Dodaj do ulubionych

Świadectwa maturalne

16.06.06, 22:48
Cześć, mam pytanie odnośnie świadectw maturalnych - z tego co wiem to dostaje
się oryginał i 2 kopie i z tego wynika, że można ubiegać się o przyjęcie w 3
miejscach. Nie wiecie czy można składać jakieś ksreokopie albo odpisy
poświadczone przez prawnika? Z góry dzięki za posty
Obserwuj wątek
    • Gość: panda Re: Świadectwa maturalne IP: 80.51.74.* 16.06.06, 22:52
      mozna, zlozyc odpis tylko trzeba go zrobic u notariusza :)
    • Gość: k Re: Świadectwa maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 11:36
      dostajesz swiadectwo i jeden odpis
      • Gość: marciosha Re: Świadectwa maturalne IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 17.06.06, 16:18
        Ja słyszałam, że wraz ze świadectwem dojrzałości dostajemy 2 potwierdzone przez
        ok odpisy. Czytałam gdzieś, że dodatkowo u notariusza mozna zrobić max 2
        odpisy. Dla niektórych oryginał i 4 odpisy to i tak za mało.
        • Gość: bajka Re: Świadectwa maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 17:49
          Możesz zrobić odpis u natariusza. Jeden koszyuje ok 7 zł.
          • Gość: ohanka Re: Świadectwa maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 00:19
            Tak, można zrobić odpis u notariusza. Ja zrobiłam, tylko, że jeden kosztował
            ponad 14 zł, a nie 7 :> Nie wiem, moze jest taka różnica w zależności od
            notariusza, ale wątpię. Odpisy niestety są drogie...
            • Gość: agcias Re: Świadectwa maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 00:24
              to wy nawet nie wiecie co macie :P to co kosztuje 14 zl (bo 7 zl za jedna
              strone) to kopia potwierdzona notarialnie. odpis kosztuje ok 50 zl. i z tego co
              wiem, to nie wszedzie to respektuja. wiekszosc uczelni podaje, co przyjmuje
              (oryginal, kopie czy odpis). jezeli nie podaja, to zadzwon, bo naprawde na
              kazdej uczelni jest inaczej :/
              • Gość: Aga Re: Świadectwa maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 00:26
                No wlasnie, ja za odpis płaciłam 35 zł, i dziwi mnie, ze Wy placicie tak mało.
                • Gość: agcias Re: Świadectwa maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 00:30
                  bo Ty masz odpis, a oni jedynie kopie (ksero) potwierdzona notarialnie. Wiec Ty
                  masz bardziej wartosciowy dokument, bo owa kopie nie wszedzie przyjmuja :)
                  pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka