21.06.06, 11:23
a ja mam takie pytanie
jak to jest z tymi osobami które w tam tym roku zdawały mature a teraz czekaja
już tylko na aneksy i właśnie teraz które oni
pobirą wyniki jak na dwóch różnych dokumentach będa inne wynniki ? bo jak dobrze
zrozumiałam uniwersytet pobiera z oke automatycznie wyniki z matury
Obserwuj wątek
    • oxy_gen_86 Re: UWr 21.06.06, 12:31
      AJ to rozumiem tak: osoby z NM rejestruja sie w dniach 15-25 lipca (a od 17
      trzeba dostarczyc papiery). Wyniki matury otrzymamy 11 lipca wiec nie bedzie
      zadnego problemu z rejestracja.
      Z tego co wiem to uczelnia nie podala jeszcze wymogow co do dokumentow, ktore
      nalezy skaldac.

Mnie sie wydaje, ze bedzie tak jak w zeszlym roku - trzeba wypelnic formularz
      na str. uni. (tam wpisujemy swoje wyniki z matury) nastepnie go wydrukowac i
      dostarczyc na wydzial.
      • mandy_20 Re: UWr 21.06.06, 21:44
        ale jak wpisywac te wyniki ???
        biorąc pod uwage nową mature oraz aneks i wpisywac ten największy wynik ?
        ale póżniej UWr będzie ściągał wyniki z oke w celu sprawdzenia poprawności tych
        że wyników, ale właśnie które wyniki oke poda ???
        • leon_ble Re: UWr 21.06.06, 22:21
          no jasne ze najwyzszy, no chyba ze chcesz zeby byl liczony stary ale nie widze w
          tym wiekszego sensu..oke poda wyniki najwyzsze bo w momencie poprawienia matury
          stare wyniki sa zamieniane na nowe i to one beda transferowane do poszczegolnych
          uczelni, bo jaki sens ma poprawiania matury jezeli oke przekazywaloby stare wyniki?
    • mandy_20 Re: UWr 03.07.06, 12:23
      a mnie jeszcze takie pytanie nurtuje mianowicie przy rejestracij trzeba wpisac
      numer dokumenty - matury to rozumiem że wpisuje tą nie poprawioną mature a aneks
      ? skąd uniwerek będzie wiedział że jeszcze dodatkowo posiadamy aneks ?, a zaś
      wyniki wpisujemy biorąc pod uwage mature i aneks (największy wynik)
      no dobrze ale jak oni się zorientują że mam jeszcze aneks jęsli przy sprawdzaniu
      porawności wpisanych wyników będą ściągac wyniki wedle tego numery matury ?
      • aniolek114 Re: UWr 03.07.06, 17:44
        A oni porównują te wyniki? Nie sprawdzają ich dopiero po złożeniu dokumentów (po przyjęciu na studia)? Tak np. na KUL w zeszłym roku było.
        Myślę też, że uczelnia orientuje się, że są aneksy i sami ten problem rozwiarzą. Ty po prostu wpisuj ti co trzeba.
        A skąd wiesz co trzeba tam wpisać? Przecież teoretycznie jeszcze się nie rejestrujemy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka