Dodaj do ulubionych

Progi UW-politologia

24.07.06, 18:14
Czy zanie moze jakies informacje o progach punktowych na politologie na UW. Ja
mam dosc malo punktow[331] dlatego sie martwie jednak wynik z matury to nie
moja wina.

Jak macie jakies info to sie podzilecie lub po protu "pogdybajmy" ile moze
byc. Studenci Uw tesz moga podzileic sie ile mieli punktow i dostali sie na
politologie w tamtym roku.

Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • bukol87 Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 18:15
      sorki ale nie czytalem tego przed wyslaniem wiec przepraszam za "literowki":(
      • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 18:18
        hej;) a na ktora politologie skladales;> ja na polityke spoleczna i
        profilaktyke spoleczna&resocjalizacje ;) na to pierwsze mam 382,5 pkt (raczej
        sie nie dostane bo to 76,5 % mozliwych pkt) , a na drugie 261 (powinnam sie
        dostac - 87 % mozliwych pkt ;) )
        w tamtym roku zeby dostac sie w pierwzej rekrutacji na polityke spoleczna
        trzeba bylo miec jakos ok 370 a na nauki polityczne 383 ;/ ;) podogbno w tym
        roku ma byc nizej, no ale ja bym sie klocila bo wydaje misie ze pierwsze progi
        beda bardzo zawyzone ;)
        pzdr no i mam nadzieje do zobaczenia w pazdzierniku;)
    • Gość: k Re: Progi UW-politologia IP: *.x.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 24.07.06, 18:17
      dlaczego wynik matury to nie twoja wina?
      • bukol87 Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 18:22
        dluga historia...
    • Gość: nika Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:51
      ja skladalam na WDiNP. moja siostra studiuje politologie w IPSiR. w tamty roku
      przy rekrutacji brali pod uwage inne przedmioty (przynajmniej na tym wydzale)
      wiec trudno mowic o progach. ale mysle ze troche 70-75% powinno wystarczyc
      (ostatecznie...pewnie wiele osob skladalo na kilka wydzalow i potem beda
      rezygnowac). w kazdym razie zycze powodzenia :)
      • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 19:01
        na to, co ja opisalam tam wyzej (nauki polityczne i polityka spoleczna) rok
        temu byla identyczna rekrutacja - mam to wszystko spisane z tamtego roku na
        kartce:P ;) jasne ze ostatecznie bedzie nizszy prog;) tylko ze ja wyjezdzam na
        wakacje <sciana>
        • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 19:03
          ale wlanie nie mam spisanego tego, jak bylo na profilaktyce
          spolecznej&resocjalizacji;/ tam moze byc wymagana wieksza ilosc % ze wzgledu na
          to, ze w tym roku patrza tylko na poziom podst(z histy, wosu, polaka) ;)
          • Gość: nika Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:11
            no wlasnie chodzilo mi o IPSiR :)
            • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 24.07.06, 19:34
              powiedzcie szczerze jest jakas szansa na polityke spoleczna badz nauki
              polityczne z wynikiem 331pkt oczywiscie z odwolan
              • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 19:35
                wg mnie wieksza na polityke spoleczna;) chociaz z ta glupia rekrutacja to nigdy
                nic nie wiadomo;/
                a na co skladales poza UW ??
                • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 19:42
                  Szczerze to 331 to trochę mało, w zeszłym roku w ostatniej fazie dostawali się
                  ludzie z 350-360, ale nie wiadomo jak będzie w tym roku. Nadzieję ZAWSZE trzeba
                  mieć i tyle.
                  • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 24.07.06, 19:45
                    No tez tak mysle ze to malo. I raczej nie ma sie co oszukiwac. No, ale jesli z
                    histy moje wypracowanie jest ocenione na 3pkt gdyz zostalo napisane "za madrze"
                    to tak jak mowilem to nie moja wina

• Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 19:58
                      dlatego ja sie przez caly rok uczylam jak pisac glupio:P no i na polakuy sie
                      udalo, na wosie nawet tez, ale na hiscie tez nie ;/ :P
                      • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 24.07.06, 20:10
                        To mnie najbardziej boli ze bylem w Oke i glowny egzaminator przyznal mi racje.
                        Spelnilem standardy wymagan ktore wykraczaly ponad poziom nauczania w liceum
                        jednak pominalem rzeczy ktore wg mnie byly banalne a miescily sie w I i II
                        zakresie wymogow np. to ze z biegiem czasu miasta rozrastaly sie:) Takich glupot
                        nie psialem i slono za to zaplacilem. Nie mam pretensji do nikogo bo to co sie
                        nauczylem przez te 12lat edukacji zostana ze mna a to czy bede dazyl do
                        samorealizacji na panstwowej czy prywatnej uczelni to juz tak bardzo mnie nie
                        frapuje. Wiadomo niedosyt pozostal ale takie jest zycie. Nabralem do tego
                        dysatnsu. I radze o zachowanie takiego dystansu wszyswtkim ktorzy mieli podobne
                        historie do mojej.

Pozdrawiam
                        • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:15
                          ...więc jezeli jesteś taki pewny siebie i egzaminator przyznał Ci rację to
                          napisz wniosek o ponowne sprawdzenie matury, z tego co wiem jest to mozliwe,
                          zawsze warto spróbować, może uda się Ci dostać kilkanaście punktów więcej. Ale
                          tak ogólnie to przyznaję Ci rację, matura premiowała osoby bez wiedzy...nie było
                          konkretnego tematu na rozszerzonej hist...takiego gdzie możnabybyło ułozyć
                          lepszy klucz...
                        • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:19
                          O, przepraszam,nie przeczytalam. Naprawde nie da sie nic z tym zrobic? Szkoda,
                          to smutne. heh.
                    • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:15
                      A skad wiesz, ze 'za madrze'?
                      Tak z czystej ciekawosci pytam ;)
                      • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:17
                        Wracając do tematu piszcie ile macie punktów na politologię UW :)
                        • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:19
                          ja mam 400,5/500
                          • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:22
                            ja mam bardzo podobnie 405,5...jak oceniasz nasze szanse?:>
                            • Gość: monica Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:24
                              ja mam 411 i mysle ze sie nam uda. bo dzwonilam do dziekanatu to powiedziano
                              mi, ze w tym roku nie bedzie wysokiego progu, ale niesetery nei wiem od ilu.
                              powiedzieli tylko ze jak amm ponad 400 to nie amm sie co martwic
                              • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:26
                                Przynajmniej jakaś dobra wiadomośc, ale trzeba pamietać że oni zawsze TYLKO
                                OBIECUJĄ że będzie łatwo:) Jesteś z Warszawy Monika? Z którego LO?:)
                            • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:26
                              Tak szczerze mowiac- mysle, ze sie dostaniemy. A co tam ;)
                              Jesli na prawo sa progi 80%...
                              A Ty jak myslisz?
                              • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:27
                                Też tak myślę, tymbardziej ze w zeszłym roku pod koniec rekrutacji trzebabyło
                                mieć 350-360, pozatym Monika napisała :P że dzwoniła i powiedzieli jej w
                                dziekanacie że powyżej 400 nie ma się co martwić:)))
                              • Gość: monica Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:28
                                no wlasnie ja nei jestem z wawy. pomyslicie ze ze mnie jakas idiotka, ze tak
                                daleko poszlam. ja jestem z tychow. nie wiem czy wiecie gdzei to jest. ale po
                                prostu w wawie wiem, ze to dobra uczelnia a poza tym mam tam rodzinke wiec tez
                                bedie fajnie
                                • Gość: monica Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:29
                                  a i z tym ze powyzej 400 to mamy sie nei martwic to na serio, bo nei klamie i
                                  dzwonilam, bo juz strasznei panikowalam hehe. ale tak mowili ze niby teraz
                                  powyzej 400 i sie jest studentem, ale tak duzo porezygnuje i przyjam tez
                                  znizszymi. i oby tak bylo, bo zycze wszystkim zeby bylo ok!!
                                • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:30
                                  Nie, nie, ze głupia jesteś to nie pomyślimy, ale że konkurencja dla Warszawiaków
                                  to i owszem:))) A tak poważnie to dobrze robisz, bo nie wystarczy mieć mgr tylko
                                  pracodawcy pytają skąd to mgr:)
                                  • Gość: monica Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:31
                                    no wlasnie. UW gora!! hehe
                                    • Gość: happy Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:33
                                      heh serio to co tu pisalas monica? jak tak to nei amm sie co martwic bo ja mam
                                      436! dziekuje wam, ale szczesliwa jestem!!
                                      • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 20:34
                                        na ktora wy politologie wszyscy zlozyliscie??
                                        na nauki polityczne??
                                        wlasnie wszyscy mowia, ze progi pojda w dol , ale ja w to nie wierze:P
                                        • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:41
                                          Hm. Nie wiem jak z tymi progami (wos poszedl lepiej niz rok temu). Ale naprawde
                                          mysle, ze jak ktos ma powyzej 80% to nie trzeba sie martwic na zapas :)
                                          Ja zlozylam na nauki polityczne.
    • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:34
      Skladaliscie tylko na politologie? :)
      • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:39
        Dziewczyno, jak miałaś ponad 430 to już nie przesadzaj... wiadomo że się
        dostaniesz:) Ja składałem jeszcze na hist, ale muszę być na politologii, tylko
        to mnie interesuje:) Zresztą mam już od 4 dni indeks politologii UKSW:)
        • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:42
          o ja tez :) ale najchetniej to zabralabym od nich moje dokumenty i poszla sobie
          na uw. pani w sekretariacie chciala ode mnie ksiazeczke wojskowa. hm ;)
          • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:44
            Ode mnie też, ale ja mam to szczęście że mialem:>>> Hm, to wymyslilismy sobie
            tak samo - UKSW żeby być spokojnym a potem UW jak się uda:) Daj mi swój numer GG
            jak masz bo pewnie będziemy razem studiowali:)
            • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 20:46
              moge wiedziec na jaka politologie zlozyliscie;>
              zeby wiedziec czy jestescie dla mnie konkurencja:P
              w ogole czmeu te glupie wyniki sa dopiero 5 ?? <sciana><sciana>
              • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:47
                Politologia jest tylko jedna, czyli nauki polityczne reszta to polityka
                społeczna itd itp:)
                • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 20:49
                  tak wlasnie myslalam;)
                  nauki polityczne to ta politologia politologia;)
                  ale polityka spoleczna tez jest podciagnieta pod politologie;) - sprawdz sobie
                  w IRku:P dlatego wol epytac:P uf...czyli na szczescie nie jestscie moja
                  konkurencja:P
                  ja na polityke spoleczna, i prof.spo.&resocjalizacje;)
                • Gość: bukol87 Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 24.07.06, 20:51
                  to widzac wasz dialog moge sobie pomarzyc o studiowaniu na UW dlatego chcialem
                  spytac glownie Warszawiakow - jakie sa opnie na temat Collegium Civitas? Jeden
                  rok znalazlbym kase na studia tutaj. Odpiszcie
                  • Gość: enduroz Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.chello.pl 24.07.06, 20:52
                    W rankingach jest wysoko, jeżeli na niepaństwową to właśnie tam.I tyle.
                    • Gość: bukol87 Re: Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 24.07.06, 20:54
                      dobrze wiedziec. Rok studiow troche kasy ubedzie ale pozniej beda alternatywy:)
            • k.n.d Re: Progi UW-politologia 24.07.06, 20:48
              9757611
              • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 20:56
                bukol87 a ty nie zdawales na nic poza UW ??;>
                przeciez ze swoimi wynikami zapewne bys sie dostal na wiele innych uczelni!!
                • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 24.07.06, 21:02
                  Zdawalem na Kul i tam raczej sie dostanie ale na kierunki ktore mnie wogole nie
                  interseuja i wiem ze nie spelnilbym sie w nich tzn.administracja i socjologia.

Dla mnie osobiscie politologia to szczyt marzen i nie wyobrazam sobie
                  studiowania czegos innego. Opcja alternatywna byloby rozpoczecie dziennych
                  studiow na KULU na administracji i zaocznych na UMCS-ie na politologii ale
                  wolalbym jednak dzienne na Collegium Civitas.
                  • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 21:09
                    hmmm.......no rozumiem ;) ale poza wawa i lublinem jest jeszcze troche innych
                    uniwerkow:P
                    na UŚ patrzyli tylko na wos - nie wiem jak ci poszedl, ale moze lepiej niz
                    hista;> a skladales na UW tylko na nauki polityczne czy na polityke spoleczna
                    tez??;>
                    mnie by bylo kasy szkoda na prywatna szkole - wolalabym studiowac mniej
                    wymarzony kierunek;)
                    • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 24.07.06, 21:25
                      Wos poszedl mi dobrze jednak jest juz "musztarda po obiedzie". 3 badz 5 lat
                      udreki i robienia czegos co sie nie lubi jest troche frustrujace. Narazie mam
                      kase na jeden rok pozniej po prostu trzeba bedzie sie uczyc by dostac stypendium
                      a jesli to sie nie uda - pracowac. Wole jednak sie poswiecic i studiowac to co
                      jest moim celem a nie studiowac dla samego dyplomu.
                      • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 21:28
                        wiesz......to super, ze wiesz co chcesz robic i jestes zdecydowany na jeden
                        kierunek <szacunek za to:P > ale zawsze mogles skladac po prostu na inne
                        uniwerki ;) ja skladalam np na UMK na stosunki i patrzyli mi na polak, angol i
                        wos <spoko> ale nie wiem jak tam jest na politologii... ale zawsze mogles
                        poszukac po prostu uczelni, na ktorej bedziesz mial korzystniejsze przeliczniki
                        pkt;)
                        sam mowisz, ze kase na rok masz, ale potem moze byc roznie :(:( a studia to
                        niestety 5 lat;/ chyba ze przez 3 bedziesz chodzil do tej prywatnej a potem
                        uzupelniajace na UW ;)
                        • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 24.07.06, 22:51
                          i tak chyba zrobie:)
                          • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 24.07.06, 22:56
                            ale to taka qpa kasy, ktora moznaby wydac na cos innego....... ;d;d;
                            • Gość: pol Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:14
                              HISTA -70/50
                              WOS-80/60
                              ANG-90/70

MAM SZNASE? MOZE CHOC WIECZOROWE? po.litologia? gdzie4 latwiej, moze ta
                              profilaktyka co?moge jeszcze chyba do sierpnia zmienic.
                              • Gość: enduroz Re: Progi UW-politologia IP: *.chello.pl 25.07.06, 11:34
                                Na UW może pod koniec się uda, ale będzie ciężko, o ile mi wiadomo na wszystkie
                                wieczorowe liczy się kolejność rejestracji, a nie ilość pkt...ale mogę się
                                mylić, sprawdź to na stronie UW.
                                • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 25.07.06, 11:55
                                  na profilaktyke patrza na podst -> polak, wos, histe - nie podales swojego
                                  polaka ;) i juz chyba nie mozna zmienic;> chyba ze sie myle:P ale watpie zeby
                                  do 5 sierpnia mozna sobie bylo wszystko zmieniac;/ na pewno mozna bylo do 21
                                  lipca;) na profilaktyke z racji tego, ze patrza tylko na podst zapewne trzeba
                                  bedzie miec wieksza ilosc % ;)
                              • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 25.07.06, 12:20
                                pol mam podobne wyniki do Ciebie i mysle ze raczej nie mamy szans:)
                                • Gość: bukol87 Re: Progi UW-politologia IP: 80.51.255.* 25.07.06, 12:23
                                  a co do wieczorowych to rowniez sie nad nimi zastanawialem ale sa zdecydowanie
                                  za drogie wiec wole isc na CC.

Pani z sekretariatu mowila mi ze na wieczorowych w tamtym roku przyjeto
                                  wszystkich(nawet jak nie bedziesez mial tego kierunku wpisanego do formularza
                                  rekrutacji to chyba nic sie nie dzieje, powinni Cie przyjac mimo tego) tak
                                  przynajmniej nieoficjalnie stwierdzila pani z UW. Ale muisz jeszcze popytac
                                  • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 25.07.06, 14:20
                                    kolega pol ma zbyt okragle te wyniki zeby mozna bylo uwazac je za prawdziwe;)
                                    jakos malo prawdopodobne to :P
                                    • Gość: k.n.d Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:25
                                      pewnie podal w przyblizeniu i tyle.
                                      • Gość: asi_isa Re: Progi UW-politologia IP: 195.116.246.* 25.07.06, 14:32
                                        nikt powazny nie podaje wynikow w przyblizeniu;/ przeciez 1% moze o wszystkim
                                        zadecydowac ;/
                                        • Gość: kszyrztoff Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 18:06
                                          Ja również składałem w wawie na politologie, a także na prawo i stosunki
                                          międzynarodowe.
                                          Przeczytałem gdzieś że na prawo jest próg od 80%, więc sie mogę pożegnać z tym
                                          kierunkiem bo mam 78% (pozostanie mi jedynie satysfakcja, ze niewiele
                                          zabrakło). Na politologie i na stosunki mam 376pkt. Jak oceniace moje szanse ?
                                          • Gość: uwstudencina Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 18:09
                                            polito- ok!
                                            stosunki- nie
                                            • Gość: ksiezniczka Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 19:29
                                              80 procent to bylo w zeszlym roku, gdy sporo mozna byulo sobie nabic testem :)

z drugiej strony - w zeszlym roku z tego co pamietam bylo jakies 7-8 osob na
                                              miejsce, teraz cos ponad 12...

ale absolutnie progow z zeszlego roku nei ma co brac pod uwage :)

a jesli chodzi o stosunki - w zeszlym roku wybrzydzali bardzo, czesc moich
                                              znajomych dostala sie na prawo, a na stosunki nie. ale potem okazlo sie, ze dla
                                              wielu osob byl to kierunek awaryjny i gdy te osoby rezygnowaly, ludzie
                                              znajdujacy sie nisko pod kreska odbierali telefony nieomal blagajace zeby akurat
                                              stosunki wybrali :)
                                              • Gość: kszyrztoff Re: Progi UW-politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:15
                                                czyli jest jeszcze jakaś nadzieja...
                                                Dzięki :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka