Dodaj do ulubionych

Płatne studia na AM

12.07.06, 10:18
Witam jestem zainteresowany studiami na AM w Wawie jednak mam troche mało pkt
i z tego co czytam to raczej sie nie dostane jednak slyszalem ze jest cos
takiego ze do kazdego kierunku jest dobierane okolo30 osob ktorzy placa za te
studia mnie interesuje farmacja i slyszalem ze koszt jest ookolo 15 tys
rocznie bardzo mnie to ciekawi pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kora Re: Płatne studia na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:42
      Mnie tez to interesuje tyle,ze na kierunku lekarskim. Chcialam sie dowiedziec
      ile trzeba bylo miec punktow rok temu na AMG na kierunku lekarskim na studia
      płatne.
      • Gość: Urtica Re: Płatne studia na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:39
        hej, studiuję na 2-gim roku farmacji we Wrocławiu, w zeszłym roku przyjęli u
        nas na płatne 30 osób, zrobili listę rankingową wg ilości punktów, ostatnia
        osoba miała 80-90 punktów, płacą 15 000 za rok studiów w 2-ch ratach, przed
        rozpoczęciem każdego nowego semestru wpłacają 7 500 zł;

część z tych osób już się wykruszyła, bo jest naprawdę ciężko;

to są tzw. studia wieczorowe, ale różnią się tylko tym od dziennych, że są
        płatne, a wszystkie inne prawa i obowiązki studenta pozostają takie same;

pozdrawiam :)
        • Gość: gonextgo Re: Płatne studia na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:06
          Na CM w Bydgoszczy na lekarski przyjmowali od 130 pkt. Płaci się 16 tys. w 2
          ratach,ale mozna rozłozyc na kilka za zgoda dziekana.Niestacjonarni sa na tych
          samych warunkach co dzienni tylko, że płaca,a grupy sa wymieszane
          • Gość: mika Re: Płatne studia na AM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:12
            hej a nie wiecie jak mam z biologi pods 36 % rozsz 40 % z chemi 65% rozsz 40 %
            czy sie dostane na te platne na AM w wawie. jestem skłonna zapłacić te 15 tys
            tylko nie wiem jak to się odbywa czy teraz musze normalnie przystapic do
            rekrutacji czy juz tam jechac i jakos zaklepac miejsce na płtne za odp dzieki
            • Gość: Urtica Re: Płatne studia na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:42
              dokładnie się nie orientuję, bo jestem na dziennych, a w zeszłym roku w lipcu
              była wywieszona lista przyjętych na dzienne, kreska, a pod nią dłuuuga lista
              nieprzyjętych;
              lista z przyjętymi na płatne chyba była dopiero we wrześniu

po prostu trzeba poczekać na listę przyjętych na dzienne dwudziestego któregoś
              tam lipca, a następnie zapytać się w dziekanacie o chęć podjęcia studiów
              płatnych, oni Cię tam już o wszystkim poinformują i pokierują (trzeba będzie
              złożyć jakieś podanie o przyjęcie na wieczorowe i czekać na listę rankingową
              chętnych na wieczorowe--> pierwszeństwo mają ci z większą ilością punktów,
              pozdrawiam
            • Gość: lilaaaa Re: Płatne studia na AM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:01
              Po ogłoszeniu listy przyjetych na studia dzienne, skladasz dokumenty na wieczorwe (na stronie jest
              wypisane co musi znalezc sie w tece) laczeni z decyzja o nieprzyjeciu na dzienne. Aby przystapic do
              rekrutacji na wieczorowe musisz brac udzial w rekrutacji na dzienne. Podpisujesz kwitek za bedziesz
              placic i czekasz na decyzje. Tu rownierz jest ukladan lista rankingowa. z tego co kojarze na platna
              medycyne trzeba bylo miec okolo 130 w warszwie a na stomatologie 113
              • Gość: Tomek Re: Płatne studia na AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:33
                Dzieki za pomoc bo ja tez sie tym interesuje bo maturka za dobrze nie poszla
                jedyny chyba logiczny watek na tym forum

pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka