Dodaj do ulubionych

Filologia polska UŚ

03.07.06, 15:48
Hejka
jestem ubiegłoroczną maturzystką. Wybieram się na filologię polską na UŚ. Czy
są tutaj osoby, które również zamierzaja iść na ten kierunek na tym
uniwersytecie? Jak poszła Wam pisemna matura z języka polskiego?
powodzenia
P.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Filologia polska UŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:26
      hej! ja jestem:P miałam z polaka podst.71,rozszerz.75% ustnego 100.A Ty ?
      pozdrawiam!
      • Gość: Michaś Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:38
        Ja też wybieram się na ten kierunek z podstawy miałem 79 a z rozszerzenai 73 ;)
    • yennefer_z_v Re: Filologia polska UŚ 19.07.06, 20:17
      Ja złożyłam, ale ten kierunek jest na trzecim miejscu na mojej "liście
      przebojów" (po MISH-u i psychologii). Trochę mało przyszłościowy mi się wydaje.
      A szkoda, bo jest jak najbardziej zgodny z moimi zainteresowaniami. Wynik
      maturalny: 100 z podsatwy i 63 z rozszerzenia.
    • Gość: x Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:15
      Nie wiecie czy są już wyniki na filologi polskiej(UŚ) ??
      • Gość: sld Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:27
        Wiemy.
        • Gość: x Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:28
          Cóż za precyzyjna odpowiedź ;)
          A mógłbym wiedzieć jaki był próg procentowy prosze
          • Gość: zajdar Re: Filologia polska UŚ IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:47
            jeszcze nie było, prawdopodobnie pojawią się 27 lipca.
            • Gość: Kkk Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:35
              Ja również złożyłam na filologię polską na UŚ (wprawdzie awaryjnie). Wyniki:
              podstawa 84%, rozszerzenie 78%.
    • Gość: ja Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 23.07.06, 09:19
      a tak w ogóle,to czy ta rekrutacja wygląda następująca czy też ja się mylę : a
      więc jeśli mam 76% z podstawy i 40 z rozszerzenia , to dostaje maksymalną liczbe
      punktów( 6) gdyż przekroczyłam próg 91 % ? (w tym wypadku mimo iz moje wyniki
      nie są powalające powinnam miec maksymalną ilośc punktów) czy tez sposób
      przeliczania jest zupełnie inny,jesli tak to jaki???
      • Gość: 123 Re: Filologia polska UŚ IP: *.altec.pl / *.altec.pl 24.07.06, 21:05
        też się zastanawiam jak to wszystko będzie ...
      • Gość: x Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:14
        Jeśli zdawałaś polski rozszerzony to sumuje się wynik z podstawowym i liczy z
        tego średnią. Potem patrzysz do tabelki.
        • Gość: ja Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 25.07.06, 17:24
          wydaje mi się to nieco dziwne gdyż:
          1) w owej tabelce jest napisane "91 i powyżej" ,przy innych kierunkach jest
          napisane 91-100%,czyli górna granica jest określona,jeśli zas zsumowalibyśmy
          poziom podst. i rozszerz. to mozemy miec ponad 100%
          2)jeżeli policzy się średnią z np. moich wyników z obydwu poziomów to wynik
          będzie znacznie niższy niż gdyby wziąć pod uwagę poziomy podstawowe wszystkich
          przedmiotów z których zdawałam maturę(nieładnie mówiąc rozszerzona poszła mi
          raczej słabo)tak więc chyba byłoby to niesprawiedliwe wobec tych którzy zdawali
          rozszerzoną a wyszli na tym gorzej niż ci którzy jej nie zdawali :/
          • Gość: kasiaaa Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 25.07.06, 20:03
            osoba wyzej ma racje.przeciez oczywistym jest ze jezeli komuś policzy się
            srednią z 3 przedmioów(polski,np. angielski,i historia) to biorąc pod uwage
            poziom trudności podstawy z angielskiego srednia bedzie wyzsza niz z obu
            poziomów polskiego....
          • Gość: x Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:20
            "Jeżeli kandydat zdawał egzamin maturalny w części pisemnej z języka polskiego
            na poziomie podstawowym i rozszerzonym — zsumuje się wyniki uzyskane na
            poziomie podstawowym i rozszerzonym.

Jeżeli kandydat zdawał egzamin maturalny w części pisemnej z języka polskiego
            tylko na poziomie podstawowym — oblicza się średnią z wyników uzyskanych z
            części pisemnej z przedmiotów: język polski, historia i język obcy.

W przypadku historii i języka obcego pod uwagę będzie brany wynik uzyskany na
            poziomie podstawowym.

W przypadku kandydatów, którzy uzyskali taki sam wynik z konkursu świadectw
            dojrzałości, i których przyjęcie spowodowałoby przekroczenie limitu przyjęć w
            ramach kwalifikacji stosowane będzie kryterium dodatkowe, tj.: średnia wyników
            uzyskanych na egzaminie maturalnym z wszystkich przedmiotów."

• Gość: hy Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 25.07.06, 21:32
              a co w związku z tym oznacza ta tabelka której nie raczyłeś/aś skopiować??
            • Gość: hy Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 25.07.06, 21:34
              przecież w wersji dla osób z poziomem rozszerzonym nie napisano niczego o
              średniej....
              • Gość: 1 Re: Filologia polska UŚ IP: *.altec.pl / *.altec.pl 25.07.06, 21:37
                no bo nie ma zadnej sredniej jak sie pisalo na poziomie podstawowym i
                rozszerzonym to wersja tylko dla podstawowej
                • Gość: hy Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 25.07.06, 21:39
                  ja już niczego nie rozumiem :(
                  • Gość: x Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:40
                    ja też ;)
                    • Gość: hy Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 25.07.06, 21:42
                      tak więc pozostaje nam denerwowac się do piątku bądź poczekać na radę osoby ,
                      która rozumie :)
                  • Gość: zzz Re: Filologia polska UŚ IP: *.altec.pl / *.altec.pl 26.07.06, 06:30
                    Wg mnie to tam wszystko wyraznie pisze
    • Gość: marik Re: Filologia polska UŚ IP: *.altec.pl / *.altec.pl 26.07.06, 06:59
      A jakie macie wyniki? Pozdr
      • Gość: aaa! Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 26.07.06, 18:16
        aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: x Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:39
      Wie może ktoś jaki był próg??
      • Gość: miiiiiii Re: Filologia polska UŚ IP: *.bloki.kalety.net 28.07.06, 17:48
        kto sie dostał?????????
        • Gość: x Re: Filologia polska UŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:53
          ja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka