.euronetpolska.pl/geo_wyniki.xml?pozycja=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:01 Euronetu może nie ma, ale jeśli chodzi o BRE (mBank, Multibank) to można bez prowizji wypłacać z BZ WBK przy Warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:14 Trosze mnie pocieszyłeś .. :-) Zapomniałem zupełnie o bankomatach BZWBK. Bo najbliższy Euronet pokazało mi w Warszawie na Odkrytej, troszkę daleko. A za jakiś czas będzie mnie to też dotyczyło (potrzeba skorzystania z jakichś bankomatów w Łomiankach). Co do kantoru, jeżeli chcesz kupować/sprzedawać większą ilość waluty to raczej lepiej przejść się po warszawskich kantorach. Wyszukiwarka firm nie wyrzuciła mi żadnego kantoru w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:24 Najlepszy kurs jest zawsze w kantorze "U Dziadka" przy Hali Marymonckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stih Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 19:05 Kiedyś był kantor w MBS na ul. Szpitalnej. Aktualnie prowadzi skup MBS i PKO BP, no kursy czysto komercyjne. Najbliższy kantor jest obok kiosku przy ul. Marymoncka/Przy Agorze. Kantor "U Dziadka" chyba jest na emeryturze, ale przyzwoite kursy i dosyć szeroką ofertę proponują w sklepie u złotnika zlokalizowanym dokładnie w bezpośrednim sąsiedztwie "Dziadka", wejście od ul.Stołecznej. Nie polecam jubilera w bezpośrednim sąsiedztwie Hali Marymonckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 19:09 Dziadek i ten złotnik to chyba jest rodzina. Kursy mieli zawsze takie same i działali zamiennie. Do kantoru Przy Agorze trafiam w ostateczności. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:55 Dzięki, faktycznie BRE też może być. Z podesłaneo przez Krzysioma linka do wyszukiwarki wynika, że "prawdziwy" bankomat euronetu jest przy Pstrowskiego w makro jakby kogoś interesowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 15:57 Z Euronetem radzę uważać, najczęściej tam złodzieje instalują skanery pinu i karty. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 16:21 > Z Euronetem radzę uważać, najczęściej tam złodzieje instalują skanery pinu i > karty. :/ Dokładnie rzecz biorąc nakładkę do skanowania kart plus kamerę skierowana na klawiaturę żeby było widać wprowadzany pin. Przesłonięcie dłoni np: portfelem załatwia częściowo sprawę bo sama kopia karty bez pinu może być użyta jedynie do płatności autoryzowanej podpisem a większość płaskich kart ma już autoryzację pinem. No chyba ze ktoś wypłaca gotówkę z kart wypukłej (np: kredytówki), ale to hymm średnio opłacalna operacja nawet bez zagrożenie zeskanowani kartu ;-PP Problem dotyczy w większości starych modeli bankomatów, a że euronet ma ich najwięcej i wymienia je na nowsze modele dużo wolniej wiec statystycznie na ich bankomaty najczęściej "wypada". Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Kantor w Łomiankach 11.07.07, 16:22 krzysiom1 napisał: > Walutę można sprzedać w Banku Spóldzielczym na Szpitalnej. > Z Euronetem jest kiepsko. > Tu masz najbliższe www.euronetpolska.pl/geo_wyniki.xml?pozycja=0 Co my byśmy Krzysiom bez Ciebie zrobili. Toż ty źródło wiedzy wszelakiej jesteś . :) -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś