Dodaj do ulubionych

bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!!

10.07.06, 19:50
Mowie nie o tych którzy poważnie podeszli do egzaminu dojrzałości, ale o tych
którzy myśleli, że to przysłowiowa bułka z masłem!Teraz się zastanowicie
zanim zaczniecie uciekać z lekcji, spisywać prace domowe, ściągać na
przedmiotach, z których zdajecie egzaminy!

Aż strach pomyśleć, że w Polsce żyje 21% analfabetów!To,że uczeń po tylu
latach nauki nie umie przeczytać polecenia czy tekstu ze zrozumieniem jest
przerażające!W sumie nie ma czemu sie dziwić jak połowa z Was nie ma żadnych
zainteresowań, nie czyta książek, gazet, nie ogląda wiadomości! Tylko
myślicie o piciu, paleniu, i brzydko mówiąc "ru..iu"! A wiedza sama wejdzie
do głowy!

Wiem, że zaraz dostanę "lanie", ale taka jest prawda i nie ma co sie oburzać!
Może rząd/ nauczyciele/rodzice i wreszcie uczniowie wyciągną wnioski z tej
dość surowej lekcji!

Ps. Powtórzę jeszcze raz wyraźnie, bo wiem, że niektórzy mają problemy z
czytaniem ze zrozumieniem: piszę o tych, którzy sie obijali i myśleli, że
ezgamin sam się za nich napisze!
Tym, którzy poważnie podeszli do sprawy i się uczyli gratuluję, bo właśnie w
takich osobach jest nadzieja, że ten kraj nie zejdzie na psy!

Ps2.Tylko proszę nie pisać, jaka ta reforma była zła, nauczyciele źli itd.,
bo to żenujące, jak wczorajszy popis Zizou na MŚ:)!!

Wkurzona!!:@

Obserwuj wątek
    • Gość: arktyczny Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:53
      zgadzam się z Tobą całkowicie!!!
      skoro doszliśmy już do porozumienia to proponuję wskoczyć na małe bzykanko,
      proponuję Warszawę, park Agrykola!
    • Gość: psychidae Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:55
      popieram

czytalam, ze koledze nalezy "pomoc" (czyt. dac sciagnac) i to taka pomoc
      sprawila, ze tyle osob nie zdalo matury, bo gdyby powtarzal klase to nie
      popelnilby drugi raz tego bledu i nie zylby w przekonaniu ze mu wszystko ujdzie
      na sucho

pozdrawiam
    • chelsea_champion oto dowód! 10.07.06, 19:59
      oke.lomza.com/aktualnosci/karty_matura2006/rap_mat.pdf
      Załączam dowód rzeczowy na poparcie swoich wywodów!!

Brak słów...
      • Gość: ,,,,w. Re: oto dowód! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:16
        wiesz co, tylko też są tacy co łazili po olimpiadach, uczyli się, czytali,
        oglądali wiadomości, współpracowali z gazetą, mieli audycje w radiu i im nie
        poszło. mówię, w tym przypadku o sobie. i co powiesz na takie coś?? tyle czasu
        ciężkiej pracy, nauki po nocach, a prawdopodobnie nie mam szans dostać się tam
        gdzie chcę i będę siedzieć rok w domu albo we włoszech myjąc garnki. i co ty na
        to??? jest mi strasznie przykro, pusto wewnętrznie i smutno.
        • Gość: chelsea_champion Re: oto dowód! IP: 194.146.128.* 10.07.06, 20:39
          Przepraszam bardzo, ale teraz dałaś dowód na to o czym pisałam wyżej!

Proszę, a nawet błagam, przeczytaj mój post ZE ZROZUMIENIEM!!! To nie jest
          takie trudne! A jeżeli jest, to wytłumaczę: jest mi żal takich ludzi, bo osoby,
          które się starały zdadzą gorzej niż ci, którzy się obijali!Niestety, jak to sie
          mówi LIFE IS BRUTAL i niestety, ale takich sytuacje będzie coraz więcej!

Przykro mi, że nie dostaniesz się tam gdzie chcesz, bo Twoje miejsce niestety
          zajmie jakiś "cemniak" po znajmości albo taki i owaki....brak słow:(

Nie załamuj się!Uważam ze głupotę przyjmowanie na studia na podstawie wyników
          matury, ale to już niestety musicie podziękować "geniuszom", którzy wymyślili
          takie coś;/

Pzdr Głowa do góry:)
    • ines.20 Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! 10.07.06, 20:30
      nie zgadzam sie tylko z jednym to co zrobil wczoraj Zizu nie było
      zenujące
    • Gość: ech Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:37
      Popieram.
      Dzisiejsza młodzież jest przyzwyczajona do tego, że wszystko dostaje na tacy.
      Nie do końca to jest ich wina, bo to łatwy dostęp do informacji, ściąg i te pe
      tak ogłupia. Jednak prawda jest taka... chcieć to móc, sama jestem tego dowodem
      (w LO byłam noga z fizyki, przez ostatni miesiąc twardo siedziałam na tyłku,
      rozwiązywałam zadania, uczyłam się - zdałam egzamin wstępny z tego przedmiotu
      wcale nie najgorzej).
      Pójdą na studia to się dopiero przekonają, że to nie przelewki (mówię to z
      perspektywy osoby która ma rok studiowania za sobą). Po semestrze bardzo dużo
      osób wyleciało (2/3). bo im się uczyć nie chciało...
      A jak komuś się uczyć nie chce, to wtedy wszyscy dookoła są winni, tylko nie on
      sam...
    • mada82 Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! 10.07.06, 20:49
      Drogi chelsea_champion chce Ci powiedziec ze jestes podly...
      za grosz zrozumienia za gosz jakiegokolwiek wspolczucia itd. itp.
      Ja juz co prawda bardzo dawno swoja mature zdawalam przeszlam jzu nie jedno ale Twoje zachowanie przewyzsza wszystko!!!! Jak mozna wogole byc takim czlowiekiem?? Myslec tylko o sobie i cieszyc sie z porazki innych!!! Powiem krotko zycze Ci zeby zycie Ci kladlo pod nogi takie klody ze nauczysz sie troche zrozumienia i szacunku...Ja z Toba tez sobie pogram i powiem ze bardzo dobzre by bylo gdybys nie dostala sie na studia...a potem caly zcas bylo ci w zyciu pod gorke!!!!
      • Gość: psychidae Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:55
        ale tu chodzilo o zwyklych leniuchow, obibokow i sciagaczy
        • Gość: ,,,,w. Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.ecs / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:00
          widzę, że mój post przeszedł bez echa...
        • mada82 Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! 10.07.06, 21:01
          w tym przypadku tak ale na innych forach ta osoba sie tez wypowiada w stosunku do innych osob!!
          • Gość: abc Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.07.06, 21:14
            Faktem jest, że w ostatnim dziesięcioleciu nie liczyło się zdobycie wiedzy na
            poziomie szkoły średniej, ale świadectwa jej ukończenia. Przypomnijcie sobie te
            różne "matury w trzy miesiące". Odkręcenie tego będzie trwało i bolało!
          • Gość: chelsea_champion Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 10.07.06, 21:22
            Po pierwsze droga Magdo: już kończe studia DRUGI KIERUNEK!! Nie miałam łatwo,
            więc proszę nie wypowiadaj się na ten temat!

Po drugie: o jakim współczuciu Ty mówisz, bo chyba czegoś nie rozumiem!Mam
            pochwalać analfabetyzm, lenistwo i cwaniactwo??????To chyba jakiś żart!Dzięki
            takim osobom Polska schodzi na psy!!

Po trzecie: widać, że nie znasz realiów polskiego szkolnictwa!Ja znam i to
            bardzo dobrze i wiem o czym mówię!Każdy najmniejszy wysiłek dla nich to
            jest "szok termiczny", chcą mieć wszystko za darmo, bez żadnego wysiłku!Chesz
            takich ludzi wysyłać na studia?!Osoba ze mną studiująca, która zaraz będzie
            miała magistra przed egzaminem pyta się mnie co to jest budżet (studiuje
            kierunek ekonomiczny)!!! Czy uważasz, że takie osoby powinny mieć prawo wstępu
            na studia?!

Dlaczego mam nie mówić głośno, że czas skończyć z pochwałą ciemniactwa i
            lenistwa (czyżbyś głosowała na PiS?)?? W jaki sposób jestem podła, chamska
            itp...itd...

Ps.Na "innych forach"???;/ Czyżbym o czymś nie wiedziała!Teraz zresztą jest
            mowa o maturzystach! Nie rób z siebie takiej świętej!Hipokryzja to to co
            lubię....

Ps2. Do",,,W" odpisałam Ci wyżej:)
            • mada82 Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! 10.07.06, 21:29
              Ja tez skonczylam juz studia i bardzo dobrze znam realia szkolnictwa, ale wiem ze niezawsze jest tak jak piszesz... a wsrod tych co zdali tez nie zawsze sa ludzie ktorzy mimo ze maja 100% beda super studentami...wrecz nieraz lewusami...
              • Gość: chelsea_champion Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 10.07.06, 22:14
                Droga Magdo z całym szacunkiem, ale dalej Ciebie nie rozumiem;/

>ale wiem
                > ze niezawsze jest tak jak piszesz... <

Tzn. jak nie jest??

NIgdzie nie twierdzę, że Ci co zdają nawet na 100% będą super studentami!
                Proszę, nie dopisuj teorii do moich wypowiedzi!

Uważam, że osoba nie robiąca nic przez cały rok, uciekająca z lekcji lub
                siedząca w klasie i przeszkadzająca,lub będąca w niej tylko duchem, która
                spisuje co tylko się da, ściąga ile wlezie itp. itd.... nie ma prawa zdać
                egzaminu maturalnego!

Nie sądze byś znała szkolne realia bardzo dobrze, bo byś nie pisała takich
                rzeczy!Na pewno nie jesteś nauczycielką:)
              • Gość: dedzior Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 11.07.06, 01:16
                nie czytalem calego watku, z gory zaznaczam.
                ja od siebie dodam, ze samo ZDANIE (minimalistyczne 30%) matury nie moglo byc
                problemem dla nikogo, kto choc troche mysli.
                podam na wlasnym przykladzie - wybieram sie na medycyne, wiec ostatni rok
                przeznaczylem tylko na biologie, chemie, fizyke. polskiego nie lubilem nigdy,
                przeczytalem 1! lekture przez cale LO, nie uwazalem na lekcjach, nie mialem
                zeszytu itp, itd. jednym slowem mam zerowa wiedze z polskiego, ale co z tego???
                probna napisalem na kolo 60%, juz nie pamietam. teraz chce miec tylko 30% bo
                polski do niczego nie jest mi potrzebny. ta matura wogole nie weryfikuje
                wiedzy!!! jakby tak bylo, to mialbym problem na probnej ze zdaniem.
                wypracowanie heh - co to ma byc? przeczytasz fragment i na jego podstawie mozna
                uciulac z 25/50 pkt. dla wiekszosci to wystarczy. ale czy takie mialy byc
                zalozenia nowej matury? nie sadze.
                • Gość: chelsea_champion Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 11.07.06, 07:40
                  Zgadzam sie z Toba w pełni!

Ta matura to porażka, uczy schematów nie myślenia!Na języku angielskim nie
                  trzeba za bardzo sie wysilić by zdobyć te 30%, z samego strzelania i napisania
                  krótkiej formy użytkowej można dostać 30%!Dlatego też nie rozumiem jak można
                  nie zdać,nie mieści mi się to w głowie!

Powodzenia i życzę byś się dostał na wymarzone studia:)
    • Gość: jedynanormalna Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 10.07.06, 22:59
      Jestes koles beznadziejny.Ludzie nie zdali a ty:"Ha-ha dobrze wam". Ale pewnie
      zycie Cie nie rozpieszcza i dlatego tak "dobrze" wszystkim zyczysz. Szukasz
      sprawuiedliwosci:):) Proponuje wyleczyc sie z kompleksow. Ze sciagaja??
      Jednym udaje sie tak innym tak. Trudno. Lepsze to niz zeby byli tacy wredni,
      zawistni i zakompleksieni jak kolega- autor postu:) Pzdr dla normalnych
      ludzi:):)
      • Gość: oldnavy do jedynanormalna i autora wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:08
        jedynanormalna masz duzoracji, ale i nie moge sie nie zgodzic z
        championem, oboboki maja efekt swej "pracy". Tylko ja nie wiem dlaczego nikt
        nie zwraca uwagi na jedna rzecz: przecież ci co ściągają, uciekają i robia se
        jaja to jak dla mnie skarby liceów (akurat do nich nienależe). Masakrycznie
        żeście zmaterializowali okres nauki w liceum, podczas gdy to tę najlepszy okres
        w życiu. Normalnie miałem takich świetnych leni w klasie, dzięki którym było
        tyak wesoło i genialnie, normalnie dzieki tym co nie dokońca przykładali się do
        pracy, mam cudowne wspomnienia z LO, bo to oni mieli zwsze czas na
        przygotowanie choćby nieziemskiego kabaretu z efektami specjalnymi,. A że maja
        efekt teraz tego że sie nie uczyli? - żal mi ich i to bardzo (choć wiem, że
        mozna było tego się spodziewać - nie myslcie, że owych obiboków nie namawiałem
        do nauki), bo jak juz wiecie wiele im zawdzięczam. Pozdrawiam.
      • Gość: chelsea_champion Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 10.07.06, 23:35
        To zaczyna być śmieszne powoli!Nie rozumiesz co napisałam!Nie śmiałam się z
        nikogo!!ŻAL MI TYCH, KTÓRZY NIE ZDALI Z NIE WŁASNEJ WINY,TZN. TAKICH, KTÓRZY
        UCZYLI SIĘ, CHOĆ TROSZKĘ SIĘ WYSILILI, ALE POWINĘŁA SIĘ IM NOGA!!ALE NIE JEST
        MI ŻAL TAKICH, KTÓRZY (i tu znowu muszę powtórzyć)OBIJALI SIĘ CAŁY ROK I
        MYŚLELI, ŻE MATURA SAMA SIĘ ZA NICH NAPISZE!!!!!
        Mam nadzieje, że teraz wyraziłam się jasno (po raz kolejny)!!!

Poza tym, ta sytuacja da wszYStkim do myślenia:nauczycielom, uczniom, rodzicom,
        ministerstwu!Czas wyciągnąć wnioski, że coś jest nie tak z edukacja!!Jest coraz
        gorzej!!

<Ale pewnie
        > zycie Cie nie rozpieszcza i dlatego tak "dobrze" wszystkim zyczysz. >

Przestań snuć domysły i mówić o rzeczach o których nic nie wiesz, bo się
        myslisz!!!

Jeśli chodzi o ściąganie to ono zawsze było, jest i będzie i tego nie zamierzam
        zmieniać!!Chodzi mi o to, że jeżeli ściągasz to z głową, niektorzy jakoś się
        zorientowali, że rzędy są inne,a nie spisywali jak leci!Poza tym nie rozumiem,
        jak można być dopuszczonym do matury z j. ang. jeżeli nie umie się wypełnić
        głupiego testu lub zrozumieć śmiesznie łatwego testu;/By zdobyć te 30% można
        było się wysilić leciutko!!

Dlaczego pisze, że dobrze im tak?A no dlatego, że przez swoja głupotę
        te "dzieciaki" mają zmarnowany kolejny rok!I teraz masz takie opcje:albo zasilą
        grono bezrobotnych albo zejdą na najgorszą drogę, albo wierząc w nieslychane
        opowieści o Anglii mlekiem i miodem płynącej wyjadą by spać na dworcu!Żadnej z
        tej opcji im nie życzę, ale niestety w wielu przypadkach tak będzie!

No tak typowy Polak: nie zgadzasz się z opinią innych: obrzuć niewybrednymi
        inwektywami no i oczywiście nie zapomnij wspomnieć o kompleksach!!
        Słonce czas wydorośleć, bo Twoja normalność dziwnie się przejawia!!A kompleksy
        to raczej mają ludzie tacy jak Ty, którzy nie rozumieją na czym polega
        komunikacja (nie wiem po co w takim razie jesteś na FORUM)!!

I na koniec to, że ktoś mówi gorzką prawdę i to co myśli nie znaczy, że jest
        wredny!Czas wreszcie przejrzeć na oczy, bo te osoby co zdały/niezadły to
        przyszłość naszego narodu!!A chyba nie chciałbyś by była to osoba pisząca na
        maturze z geografii:"Wietrzenie to inaczej proces wietrzenia pokoju" albo
        patrząca sie na Ciebie jak na ufo po tym jak usłyszała, że tytuły pisze sie w
        cudzysłwie;/Bo ja na pewno nie....
        • Gość: ??? Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.net.pulawy.pl 10.07.06, 23:47
          kobieto tobie by sie naprawde przydało porządne zresetowanie głowy. Idz gdzieś
          ze znajomymi na impreze to wyluzujesz sie troche albo zapal sobie. Ty to chyba
          dziś masz zły dzień. Może okres? Nie wnikam, a co do ludzi ktorzy nie zdali
          maturzy to wiesz są różnego typu szkoły policealne, studium zawodowe więc ty
          sie o nich nie martw, martw się o siebie czy dostałaś sie na uniwersytet
          jagielloński, anie ty napewno startowałasś na harward ( nie wiem jak to sie
          pisze ale napewno mnie zaraz poprawisz NAUCZUCIELKO). Pozdrowienia dla
          normalnych ludzi którzy umieją sie cieszyć młodościa, matura to nie wszystko.
          zawsze można wyjechać za granice.
          • Gość: chelsea_champion Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 10.07.06, 23:59

Brawo popis inteligencji! Nie ma to jak rzeczowa dyskusja!

Dziekuję za rady! Na szczęście szkoła nauczyła mnie samodzielnego myślenia ( i
            myślenia wogóle w przeciwieństwie do Ciebie)!

Pewnie matura to nie wszystko, jedzmy za granicę: co za małostkowe i infantylne
            myślenie!Aż żal takich ludzi!!Poznaj trochę realiów życia lub najpierw zdobądz
            trochę wiedzy zanim zaczniesz wypisywać takie brednie!Skąd się
            takie 'jednostki' biorą!

Off topic

• Gość: ja Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:49
          > Poza tym, ta sytuacja da wszYStkim do myślenia:nauczycielom, uczniom,
          rodzicom,
          >
          > ministerstwu!Czas wyciągnąć wnioski, że coś jest nie tak z edukacja!!Jest
          coraz
          >
          > gorzej!!

Myślę, że uczniom to niewiele da do myślenia. Myślenie nie jest już w modzie.
          Teraz moda na gotowce. Najlepiej niech to nauczyciele, rodzice, ministerstwo i
          nie wiadomo kto jeszcze się za nich nauczy.
    • Gość: ??? Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.net.pulawy.pl 10.07.06, 23:21
      Jak przeczytałem to co ty tu napisałaś to czułem sie jakby to napisał jakiś
      nauczyciel. Dziewczyno ty masz 18 czy 48 lat? Zachowujesz sie jakbys była już
      stara. Mówisz o ludziach którzy myślą tylko o piciu, paleniu itd. Myśle że
      jesteś typowym kujonem i przydało by ci sie wyjść gdzieś i wypić pare głębszych
      to może byś troche wyluzowała. Poczułabys co to jest młodość bo bo za 20 lat
      bedziesz żałowała że tak szybko dorosłaś i nie nacieszyłaś się młodoscią.
      P.S. Mam dużo znajomych którzy krótko mówiąc lubią wypić. większość z nich
      studiuje a niektórzy robia juz magistra i są inteligentnymi ludzmi, ale ty
      oczywiście nie wiesz jak to jest możliwe żeby ktoś lubił zapalić i wypić a przy
      tym był INTELIGENTNY i choćby zdał mature. Nie mówie tego ze złoscią. Po prostu
      wyluzuj troche i naciesz sie młodoscia zamiast rzucać tu jakieś moralne teksty.
      • Gość: chelsea_champion Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 10.07.06, 23:47
        No teraz tłumaczę się po raz ostatni,bo widzę, że nadal brak zrozumienia tego
        co napisałam!

W poście wcześniej pisałam, że już kończę studia!Zresztą skąd przypuszczenia,
        że mam 18lat;/NIgdzie nie pisałam, że jestem maturzystką, że uważam, że
        człowiek nie może bawić się i być jednocześnie inteligentny!Nie wiem skąd
        wogóle takie rzeczy sobie wymyśliłeś;/Detektyw;)

Nie mam nic do osób opisanych przez Ciebie:baw się ile wlezie, ale gdy trzeba
        się uczyć to się ucz!Studiuje dziennie i pracuje,znajduje też czas na zabawę!
        Ale uwierz mi, że są osoby(czytaj:tegoroczni maturzyści), którym wydawało się,
        że matura im się najzwyczajniej w świecie należy ot tak. Nie rozumieli, że ta
        matura (moim zdaniem beznadziejna) ma jednak swoje prawa i tu trzeba się choć
        troszkę wysilić!

I tutaj w tym wszystkim o to chodzi: trochę wysiłku i użycie mózgu czasami!

Powiedz mi czy taką osobę można traktować poważnie: w szkole obok(technikum)w
        ostatnim momencie kiedy była możliwa zamiana przedmiotów na inny (zdaje się
        styczeń)chłopak przychodzi i mówi, że on nie chce zdawać angielskiego tylko
        włoski, bo on kupił sobie książeczke "Włoski w 30 dni" i ciągle słucha kasety;/

Przepraszam, ale coś tu jest nie tak!

A czego oczekiwać od osoby, która uciekała cały rok,a jak była na lekcji to
        przeszkadzała, była chamska, nie mówiąc o tym, że nie miała pracy domowej!Na
        ustnej maturze taka osoba nie umiała powiedzieć nic, bo zamiast ćwiczyć
        mówienie, jak reszta klasy, jadła jakieś papki, bo "on ćwiczy na siłowni i musi
        jeść o stałych porach, zeby mięśnie mu nie sflaczały,a że wypada to na
        angielskim... psi kogo to interesuje,bo on zda, bo przeciez matura to pryszcz"!
        Jedyne co kolega powiedział na maturze ustnej to 10 razy "Kur*a" po cichu pod
        nosem!

Sam rozstrzygnij czy takie osoby powinny mieć ten papier....

Ps. Ciągle chodzi mi o takie osoby,a nie o takie które coś robiły!
        • Gość: ??? Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.net.pulawy.pl 10.07.06, 23:55
          Wiesz każdy w życiu sobie radzi jak umie, jeżeli umie sciągać to robi to i na
          studiach też sciąga. Chyba nie myslisz ze jakis koksik ktory nic nie robi zda
          mature, wiec po co wogole sie czepiasz o cos czego nie ma. Nie zdal moatury to
          nie, nie zostanie slawnym prawnikiem czy lekarzem, wszyscy zapomną o nim po
          liceum, wiec zostaw to, po co to roztrząsać.
    • Gość: rytu Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:39
      bardzo trafne, bardzo prawdziwe
    • Gość: patyczek Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 00:01
      chelsea_champion ja juz dawno zauwazylam ze wiekszosc nie rozumie co sie do
      nich pisze i zazwyczaj zaczynaja wyzywac czlowieka
      • Gość: chelsea_champion Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: 194.146.128.* 11.07.06, 00:04
        Dokladnie!

NIestety taka polska mentalność!

Nie zgadasz się: wyzwij!

Ehh chyba zasłużenie Polska ma tak wysoki procent analfabetyzmu;/
        • Gość: patyczek Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 00:06
          ciekawe jak oni napisali ten test skoro tego nie umieja
          • Gość: agata Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.07.06, 00:36
            ale niestety zazwyczaj jest tak, ze ci ktorzy brzydko mowiac" opieprzali" sie
            cale liceum np. zdadza i to dobrze bo udalo im sie i tym razem sciagnac. na to
            nie ma reguly tak naprawde kto zda a kto nie zda!
            pozdrawiam!
    • Gość: ble Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! IP: *.man.busko.pl 13.07.06, 11:43
      ble ble
    • tramonto zawsze tak w polsce bylo... 13.07.06, 11:50
      reforma była zła i musisz sie z tym pogodzic i trzeba to mowic. Wyniki sa,
      jakie sa, bo zdawaly technika i szkoly uzupelniajace.
      Zawsze bylo tyle ludzi niedouczonych, tylko wtedy nikt tego nie sprawdzal.
      Mozna powiedziec, ze teraz dopiero mamy jasny obraz sytuacji, która w
      rzeczywistosci nigdy nie byla inna.
      • Gość: kejt Re: zawsze tak w polsce bylo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 11:54
        nie ma co rąk załamywać. Będzie sprawiedliwie w rekrutacji.
        Kiedyś na uczelniach gdzie liczył się konkurs świadectw przy rekrutacji
        dostawali się Ci którzy tam dostać się nie powinni. Bo dostali po piątce za
        ładne oczy, poza tym nauczyciele chcieli, żeby ich uczniowie dostali się na
        studia i żeby średnia w szkole taka wysoka była, że tak dobrze uczą i mają
        takich zdolnych uczniów.
        Uczniowie techników chyba nie głupieli tak po prostu. I nie mówię, że wszyscy,
        bo są w technikach na pewno też i bardzo dobre osoby, ale zbierając to w jeden
        ogół...
    • aleshzemnie Re: bardzo dobrze ze nie zdaliście!!!!!!!!!! 13.07.06, 12:06
      Ja nie podchodziłam poważnie, wagarowałam, chodziłam na imprezki, nie uczyłam
      się, nigdy nie zrobiłam sama pracy domowej, a i tak mam stosunkowo dobre
      wyniki. Ludzie z mojej klasy, którzy chodzili na lekcje, uczyli się i mieli
      czerwone paski na swiadectwie mają gorsze wyniki odemnie. Bo na maturze oprócz
      wiedzy potrzebna jest inteligencja i zdolność kojarzenia faktów. A tych rzeczy
      ciężko się nauczyć. Ale w dużej części się z tobą zgadzam. Nie wierze, że jak
      ktoś uczył się porządnie przez cały rok nie zdał tego. No chyba, ze jest
      upośledzony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka